Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1247248250252253394

Komentáře

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Edem Nabouchanou Lindu s kalachem a sexy oblečení? (teda nevim jak ostatní, ale aspoň já jo)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 15. dubna 2015
    Edem napsal(a):

prave ja mam tie filmy velmi rad ale vazne, ked sa zamyslas trochu z odstupom tak ostane ti to co som napisal vyssie a ta ista otazka co preboha chces od piateho filmu(dik@flanker.27), kde len prvý sa paci 99% ludom, ktory ju zhliadli.

Že je film pátým v sérii ještě neznamená, že to musí být odpad, který se spoléhá jen na slavné jméno.
    Tu část o 99 % jsem nějak nepochopila.
  • @Edem hlavně mě už ty furt dokola recyklovaná témata nebaví, nepotřebuju po desátý vidět to stejný furt dokola jen s naleštěnějším digitálem!
  • Taky už se mi celkem začínají přejídat marvelovky, Avengers 2 si asi v kině s klidným svědomím odpustím.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    upraveno 15. dubna 2015
    @Dreamer tak na to sa da povedat : Vyhybaj s tomu ako sa len da.
    @Nevada to, ze prveho Terminatora ma rad skoro kazdy, tie dalsie uz coraz menej ludi.
    Ano 5 pokracovanie o robotovi + serial, ktory sa vrati v case aby zmenil buducnost tak, ze opet sa pokusi zabit tu istu osobu alebo jeho potomka(ked vynecham ten ich zoznam mrtvol), blbostou byt nemoze uz z principu.
  • Pro mě teda dvojka Terminátora mnohanásobně překonala jedničku a patří k mým nejoblíbenějším filmům, vždy nemusí platit, že pokračování = horší úroveň a žádná originalita. Například u Vetřelčí trilogie se taky nedá říct, že by dvojka nějak výrazně zaostávala za jedničkou a dost lidí ji řadí na první místo.
  • @Dreamer To souhlasím. Druhý Terminátor byl snad po všech stránkách lepší film a dělal správně to, co dvojka dělat má. U Vetřelců je to trochu něco jiného, záleží čístě na tom, jestli má člověk rád spíš tajemno a komorní horory nebo válečné filmy ve sci-fi kabátě. Obě vetřelčí filmy fungují ve svojem žánru výborně.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Cameron asi na rozdíl od jiných tvůrců pokračování nedělá pokračování jen ve stylu "stejně, jen všeho víc", ale dokáže na to jít i jinak (a tak třeba v případě Vetřelců natočil vlastně úplně jiný žánr).
  • K tým pokračovaniam ktoré prekonali predchodcov by som zaradil aj Star Wars ep. V.
  • http://www.metro.cz/to-neni-film-o-hitlerovi-ale-o-lide-baarove-odhanel-pavel-kriz-fotografy-na-olsanech-gkl-/co-se-deje.aspx?c=A150413_160915_co-se-deje_jsk

Jsem si jistá, že v duchu porevoluční tradice ve filmu neopomenou zdůraznit, jak Češi byli k Baarové krutí, ona přece nevěděla, do čeho se s Josífkem pouští, a bude to okořeněné scénami, jak Češi Adolfovi nebo jeho ministrovi propagandy lezou do análu :roll:
  • Kylo Ren vs Luke a Leia. Niečo na štýl Maul vs Obi a Qui Gon (2x jedi vs 1 sith)...prosíím
    upraveno 16. dubna 2015
    Ten závěr při průletu vrakem a Hana s Chewiem jsem si pustila třikrát. Jinak nic moc. Chjo.

Ten začátek s proslovem o Síle v rodině je... divný. Skoro jako by Luke objevil jejich nevlastního sourozence :/
  • Závěr je famózní a vůbec všechny lítací scény, o obsazení mladých hrdinů ještě nejsem sto pro přesvědčená, ale zatím spíš nadšení než zklamání :) Hlavně se mi líbí ten špinavý look, naštěstí se nekonají naleštěné digi omalovánky.
  • upraveno 16. dubna 2015
    @Nevada Ten Lukov proslov je z Ep.6, ak som to dobre pochopil, tak ten meč dával Leii.

Ale inak dojmy výborné, presne v takýchto chvíľach mám nádej, že ten film MÔŽE byť epický. :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Tady koukám na twitter, facebook, všude možně jak jsou z toho všichni počůraný a mokrý až ke kotníkům. Pak přijdu sem a tady tohle:
    Nevada napsal(a):

Jinak nic moc. Chjo.

Ty nikdy nezklameš. :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Plně souhlasím s @Nevada - Solo a Chewbacca jsou super, zbytek vypadá... no nevim no.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Tedy Tarantinovky mě většinou míjí velkým obloukem, ale před tímhle oznamovacím trailerem musím smeknout.
  • Já mám velkou radost z výpravy, která vypadá suprově, ten průlet okolo křižníku na začátku, ou jé 8-) Co se zbytku týče, naděje, že to bude epická podívaná a bez dementního příběhu je značná.
    @Montezuma3 mě taky Tarantinovky do nedávna míjely, ale nějak jsem to nakoukala (nebyla to sice moje iniciativa) a teď už mě dokonce baví i Pulp Fiction :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Další dva filmy, za který ušetřím =D
  • @Dreamer ten záběr na vrak stardestroyeru mi zanechal vlhké spodní prádlo musím říci. Už dlouho jsem u něčeho neměl takový silný nostalgický záchvěvy. Když jsem poprvé viděl SW bylo mi asi deset a byl jsem v nemocnici (brali mi krční mandle, takže žádnej plačtivej příběh nemocného dítka) a já se díval na kráčející tanky impéria.. ach... kde jsou ty časy.

Už se těším až budou všichni Abramse ničit, že tam je "něco" jinak, jako u StarTreku, jež JJ zničil tím, že změnil Enterprise její gondoly (!!!!) :D :D
    Já na to taky koukala jako malej špunt poprvé na ČT s doporučením mamky, že je to pěkný :D takže dabing mi žíly netrhá, spíš naopak :D pak jsem to sjížděla na kazetách furt dokola. Mě málem rozbrečela ta závěrečná letecká přestřelka a nakonec Han a Žvejk, takový citový vydírání...
  • Myslím si že to není spoiler, že to byl jenom nějakej drb, ale stejně to dám radši do spoileru. Myslíte si že v tomhle filmu fakt
    Han umře? Někde jsem četl, že Harrison chtěl po Lucasovi, aby jeho postavu zabil už v původní trilogii, to že mu dopřáno nebylo, takže se možná dočká teď (jako by mu vymknutý kotník nemohl stačit)

Tak samozřejmě SW s dabingem, musím říct, že epizody I, IV, V, VI jsem viděl jen dabované, v originále jenom II, III a vůbec mě to na rozdíl od jiných filmů netrápí. Jsem přesvědčen že "Luku, jsem tvůj otec, Luku" zní nejlíp v češtině.

A abych nebyl tak hodnej na Abramse, tak jsem pěkně nasranej, protože to JE epizoda VII (zaprvé římské číslovky, zadruhé vůbec to číslování), já jim na nějakej marketing z vysoka se*u! :D
    Montezuma3 napsal(a):

Tady koukám na twitter, facebook, všude možně jak jsou z toho všichni počůraný a mokrý až ke kotníkům. Pak přijdu sem a tady tohle:

Nevada napsal(a):

Jinak nic moc. Chjo.

Ty nikdy nezklameš. :-)
    Vždy k službám :)

• @Nevada musím říci že život je krásný, když člověk není takový skeptik :twisted: ... :D :D :D :D
    Ale vlastně jsem trochu kecala. Ještě se mi líbil ten první záběr na havarovaný superdestruktor (jmenuje se to tak? Bože, musím si něco ze SW univerza zase přečíst).
  • star destroyer..
  • Nevada napsal(a):

Ale vlastně jsem trochu kecala. Ještě se mi líbil ten první záběr na havarovaný superdestruktor (jmenuje se to tak? Bože, musím si něco ze SW univerza zase přečíst).

Chtěl jsem se zeptat... Bude série mít něco společného s knihami? (Thrawnova trilogie)
  • @Amaroun Nebude. Knížky nebudou brát vůbec v úvahu.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.