Pc gaming(xbox, ps)

upraveno 5. května 2011 v Komunita
Nikde jsem tady nenašel sekci (aspoň jsem se koukal na ICEFIRE a D20) o PC gamingu a vzhledem k tomu, že jsem občasný hráč a PC gaming je dost rozšířená zábava v dnešní době, hodlám to napravit :-)

CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:

Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma

Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas

Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII

Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)

Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D

A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2

Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2

A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
1147148150152153172

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 8. prosince 2016
    Kingdom Come se chýlí k vydání (s pár narážkami na svět ledu a ohně):

• @flanker.27 tuhle jsem koukal na gameplay z testu. Vypadá to dost dobře, ale upřímně by to chtělo ještě nějaký čas na technické doladění. Takže bych to vydávání úplně nechtěl uspěchat, aby pak tomu nenapadala spousta špatných recenzí za věci které by šly dejme tomu během měsíce nebo dvou odstranit.
  • Já doufám, že to bude dobré. Ale dostali se ke mně zvěsti, že mají problém s financováním (Ano i po té spoustě peněz co měli)... Tak snad to dopadne dobře a jak říká everett, snad to neuspěchají.
  • celý týden na to člověk čeká a když to konečně dají na net tak je člověk ve škole kua
  • upraveno 8. prosince 2016
    @Everett_Young oni nemají pevné datum vydaní tak si myslím že to poladí
    betu vydali docela narychlo a taky to tak dopadlo
    https://soundcloud.com/warhorse_studios/skalitz-1403-symphonic-teaser
    krasnej soundtrack
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Hmm, za 5 Euro :-k
  • to je zase volba vůdce...
  • jedu Zaklínače 3 new game + na pochod smrti :) tak mi přejte hodně štěstí ale zatím to je pohoda docela
  • A já dostal invite do Gwentu :-) nebo Gwintu ? :-k
  • zdárek lidi, mohl by mi nekdo poradit, jak prepatchovat hru na steamu, konkretne MaB Warband na nižší verzi? konkretně z 1.170 na 1.168
  • @Marek Na steamu těžko. Toto je záležitost jak si to udělají vývojáři. Třeba Europa Universalis IV má starší patche přes nastavení beta verzí. Warband to tam nemá.. Někde jsem četl že Taleworlds starší verze někde poskytuje, ale neověřoval jsem to.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Lidi, nevíte někdo jak ve W3 zařídit, aby Zirael přežila. Zkoušel jsem starý save, jenže pořád a pořád mě umírá a umírá :D
  • @Sagart musíš buď dělat dobrá rozhodnutí (nevzít od císaře peníze, podpořit jí u čarodějnic apod.) a nebo to musíš dohrát na to aby se stala Císařovnou (jako jsem to udělal já). Pak přežije. Umře jen pokud jsi vybral většinu ŠPATNÝCH dialogových možností tam kde běží ten vybírací čas. A mimochodem, Yennefer nebo Triss? :twisted:
    Everett_Young napsal(a):

@Sagart musíš buď dělat dobrá rozhodnutí (nevzít od císaře peníze, podpořit jí u čarodějnic apod.) a nebo to musíš dohrát na to aby se stala Císařovnou (jako jsem to udělal já). Pak přežije. Umře jen pokud jsi vybral většinu ŠPATNÝCH dialogových možností tam kde běží ten vybírací čas. A mimochodem, Yennefer nebo Triss? :twisted:

Super. Tak přesně tyto jsem s dobrým srdcem provedl :) Co se týče těch peněz, chtěl jsem mít zámožnýho Geralta :D

Což se stane jak?

Triss, protože kvůli ní jsem si to zahrál :D :D Nicméně Yen se mi k Geraltovi hodí více, tudíž teď zkouším Pochod smrti a tam si snad vyberu ji. Pokud mě tedy obtížnost dovolí dostat se přes gryfa v bělosadu :D :D
  • @Sagart gryf v Bělosadu pdanul na druhý pokus s new game+ a pochodem smrti :) co je na tom težkýho? :D používej znamení quen, olej na gryfa a tu bombu co na něj platí a je vystaráno
    DanielSvatoš napsal(a):

@Sagart gryf v Bělosadu pdanul na druhý pokus s new game+ a pochodem smrti :) co je na tom težkýho? :D používej znamení quen, olej na gryfa a tu bombu co na něj platí a je vystaráno

To jsem řekl jen tak z hecu. Dnes jsem začal pochod smrti a ještě jsem si ani pořádně nezahrál, když mě opustila nostalgie :D Gryfa jsem tudíž ani nestopoval a upřímně netuším, jak to s ním dopadne. A quen je klasika :D
  • @Sagart to pak jo :) abych řekl pravdu tak mě to teď moc nebaví protože jsem si myslel že to bude větší výzva ale přijde mi že to je lehčí než když jsem to hrál poprvé na tu druhou obtížnost

navíc jsem teď rozjel Shogun 2 total war takže se k tomu asi nějakou dobu nevratím
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Sagart napsal(a):

Everett_Young napsal(a):

@Sagart musíš buď dělat dobrá rozhodnutí (nevzít od císaře peníze, podpořit jí u čarodějnic apod.) a nebo to musíš dohrát na to aby se stala Císařovnou (jako jsem to udělal já). Pak přežije. Umře jen pokud jsi vybral většinu ŠPATNÝCH dialogových možností tam kde běží ten vybírací čas. A mimochodem, Yennefer nebo Triss? :twisted:

Což se stane jak?
    Sú štyri momenty/päť momentov, kedy rozhoduješ o tom, ako si Ciri verí. Môžeš si vybrať dobre a zle.

A) Vesemirova smrť
    Zle: Opite sa.
    Dobre: Guľujte sa.

B) Dohady s čarodejnicami
    Zle: Buď so Ciri.
    Dobre: Nechaj, nech si podmienky vyhovorí sama.

C) Naštvaná v Avalac'hovom labáku
    Zle: Upokoj ju.
    Dobre: Nechaj, nech to tam porozbíja.

D) Skjalov hrob
    Zle: Povedz, že nie je čas a nechaj Yen nech s ňou ide.
    Dobre: Sprevádzaj ju k jeho hrobu.

E) Bonus: Platba za nájdenie Ciri
    Zle: Vezmi si zlato.
    Dobre: Odmietni s tým, že si to nerobil pre peniaze.

Vyber si dobre aspoň dvakrát zo štyroch, nechoď za Cisárom a Ciri prežije - zaklínačka. Vyber si dobre aspoň trikrát z piatich, choď za Cisárom a Ciri prežije - budúca cisárovna. Inak zomrie (teda aspoň to tak vyzerá, IMHO prežila, len sa rozhodla neukázať sa Geraltovi).
  • ještě bych k té druhé možnosti doplnil že
    aby se stala císařovnou, musíš zavraždit Radovida
    Děkuji Pánové, tak v příští hře mi snad Ciri přežije :D
    I když, popravdě, nevím, jestli na to mám ještě náladu zabít x desítek (stovek) hodin hraní toho, co už mám dávno za sebou :)
  • @Sagart pořiď si Dark Souls (nejlépe trojku, ta je hratelná na PC na rozdíl od jedničky) :twisted:
    @Everett_Young O tom jsem přemýšlel, nicméně mám obavy, co se týče příběhu.
    I když je pravda, že nyní po dohrání W3 nemám aktuálně co hrát :D
  • @Sagart Pěkně trilogii Dragon Age.. to mě vždycky dokáže uspokojit :D
  • upraveno 1. ledna 2017
    Tak mám za sebou první civilizační (pro)hru a několik neúspěšných pokusů.
    První pokus: Vybírám fraktální mapu a náhodného vůdce. Mám rád osidlování ostrovů a hra mi přidělí vikingy - paráda. Jenže mě vyplivne na jižním pólu, kde není nic než tundra a sníh... zanedlouho mají všichni velké říše, zatímco já jen 2 města v zemi věčného ledu. Navíc vyzkoumat jak dostat settlera na vodu trvá poměrně dlouho, takže to tady balim.

Druhý pokus: Jsem Číňan, paráda, postavím velkou zeď. Tentokrát jsem na rovníku, všude kolem deštný prales. Akorát za lesem je Kongo a na západě Římani, co se nějak podezřele rychle roztahujou. A za několik tahů mi obě civilizace vyhlašují válku... jelikož nemám žádnou armádu, tak to taky balim.

Třetí pokus: Jsem Říman, paráda, nemusim stavět ty otravný monumenty! Pár civilizací jsem povypínal, takže je na světě hned víc místa a naše jsou úrodné pláně římské. Akorát za třemi řekami žije Tomyris, co mi hodlá dělat ze života peklo... tím, že se se mnou chce neustále přátelit. A jelikož jakožto chlap neumím říct ne, tak ji neustále ustupuji, zatímco ona útočí na moje vazalské město Hong-Kong a zakládá si vlastní náboženství. Já si taky zakládám, vesele si šířim svoji Thelemu po svých městech. Ona pak přijde a se svou armádou misionářů je konvertuje na svůj Hinduismus. A protože totálně nepochopím koncept náboženského šíření, tak ji v tom ještě za chvíli nevědomky pomáhám... Mno, tahle hra skončila někdy v roce 1930 náboženským vítěstvím Scythie. Tak snad další hra už dopadne líp...
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @GemSignor 1) ovládni si městské státy kolem
    2) na jakou hraješ obtížnost? při těch nejvyšších civilizace prostě cheatuje, protože se nikdo nenamáhal s pořádným nastavením obtížností. Takže na těžší AI nepřemýšlí lépe, jenom má víc zdrojů, zkoumá rychleji a podobně.
    3) poslední díly mají tu nevýhodu, že i když vyhlásí někdo válku tobě, nebo ty vyhlásíš obranou válku, stejně budou ostatní národy považovat za warmongera. Tomu se dá předejít jednoduchým způsobem - každého kdo na tebe hodí warmonger penlty smaž z mapy.
    4) Pokud jde o náboženství, je dobré ho buď totálně eliminovat (náboženská města spálit), nebo si založit svoje - já třeba překonvertoval celou huge mapu v pětce na skepticizmus.
    5) použij atomovky - proti tomu neobstojí žádná říše
  • Jo, taky jsem si později uvědomil, že zas udělali tu chujovinu s bonusy a handicapy, takže 3. pokus byl na prince (4, žádný bonus ani handicap pro nikoho). Spíš přemýšlím, že při další hře vypnu náboženské vítězství. Celý to náboženský šíření (hlavně to jak k tomu přistupuje AI) mi přijde tak nějak... urážlivý. :-D Já měl právě taky svoje, jenže pak mi Tomyris překonvertovala svatý město a oni pak ti apoštolové a misionáři uctívali to její. Já si toho nevšiml včas a omylem si překonvertoval ještě 2 další města... Pak už bylo pozdě...
  • nejspíš to tu už bylo, ale .... chlapec musí mít slušnej stroj :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 3. ledna 2017
    Robb Stark zabit lannisterskou kuší, jak příznačné =D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @GemSignor To jsi hrál nějakou malou mapu s málo národy, že jsi prohrál náboženskou válku, ne? To náboženské vítězství je asi to nejnudnější co Civ6 nabízí. Vtipné je, že i když se v nové hře rozhodnu být třeba válečný agresor a všechny vyhladit. V půlce hry si uvědomím, že už zase jedu na kulturu a snažím se všechny ostatní frakce přesvědčit, že to já mám ty nejlepší muzea a galerie. Že mají na dovolenou jezdit ke mě, nosit džíny z mých fabrik a poslouchat moji populární hudbu, a armádu jen k sebeobraně. :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.