Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
1626365676875

Komentáře

• u nás žádný berušky nejsou pravděpodobně všechny umrznou dřív než k nám doletěj. =D
  • U nás berušky taky nejsou bohužel. Možná by zatočily s obalečem jabloňovým a mšicí krvavou, která mi devastovala úrodu jablek :) Málo jsem stříkal, málo.. #serunabio :D
  • Berušky jsou na mšice hustý :D
    image

a larvy zlatooček na ně mají speciální nabodávátka
    image
  • Ten spodní housenkobrouk mi vůbec není sympatickej, ale ta fotka té beruny je výborná. Líbí se mi jaký je to badass živočich, a to si každý z Ferdy Mravence myslel že je to jenom nafintěná pipka :)
  • @Mikke @sfik Chcete poslat tak kilo, dvě? A zaručuju, že to nejsou ta roztomilá zvířátka jako na tom obrázku, kde požírá mšici.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Aaa, černý trh s beruškama.

@sfik Ty jejich si nekupuj. My máme lepší.
    Mají tvrdý výcvik. Jsou velmi disciplinované a zvládají i několik taktických formací.
    Do týdne mohu poskytnou až čtyři stovky plně vyzbrojených berušek typu DragonFyre a dva tisíce lehkých berušek TigerTyphoon. Všechno jsou to samozřejmě eunuchové, takže se nebudou dále nekontrolovatelně množit a znásilňovat cvrčky, mravence a další pytlíkovité brouky.
    Na zakázku děláme také padesáti člennou speciální jednotku BlackMamba. Tyhle beruše se nebojí už vůbec ničeho a jsou odolné i vůči chemickým útokům a radiací zmutovaným mšicím. A typ maskování je samozřejmě v ceně. Stačí si jen vybrat. Osobně doporučuji "black widow" vpravo dole:
    image
  • Bylo by dobré podotknout, že larvy berušek jsou stejně brutální likvidátoři mšic jako dospělci, takže až uvidíte takové nepěkného skoro červíka na růži, nezabíjet prosím, ale popřát dobrou chuť :D
    image
  • @sfik @Monte Karstark Naše jsou pouze za poštovné a balné!
  • Cha cha, já musím zaklepat, u nás se sem tam nějaká taková cizácká objeví na zahradě, ale naštěstí jich není nějak moc a už vůbec se necpou do baráku. 8-)
  • upraveno 8. října 2015
    ...
  • @Monte Karstark Nemáš prsty i v tomhle:

??? :D
  • Prosím vás, taková anketní otázka.. Co používáte na odstranění malware, adware a podobných hnusů z PC? nějak to mám zaplevelený a chci se toho zbavit :) a na netu je toho tolik že nevím z čeho vybírat :)
  • @sfik záloha toho nejnutnějšího a pak kompletní reinstal. Potom si nainstaluj do nového systému kvalitní antivirák a všechno co jsi zazálohoval jím projeď.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @sfik milého nebo tátu :P
  • upraveno 26. října 2015
    @Krisa To první nekomentuju a tátův největší úspěch v informačních technologiích je odeslání sms z dotykového telefonu :D

Zase tak zaplevelený to nemám abych dělal celej reinstall, spíš jsem chtěl z tý hromady utilitek vyzdvihnout nějakou, která za to stojí. Jinak antivirák používám Windows Defender :oops:
  • @sfik Neměl sis je tam namrskat.Co si měl za antivirák, že ti je neblokne?
  • Windows Defender
    No, pak prvně znič windows defender. To by mohlo pro začátek pomoci :-D
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 26. října 2015
    @sfik Malwarebytes Anti-Malware, free verze stačí. https://www.malwarebytes.org/

Kombo Avast + malwarebytes + ccleaner udržuje moje pc stále čisté.
  • CCleaner jsem používal a nemohl jsem si vzpomenout na jméno.. :D
    Jinak - dramatická story, nainstaloval jsem si na druhej počítač win10 no a pustil jsem aktivátor win, kterej nebyl úplně košer asi, a od té doby mi začaly automaticky v programech přibývat různý aplikace pochybného ražení. A vždycky když jsem jednu odinstaloval, tak se objevily 2 další místo ní :D Jinak žádná dramata neprožívám. A win defender.. čekal jsem podobné reakce :D tak zkusím ten avast ještě, i když co vám budu povídat tak mi z notebooku dělá topné těleso :)
  • Avast + Advanced System Care. A na chromu Ad block. A nemám problém :)
  • @brbr už asi docela chápu tvé pocity, protože dnes zaútočily berušky i na mě a začaly se mi ty východní potvory rojit ve velkém v pokoji, krucipísek :wall:
  • sfik napsal(a):

Prosím vás, taková anketní otázka.. Co používáte na odstranění malware, adware a podobných hnusů z PC? nějak to mám zaplevelený a chci se toho zbavit :) a na netu je toho tolik že nevím z čeho vybírat :)

Já mažu windows a instaluju Linux. :D
  • @Dreamer Hlavně hrozně smrdí, takže pokud je vysaješ, okamžiť vyhoď pytlík. Ty naše mrchy už někam zalezly, takže se snažím nedívat se do tmavých koutů. :-)
  • @Dreamer proboha, myslel jsem si, že jenom u nás čelíme invazi retardovaných berušek :D
  • @brbr dík za radu :D zatím mi stihly pokadit klávesnici a monitor a dnes se někam zdejchly, tak snad je do jara neuvidím.
  • My mame prave invaziu komarov. Syn vyzera ako po osypkach - bezbranni to schytaju najviac. A to som sa tesila, ze ake sme mali bezkomarove leto...
  • Vysloveně mě nasral mobilní operátor (ale to je spíše na Lampárnu... a při tom jde spíše o morální stránku, než o těch 50,-, které jsem z nich navíc nakonec vydyndal, takže mi zkazili můj plán na "za každou korunu jeden trolling v mezích zákona" :o( - první jsem měl v plánu jít na pobočku se strojkem na frontu a pořádně jej "protočit" a nikoho tam nepustit "Teď, když vyhrávám...."),
    tak jsem si chtěl nechat poradit, jestli máte nějaké doporučení na mojí potřebu "skoro nikdy nic za co nejpodobnější cenu", mobilní net určitě, ale tak na to najít si spojení (takže jo a klidně pomalej za levno) a rád bych si hlídal, aby nemohla nastat situace, že se mi "vytočí Melbourne a provolám milion" (což nyní řeším přes dobíjení kreditu a dvě stovky stačí na čtvrt roku)...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Jay Já přešla k virtuálnímu operátorovi ČEZ, protože telefon využívám opravdu málo. Takže platím provolané minuty a propsané SMS. V posledním vyúčtování mi psali, že těch 19 Kč mám zaplatit až příště :D
  • Já mám opačný příklad.. Mám Vodafone, na vyúčtování na mě visí ještě čísla mámy a táty. Skoro jsem doteď neprovolával, tak jsem si dal nulový tarif, s nějakým stropem. Každopádně teď jsem nějak začal víc volat a účet za tři čísla se pohybuje kolem 1500,- Kč každý měsíc. Tak by mě zajímalo jak to je s tím "uhodit na operátora, pohrozit odchodem a vydyndat si neomezený tarify" slyšel jsem že to někomu vyšlo. Že tenhle individuální tarif je nejlepší. A že stačí hrát s operátorem na telefonu tvrdou gamesu :) Zkoušel někdo?
  • Jo manžel to zkoušel, nesmíš vyměknout a trvat na převodu čísla, že jdeš třeba k tesco operátorovi. Přepojí tě minimálně na jednoho dalšího moderátora, ten už ti dá docela dobrý tarif. Myslím, že to bylo kolem 300Kč a neomezené volání a sms, nevím, jak s daty, je to asi dva roky a tenkrát neměl "chytrý" telefon. Teď už má ale předplacenku, protože nic neprovolá.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.