!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
1208209211213214243

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Sagart Na Cizince by pasoval i Tyrion
  • AvivAviv
    upraveno 5. května 2016
    Aviv napsal(a):

Mne dnes napadlo... Tá minca, ktorou si Arya zaplatila plavbu do Braavosu bola zo železa, ešte sa aj zmienila o železnej mene a chlapík od lode bol celý bez seba. Teda tieto mince sú v širokom povedomí asociované so sektou asasínov. A potom tu máme Železných, ktorí bežnée platia železnú cenu, veci si kupujú často smrteľným násilím. Viem, že sa jedná o použitie chladných zbraní i že by to mohol byť v z slovenský (už ani neviem aké slovo tu bolo) výraz pre menu, ktorá je špecifický ich a volá sa ako oni a je to strááášne cool, lebo to nie sú žiadne gýče ako mince, ale pirátstvo. Ale aj tak je to pomerne zaujímavá zhoda. Nechcel by niekto pošpekulovať nad spojitosťou Bez tvárachtvárych a Železných?

Jesus... Už nikdy sem nebudem písať cez tablet. Autokorektúra je zlo, veci len domotá.
  • Pekná alegória s bohmi... Bran je skôr Starenou, než Arya. Tá má bližšie k Cudzincovi. Kováč nám ostal na Rickona. Ale ak mám byť úprimná, ono aj Arya a Rickon inklinujú k Bojovníkovi. Až na prvých 4 vlastne Starkovci na 7 nepasujú a beztak sú spojení so Starými bohmi.
    Tyrion je chytrolín, konštruktívny pri preberaní autority (ikeď to znie otcovsky, ale otec mi neznie tak hravo ako vynálezca) a spískal reťaz na Blackwater. On je Kováč. :D
  • Teória: stratený Varys je zamaskovaný za veľkého vrabčiaka, pekne hýbe životom v KL a pije krv Cersei
  • JayJay
    upraveno 6. května 2016
    @Sagart: Na to snad lze říct jen:
    - Bran: Já nejsem Stařena, já jsem Stařen... Bloodraven: Neříká se Stařen, ale Kořen,... a budeš chlapče, budeš...
    - Navíc Theon, který tak pěkně kamarádil se starčaty je Utopený...
    - Jon, jako jo, personifikace starých bohů dobrý,... ale on spíše symbolizuje nástup nového božstva, protože jak narozením je (nejspíše) Písní ledu a ohně, tak Oldjon (Jonny Šedý) je možná Staré božstvo, ale (nejspíše - kdo to z knih nečekáme, že?) Newjon (Jonny Bílý) bude Rohlíkář.
  • Jay napsal(a):

@Sagart: Na to snad lze říct jen:
    - Bran: Já nejsem Stařena, já jsem Stařen... Bloodraven: Neříká se Stařen, ale Kořen,... a budeš chlapče, budeš...
    - Navíc Theon, který tak pěkně kamarádil se starčaty je Utopený...
    - Jon, jako jo, personifikace starých bohů dobrý,... ale on spíše symbolizuje nástup nového božstva, protože jak narozením je (nejspíše) Písní ledu a ohně, tak Oldjon (Jonny Šedý) je možná Staré božstvo, ale (nejspíše - kdo to z knih nečekáme, že?) Newjon (Jonny Bílý) bude Rohlíkář.

A kdo bude mít barvy duhy?
  • Čau, už to dopsal?
  • JoffreyWater napsal(a):

Čau, už to dopsal?

image

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 9. května 2016
    To je jak z Blesku. "Vtip dne" =D

Ještě prosím dodat fotku nějaký nahý buchty.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    netřeba
  • @Monte Karstark

image
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Everett_Young Jo, tak s takovou buchtou bych si to klidně rozdal :-D :-D :-D :-D :-D
    @Everett_Young Děkuji, teď je to perfektní.
  • @Everett_Young: Neblbni,... jsem mlsně poslintal klávesnici... :o)
  • Já vím, přímo k nakousnutí :-D Já měl vždycky dobrý vkus :-D
  • Máte ji i s čokoládou?
  • @Aviv pro tebe samozřejmě ano :-)

image
    image
  • AvivAviv
    upraveno 10. května 2016
    Mňááám... :dance: Ďakujem. :-D
    To jsou čokoládový krásky :-P
  • Já teda když peču něco s čokoládou, tak mě to vždycky proteče na spodek až skoro na plech. tam to udrží akorát už vysapání plechu a taková ta spodní krusta. Zajímalo by mě tajemství těch buchet, že je to fajnově uprostřed v té výduti... Jestli oni to neplní až potom (?)
    Jinak spodní obrázek je super dezert, kakaový piškot u nás máme verzi i s rozpustným kafem (jediná verze instantní kávy, kterou snesu, jinak je to hnus :D ), poleva je ze zakysané smetany, cukru a postupně zašlehávané vysokoobsahokaka čokolády.. pod ten krém ještě dáváme domácí rybízový džem, má to pak takovou příjemnou navinulou chuť :)
  • Uf, človek si myslí, že nejaká nová teória, keď je tu taká búrlivá debata a oni mu namiesto toho spravia chúťky...len škoda, že je už na mlsanie trochu neskoro :anxious:
  • Monte Karstark napsal(a):

... a ty elegantně vyboulené tvary.
    A nechci se vytahovat, ale myslím, že bych zvládl všech pět najednou... :o)

• Jay napsal(a):

Monte Karstark napsal(a):

... a ty elegantně vyboulené tvary.
    A nechci se vytahovat, ale myslím, že bych zvládl všech pět najednou... :o)

A nepodelil sa? To mi je výchova... :D
  • AvivAviv
    upraveno 11. května 2016
    Katrina napsal(a):

Uf, človek si myslí, že nejaká nová teória, keď je tu taká búrlivá debata a oni mu namiesto toho spravia chúťky...len škoda, že je už na mlsanie trochu neskoro :anxious:

Na mlsanie nie je nikdy neskoro.
    Ale keď máš väčšiu chuť na teóriu, mám u seba jednu, ktorú by so mohla servírovať.
  • AvivAviv
    upraveno 11. května 2016
    Takže, dámy a páni, rada by som vašu pozornosť obrátila k hudbe, genealógii a istému podvratnému živlu, ktorému sa už dlho pozeráme na perie, ale že by sme poznali, o akého vtáka sa to jedná, povedať nemôžme. Ráčte sa teda znova zadívať na postavu menom...

Petyr "Littlefinger" Baelish... Alebo snáď Reyne??? 8-O ;-)
  • JayJay
    upraveno 11. května 2016
    @Aviv: Samé rádoby "přejisiabytobyly" nepřímé důkazy... ale jo, pokud tomu člověk chce věřit, proč ne... Já myslím, že vysoké ambice může mít všemi mastmi mazaná liška nízkého původu i "padlý" potomek šlechtického rodu...
    Ale milé...
  • upraveno 11. května 2016
    Aviv napsal(a):

o akého vtáka sa to jedná

pri týchto slovách ma napadli konotácie, ktoré nemôžem zverejniť pred 22:00 :-D
    Teória samotná je na môj vkus trochu prekombinovaná a hľadá súvislosti tam kde nie sú...ale zaujala ma tá podobnosť mien Ellyn Reinovej a Petyrovej matky :-k
  • AvivAviv
    upraveno 11. května 2016
    Katrina napsal(a):

Aviv napsal(a):

o akého vtáka sa to jedná

pri týchto slovách ma napadli konotácie, ktoré nemôžem zverejniť pred 22:00 :-D
    Teória samotná je na môj vkus trochu prekombinovaná a hľadá súvislosti tam kde nie sú...ale zaujala ma tá podobnosť mien Ellyn Reinovej a Petyrovej matky :-k
    A copak ja mužu za to, že chodí kolem s drozdí broží? :D
    Tak ten posledný argument so slávnym songom o zrzavou Catelyn ma rozosmial, aj to Tyr je také trocha vadné, ale to matkino meno je aj podľa mňa celkom zaujímavé. Pustila som sa aj do komentárov pod článkom a vraj samotná Ellyn by už bola údajne veľmi stará, nie je dôvod, prečo by nemohla mať dcéru Alayne a vnuka Petyra, akurát že dcérenky tejto žienky sa vraj volali Rohanne a Sarelle. A potom tam niekto spomenul Branovu víziu s tehotnou žienkou vyliezajúcou z tmavého jazierka a modliacou sa za syna, čo by ju pomstil. A ešte ďalšie veci...
    Budem sa musieť pozrieť na kapitoly na Prstoch, či náhodou niekto z osadenstva nevypustil z úst mnohoznačnú repliku.
  • Jay napsal(a):

@Aviv: Samé rádoby "přejisiabytobyly" nepřímé důkazy... ale jo, pokud tomu člověk chce věřit, proč ne... Já myslím, že vysoké ambice může mít všemi mastmi mazaná liška nízkého původu i "padlý" potomek šlechtického rodu...
    Ale milé...

Sám autor opakovane hovorí o circumstational a crackpot špekulovaní, ale natoľko ma existencia takej teórie prekvapila (a zároveň by to teoreticky mohlo byť realizovateľné), že som sa o ňu chcela podeliť.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.