Zdá se mi to, nebo je ve třetím bodě od konce něco ve smyslu:
Valonquar je svět Valyrie.
? Vždycky jsem totiž myslela, že Valonquar znamená v překladu z Vznešené Valyrijštiny MALÝ BRATR... Pokud by to opravdu znamenalo to, co se ve výše píše, pak by proroctví Maggy Žáby nabralo úplně nový směr...
Představte si třeba Dany nebo Aegona, jak pomalu dobývají Sedm království a metaforicky dusí Cercei...
Dle rozhovoru mezi Euronem a Viktarionem v Hostině pro vány to vypadá na víc než sopku, nebo asteroid. Dle pověstí by měla být tato oblast jakýmsi způsobem zamořená a kdo jí jen uvidí, měl by umírat - přijde mi to nejblíže popisu území zamořeného radioaktivitou. Takže buď Valyriáncům nevyšel projekt Manhattan a nebo nějaký experiment s magií s podobnými následky.
@Zlord_Antiježíš Mňa rádioaktivita napadla v spojitosti s tým, že práve pri Valýrii je Mantarys (alebo ako sa to volalo) a pochádzajú odtiaľ dvojhlaví ľudia z Mantarysu. Či by to nemohli byť následky. Nie doslovoa ako Černobyľská Valýria, skôr mágia na daný štýl.
Komentáře
Vždycky jsem totiž myslela, že Valonquar znamená v překladu z Vznešené Valyrijštiny MALÝ BRATR...
Pokud by to opravdu znamenalo to, co se ve výše píše, pak by proroctví Maggy Žáby nabralo úplně nový směr...