Přeskočit na obsah

Nejsmutnější kniha

124»

Komentáře

• upraveno 2. June 2014
    Nejsmutnější by konec Odkazu Dračích jezdců
    když Eragon se Safirou musí odplout z Alagäsie
  • mě přišla nejsmutnější kniha Tulák po hvězdách od Jacka Londona, chtěla bych si ji přečíst znovu a pořád se nemůžu odhodlat začít, a když jsem byla malá tak Jih proti Severu od M. Mitchell, ale to už by mě teďka snad tolik nezasáhlo.....
  • Když jsem byla malá, tak mě rozbrečel Bílý tesák :) na Tuláka po hvězdách se chystám v nejbližší době.
  • Dreamer napsal(a):

Když jsem byla malá, tak mě rozbrečel Bílý tesák :) na Tuláka po hvězdách se chystám v nejbližší době.

no ten taky, Tulák po hvězdách mi byl doporučen se slovy, že tato kniha mi v mnohém změní pohled na svět a taky že se tak stalo....
  • Tak mě celkově nejdepresivnější přijdou Húrinovy děti. Když se nakonec Túrin dozví, že mu shodou náhod
    umřela dávno ztracená sestra i manželka v jednom
    ...
    Potom možná Poslední bitva (Narnie), Růže pro Algernon...
    Z nejsmutnějších chvil bych vybral asi Bublinu v RŠ a první smrt v doktorovi who (
    Katarina
    )
  • @Mikjan Posledná bitka? Smutná?
    Veď Aslan im tak krásne s úsmevom vysvetlil, že všetci otrčili kopytá vo vlajkovej nehode :D Normálne ho to tešilo...
  • @Gepeto Tak mě z toho přidou asi nejsmutnější ty pasáže, jak tam popisujou tu
    bitku u tý kůlny, jak postupně umíraj všichni správní narnijani, a pak ten popis konce světa
  • Pri poslednej Sapkowskeho knihe vramci trilogie Bozi bojovnici som revala ako blazon. A ani to nebolo tak davno.
  • Che, ve srovnání s Bílým Bimem je cokoli jiného selanka. Doteď kolem toho nemůžu ani projít v knihovně.
  • Kuře melancholik, nikdy nepřestanu litovat, že jsem si tu knihu vybral do četby k maturitě - naštěstí už začínám zapomínat... :evil:
  • @Hildegarda Co ti tam přišlo tak smutné? Je to delší doba co jsem to dočetl. Ale nejvíc se mi líbilo že
    Šarlej se nakonec vydal do té Konstantinopole a po cestě nám mohl povyprávět skvělý příběh :)
  • @Tergas Oplakala som hlavne
    , ze ked sa uz konecne stretli, tak ona mu zomierala v naruci a nie prave prijemnou smrtou. Tak som zenska, holt mna vezme taka romanca :)
  • upraveno 3. June 2014
    U knihy sem brečel jen dvakrát. No možná ještě jednou u Písně ale to si nejsem jistej =D
    První byla smrt Snapeho v HP... fakt mi ukápla slza.

Druhá byla povídka od AS, tam jak se do Zaklínače zamiluje ta zpěvačka Očko, už si nepamatuji jméno povídky ale bylo to strašně smutný ten konec. Navíc sem točetl po menší osobní tragédii...fakt mě to dostalo, sem cíťa. :anxious:
  • @Mikjan Jo, s Húrinovými dětmi souhlasím. Celou knihu jsem tak nějak čekala,
    že tu kletbu prolomí, a přemítala, jakže se to asi stane - a ono se to vždycky zas podělalo.
    A i proto se mi to tak moc líbilo. Krásně depresivní.

Snažím se přijít na svoji "nejsmutnější", ale to se nedá. Zdá se, že mám trochu sklon si je vybírat :) Z toho, co tu ještě nezaznělo, mě napadá třeba Honzlová od Zdeny Salivarové. Ta mě tehdy hodně dostala.
  • Mikjan napsal(a):

Tak mě celkově nejdepresivnější přijdou Húrinovy děti.

Naprostý souhlas!
  • Je pravda, že na co hlavní hrdina šáhne, to se podělá. Knižního hrdinu, který by byl větší lůzr než Túrin, jsem zatím nepotkala :)
  • Dělal jsem si testík na "která postava z Středozemě jsem" a vyšel mi právě Túrin. Takže bacha na mě :twisted:
  • @Montezuma3 Je mi tě upřímně líto :D
  • @Krisa Dnes večer jedu z Prahy směr HK. Hledám nějakého společníka na cesty. Ti minulí neměli dlouhou životnost a nevydrželi ani do Poděbrad. Hlásíš se dobrovolně?
  • @Montezuma3 Já jsem v Račicích. Ale z Prahy do HK jedu příští pátek, jsem ochotná to risknout :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.