O nejlepší nadávku a urážku
GRRM je ve své Písni mnohdy pěkně šťavnatý, jeho postavy si neberou servítky.
Dalo by se říct, že je to starý sprosťák.
Utkvěly vám nějaké pamětihodné nactiutrhačnosti v mysli?
Daly by se použít v praxi třeba i dnes?
Kdo najde nejlepší? :idea:
Za vznik tématu děkuji Alekovi, který mne inspiroval. :twisted:
0
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.

Komentáře
„Jsi stejně chlípná jako tvoje matka.“? :P
když si odmyslíte, komu to bylo řečeno... a tak vůbec... a tak vůbec - jsou to dvě urážky v jedné, ne? ;-)
jinak tohle téma asi nebudu moci navštěvovat či rozhodně do něj pořádně přispívat, jsem přeci slušně vychovaná mladá dáma! :twisted:
Obávám se, že v českém překladu je celá píseň trochu umírněnější (říkal mi to onehdá Léto ;-)), ale na pár kousků jsem si vzpomněl. Co takhle to udělat opět formou hádanek? A zadávat může kdokoli, ať se nemusí čekat. Začnu jedním asi velmi jednoduchým.
Tak kdo? A komu? Tohle by věděla určo i Dandali, škoda, že je tak stydlivá :-))
Myslím, že tam padají i horší věty - s větší frekvencí "šťavnatých" (tak tomu říká heavy! ;-)) slůvek. Budu předstírat selektivní slepotu :oops: ;-)
Pokud se nepletu, tak tady byla v jednom podzemí řeč vlastně o lady Joanně ;-) Respektive - odpověď na to byla něco jako - "takhle mluvíš o naší paní matce?" 8)
Věděla
Přesně tak, celé znění:
A hned dám tedy těžší kalibr.
Kdopak má takovou kadenci? a koho poctil? :-)
Tohle, že někdo v Písni řekl? :twisted:

Tywin?
těsně vedle...jedinej problém je, že, když tohle padlo, byl už Tywin dávno v pekle :-)
:shock: já to neviděla, já to neviděla... :oops:
Dobré a inspirativní témátko!
:idea:
Neřekl tu poslední nadávku náhodou Rorge při souboji s Brienne? Na něho by to sedělo, patřil v tomto ohledu k nejnápaditějším postavám. Dále bych jmenoval ještě Tyriona, Sandora (a jeho pohrabáč) a Sračkohubu. :P
Je možné zde publikovat i vlastní urážky? :?: 8)
A máme vítěze! Ano, dámy a pánové, sám velký Rorge, zvaný Nosáč, poctil naší Safírovou krásku těmito lichotkami.
Vlastní urážky? Rozveď to, nevim co si pod tim představit :-)
Pokud možno neadresně. :P
Nad choulostivými pasážemi v Písni musíš vždy zavírat oči, lady Dandali.
Já to také tak dělám. 8)
Já si po čtení Písně vždy vymývám oči svěcenou borovou vodou.
Pomáhá to. 8)
S vlastními urážkami jsem to myslel tak, že bych si jednoho z vás vybral a pěkně od plic mu vynadal. V jiných tématech vás to pohoršuje, ale tady byste snad mohli ukázat shovívavější tvář.
Aha, tak jsem to pochopil správně. A já bláhovec zabanoval uživatele, kterej na webu Létovi nadával. Vlastně z tohodle vzniklo celé tohle téma. Mluvili jsme o tom s headem a shodli se, že nadávky lze na webu použít beztrestně jen v případě, že jsou citátem z nějakého díla :-)
Ale když s tím bude oběť souhlasit, tak na tom nic špatného v podstatě není, ne?

Tak trochu jako s tou eutanázií. :twisted:
A koho si chceš vybrat, Léto? :P
Počkám, až se mi nějaký masochistický odvážlivec sám přihlásí.

Naneštěstí nemám právě teď k dispozici Píseň, takže vás nemohu počastovat nějakými dalšími perlami z úst Rorgeho či Ohaře, jak zřejmě očekáváte.
Copak ty si je nepamatuješ?
Ale není to jen o počtu sprostých slov ve větě volané nahlas.
Mně se velmi líbí, jak elegantně uměl stírat své nepřátele třeba Tyrion. 8)
ano! jsem pro kultivovanější urážky!
Nejslavnější trpaslíkovu hlášku si samozřejmě pamatuji.
Je to dostatečně kultivované? :roll:
Tak to ho musel někdo opravdu hodně naštvat. :twisted: