Možná mysleli to naše přátelské kočkování, ech, vlastně zlovlkování.
Ser Heavy je můj oblíbený rytíř a nikdy bych ho nesežral, ani kdyby sám od sebe pošel. :!: :P
Otázka, tentokrát bez možností.
V Králově přístavišti se nalézají tři kopce. Jak se tyto kopce jmenují? A jaká budova je na každém příslušném kopci postavena? :?: Za správnou odpověď je považována pouze odpověď celá a úplná.
Opravit? Hmm, no u Rhaenys a Vysenii jsem tipoval, takže mě napadá jako jediná oprava vyměnit ty budovy na nich. Čili že na V. septum a na R. je Dračí doupě. Tyhle dva kopce jsem si vždycky plet. Aegon v nich měl taky bordel, ale holkam prej nevadilo, když je oslovoval jménem sestry. Sodoma gomora! :-)
No Crabbové jsou tuším z Prasklepeta, či jak se to píše...přestanu tedy přemýšlet a půjdu na to přes haninu. Ta Crabby přeložila jako Kraby, tudíž CC jezdil přirozeně na obřím krabovi. :-)
Crabbové jsou stará, slavná rodina z Prasklepeta, ačkoliv můžeme důvodně předpokládat, že Mrštný Dick si do svého vyprávění o hrdinném předkovi leccosi přimyslel. 8) Ser Clarence byl prý osm stop vysoký a žádný kůň neunesl jeho váhu, proto jezdi na zmíněném práterovi.
Máš body, lady Dandali.
Ale s tím krabem to byl dobrý chyták, což? :twisted:
V Rakousku (ale i v Německu) je to velká věc, která ze světa nemizí a určitě ani nezmizí. Dnešní doba politické a morální „korektnosti“ (ve fundamentalistickém, ahistorickém pojetí) nás dříve či později donutí k dalekosáhlým ústupkům a články v rakouském tisku to říkají zcela jasně. Koneckonců, i o tom je sama evropská otázka.
Komentáře
levný a hanebný? řekl bych že i o tyto přívlastky se pohádají. :-)
za 400? Fíha, tady si někdo troufá...to já snad zas radši pudu, mě by odrovnaly i ty včerejší otázky...
Hádka? Kde?

Léto je můj oblíbený zlovlk a o nějaké přívlastkové válce nemůže být řeč. :!:
Já myslel, že nám na to neskočíte.
Je! Je! Je!
Tak honem, sem s těmi domy, ještě než začne finále! 8)
Možná mysleli to naše přátelské kočkování, ech, vlastně zlovlkování.
:P
Ser Heavy je můj oblíbený rytíř a nikdy bych ho nesežral, ani kdyby sám od sebe pošel. :!:
Otázka, tentokrát bez možností.

V Králově přístavišti se nalézají tři kopce. Jak se tyto kopce jmenují? A jaká budova je na každém příslušném kopci postavena? :?: Za správnou odpověď je považována pouze odpověď celá a úplná.
Takhle z hlavy to neposkládám.
, a Baelorovo septum? :?:
Budovy jsou: Rudá bašta, Magorova pevnost :x
Ale ty kopce? :roll:
Můžu se podívat do mapy? :twisted:
Aegonův - Rudá bašta, Vysenyin - Dračí doupě, Rhaenyrin - Baelorovo septum
???
Rudá bašta je součastí Magorovy pevnosti.

Alek to napsal téměř správně. Zkus se trochu opravit. :idea:
Opravit? Hmm, no u Rhaenys a Vysenii jsem tipoval, takže mě napadá jako jediná oprava vyměnit ty budovy na nich. Čili že na V. septum a na R. je Dračí doupě. Tyhle dva kopce jsem si vždycky plet. Aegon v nich měl taky bordel, ale holkam prej nevadilo, když je oslovoval jménem sestry. Sodoma gomora! :-)
Aleku, správně, máš 400 bodů.
Alek: no vidíš, jakou jsem Ti vybrala hezkou otázku
Dandali: ano, velmi dobrá volba. Možná bys mohla vybrat i tu další, přinášíš mi štěstí.
zvířátka za sto
Na jakém zvířeti jezdil ser Clarence Crabb?
a) Kůň
b) Jednorožec
c) Zlovlk
d) Pratur
e) Krab
f) Obří los
g) Drak
h) Pták noh
ehm, kdo je CLarence Crabb? :?:
Jeden z nejmocnějších hrdinů Západozemí, slavný válečník, proslulý vládce a sjednotitel.
:shock: :twisted:
Jak ho můžeš neznat?
sdílíme stejnou otázku, lorde veliteli
nicméně to by nám nemuselo bránit v náhodném tipování 8)
Klidně bych vám poradil, ale nechci toho zase naznačit až příliš.

V knize vystupuje jeden z jeho potomků, který je však... poněkud méně slavný, abych to tak řekl.
A tak já trochu tušim odkud Crabbové jsou...z těch uvedených bych tipl jednorožce.
Jednorožci žijí na Skagosu. 8)

A ser Clarence Crabb na žádném z nich, pokud vím, nikdy nejezdil.
Další, prosím.
veškeré mé tušení se rozplývá do čehosi nesmírně neurčitého... ale za tip dvourohého pratura nic nedám, ne?
No Crabbové jsou tuším z Prasklepeta, či jak se to píše...přestanu tedy přemýšlet a půjdu na to přes haninu. Ta Crabby přeložila jako Kraby, tudíž CC jezdil přirozeně na obřím krabovi. :-)
A je to pratúúúúúúr! :shock:

Crabbové jsou stará, slavná rodina z Prasklepeta, ačkoliv můžeme důvodně předpokládat, že Mrštný Dick si do svého vyprávění o hrdinném předkovi leccosi přimyslel. 8) Ser Clarence byl prý osm stop vysoký a žádný kůň neunesl jeho váhu, proto jezdi na zmíněném práterovi.
Máš body, lady Dandali.
Ale s tím krabem to byl dobrý chyták, což? :twisted:
To musí být nějaký šestý smysl. :shock: 8)

Já bych tipoval céčko.
Ser Heavy právě odhalil zlatou cihličku za 10 000 bodů!!!
:P :twisted:
bylo to tušení něčeho velkého
V Rakousku (ale i v Německu) je to velká věc, která ze světa nemizí a určitě ani nezmizí. Dnešní doba politické a morální „korektnosti“ (ve fundamentalistickém, ahistorickém pojetí) nás dříve či později donutí k dalekosáhlým ústupkům a články v rakouském tisku to říkají zcela jasně. Koneckonců, i o tom je sama evropská otázka.
(zdroj: http://www.klaus.cz)
Neměl by raději někdo žádat další otázku?
Jen směle do toho, serové a serky!
Chci znát Tajomstvo čitatěľa za 500!

Ber v úvahu, že některé dveře by měly zůstat navěky uzavřeny. :x :P
Kde si Léto koupil druhý díl Hostiny pro vrány?
a) v knihkupectví Neoluxor na Václavském náměstí
b) v knihkupectví Neoluxor na Novém Smíchově
c) v knihkupectví Neoluxor na Hlavním nádraží
d) v ostravském Librexu (Dům knihy)
e) v knihkupectví Daemon (Londýnská)
f) v knihkupectví Netopejr (Jungmannova)
g) v knihkupectví Kanzelsberger
h) nekoupil ji, nýbrž ukradl
Budu patriot.
V Ostravě? :P