svoa00: Po kauze H...r, jsem se naučila takové věci ignorovat. Zároveň si tím procvičují oční svaly, protože dřív jsem oči do takové polohy rozhodně nedostala
Co se týče Cersei, myslím, že přežije, alespoň nějakou dobu. (soud) Mám dojem, že pokud se tam vyskytuje nějaká věštba, tak dostane šanci se naplnit. A jí Maegi věštila, že se stane královnou a pak přijde mladší a krásnější, která jí připraví o vše co má, tak si myslím, že se to stane. Vždycky jsem myslela, že to musí být Danny, ale to je možná až moc jasný, tak se začínám klonit k názoru, že to bude Sansa. Margery je sice mladší, ale krásnější není. Tohle kritérium v Západozemí splňuje jen pár žen. Co se týká osudu dalších postav: Rickon se nejspíš stane naprostým divochem, podle jeho dosavadního chování i podle Chundeláče, jeho jediná šance je že ho Davos najde dřív, čemuž moc nevěřím, to dřív Davose někdo zabije. Bran se stane zelenověštcem a mohl by skrz Čarostromy pomoci v boji s Jinými Noční hlídce a Jonovi (v jeho smrt, nebo alespoň definitivní smrt, nevěřím ani omylem). U Brana se kloním k názoru, že on má být Azor Ahai a mohl by se nakonec vrátit zpět na Zimohrad, který mu náleží právem. Arya se stane mužem bez tváře, ale nemyslím si, že úplně zapomene kdo je a byla (jak po ní chtěl mistr, nebo jak ho nazvat). Dokázala ho obelstít ještě jako slepá a to dvakrát - schovaná Jehla a odpovědi přes zrak toho kocoura. Jon dovede Noční hlídku a vůbec lidi k vítězství nad Jinými, nejspíš s velkou Melissandřinou a mistrovou Samovou pomocí. Jeho smrti nevěřím už ze zkušenosti se smrtí jiného měňavce - Varamira, který se hned jak zemřel probudil k vědomí v tom vlkovi. Jon by se probudil v Duchovi, vím, že poslední kapitola moc neřekne, ale ten konec podle mě nenaznačuje Jonovu jistou smrt. Sansa docela dospívá, tak jen čekám, kdy prokoukne Malíčka a pošle ho do háje. Říct pravdu o svém původu víc jak polovině rytířů údolí, stáli by za ní, už z důvodu, že milovali svého posledního pořádného lorda Arryna a on vlasně vychoval jejího otce... Theon, tak u něj mi představivost dochází, jestli se opravdu dostal ke Stanisovi, tak je vlastně mrtvej, Stanis by ho neušetřil, ani v případě, kdyby oba Starkovi chlapce přinesl na zádech. A kdyby se mu nějak podařilo zmizet, nevím, kam by mohl směřovat. Danny se podle mě podaří dostat do Západozemí, na železný trůn. Ohledně jejího sňatku ať už s Jonem, mladým griffem nebo někým jiným si netipnu, ale tyhle dva to podle mě nebudou. Co se týče dalších dvou Targaryenů (drak má tři hlavy), tak tam by Mladý griff spadal, ale pořád vlastně chybí jeden pravý Targaryen - mistr Aemon je mrtvý a i kdyby, tak by to určitě nebyl on. Obávám se o osudy mého oblíbeného Tyriona. Sice utekl z otroctví, ale Danny je před ním varována a navíc v Mereenu vlastně ani není a ser Baristan? No možná by ho v současné krizi bral do týmu. To by mohla být příležitost prokázat Danny věrnost a snad i šance pomstít se sestře. Jsem zvědavá, jak se situace vyvine dole v Dorne, a jak si poradí Píseční hadi v KL. Co se týče ztraceného Benjena Starka, myslím si, že on je Studený průvodce Brana.
Radix: No vida, to už jsou realističtější tipy. Taky nevěřím v Jonovu smrt a překvapuje mě, že tomu po pěti knížkách někdo může věřit. Už proto, že když se Martin loučí s důležitou postavou, je to vždycky emotivní drasťák. Ta scéna v Tanci se mnou naopak příliš nehnula. I když uznávám, že to může být i tím, že jsem už vůči smrtím postav u Martina otupělá
Nevada: Nenapadlo, ale by byl to od Martina až černý humor
Co se týče Cersej, krása je relativní pojem. Krásnější než ona by měl být někdo, koho ona považuje za krásnějšího. Hlavně si myslím, že "mladší a krásnější" je takové sousloví, protože mladá žena bude vždycky krásnější než stará.
Nevada: Neměla by Myrcella podle proroctví zemřít dříve než Cersei?
Svoa: Taky se mnou Jonova (údajná) smrt moc nedělala. Bylo to opravdu napsáno moc chladně, ale to asi kvůli jeho POV. Vypadalo by divně, kdyby fňukal nad svým osudem. :-)
Jon nikdy nefňukal... čo k tym teoriam: Ja neviem ´mne to stale pride všetko moc nepodložene.. naviac zatiaľ ak sansa odstrani malička bude to lebo bude blbá.. inak čo sa toho t´´yka ja si myslim že Sansa malička odstrani a to bude jej koniec
Ad Cersei: Napadlo někoho, že ta mladší královna by mohla být Myrcella?
O_O Smekám m'lady.... Toto ma ale vôbec ale vôbec nenapadlo.. A musím povedať, že by sa mi to teda dosť páčilo... A možno Cersei bude taká šialená, že ju ešte aj zabije (ako veštba predpovedala)...
Radix: Theon sa už so Stannisom stretol, je uňho a Stannis ho chce dať popraviť - tak skončila Theonova ukážková kapitola vo Vichroch, ktorá je aj bonusovou časťou Tanca v Americkom vydaní
Samozřejmě. Myrcella, Margaery, Sansa, Arya, Dany, Arianne. To jsou všechny možnosti. Stačí si vybrat, vsadit a počkat na výsledek zápasu.
Nerealisticky verím v kráľovnú Aryu, the Black Queen... Realisticky v Sansu, the Mad Queen... Zábavne v Arianne, the Hot Queen (myslím tým... ako horúci Dorne)... A nanovo Myrcella, the Beautyful Queen
Ad Cersei: Napadlo někoho, že ta mladší královna by mohla být Myrcella?
S pořezanou tváří a bez jednoho ucha už není krásnější
Tak skrátene (neviem, kto sem dával ten rozhovor, ale myslím, že to prekladal sarven)
žil byl lord, proroctvo = zomrie pod hradbami hradu = vyhýba sa mu = smrť pod znakom toho hradu = proroctvo splnené, ale nie tak, ako si lord myslel <= nejaká udalosť z Vojny ruží
A GRRM spomenul, že takýmto spôsobom chce plniť aj tie svoje proroctvá, takže ako myslím Ben Nevis a pod. spomínali => nemusí ísť o telesnú krásu. A tu nadhod = Myrcella je Cerseina dcéra, ale je duševne krajšia. Tomu verím viac ako vzatiu nejakej kuchničky a povedanie, že je duševne krajšia. Z toho proroctva akoby to bolo aj cítiť, že ju porovnávajú s niekym blízkym. Nemusí to byť rovno dcéra, ale predsa...
světlonoš musí být zakalen krví milované osoby + Cersei má být podle věštby zabita svým bratrem = Azor Ahai je Jaime. Bran jako Azor se moc nabízí, a to samé u Tyriona co by vraha Cersei, a to mi nějak neštimuje, aby Martin jednal tak přímočaře. Navíc Jaime se nyní učí používat v boji i mozek. A ten se bude v boji s Jinými potřebovat stejně jako svaly (možná i o něco více)
Komentáře
Tak mně to zase problém nedělá, i když se většinou snažím ovládnout
Co se týká osudu dalších postav: Rickon se nejspíš stane naprostým divochem, podle jeho dosavadního chování i podle Chundeláče, jeho jediná šance je že ho Davos najde dřív, čemuž moc nevěřím, to dřív Davose někdo zabije.
Bran se stane zelenověštcem a mohl by skrz Čarostromy pomoci v boji s Jinými Noční hlídce a Jonovi (v jeho smrt, nebo alespoň definitivní smrt, nevěřím ani omylem). U Brana se kloním k názoru, že on má být Azor Ahai a mohl by se nakonec vrátit zpět na Zimohrad, který mu náleží právem.
Arya se stane mužem bez tváře, ale nemyslím si, že úplně zapomene kdo je a byla (jak po ní chtěl mistr, nebo jak ho nazvat). Dokázala ho obelstít ještě jako slepá a to dvakrát - schovaná Jehla a odpovědi přes zrak toho kocoura.
Jon dovede Noční hlídku a vůbec lidi k vítězství nad Jinými, nejspíš s velkou Melissandřinou a mistrovou Samovou pomocí. Jeho smrti nevěřím už ze zkušenosti se smrtí jiného měňavce - Varamira, který se hned jak zemřel probudil k vědomí v tom vlkovi. Jon by se probudil v Duchovi, vím, že poslední kapitola moc neřekne, ale ten konec podle mě nenaznačuje Jonovu jistou smrt.
Sansa docela dospívá, tak jen čekám, kdy prokoukne Malíčka a pošle ho do háje. Říct pravdu o svém původu víc jak polovině rytířů údolí, stáli by za ní, už z důvodu, že milovali svého posledního pořádného lorda Arryna a on vlasně vychoval jejího otce...
Theon, tak u něj mi představivost dochází, jestli se opravdu dostal ke Stanisovi, tak je vlastně mrtvej, Stanis by ho neušetřil, ani v případě, kdyby oba Starkovi chlapce přinesl na zádech. A kdyby se mu nějak podařilo zmizet, nevím, kam by mohl směřovat.
Danny se podle mě podaří dostat do Západozemí, na železný trůn. Ohledně jejího sňatku ať už s Jonem, mladým griffem nebo někým jiným si netipnu, ale tyhle dva to podle mě nebudou. Co se týče dalších dvou Targaryenů (drak má tři hlavy), tak tam by Mladý griff spadal, ale pořád vlastně chybí jeden pravý Targaryen - mistr Aemon je mrtvý a i kdyby, tak by to určitě nebyl on.
Obávám se o osudy mého oblíbeného Tyriona. Sice utekl z otroctví, ale Danny je před ním varována a navíc v Mereenu vlastně ani není a ser Baristan? No možná by ho v současné krizi bral do týmu. To by mohla být příležitost prokázat Danny věrnost a snad i šance pomstít se sestře.
Jsem zvědavá, jak se situace vyvine dole v Dorne, a jak si poradí Píseční hadi v KL.
Co se týče ztraceného Benjena Starka, myslím si, že on je Studený průvodce Brana.
Nevada: Nenapadlo, ale by byl to od Martina až černý humor
Nevada: Neměla by Myrcella podle proroctví zemřít dříve než Cersei?
Svoa: Taky se mnou Jonova (údajná) smrt moc nedělala. Bylo to opravdu napsáno moc chladně, ale to asi kvůli jeho POV. Vypadalo by divně, kdyby fňukal nad svým osudem. :-)
Radix: Theon sa už so Stannisom stretol, je uňho a Stannis ho chce dať popraviť - tak skončila Theonova ukážková kapitola vo Vichroch, ktorá je aj bonusovou časťou Tanca v Americkom vydaní
žil byl lord, proroctvo = zomrie pod hradbami hradu = vyhýba sa mu = smrť pod znakom toho hradu = proroctvo splnené, ale nie tak, ako si lord myslel <= nejaká udalosť z Vojny ruží
A GRRM spomenul, že takýmto spôsobom chce plniť aj tie svoje proroctvá, takže ako myslím Ben Nevis a pod. spomínali => nemusí ísť o telesnú krásu.
A tu nadhod = Myrcella je Cerseina dcéra, ale je duševne krajšia. Tomu verím viac ako vzatiu nejakej kuchničky a povedanie, že je duševne krajšia. Z toho proroctva akoby to bolo aj cítiť, že ju porovnávajú s niekym blízkym. Nemusí to byť rovno dcéra, ale predsa...
Bran jako Azor se moc nabízí, a to samé u Tyriona co by vraha Cersei, a to mi nějak neštimuje, aby Martin jednal tak přímočaře. Navíc Jaime se nyní učí používat v boji i mozek. A ten se bude v boji s Jinými potřebovat stejně jako svaly (možná i o něco více)