Přeskočit na obsah

Dobytí Západozemí - úplný příběh - Ice & Fire

upraveno 22. August 2013 v Historie
imageDobytí Západozemí - úplný příběh - Ice & Fire

George R. R. Martin začal postupně zveřejňovat příběh o invazi Aegona Targaryena do Západozemí a jeho podrobení si Sedmi království. Příběh sice není ještě úplně dokončený, ale zřejmě by měl být součástí připravované publikace The Word of Ice and Fire, jejíž vydání je plánováno na rok 2014.

Read the full story here

«1

Komentáře

• Jak se šířily zprávy o Aegonově úspěchu, králové Lorren ze Skály a Mern z Roviny vytvořili alianci. S armádou o počtu 55000 mužů vyrazili na sever, aby se utkali s 10000 muži Aegona.
    Masakr!

Martin se nám rozhodl nabourat naše povídkové teorie. Mno jen tak dál. Chci víc!
    Jsem nevěděl že Harrenov postavili železňáci. To už jsem nějak zapomněl.
  • Mňa by viac zaujímalo, akým trikom chcel Brandon Snow znničiť drakov.
    Ináč, veľmi zaujímavý článok!
  • @Mrcel17 šípy z dreva čarostromov.
  • Super článok/preklad/čokoľvek :-) :applause:
  • Hmmm... je niečo spomínané na akom princípe by to malo "fungovať" ?
    Čarostromy = zima = ľad?
    Keď na Jiných zaberá obsidián, prečo by na drakov nemohlo zaberať drevo z čarostromu? :D
  • @Mrcel17 nie nespomína sa prečo by to malo fungovať :/. Myslím že tie šípy boli len teória ktorú som niekde čítal, autor to vyvodzoval z spoiler z Tanca:
    Branovej vidiny chlapa ktorý sedí pod čarostromom a vyrába z neho šípy.
    Možno to znova nájdem :)
  • Na draka se dřevem? Copak jste si právě nepřečetli, jak to dopadlo s flotilou Arrynů u Města racků?
  • Super.
    Vůbec jsem nevěděla, že už toho Martin stihl na různých akcích přečíst tolik. Já už se tak nehorázně těším na to kompendium!
  • @Montezuma3 ale to nie je hocaké drevo. Autor tej teórie ju obhajoval hlavne tým že v tom slede Branových vidín bola predposledná a jeho vidiny šli od najmladšej po najstaršiu, čiže sa to muselo stať veľmi dávno + vyrábal 3 šípy aj draci boli traja. Ale kto vie či by to vôbec fungovalo a prečo si ten chlapík myslel žeby to fungovalo.
  • @Montezuma3 Martin nám dokázal, že bohové severu nejsou zas tak výmysl. Takže jestli by to fungovalo nebo ne je těžká otázka :)
  • @Gorgloj Eh, k zabití draka rozhodně není třeba božská síla, třeba i jed by stačil.

Jinak díky Nevadě, zajímavé čtení.
  • @svoa00 Není , ale to těžko budeš vysvětlovat lidem po absolutním rozdrcení zbytku Západozemí, že?
  • Souhlas, skvělý článek a překlad. Velký dík Nevadě.

Jen bych podotkl, že podobnou iniciativu velmi vítám, takže staňte se i vy autory! Materiálu je (třeba na westeros.org) nepřeberně.
  • Dakujem za clanok. Konecne nieco nove, co som netusila.
  • upraveno 22. August 2013
    Děkuji za článek :) zajímavé informace, kéž by vyšel celý Word of Ice and Fire česky, i když pravděpodobně nabourá moji vysněnou alternativní realitu, kterou ostatně silně otřásl už tenhle příběh. Jsem zvědavá jestli se ještě dozvíme víc o Valyrii, konkrétně třeba o válce s Rhoynary? Nebo tuhle záležitost nechá GRRM otevřenou a bude se spíše věnovat historii Západozemí :-k
  • Cha, rok dozadu som písal poviedku, kde bolo, že Vhagar a Meraxes sa vyliahli až po skaze :D Mal som pravdu! :D
    Výborné čítanie, konečne vieme, ako to bolo :)
  • Takovýchto článků může být klidně mnohem víc :-) Super počtení! :-)
  • Článků z historie bude určitě víc, to můžu slíbit.
  • Az by dokoncili v serialu Vichry zimy, mohli by udelat dve rady na tohle tema a na Robertovu rebelii. Jsou to uzasne materialy na zfilmovani, alespon by Martinovi dali dalsi dva roky. Na tohle bych se fakt tesil, jak maly dite. Jinak super clanek :)
  • Súhlasím, incestný vzťah brata rovno k dvom sestrám naraz, to si proste nemôžu nechať ujsť.
  • Branislav_Gepeto napsal(a):

Súhlasím, incestný vzťah brata rovno k dvom sestrám naraz, to si proste nemôžu nechať ujsť.

No, kdyz te z toho vseho materialu napadne jako prvni incest... :-P
  • No, já upřímně doufám se HBO zrovna těchto dvou událostí neujme. Bitvám a davovým scénám se vyhýbají jako čert kříži a tady by se v podstatě o nic jiného nejednalo (když pomineme to, co zaujalo Gepeta :) ).
  • Nevada napsal(a):

Bitvám a davovým scénám se vyhýbají jako čert kříži a tady by se v podstatě o nic jiného nejednalo (když pomineme to, co zaujalo Gepeta :) ).

Jak se říká: dva jsou pár, tři jsou dav. :D

Mnohem radši bych si o dobytí i rebélii víc početla. U toho prvního se mi to snad i splní, u druhého spíš ne (GRRM se nechal slyšet, že prequel určitě psát nebude). Ale musím přiznat, že zfilmování bych se taky nebránila. Jak napsala Nevada, s rozpočtem HBO je to netočitelné, takže by to muselo jít jinou (celovečerní?) cestou. A to si umím představit, že by to mohlo dopadnout celkem dobře, ale i hodně, hodně špatně. :D

• sveva napsal(a):

Jak se říká: dva jsou pár, tři jsou dav. :D

!!! :-D

Mimochodem, pokud by to někdo náhodou minul, tak o rebelii je poměrně obsáhlý článek i tady na webu.
  • Dva komentáře

"foto: Amoka, Ted Nasmith"... no ... Jako kreslí pěkně, ale foto :o)

A vtipné je, že v tu dobu měli skoro všichni vládci Západozemí „RR
    Jedinní kdo ne jsou G-ardener a M-artell – to musel GRRM vymýšlet hodně dlouho… :o)
  • A ještě jedna chybka... podle článku měly obě sestry (na severu proti loďstvu Arrynů i na jihu proti Bouřnému konci) draka Meraxa. Někde se vloudila chybka...
  • JayJay
    upraveno 26. August 2013
    Tak jsem našel - Visenya na severu by měla dle awoiaf wiki mít Vhagara

Hmm a Lorren Lanister má jen jedno "R"... tím mi trochu kazí minulý postřeh... :o)

• @Jay
    Opraveno. Díky za upozornění.
  • "foto: Amoka, Ted Nasmith"... no ... Jako kreslí pěkně, ale foto :o)
    No jo, profesní deformace :-)
  • sveva napsal(a):

...Jak napsala Nevada, s rozpočtem HBO je to netočitelné, takže by to muselo jít jinou (celovečerní?) cestou. A to si umím představit, že by to mohlo dopadnout celkem dobře, ale i hodně, hodně špatně. :D

Nad tým som už premýšľal. Taký film The Hammer of Stag o Robertovej rebélií by bol zaujímavý
    :twisted:
    Ale mňa moc bojové scény vo väčšine prípadov neberú. Muselo by to byť vyvážené aj vnútorným prípehom. čo je pri Americkej produkcií akosi ťažký požiadavok pri niektorých dielach...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.