@Rybba Ehm. Každé ženské postavě, kterou nemáš rád, přeješ znásilnění? Sakra, do teď jsem žila v tom, že dějovou linku na Zimohradě použili, protože tam mají úchyla, kterého hraje oblíbený herec, ale Sansina dějová linka je úplně zbytečná. Pozdravuj Martina, až ho zase budeš mít na telefonu.
Znásilnění v manželské posteli, v manželství, ve svatební noc? Nevím na co jste zvyklí vy, že se děje o svatební noci, ale já měl za to, že se tentononc, pokud si Sansa myslela něco jiného, tak je pěkně hloupá! Já nikomu nic nepřeji, já se tomu jen nedivím, jako vy. :king:
@Rybba mně to tedy přijde jako dosti brutální zásah do vývoje postavy oproti originálu a z mého pohledu naprosto zbytečný, tím končim.
No a tady to je, konečně Sansa po zásluze dostává to, co si zaslouží, když né v knize, tak aspoň v seriálu!
to snad nemyslíš vážně :roll:
Reakce na člověka, kterého přivádí chování Sansy k nepříčetnosti. Podle mého názoru by raději měla Sansa skončit na špalku a byl by aspoň o jednu hloupou husičku a nezajimavou herečku míň. :king:
@Gepeto Ono to vypada, ze to D&D s ni nemeli od zacatku vubec promyslene. Nebo jeji postavu vubec nepochopili (a pritom je to jejich oblibena postava, hehe). Sansa v serialu v podstate vubec od prvni sezony nepokrocila, je to porad ta naivni hloupa holka, ktera se jenom necha manipulovat. Celkove mi prijde, ze cely ucel jeji postavy v KL byl pomoct ostatnim postavam se vyprofilovat. No a pak jakmile si ji malicek odveze z ni narychlo splacaji "empowered woman". Pak si ale asi pred natacenim 5. sezony uvedomili, ze potrebujou nekoho v zimohradu, kdo by pomohl zase vyprofilovat Ramsyho a Theona. A proc na to nevzit Sansu, kdyz uz v tom ma takovou praxi, ze? A jeste navic muzou udelat neco sokujciho, takze body navic.
Podobnou roli zastava Loras. Z nej udelali "toho gaye", ktery nema zadny mozek a ani si neuvedomi, ze jeho panos ho pravdepodobne parkrat naheho videl, kdyz mu pripravoval koupel a sundaval brneni.
@Rybba asi to nebylo klasické "tentononc" vzhledem k tomu, že to bylo se sadistickým psychopatem a pravděpodobně to nebylo v normě ani na středověké poměry Písně. A ne, doufám, že tady ve střední Evropě v 21. století nejsme zvyklí, že znásilnění patří běžně ke svatební noci.
@Rybba asi to nebylo klasické "tentononc" vzhledem k tomu, že to bylo se sadistickým psychopatem a pravděpodobně to nebylo v normě ani na středověké poměry Písně. A ne, doufám, že tady ve střední Evropě v 21. století nejsme zvyklí, že znásilnění patří běžně ke svatební noci.
Myslím, že jsi říkala, že se na seriál nedíváš, tak těžko můžeš hodnotit, co tam bylo. Možná kdyby ses na to podívala? Je to v posledních pěti minutách, zkoukni to, a pak mi řekni zda tohle je znásilnění nebo ne. ;-) Ano ve střední Evropě v 21. století znásilnění ke svatební noci nepatří, ale zajeď si o pár tisíc kilometrů dál na východ / jih a možná se budeš divit, co je možné v této době. :-|
@Rybba Ehm. Každé ženské postavě, kterou nemáš rád, přeješ znásilnění? Sakra, do teď jsem žila v tom, že dějovou linku na Zimohradě použili, protože tam mají úchyla, kterého hraje oblíbený herec, ale Sansina dějová linka je úplně zbytečná. Pozdravuj Martina, až ho zase budeš mít na telefonu.
Znásilnění v manželské posteli, v manželství, ve svatební noc? Nevím na co jste zvyklí vy, že se děje o svatební noci, ale já měl za to, že se tentononc, pokud si Sansa myslela něco jiného, tak je pěkně hloupá! Já nikomu nic nepřeji, já se tomu jen nedivím, jako vy. :king:
Ježišikriste, to je jak jak mluvit do pubertálního dubu. Ano, překvapení, znásilnění probíhají i v manželské posteli. Pokud se podle tebe klasifikuje jako znásilnění jenom to, když se proti tomu žena fyzicky brání, a o normální sex se jedná, když je žena v situaci, kdy sex nechce, ale musí ho podstoupit, aby jí nebylo ublíženo víc, tak potřebuješ pomoc (ano, je to ode mě osobní útok). Proč scéna mezi Cersei a Jaimem byla jiná? Protože ho na konci sama líbala a dala mu tak svolení. A ještě něco pro tebe, světáku, co se na rozdíl od jiných ničemu nediví - :king:
K seriálu: Nečtenářům kolem mě, také přijde seriál pořád skvělý, ale i oni si všimli té vaty ve třetí a hlavně čtvrté sérii. Nejhorší je, že DD už se vozí na vítězné vlně, i kdyby tam dali sebevětší blbost, tak jim to bude jedno, protože vědí, že seriál bude mít sledovanost i tak vysokou. Zmizela absolutní snaha, která byla hmatatelná v prvních dvou sériích, kdy se snažili, aby vše zůstalo takřka dokonalé. Dokonce i ty akční scény se jevily lepší. Třeba o bitvě na Černovodě si mysleme, co chceme, ale v rámci možností, nebyla udělaná vůbec špatně. Mě osobně tedy nejvíc vádí právě to, že už se vůbec nesnaží.
Jinak to šílenství kolem posledních pěti minut tohohle dílu nechápu. Když Joffrey šlehal přes prdel děvky v Králově Přístavišti, nikomu to nevadilo a teď sem můžou umlátit pánví kvůli tomuhle. Ostatně musím pogratulovat Sophie Turner, která se tím to oficiálně stala nejžhavější ženou GoT. Všechny ženské postavy už odhalily prsa, frndu a další věcí, ale jí stačilo odhalit kus zad, párkrát zasténat a hned přivedla do rozpaků celé USA.
K seriálu: Nečtenářům kolem mě, také přijde seriál pořád skvělý, ale i oni si všimli té vaty ve třetí a hlavně čtvrté sérii. Nejhorší je, že DD už se vozí na vítězné vlně, i kdyby tam dali sebevětší blbost, tak jim to bude jedno, protože vědí, že seriál bude mít sledovanost i tak vysokou. Zmizela absolutní snaha, která byla hmatatelná v prvních dvou sériích, kdy se snažili, aby vše zůstalo takřka dokonalé. Dokonce i ty akční scény se jevily lepší. Třeba o bitvě na Černovodě si mysleme, co chceme, ale v rámci možností, nebyla udělaná vůbec špatně. Mě osobně tedy nejvíc vádí právě to, že už se vůbec nesnaží.
Jinak to šílenství kolem posledních pěti minut tohohle dílu nechápu. Když Joffrey šlehal přes prdel děvky v Králově Přístavišti, nikomu to nevadilo a teď sem můžou umlátit pánví kvůli tomuhle. Ostatně musím pogratulovat Sophie Turner, která se tím to oficiálně stala nejžhavější ženou GoT. Všechny ženské postavy už odhalily prsa, frndu a další věcí, ale jí stačilo odhalit kus zad, párkrát zasténat a hned přivedla do rozpaků celé USA.
Podle mě je to akorát projev frustrace. Jak sám píšeš. Všechny důležité ženské ukázaly prsa nebo broskvičku či květinku, frndu nebo jak se tomu dnes říká. Sophie Turner ne. Každý čekal, že konečně ukáže ty její přednosti a ono nic jen kus nohy a nějaký trapný záda. Nedivím se, že se proti tomu zvedla vlna takového odporu, a k tomu ještě od borky co vede, takovou konzervativní stranu. I já jsem byl poněkud zklamán. Krásně ti tam zavzdychá, už už to vidíš jak to vyklouzne zpoza šatů a bum-> střich-> záběr na Theona. Těšil jsem se na mňam-mňoule a on prd.
Za mě osobně Sansa prostě jen použila svoje tělo k dosažení svých (Malíčkových) cílů, přesně tak, jak se s Malíčkem domluvili. Jasně, nebylo jí to příjemný a nejspíš původně nečekala, že to bude probíhat právě takhle. Taky to bylo její úplně poprvé a určitě to pro ni bylo těžký, ale šla do toho dobrovolně. Ostatně, "ženské přednosti" jsou celkem běžnou zbraní žen-intrikánek a nedivil bych se, kdyby podobným způsobem začala používat svoje tělo i knižní Sansa.
Za mě osobně Sansa prostě jen použila svoje tělo k dosažení svých (Malíčkových) cílů, přesně tak, jak se s Malíčkem domluvili.
Ha! Ráda bych měla tvůj optimismus. Podle toho, co jsme viděli, je to spíš tak, že jenom naivně věřila Malíčkovi a jeho "pomsti je" (bez toho, aby měla jakoukoliv představu, jak to udělat). Jasně, může ji ještě napadnout využít Waldino těhotenství a štvát Ramsíčka proti taťkovi, ale osobně tomu nevěřím. Zvlášť když Ramsay má ještě jednu čubu, a na rozehrání něčeho takového není čas.
Ohledně knižní Sansy - ta sice nepoužívá přímo svoje tělo, ale vzhled už využívá určitě.
@svoa00 Jestli "naivně věřila" není podstatné. Po rozhovoru s Malíčkem prostě dobrovolně souhlasila s tím, že zůstane u Boltonů a vezme si Ramsayho a bude s ním mít sex, protože to k tomu tak nějak patří. Takový byl plán a ten zatím vychází. Jasně, nejspíš si na začátku nedokázala úplně představit, jak to bude celé probíhat, ale to je prostě smůla, no. Když se rozhodnu jít do války, podstoupím výcvik, vyzbrojím se a odjedu někam bojovat, tak mi pak taky moc nepomůže, že jsem si to nepředstavoval tak hrozný. Prostě už jsem tam a děje se to. Někdy je zkrátka už moc pozdě na to couvnout. Takže jasně, pro Sansu to byl určitě dost nepříjemnej zážitek, ale znásilnění bych tomu neříkal.
@Vena Já přece nikde netvrdím, že je Sansa intrikánka. Intrikán je Malíček a Sansa se jen "veze" (zatím). Jen jsem vysvětloval, proč podle mě nešlo o znásilnění, to je celé.
@Darkover Dobre no, ale to je prave to, co vetsina lidi kritizuje, ze se jen "veze". Ty si myslis, ze z ni jeste intrikanku v budoucnu udelaji, dobre. Podle me to tak ale rozhodne nevypada, kdyz se podivas na promo z dalsiho dilu, tak to vypada, ze ji zachrani ze Zimohradu Theon a Sansa tak v serialu bude navzdy obet, ktera potrebuje zachranit, nic vic.
Ježišikriste, to je jak jak mluvit do pubertálního dubu. Ano, překvapení, znásilnění probíhají i v manželské posteli. Pokud se podle tebe klasifikuje jako znásilnění jenom to, když se proti tomu žena fyzicky brání, a o normální sex se jedná, když je žena v situaci, kdy sex nechce, ale musí ho podstoupit, aby jí nebylo ublíženo víc, tak potřebuješ pomoc (ano, je to ode mě osobní útok). Proč scéna mezi Cersei a Jaimem byla jiná? Protože ho na konci sama líbala a dala mu tak svolení. A ještě něco pro tebe, světáku, co se na rozdíl od jiných ničemu nediví - :king:
Dobře, z mého pohledu se o znásilnění nejedná, je ponížená tím, že se na ni musí dívat její skoro nevlastní bratr a pro něj je to taky frustrující, ale znásilnění toto nebylo, uvidíme co v dalších dílech .
Po rozhovoru s Malíčkem prostě dobrovolně souhlasila s tím, že zůstane u Boltonů a vezme si Ramsayho a bude s ním mít sex, protože to k tomu tak nějak patří.,
Obávám se, že takhle daleko její myšlenkové pochody nedošly, a pokud přeci, nejspíš si představovala nějaké slaďoučké jednorožce pobíhající po duhové louce a tam její představa končila...
Podle mě je to akorát projev frustrace. Jak sám píšeš. Všechny důležité ženské ukázaly prsa nebo broskvičku či květinku, frndu nebo jak se tomu dnes říká. Sophie Turner ne. Každý čekal, že konečně ukáže ty její přednosti a ono nic jen kus nohy a nějaký trapný záda. Nedivím se, že se proti tomu zvedla vlna takového odporu, a k tomu ještě od borky co vede, takovou konzervativní stranu. I já jsem byl poněkud zklamán. Krásně ti tam zavzdychá, už už to vidíš jak to vyklouzne zpoza šatů a bum-> střich-> záběr na Theona. Těšil jsem se na mňam-mňoule a on prd.
Tak třeba příště? Zase o jeden důvod víc pokračovat ve sledování seriálu dál! Přece jenom, kdybychom viděli už všechny herečky nahé, tak bychom to s tím seriálem mohli rovnou zabalit! :-P
Dobře, z mého pohledu se o znásilnění nejedná, je ponížená tím, že se na ni musí dívat její skoro nevlastní bratr a pro něj je to taky frustrující, ale znásilnění toto nebylo, uvidíme co v dalších dílech .
Jinak mnohé ženy podstupují sex, i když ho nechcou, jen z důvodu, aby dosáhli svého cíle (manipulace s chlapem), to je také znásilnění? :-k
Po rozhovoru s Malíčkem prostě dobrovolně souhlasila s tím, že zůstane u Boltonů a vezme si Ramsayho a bude s ním mít sex, protože to k tomu tak nějak patří.,
Obávám se, že takhle daleko její myšlenkové pochody nedošly, a pokud přeci, nejspíš si představovala nějaké slaďoučké jednorožce pobíhající po duhové louce a tam její představa končila...
@Vena Na proma se nedívám a už vůbec podle nich nehodnotím budoucí děj. S tím, že jí zachrání Theon a Brienne tak nějak počítám, ale podle mě to o jejím budoucím vývoji vůbec nic nevypovídá. A ano, očekávám, že se Sansa v seriálu od Malíčka přiučí (intrikánka je moc silné slovo), ostatně stejně tak to očekávám v knihách.
@Everett_Young Já osobně vůbec nepochybuju, že Sansa moc dobře ví, co spolu dělají novomanželé o svatební noci. Navíc si myslím, že po tom všem, co už si musela prožít, jsou jí nějací jedonorožci na duhové louce docela ukradení ;-) Jasně, to, že o panenství přijde se sadistickou zrůdou, určitě nečekala, ale taková věc se dá jen těžko předpokládat, takže to bych jí nevyčítal ;-)
@Darkover Tak asi jsi optimista, podle me. Ja si to nemyslim. Vsechy silne momenty Sansy ze serialu vyhodili, tudiz predpokladam, ze tento trend bude pokracovat.
@Rybba Neni. Ale kdyz nekdo rekne ano a potom ne, tak plati to ne, ne to ano.
Chudaci D&D, chteli sokovat znasilnenim, a oni to nekteri ani nepovazuji za znasilneni
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: jednorožec nakonec i byl, ale úplně někde jinde..
Každopádně pokud si myslela, že to bude probíhat jinak, tak je to celé vina CATELYN STARK, protože nedostatečně mluvila se svou dcerou o dospívajícím těle.
@Darkover Tak asi jsi optimista, podle me. Ja si to nemyslim. Vsechy silne momenty Sansy ze serialu vyhodili, tudiz predpokladam, ze tento trend bude pokracovat.
Chudaci D&D, chteli sokovat znasilnenim, a oni to nekteri ani nepovazuji za znasilneni
Jenže ona neřekla ne, proč by taky měla, ví co je její povinnost, tak jako to věděla Dany v první sérii (a jak si pak toho hřebce zamilovala) . Myslím, že scénáristi nechtěli šokovat, chtěli natočit to co je napsané v knihách, jen použili jinou postavu. Moje paměť není tak dobrá a nechce se mi to ani hledat, ale určitě to někdo bude vědět, nebyla svatební noc Ramseyho náhodou napsaná mnohem brutálněji a více šokujícně než to, co jsme viděli v seriálu? :-k
A vůbec, ženy rády říkají ne, a myslí tím ano. Kdo se v tom má pak vyznat? Chlap to pak nějak odflákne a hned je z toho "znásilnění", ale když je dobréj, tak na to ta žena v dobrém vzpomíná celý život.
Ale Sansa přece neřekla NE, ani se nebránila, dokonce se sama začala svlékat (pravda, na Ramsayho vkus trochu moc pomalu ;-) ) Hele, takhle, určitě to pro Sansu bylo nepříjemný, o tom žádná. Mě se na tu scénu taky nekoukalo zrovna nejlíp, ale znásilnění bych tomu zkrátka neříkal.
Komentáře
Já nikomu nic nepřeji, já se tomu jen nedivím, jako vy. :king:
Reakce na člověka, kterého přivádí chování Sansy k nepříčetnosti. Podle mého názoru by raději měla Sansa skončit na špalku a byl by aspoň o jednu hloupou husičku a nezajimavou herečku míň. :king:
Podobnou roli zastava Loras. Z nej udelali "toho gaye", ktery nema zadny mozek a ani si neuvedomi, ze jeho panos ho pravdepodobne parkrat naheho videl, kdyz mu pripravoval koupel a sundaval brneni.
Ohledně knižní Sansy - ta sice nepoužívá přímo svoje tělo, ale vzhled už využívá určitě.
=D :applause:
@Everett_Young Já osobně vůbec nepochybuju, že Sansa moc dobře ví, co spolu dělají novomanželé o svatební noci. Navíc si myslím, že po tom všem, co už si musela prožít, jsou jí nějací jedonorožci na duhové louce docela ukradení ;-) Jasně, to, že o panenství přijde se sadistickou zrůdou, určitě nečekala, ale taková věc se dá jen těžko předpokládat, takže to bych jí nevyčítal ;-)
jednorožec nakonec i byl, ale úplně někde jinde..
Každopádně pokud si myslela, že to bude probíhat jinak, tak je to celé vina CATELYN STARK, protože nedostatečně mluvila se svou dcerou o dospívajícím těle.