Přeskočit na obsah

Hra o trůny 5x08 - Tvrdodomov - Ice & Fire

1246711

Komentáře

• Vy všichni, co tu radíte, jak by ste to tam vypálili do základů (čti stříleli ohnivé šípy na útočící zombie), tak zkoušeli jste už něco zapálit v - xxx stupních? Jde to dost blbě, když to není polité hořlavinou :D Tu palisádu by nezapálil ani Wunwun. Ani sám Azor Ahai. V té chvíli, samo sebou. Navíc ani tak by jim ty šípy moc nepomohly, páč mrtvé maso plné omrzlin a holou/ohlodanou kost také nenajdete v příručce o rozdělávání ohně pro nadšené zálesáky.

Ať tak, či tak... ty řeči o nepoužívání ohně jsou trochu úsměvné, ale neberte to zle :D

• @undefined Já si to myslím taky, představil jsem si použití zápalných šípů, že mohli mít nadělánou zásobu dopředu, ale ono jestli je -20 tak asi i ta smola se dostává z těch stromů docela špatně. Zase to trochu začíná smrdět hnidopišstvím.. Taky mě neberte zle :P
  • upraveno 2. June 2015
    Jinak si myslím, že je celkem jedno, jestli nemrtví umí plavat nebo ne. V seriálu šlo prostě hlavně o to, udělat nějaký dramatický závěr dílu, jak hlavní nekromant oživuje mrtvoly a hlavní hrdinové to zpovzdálí vyděšeně sledujou. Pochybuju, že se tam tímhle vůbec někdo zabýval. A pokud jde o knížky, tak Martin nad tím asi taky moc nepřemýšlel, že jestliže zombíci umí plavat, proč to na jih nepřeplavou. Podle mě nepočítal s tím, že ty knížky bude psát tak dlouho a myslel si, že to ani nikdo nezaregistruje. Nebo jak už tu někdo zmínil, kouzelná ochrana zdi jim to nedovolí. Nebo prostě plavat neumí. Vždyť ono je to vlastně celkem jedno, v každém příběhu se najde nějaký ten fail.
  • Já si myslím, že ve vodě by se nemrtví už úplně rozdrolili nebo by je něco snědlo :) Někde jsem četla, že dřív se Chodci dostali do Essosu, když zamrzla severní část moře a oni přešli po ledu. Akorát to asi nemůžou udělat sami, musí počkat, až bude třeskutá zima a zmrzne ta voda sama.

Jinak v té vodě to podle mě taky byla nějaká zvířata, ale ochrana Zdi je určitě i ve vodě. Přinejmenším víc na jih by nic mrtvého nedoplavalo, protože tam (zatím) nesahá moc Jiných a rozpadlo by se to.
  • Teď trochu odbočím, ale jako mnohem větší fail mi přijde jedna záležitost ohledně Ohaře, kdy ho ve 3. sérii oberou psanci o peníze, načež se Arya a všichni ve 4. sérii strašně diví, proč Ohař nemá peníze :D Divím se, že se nikdo nepozastavil nad tímhle.
  • Když už někdo řeší, proč to mrtvi nepreplavou, tak at zacne řešit, proč jsou tam draci, proč má melisandra tajemnou moc, proč, proč, proč. To není vedecky porad, ale fantasy. Tohle je úžasná ceska vlastnost, na všem najit neco blbeho, rýpnout si a vše dobre brat jako samozřejmost... Berte to s rezervou.
  • @Denebola
    ale ochrana Zdi je určitě i ve vodě
    A to mě právě přijde jako blbost. Jak daleko od břehu sahá ta ochrana? Chápu že když poplave 20 metrů od boční hrany zdi, tak ta ochrana zapůsobí? Nebo je Zeď na pevnině znázornění jakéhosi kouzelného obratníku, rovnoběžky, jejíž síla je i ve vodě napříč kontinenty kolem celého světa (pokud je kulatý?)?

Podle mě tohle strašný lavírování na detailu, ideální je se smířit, že Jiní pravděpodobně nemůžou zeď ani obeplout, ale musí počkat až zeď spadne nebo bude narušena její ochrana..
  • @Mellien V mrazu jsem, pravda, nic zapalovat nezkoušela. Nicméně svůj komenář jsem nemyslela přímo tak, že se měli snažit palisádu zapálit, ale že by bylo hloupé nepoužít oheň jen proto, aby při střelbě po nemrtvých eventuálně nechytla.
    Prostě mi přišlo divné, že se nebránili prostředkem, o kterém vědí, že je účinný. Když na tebe zaútočí tygr, taky se ho nebudeš snažit sejmout kapesníkem.
  • CervenKa napsal(a):

@Mellien V mrazu jsem, pravda, nic zapalovat nezkoušela. Nicméně svůj komenář jsem nemyslela přímo tak, že se měli snažit palisádu zapálit, ale že by bylo hloupé nepoužít oheň jen proto, aby při střelbě po nemrtvých eventuálně nechytla.
    Prostě mi přišlo divné, že se nebránili prostředkem, o kterém vědí, že je účinný. Když na tebe zaútočí tygr, taky se ho nebudeš snažit sejmout kapesníkem.

To jo, a když už měli celou tašku dračího skla, tak proč ho nepoužít, že? A proč je někde v chatrči zahrabaný, když ho před chvílí měl týpek v ruce a byl s ní zavřený v chatrči načeš z té uzavřené chatrče si to vezme obr skrz stěnu a týpek, co měl být uvnitř pravděpodobně mrtvý je živý a bez brašny... Ale mě se ten díl fakt líbil, za žádný pořádný kozy, za mě 85%... :P Hele, nebyl to první díl Hry o trůny, kde se neobjevilo nic se sexem spojenýho? Nebo už jich bylo víc?
    :-k
  • Rybba napsal(a):

CervenKa napsal(a):

@Mellien V mrazu jsem, pravda, nic zapalovat nezkoušela. Nicméně svůj komenář jsem nemyslela přímo tak, že se měli snažit palisádu zapálit, ale že by bylo hloupé nepoužít oheň jen proto, aby při střelbě po nemrtvých eventuálně nechytla.

To jo, a když už měli celou tašku dračího skla, tak proč ho nepoužít, že? A proč je někde v chatrči zahrabaný, když ho před chvílí měl týpek v ruce a byl s ní zavřený v chatrči načeš z té uzavřené chatrče si to vezme obr skrz stěnu a týpek, co měl být uvnitř pravděpodobně mrtvý je živý a bez brašny... Ale mě se ten díl fakt líbil, avšak za žádný pořádný kozy, za mě "jen" 85%... :P Hele, nebyl to první díl Hry o trůny, kde se neobjevilo nic se sexem spojenýho? Nebo už jich bylo víc?
    :-k
  • Mellien napsal(a):

Když už někdo řeší, proč to mrtvi nepreplavou, tak at zacne řešit, proč jsou tam draci, proč má melisandra tajemnou moc, proč, proč, proč. To není vedecky porad, ale fantasy. Tohle je úžasná ceska vlastnost, na všem najit neco blbeho, rýpnout si a vše dobre brat jako samozřejmost... Berte to s rezervou.

Tak draci tam jsou proto, protože to je fantasy s drakama a Melisandra má nějakou moc? Jsem si myslel, že to jsou všechno jen triky a iluze vytvořené lektvary. Proč však nemrtví neplavou, by mohlo být nějak zdůvodněno ne? Jako možná v další knížce třeba... :)
  • upraveno 2. June 2015
    To jo, a když už měli celou tašku dračího skla
    Dračí sklo zabijí Jiné, nikoliv zombíky nebo nevím o tom že by mělo efektivně zabít i zombíka. To nikde řečené není. Je třeba znát rozdíly mezi Tou hlavní sílou zla a pěšáky v podobě oživlých mrtvol.
  • Nějak to taky bylo zmíněno v knížce, že na nemrtvé zabírá oheň, Jiní se ohně bojí a zabírá na ně dračí sklo a dračí ocel. Sam o tom čte v knížce Jonovi ve 4. nebo 5. knížce.
  • Ale v seriálu to moc nevypadalo, že by se ten Bílí chodec toho ohně nějak bál.
  • Nevím jak Vám ale White Walkers se mi zdáli dost odfláklí. Líbilo se mi vyobrazení v díle se Samem, tam z něj šel strach ale teď šlo až moc vidět, že je to týpek s namaskovaným obličejem. A ještě nechápu, proč jsou naráz oblečení - byla jim zima?:D Jinak scéna s val.ocelí dobrá:)

A teď mi tak nějak došlo proč tam sebou táhnou WunWuna nebo jak se jmenuje:D
    Tak tuším začala ta vzpoura ne? Obr začal dělat bordel, Jon vyběhl atd. Ale ten kyselý obličej Thorna při jejich návratu:D Táhne jich pět a půl a stejně se bude ksichtit. Tyhle části mě hrozně rozčilovali i v knížce. Nikdo nechce divoké za zdí ale zajímalo by mě, co by tam na Jiné předváděli bez nich. Soplák Olly to samé - nejdál byl na Zdi a bude tady mudrovat, koho vzít a koho ne. Stát před ním White Walker tak ještě utíká pro Thormunda:D

• Rybba napsal(a):

A kde jste přišli na jméno toho obra WunWun?

Koukáš vůbec na ten seriál? Bylo to tam a je to i v knížce.
  • Opravdu bych tady neřešila, proč někdo může nebo nemůže plavat - to už hnidopišství opravdu je. Říkejme si, že je to možná kouzlo zdi, které sahá kamsi daleko, nebo možná jen fyzikální zákony - kostíci by se určitě nenadnášeli, když nemají klasické lidské tělo a tak by museli leda šlapat po dně... Díl to byl pěkný, tak proč si ho kazit :)
  • Co se týče Východní hlídky, zbytečně moc přemýšlíte, pochopte, že je to televizní seriál. Když bude bitva o Zeď tak bude po celé zdi stovky kilometrů, ale v seriálu to bude vždy a jen v Castle Black. Což je logický. Proto taky všechny scény spojený se Zdí jsou tam, je to proboha jen televizní seriál.
  • CervenKa napsal(a):

No nevim, být mezi mnou a armádou nemrtvých, na které platí pouze oheň, jen palisáda, radši ji zapálím, ať se přes ni nedostanou (nějakou dobu), a zdrhám, co to jde. Lepší než marný boj prostředky, které jim nic neudělají.

Ten boj byl přece proto, aby je zadrželi a stačilo co nejvíc lidí se nalodit, tam nešlo o to je porazit. Myslím si, že přes hořící palisádu se dostanou v pohodě, ale tak asi víc věřili tomu, že ty hradby je na nějaký čas udrží.
  • GoT má jeden nový rekord
    image
    Chvilku jsem přemýšlel, jestli to neměla být jako že Val. Ale doufám že ne. :-)
  • upraveno 2. June 2015
    @panama46 Ano, chtěli zdrhnout, přesto mi připadá rozumnější snažit se je zadržit něčím, co na ně funguje, než dělat "neškodný" rozruch. Takže hořící palisáda by byla oproti obyč. dřevu teoreticky neprostupnější. Samozřejmě, dokud by ji neobešli / neshořela / nepřišel Jiný a neudělal cestičku :D a pokud by vůbec vzplála dřív, než by se dostali skrz, což asi ne, jak podotkl Melien. Takže je to vlastně úplně fuk. :onfire:
  • @Monte Karstark Mně napadla akorát Harma psí hlava, ale to byla trochu jiná nátura. :-D
    S Val jsem si tuhle paní teda vůbec nespojila, tu tam ostatně ani nečekám - všecko, čím byla v knize, vynechali nebo předali Tormundovi.
  • panama46 napsal(a):

...je to proboha jen televizní seriál.

To příliš nevadilo, kdyby si nehrál na něco víc.
    (Nebo aspoň mě to tak přijde.)

• upraveno 2. June 2015
    Úplně vidím jak nám Martin naservíruje flashback, kde Bílí chodci na sever od zdi popíjejí cuba libre (s ledem samozřejmě) a smějí se Branu Stavitelovi, jaký je ...
    Bezkonkurenčná odpoveď sfik:D Tá predstava ma načisto zabila:D Kosím sa na tom už asi 10min!:D

Akurát čo ten obor vs walker? Samozrejme, že by ho skôr či neskôr usekali, ale pochybujem žeby ich zopár sám nezvládol a tiež si nemyslím, žeby ho tak jednoducho ovládli ako tých pred hradbami, ale to je len polemika..obra máme už len jedného, Wun Wun saad :(

Plávať sa nijako nebude, je tam stena, celý dej tejto Fantasy ságy stojí a padne na nej, takže uvidíme čo sa stane keď sa stane to, čo si mnohý z nás mysleli, že príde už asi 2knihy dozadu:D

Keď tam armáda mŕtvych prišla prvý raz žiadna stena tam nestála, takže ani NW nemá vyskúšané, čo sa vlastne naozaj stane až sa to stane;)

A inak Jorah. Neviem čo už chce akože dosiahnuť, je nakazený a v momente ako by sa dotkol Daenerys tak by ju nakazil, nie? A to by si to mohol hodiť už potom 2x. Takže podľa mňa chce seriálovo len počuť prepáč a zomrieť v epickom boji;))
  • To je mi tu zase "myslitelů" ...Zapálení palisády by zabilo jen prvních pár desítek, možná tak 2 stovky nemrtvých při troše štěstí...navíc by kvůli té "vichřici" ani tak dlouho nehořela, pravděpodobně by se ani nezapálila..Takže je úplně jedno kdyby hořela nebo ne, stejně by se tam dostal zbytek nemrtvých, stejně by tam další část skočila z té skály dolů...A i kdyby by měli ohnivé šípy, tak nějakých 20 lidí s nimi by nezastavili takový nápor nemrtvých... Nehledě na to že by si je stejně zase všechny oživil White Walker (kromě nějakých pár co by se při velkém štěstí změnilo na popel)
  • panama46 napsal(a):

Rybba napsal(a):

A kde jste přišli na jméno toho obra WunWun?

Koukáš vůbec na ten seriál? Bylo to tam a je to i v knížce.
    No koukám a četl, takže si to nepamatuji ani v knížce ani seriálu... :)
  • sfik napsal(a):

To jo, a když už měli celou tašku dračího skla
    Dračí sklo zabijí Jiné, nikoliv zombíky nebo nevím o tom že by mělo efektivně zabít i zombíka. To nikde řečené není. Je třeba znát rozdíly mezi Tou hlavní sílou zla a pěšáky v podobě oživlých mrtvol.
    Pravda, pravda. Ale stéjně to nevysvětluje, co dělá zahrabané kilometr pod harampádím.
    :king:
  • @Xaron Dík, někdy se musím i já sám pochválit, jak jsem vtipný :D

Jinač Jorah podle mě chce umřít před jejíma očima. Když odejde nadobro z Meereenu tak někde zařve/zešílí po cestě. Takhle může udělat gesto, že jí jako opravdu miluje a že ona je husa že si ho neváží a že až si kvůli němu bude moci vyplakat oči, bude už pozdě. Takže Jorah buď umře a nebo to nestihne protože zasáhne něco jinčího (stejně všichni ví co :) )

@AviaRa Jako já pořád doufám že jednou zlikvidovanej zombík už nejde probudit podruhé. To by byl velký podfuk a to by měli teprve problém. Ne že by armáda nemrtvých a ledové zlo problém nebyl teda.. :)
  • @Monte Karstark Já doufal že přežije tahle náčelnice nebo ten Thenn, celkem se mi líbilo jak pak šel do toho s Jonem, ale už tam jak spolu vyrazili bylo jasný, že je jenom norma na maso :D
  • Bože lidi ti nemrtví jsou vázani na bílé chodce a bez nich ani ránu a bílí chodci, jsou vázání na chlad, takže překonat zed se asi budou snažit až tam bude fakt zima :D Jo a k těm nemrtvím proč nešli do vody nevíme jak funguje magie jiných navíc kdyby chtěli po vodě se dostat na jiný kontinent tak jsou tam mořské proudy bouře a dravci a moc armády by do bravosu asi nedoplavalo :D Spíš tam čekají až zamrzne moře aby mohli přes něj projít a to pak bdou všichni víme kde :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.