Přeskočit na obsah

Hra o trůny 5x10 - Matčina milost - Ice & Fire

11214161718

Komentáře

• @Tyrion Lannister @Rybba naivky
  • upraveno 5. July 2015
    Edem napsal(a):

@Tyrion Lannister @Rybba naivky

8-O
    Tyrion Lannister napsal(a):

@Rybba

Rybba napsal(a):

Tarin napsal(a):

@Rybba Varys: "That sounds excellent. A man named Stannis Baratheon was appointed as the Chosen One by one of your priestesses. He too had a glorious destiny. He attacked King's Landing, and was soundly defeated by the man standing beside me. Last I heard, he'd been defeated again. This time at Winterfell ... and this time for good."

...and this time for good.

No jako odvolávat se na něco, co řekne někdo, tisíce kilometrů daleko, co u toho ani nebyl, NIKDO u toho živý nebyl, tak pro mě nemá žádnou vypovídající hodnotu. To, že byla jeho armáda poražena, ok, o tom se ví, předpokládá se tedy, že i Stanis je mrtvý, ale opravdu NIKDO to nemůže říct na 100%. Pokud tedy nenašli jeho tělo, což nenašli ani nenajdou - můj tip (o Rickonovi a Branovi se taky všude mluví - až za velkým mořem, že jsou mrtví, no a to našli "jejich těla", pravdu však nemají ani sám velký Vševěd Varys, to my všichni moc dobře víme). Já věřím, že žije. A jak zde píše Stanis/Tyrion, uvidíme příští rok! :king:

PS: To jsem jedinéj, kterému se to "ukončení" Stanisovi mise líbilo? Mě fakt jooo! =D Bezvýchodnost situace, rychle vyústění, žádné zdlouhavé obléhaní, polovina z poloviny z poloviny utíkající jednotky armády, nejvěrnější z věrných se v rychlosti seskupují okolo svého pravého a jediného krále, prostě paráda a nádhera. To jak se s něma Boltonové vypořádali to prostě nemělo z mého pohledu chybu. Co by je jako nechali je obléhat a napadat, když je mohli krásně a rychle zfouknout jako svíčku. O nějakých motivačních řečech nemohla být ani řeč, na to vůbec nebyl čas, byli v mžiku u nich a jestli použili kopí nebo ne, to nevíme, pohled na bitvu byl opravdu z dálky. Na nějaké vytahování mečů se nelze odvolávat, to bylo jen na "cool efekt". :-k Ale to bude asi tím, že já Stanisovi nikdy nefandil, já myslel, že králem bude Renly, měl největší armádu atd. To co mu udělal jeho vlastní bratr, shodou okolností Stanis jsem bral jako tu největší zradu, kdyby to neudělal mohlo vše proběhnout úplně jinak a hlavně vklidu/míru. Pravda byl mladší a tudíž neměl na trůn nárok, ale i tak tohle se nedělá, kdyby ho porazil v souboji muže proti muži tak budiž, ale takhle opravdu nee, Renly neměl vůbec šanci a možnost jak se bránit. :roll:
    Inu žádné meče jenom kopí, navíc místo utvoření normální linie, jim šli naproti. Odvolávat se na to, že jsme bitvu viděli z vrchu, je irelevantní, Stannis žádné rozkazy nevydal, kopí se dopředu nepohnula, žádné ještě ne, ještě ne, TÉÉÉĎ, jsme neviděli, jenom jak hezky napochodovali jak prasta na porážku. No, že na bitvu nebyl čas, když Stannis neudělal něco, tak základního, jako poslat pár lidí na před, aby očíhli, jak to tam vypadá. V seriálu si zřejmě zvědy může dovolit pouze Roose Bolton. Při tom, je to základ každé armády, dokonce i každé přepadové skupiny(Locke zkontroloval Crasterovu pevnost, před tím než tam vlezli a povraždili to tam). O zvědech, jako o nezbytné součásti armády se zmiňuje již mistr Sun-C´před cca dvěma tisíci lety. A dobré by to možná bylo, kdyby se Stannis z a) neocitl záhadně zpátky v lese, ačkoliv při tom útoku kavalerie stál úplně ve předu, to je snad ještě větší záhada, než jeho návrat do lodí na Černovodě z městských hradeb.
    b) nezabila ho ta hnusná prasnice.

Co se týče Renlyho, tak to bylo, kdo z koho. Kdyby ho v té situaci Stannis nezabil, tak by Renly zabil jeho. On byl zrádce. Jedinou chybu, kterou Stannis udělal, bylo, že ho zabil přišliš brzo (pěkně čekat zabarikádovaný na Dračím kameni a pak shrábnout vše). Každopádně Renly seděl v Robertově radě celá léta a co dobrého pro říši udělal? Nic, chlastal s Robertem a chodil s ním na lov, těšil se pozornosti svých ehm "přátel" (Viď Lorasi). O říši se staraly Jon Arryn a Stannis. Dobře to řekla královna trnů:
    Věděl jak se oblékat a uměl se usmívat
    a taky koupat a česat a nějak si vzal do hlavy, že ho to činí zralým k tomu, aby se mohl stát králem.
    Krom toho, jestli si myslíš, že by Tywin Lannister v klidu a míru předal Renlymu trůn a v klidu a míru nechal hlavy Joffreyho, tommena a myrcelly narazit na kopí, musel by si být sutpidnější než první Smraďoch, pokud tomu věříš. Nemluvě o tom, že železní by stejně vzali útokem Sever. A Malíčkovi s Varysem se Renly taky nehodil do krámu, kdyby ne Stannis, tak někdo jiný by Renlyho určitě kuchnul.
    Jen můj názor, Lanistery vyhladit a byl by mír a pokoj, co se týče železných, tak ti byli vždycky úplní magoři, (tak ty bych taky vyhladil) stokrát je mohl někdo porazit a voni stéjně šli a udělali tu samou blbost, co před tím... Tak dobře, né vyhladit, ale porazit (drtivě Lanistery a Železné), na to Renly armádu měl dostatečnou, kdyby nebyli oba dva se Stanisem hňupi a spojili se, tak nebyly v Západozemí žádné síly, které je mohli ohrozit - nepřátele. Mno a s tou hnusnou prasnicí uvidíme za rok. :king:
  • upraveno 5. July 2015
    @Tyrion Lannister ale v Pánovi prstenů přeci proti sobě taky běhali obří CGI armády a vypadalo to děsně hustě :D takže styl uvažování je jasný, práskneme tam jeden letecký záběr, jak se na sebe budou valit dvě armády, přidáme epickou hudbu, zamícháme sem tam průstřih na nějakou tu řezničinu a bude to vypadat děsně cool a epic a vůbec, co by jako diváci chtěli, vždyť je to především o zábavě ne? Tak tady to máte a bavte se! Komu by se chtělo u televize přemýšlet má smůlu, pusťte si nějaký dokumentární kanál, tady je zakázáno remcat, jde přeci o především o zábavu a aby to hezky vypadalo...
  • @Rybba Víš co je živých lanisterů je jich opravdu hodně Hlavní rod na castarliově skále ale další daleko početnější větev rodu vládne Lanisportu a pak tam jsou ti co nevlastní nic. Viz princeznu Myrcelu doprovázela lanisterská dívka z Lanisportu. Spíš odstranit zrno od plev :D
  • upraveno 5. July 2015
    @Jay
    Jay napsal(a):

@Tyrion Lannister: Jedna kousavá poznámka: Argument typu "už to musí být poměrně dlouho, když ta zpráva stihla dorazit do..." je v seriálu dost lichý. V seriálu nějak nenabrali skriptky, takže drobnosti jako teleportující se postavy, a představa, že by někdo něco nevěděl (až na výjimky, kdy je zásadní aby nevěděl) je hrozně naivní)... i když i v knize se hned všude vědělo, že Daenerys má draky, přestože po jejich narození ten zbytek khalassaru (tedy svědci) vyrazili s ní do divočiny...

Varys se vždycky snaží, aby jeho zdroje byly spolehlivé, proto byl třeba ve Střetu opatrný, když odpovídal Cersei, kdo zabil Renlyho. Avšak, v epilogu Tance jsme se dozvěděli, jak funguje ta jeho výzvědná síť, tudíž jestli byl nebo nebyl nějaký ten prcek, třeba někde nahoře na stromě, když Brienne popravovala Stannise nevíme. Každopádně, Varys má špicly všude. V knize to mohli rozkecat Rudí kněží a pak se to začalo šířit. Mne v seriálu hlavně překvapilo, jak všichni akceptovali existenci draků, ale v zombíky, jako na potvoru nikdo věřit nechce. :-D Tak nebo tak, eunucha bych považoval za spolehlivý zdroj, přinejmenším by se zmínil, že není jisté, že Stannis zemřel. Je to opatrný muž.
  • jestli byl nebo nebly nějaký ten prcek, třeba někde nahoře na stromě, když Cersei popravovala Stannise nevíme. Každopádně,
    @Tyrion Lannister koukám že ty máš taky docela zajímavé zdroje. :twisted:
  • upraveno 5. July 2015
    @Rybba
    Rybba napsal(a):

Edem napsal(a):

8-O

@Rybba

Rybba napsal(a):

Tarin napsal(a):

@Rybba Varys: "That sounds excellent. A man named Stannis Baratheon was appointed as the Chosen One by one of your priestesses. He too had a glorious destiny. He attacked King's Landing, and was soundly defeated by the man standing beside me. Last I heard, he'd been defeated again. This time at Winterfell ... and this time for good."

No jako odvolávat se na něco, co řekne někdo, tisíce kilometrů daleko, co u toho ani nebyl, NIKDO u toho živý nebyl, tak pro mě nemá žádnou vypovídající hodnotu. To, že byla jeho armáda poražena, ok, o tom se ví, předpokládá se tedy, že i Stanis je mrtvý, ale opravdu NIKDO to nemůže říct na 100%. Pokud tedy nenašli jeho tělo, což nenašli ani nenajdou - můj tip (o Rickonovi a Branovi se taky všude mluví - až za velkým mořem, že jsou mrtví, no a to našli "jejich těla", pravdu však nemají ani sám velký Vševěd Varys, to my všichni moc dobře víme). Já věřím, že žije. A jak zde píše Stanis/Tyrion, uvidíme příští rok! :king:

PS: To jsem jedinéj, kterému se to "ukončení" Stanisovi mise líbilo? Mě fakt jooo! =D Bezvýchodnost situace, rychle vyústění, žádné zdlouhavé obléhaní, polovina z poloviny z poloviny utíkající jednotky armády, nejvěrnější z věrných se v rychlosti seskupují okolo svého pravého a jediného krále, prostě paráda a nádhera. To jak se s něma Boltonové vypořádali to prostě nemělo z mého pohledu chybu. Co by je jako nechali je obléhat a napadat, když je mohli krásně a rychle zfouknout jako svíčku. O nějakých motivačních řečech nemohla být ani řeč, na to vůbec nebyl čas, byli v mžiku u nich a jestli použili kopí nebo ne, to nevíme, pohled na bitvu byl opravdu z dálky. Na nějaké vytahování mečů se nelze odvolávat, to bylo jen na "cool efekt". :-k Ale to bude asi tím, že já Stanisovi nikdy nefandil, já myslel, že králem bude Renly, měl největší armádu atd. To co mu udělal jeho vlastní bratr, shodou okolností Stanis jsem bral jako tu největší zradu, kdyby to neudělal mohlo vše proběhnout úplně jinak a hlavně vklidu/míru. Pravda byl mladší a tudíž neměl na trůn nárok, ale i tak tohle se nedělá, kdyby ho porazil v souboji muže proti muži tak budiž, ale takhle opravdu nee, Renly neměl vůbec šanci a možnost jak se bránit. :roll:
    Inu žádné meče jenom kopí, navíc místo utvoření normální linie, jim šli naproti. Odvolávat se na to, že jsme bitvu viděli z vrchu, je irelevantní, Stannis žádné rozkazy nevydal, kopí se dopředu nepohnula, žádné ještě ne, ještě ne, TÉÉÉĎ, jsme neviděli, jenom jak hezky napochodovali jak prasta na porážku. No, že na bitvu nebyl čas, když Stannis neudělal něco, tak základního, jako poslat pár lidí na před, aby očíhli, jak to tam vypadá. V seriálu si zřejmě zvědy může dovolit pouze Roose Bolton. Při tom, je to základ každé armády, dokonce i každé přepadové skupiny(Locke zkontroloval Crasterovu pevnost, před tím než tam vlezli a povraždili to tam). O zvědech, jako o nezbytné součásti armády se zmiňuje již mistr Sun-C´před cca dvěma tisíci lety. A dobré by to možná bylo, kdyby se Stannis z a) neocitl záhadně zpátky v lese, ačkoliv při tom útoku kavalerie stál úplně ve předu, to je snad ještě větší záhada, než jeho návrat do lodí na Černovodě z městských hradeb.

Co se týče Renlyho, tak to bylo, kdo z koho. Kdyby ho v té situaci Stannis nezabil, tak by Renly zabil jeho. On byl zrádce. Jedinou chybu, kterou Stannis udělal, bylo, že ho zabil přišliš brzo (pěkně čekat zabarikádovaný na Dračím kameni a pak shrábnout vše). Každopádně Renly seděl v Robertově radě celá léta a co dobrého pro říši udělal? Nic, chlastal s Robertem a chodil s ním na lov, těšil se pozornosti svých ehm "přátel" (Viď Lorasi). O říši se staraly Jon Arryn a Stannis. Dobře to řekla královna trnů:
    a taky koupat a česat a nějak si vzal do hlavy, že ho to činí zralým k tomu, aby se mohl stát králem.
    Krom toho, jestli si myslíš, že by Tywin Lannister v klidu a míru předal Renlymu trůn a v klidu a míru nechal hlavy Joffreyho, tommena a myrcelly narazit na kopí, musel by si být sutpidnější než první Smraďoch, pokud tomu věříš. Nemluvě o tom, že železní by stejně vzali útokem Sever. A Malíčkovi s Varysem se Renly taky nehodil do krámu, kdyby ne Stannis, tak někdo jiný by Renlyho určitě kuchnul.
    Jen můj názor, Lanistery vyhladit a byl by mír a pokoj, co se týče železných, tak ti byli vždycky úplní magoři, (tak ty bych taky vyhladil) stokrát je mohl někdo porazit a voni stéjně šli a udělali tu samou blbost, co před tím... Tak dobře, né vyhladit, ale porazit (drtivě Lanistery a Železné), na to Renly armádu měl dostatečnou, kdyby nebyli oba dva se Stanisem hňupi a spojili se, tak nebyly v Západozemí žádné síly, které je mohli ohrozit - nepřátele. Mno a s tou hnusnou prasnicí uvidíme za rok. :king:
    Moje slova. Ve Střetu Catelyn navrhovala, aby Stannis a Renly odvolali svoje nároky a vyhlásili Velkou Radu. To je schůze všech lordů z celé říše, kteří rozhodnou hlasováním, kdo má být králem. Nejde o nic neobvyklého v historii se to stalo už několikrát. Naposled, když na trůn natupoval Aegon V. Targaryen Vejce. Kdyby se Renly a Stannis spojily, tak by to bylo vítězství, na které by i Robert byl pyšný. Jenže, historie naneštěstí nezná slovo kdyby.
  • upraveno 5. July 2015
    @Dreamer
    Dreamer napsal(a):

@Tyrion Lannister ale v Pánovi prstenů přeci proti sobě taky běhali obří CGI armády a vypadalo to děsně hustě :D takže styl uvažování je jasný, práskneme tam jeden letecký záběr, jak se na sebe budou valit dvě armády, přidáme epickou hudbu, zamícháme sem tam průstřih na nějakou tu řezničinu a bude to vypadat děsně cool a epic a vůbec, co by jako diváci chtěli, vždyť je to především o zábavě ne? Tak tady to máte a bavte se! Komu by se chtělo u televize přemýšlet má smůlu, pusťte si nějaký dokumentární kanál, tady je zakázáno remcat, jde přeci o především o zábavu a aby to hezky vypadalo...

Mne myšlení, těch co to připravují, stále překvapuje. Zkusím se do nich vžít. Vím, že mám peníze jen na jednu bitvu, ale v téhle sérii mají být bitvy dvě. No tak, prostě udělám jen jednu bitvu (pořádně) a tu druhou úplně vypustím nebo dám do další série. Ne, že udělám dobře jen jednu a druhou odbudu retardovaným způsobem. Vždyť předloha jim nabídla krásný nástroj v podobě Růžového psaníčka Ramsayho Jonovi. Stačily by 2 minuty na: Jon rozlomí pečeť a řekne: Kurva, Standa to projel, jdu se bodnout. :D. Společně s Melisandřiným návratem, by to vyvolalo stejné spekulace, mnohem lepším způsobem, místo tohohle nesmyslu, který nám naservírovali. Pak by stačil jen pohled na Stannisovo tělo v 6x01 a nashledanou. Jasně, není to ideální řešení, ale je to lepší než za každou cenu něco ukazovat, i když je to na nic. To už fakt byly lepší časy, kdy to řešily tak, že Shaga omylem trefil Tyriona do hlavy. To je celé. Nebo mohli Stannise poslat s Jonem do Tvrdodomova a nehcat ho umřít hrdinskou smrtí při záchraně divokých, což by mu vylepšilo prestiž. Nebo ho molhli nechat umrznout a Melisandra by se po anglicku vytratila, protože by se ukázalo to upálení, ještě zbytečnějším činem, než je. (ani to počasí by se nezměnilo). Vyřešit se to každopádně dalo, bylo by to kratší, levnější než to, co předvedli a zbyl by čas na ostatní linky. O tom, že bych chtěl raději vidět pořádný Zimohrad než Tvrdodomov, nemluvě.
  • @Everett_Young
    Everett_Young napsal(a):

jestli byl nebo nebly nějaký ten prcek, třeba někde nahoře na stromě, když Cersei popravovala Stannise nevíme. Každopádně,
    @Tyrion Lannister koukám že ty máš taky docela zajímavé zdroje. :twisted:

A ty si rychlejší, než kavalerie Ramsayho Boltona, když si to dokázal zaregistrovat během cca. 30 vteřin, co to tam bylo.
    :twisted: Vynikající tah. :applause:
  • @p1e9t9r2
    p1e9t9r2 napsal(a):

@Rybba Víš co je živých lanisterů je jich opravdu hodně Hlavní rod na castarliově skále ale další daleko početnější větev rodu vládne Lanisportu a pak tam jsou ti co nevlastní nic. Viz princeznu Myrcelu doprovázela lanisterská dívka z Lanisportu. Spíš odstranit zrno od plev :D

Tak, jestli se Tyrion vylodí v Západních krajích, vznese nárok na Skálu, kolik Zápaďanů zůstane loájalní Cersei? Jasně, Tyrion taky není, žádný hodňoučký skřítek, ale může nabídnout pořádné a pevné vedení. Cersei se svou vladařskou kompetenci na úrovni křečka, tohle nabídnout nemůže. Navíc všechny své vazaly Tywin během Robertovi rebélie, naučil měnit strany rychleji než ponožky. Jedinými odpůrci bude možná ta Lannistportská větěv, neboť asi budou Tyrionovi za zlé, že odpálil jejich mecenáše Tywina.
  • @Tyrion Lannister taky mám své zvědy všude :-)
  • @Everett_Young
    Everett_Young napsal(a):

@Tyrion Lannister taky mám své zvědy všude :-)

Everett_Young napsal(a):

@Tyrion Lannister taky mám své zvědy všude :-)

Ještě, že se Varys nedostal k internetu, to už by byl neporazitelnej.

:twisted:
  • @Tyrion Lannister jistě že nedostal ;-) A teď mě omluv, musím si jít upravit svojí pleš :-D
  • @Tyrion Lannister No jedna z věcí v kterých cercei vyniká dokonce ze všech nejvíc je umění rozvrátit a zničit říši :D nikomu by se to lépe nepovedlo to co dokázala ona a poslední spojence, kteří ji drží u moci se snaží si znepřátelit :D
  • Tyrion Lannister napsal(a):

@Rybba

Rybba napsal(a):

Edem napsal(a):

8-O

@Rybba

Rybba napsal(a):

Tarin napsal(a):

Moje slova. Ve Střetu Catelyn navrhovala, aby Stannis a Renly odvolali svoje nároky a vyhlásili Velkou Radu. To je schůze všech lordů z celé říše, kteří rozhodnou hlasováním, kdo má být králem. Nejde o nic neobvyklého v historii se to stalo už několikrát. Naposled, když na trůn natupoval Aegon V. Targaryen Vejce. Kdyby se Renly a Stannis spojily, tak by to bylo vítězství, na které by i Robert byl pyšný. Jenže, historie naneštěstí nezná slovo kdyby.
    Tak tak, a tak to mělo být, nehledě na to, že by se k nim připojil ještě Rob a byli by "neporazitelní", no a nějakou Daenerys by případně sfoukli jako svíčku, společně.

Jinak jsme tu napsali přes 400 komentářů, to je snad rekord ne? Skvělý úspěch všech!! :king:
  • p1e9t9r2 napsal(a):

@Rybba Víš co je živých lanisterů je jich opravdu hodně Hlavní rod na castarliově skále ale další daleko početnější větev rodu vládne Lanisportu a pak tam jsou ti co nevlastní nic. Viz princeznu Myrcelu doprovázela lanisterská dívka z Lanisportu. Spíš odstranit zrno od plev :D

Lanisterských dětí je jako smetí, hádéj kdo skončí nakonec na trůnu? Žeby hořkosladký konec? :dance: Vono je stéjně zajimavé, že třeba takových Starků je/bylo jen pár, hm. :-k
  • @Tyrion Lannister: Já nezpochybňuji Varyse, ale scénáristy... Jedna věc je, jestli je Stannis mrtvý (OK, Varys může mít správné informace... a asi bude mít, pokud to nebude ošetřené tak, že mu ty chybné někdo úmyslně podstrčí... Malíček?), druhá věc je, jestli to Varys může vědět. A já tvrdím, že to, že to v seriálu bude vědět bude buď proto, že buď 1) to nikdo neřešil a informace se jak známo šíří rychlostí světla, nebo 2) někdo se bude jó snažit, aby informace k Varysovi dorazila a jen tehdy budou řešit časovou souslednost... ale pak záleží ne tom, kdo se snažil, jestli bude ta zpráva pravdivá...
  • @Rybba: někde zaznělo, že pro rod je stejným prokletím, když je dědiců málo, jako když jich je moc. Starků nebylo jako úplně málo, třeba historicky odtržená větev jsou Karstarkové,... nicméně je fakt, že se snaží redukovat vedlejší následnické linie tím, že mladší syny posílají k Hlídce (zdravím Benjene)... mimochodem Ned měl 3 sourozence a 5(+1) dětí, Tywin měl 4 sourozence a 3 děti (a ty mají dohromady 3 děti)... já v tom úplně nesoulad nevidím. Hlavní rozdíl je v tom, že lord Zimohradu byl na začátku příběhu o generaci mladší než Tywin, a třeba Doran.
  • @Jay jde o to kolik Lannisterů pobýhá po Casterlyově skále, Lannisportu a vůbec dalších částech západozemí. Je jich mnohem víc než třeba Starků.
  • A určitá časť Starkov sa skrížila s tými kmeňmi.
  • @Everett_Young: Ale jistě,... ženy se často provdají jinam a rodové jméno pozbydou (pokud to nejsou svazky se sestřenicí ala Tywin) a počet použitelných synů Starkové redukují Zdí. Navíc Nedův otec, bratr a sestra zemřeli celkem rychle po sobě v době kdy mohli mít děti, což se samozřejmě projeví negativně na počtu členů rodu o 15 let později.
    Jen říkám, že nevidím nic divného na tom "že Starků je jen pár"...
  • @Rybba starkové jsou mistři v redukci svých synů neb z každé generace jednoho prostě šoupnou na zeď a mají pokoj od vedlejší linii. Pak boje v divokými .. atd. No a nějaké rody, že mají malo potomků víme jen současný stav a většinou to je domluvené manželství a pokud si nesednou, tak moc potomků udělat nemusí třeba chudák John Arryn jedna umřela při porodu další dvě umřeli a nakonec si vzal Lysu, která nedokázala přivést živé dítě na svět (no jednou se jí to povedlo, ale žádný zázrak to není). Nebo Staniss, ale ten s manželkou netrávil moc radostných chvil, tak ty děti ani nebyla moc šance vyrobit. Popřípadě se brali dlouho třeba až po 30 což taky kolikrát neměli moc času toho stihnout. Jen targaryeni spěchali a brali se už kolem 14 let a začali s reprodukcí, ale ti se uměli redukovat sami viz tanec s draky nebo chudák praštěný Baleor a jeho bratr co dobývat dorne. Několik vražd, smutná jarní epidemie a nakonec letohrad a zůstanou jen 4 členové rodu pak královna porodí 8 dětí z čehož 5 jich je mrtvých a konečná redukce díky šílenému králi vznikne rebelie a zredukuje se to na 2 malé děti (3 když počítam aegona u Johna si furt nejsme jistí) A výsledek je nakonec neplodná Daenerys ( a 2 její synovci). Příklad velmi účiné redukce a likvidace.
  • Moje řeč, Starky hrozně zlikvidovala ta čistka provedená Aerysem. Co se týče hořkosladkého konce, tak všichni Lannisterové nezemřou. Tyrion říkal, že nemá potřebu zabít všechny svoje příbuzné. Docela zajímavý by mohl být rozhovor mezi Gennou a Tyrionem, co myslíte?
    image

Vrány už se slétávají k hostině a mrtvol je hodně. :twisted:
    image
  • @p1e9t9r2: Já myslím, že Starkové neměli jasně řečeno "jednoho z každé generace", ale spíš každého kdo přebýval poté, co by Brandon měl děti (alespoň dva syny řekněme), šel by asi nejen Benjen, ale i Ned, poté, co by Robb měl děti, šel by Bran i Rickon. Z generace Nedova otce možná nešel nikdo.
  • @Jay Nebo by se prostě oženili jinam. Ne každý Stark chodil "preventivně" k hlídce, jinak by neměli ty vedlejší větve.
  • @Everett_Young No víme že dost velitelů hlídky byli starkové a ty dvě vedlejší větve jsou hodně dlouho vedlejší větve. Vzhledem k tomu, že severu vládnou přes 8 000 let to by těch větví museli mít hafo kdyby se řekněmě každou 5 generaci měla jedna odštěpit. Starkové jsou nejdéle vládnoucí rod v sedmi království, ale velmi úzký co do počtu členů v tom jim nikdo moc nemá co konkurovat snad jen draci.
  • Tak Lanysterama se to v Západozemí jenom hemží a Starkové jsou na pokraji vyhynutí. To maj z tý mistrovský redukce. Btw., kterému rodu fandíte vy? :-k
  • Rybba napsal(a):

Tak Lanysterama se to v Západozemí jenom hemží

Což jim bude prd platné, pokud Martin bude chtít, aby na nový král nebo královna na Casterlyovu skálu šoupnul někoho věrného za odměnu =D
  • @svoa00
    svoa00 napsal(a):

Rybba napsal(a):

Tak Lanysterama se to v Západozemí jenom hemží

Což jim bude prd platné, pokud Martin bude chtít, aby na nový král nebo královna na Casterlyovu skálu šoupnul někoho věrného za odměnu =D
    Na to sedí perfektně Tyrion Lannister, který má skvěle předpoklady pro titul Strážce Západu. Krom toho těch Lannisterů je opravdu přehršel. I kdyby nový král proti nim spustil rozkaz 66, tak stejně není šance je sejmout všechny, někomu se do exilu zdrhnout povede. To mají všechny velké masakry napříč historií společné, vždycky někdo přežije.
  • @Tyrion Lannister: "To mají všechny velké masakry napříč historií společné, vždycky někdo přežije."
    To povídej Custerovi,... :o) Jinak jestli to chceš vztáhnout jen na šlechtické rody ze Západozemí, tak jen naťuknu - Deště Castameru.
    Jinak to, že někdo přežije je často chabou útěchou, když rod de facto skončí. Slavníkovci nebo Starkové po rudé svatbě (a možná Tullyové by potvrdili). Rod Gardenerů z Vysoké zahrady nezmiňujíce...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.