Jinak chci ještě upozornit, že Tyrion pěkně kecal o tom, že na něj byl Theon na Zimohradě ošklivý. Bylo to přesně naopak, Tyrion si z něj i jeho rodiny utahuje. Chudák Theon, teď asi může za všechno :evil:
@Blackfish To není cherry picking. Nelogika děje nemá nic společného s tím, že se to odchyluje od knih, prostě je to nelogický děj. Viz výše scéna s Tyrionem a Theonem, oni si ani nepamatují, co sami napsali. Zásadní příměr mezi knihou a seriálem je ten, že pokud se děj přesně drží knihy, dává to smysl a je to dobrý příběh, ale jakmile se odchýlí a scenáristi vymýšlejí vlastní děj, tak to teprv jede =D
Jsem rád, že tu Preston Jacobs alespoň mezi některými fanoušky zakořenil, ale zase byste ho neměli brát za každé slovo :-) On dělá (letos) především parodickou show a předhazuje nám něco k zamyšlení. A to se Sansou a psy je něco takového. Trochu jsem o tom přemýšlel, a nakonec došel ke stejnému závěru jako sfik. Stejně tak Tyrion a Theon mohli mít nějaký rozhovor mimo kameru (ano, pak to nemají vytahovat, pravda). Mě ale trápí jiná věc. Jon má po celou dobu bitvy neuvěřitelné štěstí. Asi takové štěstí jako má Jar Jar Binks ve Skryté Hrozbě (pomineme-li onu slavnou teorii z minulého roku). A to je problém. Celá ta bitva je stylem "tohle se teď stane, protože to tak chceme!" A to je něco, co jsem loni v Dračím řádu vyčítal nováčkům literárního řemesla nejvíc! A pak si přijdou nějací naducanci z Hollywoodu a dělaj to samý! Kdo má v tomhle pracovat! :-D
@Monte Karstark Tak já si říkal, že to nezmiňuje z důvodu, že si není jistá jeho pomocí a ona teoreticky takhle... Teď už tedy jen zbývá aby se Sansa partofRamsay Stark zbavila Malíčka a začala manipulovat s Robinem :twisted:
Jen takový postřeh, ty hořící kříže tam dal Ramsey jenom jako značky pro lučištníky, stejně jako v Království nebeském ty kameny nabarvené jen na jedné straně.
Mereen byl podle mě skvěle udělanej - ten wow-efekt draků na protivníky je evidentně obrovskej, ale to se není čemu divit, ono když to v životě neviděli, jen o tom četly báje a najednou jim to spálí loď na uhlíky - to by se mi taky nechtělo bojovat - ostatně právě v historii západozemí je zářný příklad, kdy to velitelé radši zabalili než aby shořeli jak papír proti 3 drakům (bitva proti Aegonu dobyvateli a jeho sestrám někde na polích, zabalili to Lannisteři atp.)
Zimohrad- ztvárnění bitvy bylo super, hrozně se mi líbilo, jak zadupávali Jona a ještě u toho byla taková "přeskakující" kamera, což krásně ilustrovalo, jakej marast a zmatek to v těch bitvách byl... Navíc i to, jak ukazovali ty zranění nebo i to, že aby člověk takovouhle bitvu přežil, tak musel mít i kupu štěstí (viz Jon) Konec taky dobrej, jediný, co mě ale (jako nadšeného běžce) zarazilo, bylo, že Jon, Tormund a obr pěšky málem cestou na Zimohrad dohnaly Ramsayho partu, která jela na koních... Ještě bych to pochopil u obra, to by bylo ok - ale Jon s Tormundem, který byli už tak hotový po bitvě, mají asi keňsko-jamajský kořeny
Jinak si taky po Tyrionově příběhu myslim, že Cercei zapálí septum, akorát, že se jí to vymkne z rukou a upálí i Tommena.
Celkov díl super, těším se na finále, kde nám určitě předloží nějaké brouky do hlavy na příští rok
A kde se vzala, tu se vzala s něma i "armáda" divokých s lukama! :king:
@Pukuos Ale on to je seriál hlavně pro kluky, takže mi přijde zvláštní, jak vytrvalí jsou D a D v dosazování žen jako vládkyň a dědiček. Železný trůn - Daenerys (jsem přesvědčená, že v seriálu ji tam dotlačí). Železné ostrovy - Jára. Zimohrad - Sansa. Casterlyova skála - Cersei (nevybavuju si, že by se tím v seriálu zabývali, takže uznávám, že to přese všechno může být i Jaime). Vysoká zahrada - Marge (Loras by se měl vzdát dědictví, tak uvidíme). Dorne vládnou Píseční hadi.
Žádný takový glejt v seriálu není. Seriálový Robb čekal s manželkou dítě, takže neměl důvod něco takového dělat.
Uvidíme, uvidíme, já tipuji, že Cersei v příští serii umře, čím dál víc věřím tomu, že nechá vyletět septum do povětří a je dost možné, že při tom nevědomky odpraví i Tommena, z toho by ji hráblo a spáchala by sebevraždu, takže pro Lanistery musí DaD vymyslet jinou vládkyni! Věřím, že Dorne v seriálu nebylo jen tak pro nic za nic a v další sérii ještě nějakou úlohu budou mít, to se nechám překvapit. Co se týče vize Dany v domě neumírajících, tak je taky dost možné, že nevyletí do povětří jen septum, ale celé Královo přístaviště, což by bylo tak trochu symbolické nebo ne? Hlavní město - Železný trůn zničený, sedm království bude mít zase sedm králů etc. A Dany potažmo i Jon nakonec umřou a bude. Jinak je to hra o TRŮNY ne o trůn?! Takže nakonec ta kniha skončí tak, že žádný železný - jeden - trůn nebude, ale bude jich zase sedm a o ty se hrálo/hraje. :king:
Sansa ví o Ramsayho hladových psech, ačkoliv u té zmínky o nich už nebyla, a máme fandit tomu, že Šedý červ vraždí pouhé vyslance, to možné je.
V podstdatě ani jedna věc mi nevadila. Sansa se Jona ptala "kde je", tak vzhledem k tomu, že už byl naaranžovaný v kotcích, lehko mohlo padnout něco na téma "jeho psi týden nežrali, dali jsme jim jelítko". Tihle vyslanci akceptovali Tyrionovu nabídku na nastolení zkušební doby bez otroctví a vytáhli na ně s loďstvem. Takže pro mě za mě.. Navíc - pokud už konečně díky tomu opustíme to Meereen (to platí i pro knihy), tak ať tam klidně přivedou i otrocké nekrofily, aby si taky užili na Pánech... Boha jeho, hlavně to nikde neříkéj nahlas, nebo se toho ještě někdo chytí a příště to tam bude! =D
@p1e9t9r2 Pořád nevěřím, že ti co psali první sérii, píší i ty další. Pravděpodobně byli vyměněni identickými klony bohužel bez talentu.
No na napsání první série měli spoustu času, určitě víc než "jen jeden rok", takže si s tím mohli krásně vyhrát, pořádně to vypilovat, aby získali vůbec povolení (prachy) podle toho začít točit. Takže na první sérii opravdu záleželo, ty další to už prostě šlo ráz na ráz, rychlovka, to se člověk nemůže divit, že je to tak "odfláknuté" - Překvapuje mě ale, že nemají okolo sebe větší/lepší tým lidí, co to po nich kontrolují, dopilují, poradí atd. Aby se takové nelogičnosti nestávali, prostě se v tom seriálu točí velké prachy, ale zřejmě jdou na nesprávné věci, když jim tohle může ujít. Jako i ti herci by přece měli vědět koho hrajou, jak ho hrajou (co už odříkali odehráli), a trošku do toho i zasáhnout a třeba i říct, ale tohle by ta postava NIKDY neudělala atd. Na druhou stranu nemám představu jak hodně do toho můžou mluvit, ale asi moc ne. :-k
@Denebola - nejde o to, že si nepamatují, co napsali, to já bych si také nepamatoval, jde spíš o to, že si nedohledají to, co napsali a to je už na pováženou. :wall:
Jsem rád, že tu Preston Jacobs alespoň mezi některými fanoušky zakořenil, ale zase byste ho neměli brát za každé slovo :-) On dělá (letos) především parodickou show a předhazuje nám něco k zamyšlení. A to se Sansou a psy je něco takového. Trochu jsem o tom přemýšlel, a nakonec došel ke stejnému závěru jako sfik. Stejně tak Tyrion a Theon mohli mít nějaký rozhovor mimo kameru (ano, pak to nemají vytahovat, pravda). Mě ale trápí jiná věc. Jon má po celou dobu bitvy neuvěřitelné štěstí. Asi takové štěstí jako má Jar Jar Binks ve Skryté Hrozbě (pomineme-li onu slavnou teorii z minulého roku). A to je problém. Celá ta bitva je stylem "tohle se teď stane, protože to tak chceme!" A to je něco, co jsem loni v Dračím řádu vyčítal nováčkům literárního řemesla nejvíc! A pak si přijdou nějací naducanci z Hollywoodu a dělaj to samý! Kdo má v tomhle pracovat! :-D
Mohu poprosit o připomenutí o jaké teorie je tu řeč? :oops:
Mě by zajímalo, jestli DD četli knížky, nebo jestli jenom od Martina dostali nějakej výcuc, co se v tom příběhu tak nějak děje, a podle toho píšou scénář.
Bitva o Meereen se mi nelíbila. Někdo tady zmiňoval pěkný záběr jak kamera s koulí letí na pyramidu, ale mně to přišlo kýčovité. Něco takového jsme už mockrát viděli. Jářin zadek byl pěkný, ale nějak to nevypadalo jako jednání s královnou. Dany si tam dřepí (měla vůbec nějaký trůn nebo alespoň sedačku? Přišlo mi že sedí na zemi), uculuje se a potom Girl power! Yeah!
Zimohrad - příprava na bitvu divná. Sandra Sansa se hádá s Jonem, že se jí nezeptal na názor. Ale himmel, celou dobu byla u porady. Mohla říct „Pánové, já se v bitvách moc nevyznám, ale pana Ramsayho znám dobře. Víte, on si rád hraje s lidmi a snaží se je vyprovokovat. Tuhle třeba pro Theona zorganizoval falešný útěk, aby prohloubil jeho zoufalství. Proto si všechno pořádně promyslete a hlavně se nenechte k ničemu vyprovokovat.“ Ale co, asi měla PMS. To dokážu pochopit. A že Rickona hned odepsala zní sice krutě, ale byla to pravda.
Samotná bitva se mi pocitově líbila - hnus, krev, zmatek, řev, střeva... Nekoukám na historické filmy tak je to pro mě vzácnost a atmosféra se mi líbila. Chyby v taktice a tryskopohon Jonových lučištníků v útěku na Zimohrad probrali jiní. Příjezd neviditelné a neohlášené armády taky bez komentáře. Přišlo mi hodně divné že tryskolučištníci Ramsayho neodstřelili a nechali ho Jona ostřelovat.
Ramsayho smrt - úplně špatně. Jo, Jon mu dal do zubů, to se dá pochopit. Ale pak ho měli zavřít, odsoudit a popravit. Je důležité aby zaznělo CO provedl a PROČ má zemřít. Zabít někoho v bitvě nebo až po ní je sakra rozdíl. Jestliže protivník přežije bitvu stává se zajatcem a ti (zvláště urození) se jen tak nezabíjejí. Mrtvolu ať si pak vyvěsí nad krb nebo rozřežou a kusy pošlou rodům na Severu, které se odmítli přidat k Jonovi, to už je jedno. Ale smrt musí být udělána správně. Zvlášť když seriáloví Stárkové mají být čestní správňáci. Ramsay měl pravdu, když Sanse řekl, že je teď její součástí. Ukázal jí krutost a ona ji teď používá taky. A ještě jí to dělá dobře.
Pro příští díl musí být Sansa s Jonem u společného stolu na Zimohradě, uroní slzičku za Ramsayho a povedou nějaké nostalgické kecy. Víc se neodvážím odhadnout. Možná ještě Arya na lodi. Tower of Joy podle mě bude až v příští sérii.
Bitva o Meereen se mi nelíbila. Někdo tady zmiňoval pěkný záběr jak kamera s koulí letí na pyramidu, ale mně to přišlo kýčovité. Něco takového jsme už mockrát viděli. Jářin zadek byl pěkný, ale nějak to nevypadalo jako jednání s královnou. Dany si tam dřepí (měla vůbec nějaký trůn nebo alespoň sedačku? Přišlo mi že sedí na zemi), uculuje se a potom Girl power! Yeah!
Zimohrad - příprava na bitvu divná. Sandra Sansa se hádá s Jonem, že se jí nezeptal na názor. Ale himmel, celou dobu byla u porady. Mohla říct „Pánové, já se v bitvách moc nevyznám, ale pana Ramsayho znám dobře. Víte, on si rád hraje s lidmi a snaží se je vyprovokovat. Tuhle třeba pro Theona zorganizoval falešný útěk, aby prohloubil jeho zoufalství. Proto si všechno pořádně promyslete a hlavně se nenechte k ničemu vyprovokovat.“ Ale co, asi měla PMS. To dokážu pochopit. A že Rickona hned odepsala zní sice krutě, ale byla to pravda.
Samotná bitva se mi pocitově líbila - hnus, krev, zmatek, řev, střeva... Nekoukám na historické filmy tak je to pro mě vzácnost a atmosféra se mi líbila. Chyby v taktice a tryskopohon Jonových lučištníků v útěku na Zimohrad probrali jiní. Příjezd neviditelné a neohlášené armády taky bez komentáře. Přišlo mi hodně divné že tryskolučištníci Ramsayho neodstřelili a nechali ho Jona ostřelovat.
Ramsayho smrt - úplně špatně. Jo, Jon mu dal do zubů, to se dá pochopit. Ale pak ho měli zavřít, odsoudit a popravit. Je důležité aby zaznělo CO provedl a PROČ má zemřít. Zabít někoho v bitvě nebo až po ní je sakra rozdíl. Jestliže protivník přežije bitvu stává se zajatcem a ti (zvláště urození) se jen tak nezabíjejí. Mrtvolu ať si pak vyvěsí nad krb nebo rozřežou a kusy pošlou rodům na Severu, které se odmítli přidat k Jonovi, to už je jedno. Ale smrt musí být udělána správně. Zvlášť když seriáloví Stárkové mají být čestní správňáci. Ramsay měl pravdu, když Sanse řekl, že je teď její součástí. Ukázal jí krutost a ona ji teď používá taky. A ještě jí to dělá dobře.
Pro příští díl musí být Sansa s Jonem u společného stolu na Zimohradě, uroní slzičku za Ramsayho a povedou nějaké nostalgické kecy. Víc se neodvážím odhadnout. Možná ještě Arya na lodi. Tower of Joy podle mě bude až v příští sérii.
Nějakou židličku tam měla na zemi určitě neseděla, ale s železným trůnem se to srovnat teda nedá! :-D Hmm, takže prostě pravá Lady Bolton! Ještě si nakonec vezme za muže Malíčka a je úplně jasná! :king:
Ale přijde mi trochu, že Llara od předchozích sérií nějak ztloustla. Ale pohled je na ní pořád pěknej.
:wall: Dyť vypadá jak chlap! Zadek od Missandei je úplně, ale úplně o něčem jiném, nehledě na to, že Missandei je tak desítka a Yara ztěží trojka! :twisted:
A schválně jsem se kouknul a ta herečka vypadá fakt good, když zrovna nehraje Llaru. Takže já osobně doufám, že něco ukáže. Edit. Celkem mě překvapilo, že už jí táhne na 40. Hádal bych jí tak o 10 let míň. Kolik má bejt vlastně Llaře?
Komentáře
Zásadní příměr mezi knihou a seriálem je ten, že pokud se děj přesně drží knihy, dává to smysl a je to dobrý příběh, ale jakmile se odchýlí a scenáristi vymýšlejí vlastní děj, tak to teprv jede =D
Mě ale trápí jiná věc. Jon má po celou dobu bitvy neuvěřitelné štěstí. Asi takové štěstí jako má Jar Jar Binks ve Skryté Hrozbě (pomineme-li onu slavnou teorii z minulého roku). A to je problém. Celá ta bitva je stylem "tohle se teď stane, protože to tak chceme!" A to je něco, co jsem loni v Dračím řádu vyčítal nováčkům literárního řemesla nejvíc! A pak si přijdou nějací naducanci z Hollywoodu a dělaj to samý! Kdo má v tomhle pracovat! :-D
http://www.theweek.com/articles/631406/game-thrones-sansa-problem
Teď už tedy jen zbývá aby se Sansa partofRamsay Stark zbavila Malíčka a začala manipulovat s Robinem :twisted:
:-k
Kdo bude vládnou severu?
Vaše odpověď v této anketě byla uložena. Děkujeme.
A kde se vzala, tu se vzala s něma i "armáda" divokých s lukama! :king: http://gameofthrones.wikia.com/wiki/House_Tyrell :-k
:king: V podstdatě ani jedna věc mi nevadila. Sansa se Jona ptala "kde je", tak vzhledem k tomu, že už byl naaranžovaný v kotcích, lehko mohlo padnout něco na téma "jeho psi týden nežrali, dali jsme jim jelítko". Tihle vyslanci akceptovali Tyrionovu nabídku na nastolení zkušební doby bez otroctví a vytáhli na ně s loďstvem. Takže pro mě za mě.. Navíc - pokud už konečně díky tomu opustíme to Meereen (to platí i pro knihy), tak ať tam klidně přivedou i otrocké nekrofily, aby si taky užili na Pánech...
Boha jeho, hlavně to nikde neříkéj nahlas, nebo se toho ještě někdo chytí a příště to tam bude!
=D
@Denebola - nejde o to, že si nepamatují, co napsali, to já bych si také nepamatoval, jde spíš o to, že si nedohledají to, co napsali a to je už na pováženou. :wall: Mohu poprosit o připomenutí o jaké teorie je tu řeč? :oops:
Zimohrad - příprava na bitvu divná.
SandraSansa se hádá s Jonem, že se jí nezeptal na názor. Ale himmel, celou dobu byla u porady. Mohla říct „Pánové, já se v bitvách moc nevyznám, ale pana Ramsayho znám dobře. Víte, on si rád hraje s lidmi a snaží se je vyprovokovat. Tuhle třeba pro Theona zorganizoval falešný útěk, aby prohloubil jeho zoufalství. Proto si všechno pořádně promyslete a hlavně se nenechte k ničemu vyprovokovat.“ Ale co, asi měla PMS. To dokážu pochopit. A že Rickona hned odepsala zní sice krutě, ale byla to pravda.Samotná bitva se mi pocitově líbila - hnus, krev, zmatek, řev, střeva... Nekoukám na historické filmy tak je to pro mě vzácnost a atmosféra se mi líbila. Chyby v taktice a tryskopohon Jonových lučištníků v útěku na Zimohrad probrali jiní. Příjezd neviditelné a neohlášené armády taky bez komentáře. Přišlo mi hodně divné že tryskolučištníci Ramsayho neodstřelili a nechali ho Jona ostřelovat.
Hmm, takže prostě pravá Lady Bolton! Ještě si nakonec vezme za muže Malíčka a je úplně jasná! :king:
Edit. Celkem mě překvapilo, že už jí táhne na 40. Hádal bych jí tak o 10 let míň. Kolik má bejt vlastně Llaře?