Přeskočit na obsah

Vlastní tvorba

2

Komentáře

• Wau, pěkný!
    Akorát to kladivo jsem si představoval větší. A také se mi nepozdává tloušťka v pase. Kdyby si sundal ten plát, nebyl by hubený jak vyžle?
  • V pase možná také, ale hlavně v bocích. V knize je popsán coby skutečně urostlý muž, ne pouze vysoký. Zbroj navíc bývá mohutnější než její nositel - nenosí se na holém těle. O jeho kladivu Ned říká, že měl problém ho uzvednout.

Nicméně pomineme-li připomínky ohledně věrnosti předloze, je to parádní práce. Úroveň detailů je obdivuhodná.
  • Čistě podle mého názoru měli rytíři kolem 80-100kg+brnění 30-50kg
  • @Ugla pise sa niekde, z coho je vyrobene to kladivo? lebo niektore latky maju taku hustotu, ze je problem zdvihnut 10 cm kubickych. A to nehovorim o fantasy svete
  • upraveno 7. March 2013
    @Hildegarda: Pomineš-li "materiály" typu neutronových hvězd, tak jsi někde v řádu 20g/cm^3, což je sice dost, ale nic k neuzvednutí. Navíc takové iridium nebo osmium (s přibližně 22,5g/cm^3 nejtěžší kovy) jsou jednak křehké a druhak prakticky nedostupné.

I když před nějakými pár lety se objevila zpráva, že ve slovenském podsvětí se užívá iridia coby platidla :D Ale zas tak bohatí, aby si z něj mohli udělat kladivo, ti vaši mafiáni asi nebudou..

Je fakt, že mě vždycky pobaví, jak ve filmech někdo popadne "zlatý" prut a někam s ním prchá. Zlato má nějakých 19,3g/cm^3, olovo cca 11,3g/cm^3 a ocel kolem 7,9g/cm^3 (podle příměsí).

EDIT:
    @M1on: lidé ve středověku byli v průměru menší než dnes, a i když šlechtici byli samozřejmě živeni podstatně lépe než plebs, a dokázali tudíž ukrmit i nějakou tu extra hmotu, 80+kg měl asi jen málokdo.

Nejtěžší byly, pokud vím, turnajové zbroje, které vážily i přes těch 30kg, ale v bitvě takovou tíhu nikdo netahal - blbě se s tím prchá :P
  • upraveno 7. March 2013
    @Ugla Take mensie kladivo z uranu by vazilo 50 kil a to nehovorim o pake, ked mas na porisku taky riadny suter, tak zdvihnut ho nie je sranda.
    Mozno sa v Piesni hovori, ze to je zelezo, ale preco by to nemohol byt neznamy valyrijsky vyrobok - co ja viem z meteoritu
    Ja len chcem povedat, ze ak nie je urcene, z coho to kladivo bolo, tak tazko urcovat velkost a toboz vo fantasy svete.
  • Sansa: je to vysoký kolem 50cm, čas práce velmi hrubě odhaduju (dělal jsem to nárazově jak mi zrovna vyšel čas :) ) na 30-40h. Ale problém je v tom, že práce mi teprve začíná, protože ted musim sejmout formu a vyrobit odlitek. A to je možný že to zase zku...m a půjde to do kopru celý.

Jinak jsem nadšenej z debaty o velikosti robertova kladiva. Na té fotce kladivo vypadá ještě menší než je, kvůli perspektivě. to kladivo co mu leží u nohou, je stejně velký jako to v ruce. Chtěl jsem to kladivo přiblížit co nejvíc reálu, aby socha nevyznívala moc komiksově, ale stejně je větší než by bylo pro jeho praktický použití v boji možné. Pokud se krutě nemýlim, tak robert používal i štít, takže jeho kladivo byla převážně jednoruční zbraň. Zkuste se ohnat pořádným perlíkem na metr dlouhý násadě jednou rukou :)

K jeho proporcím. Můj postup modelování je takovej, že na drátěnou kostru nanášim modelínu a nejprve vymodeluju člověka nahého s kompletní muskulaturou a potom na něj začnu nanášet oděv, zbroj, doplňky. Takže problém by mohl být třeba v tom, že jsem podcenil tloušťku prošívanice a možná i drátěné košile... Mno je to teprv pátá socha, tak to třeba ještě vychytam ;)

• S tím se nedá nesouhlasit :) Každopádně parádní práce.

Na té váze kladiva záleží jestli měl jen kovovou hlavu na dřevěné násadě nebo celokovový typ, který bude zákonitě těžší. A materiál? Pochybuju že by to bylo něco jiné než ocel.
  • Nejtěžší byly, pokud vím, turnajové zbroje, které vážily i přes těch 30kg, ale v bitvě takovou tíhu nikdo netahal - blbě se s tím prchá
    Kroužkové zbroje, které se nosily do nějakého začátku 14. století, vážily cca 15-16 kg. Pozdější bojové plátové vážily asi 30 kg. Turnajové oproti tomu až 50 kg.
  • @Veen: já jsem samozřejmě rád, že nevypadá komiksově. Steroidy vykrmení hrdinové fantasy nepůsobí zrovna věrohodně. Navíc se kvůli takovým archetypům zapomíná, jak vypadá normální vytrénovaný chlap - tedy někdo, kdo není placený od toho, aby na sobě držel maximální hmotu, ale musí s těmi kily normálně fungovat.

Něco podobného platí i pro to kladivo. U něj bude klíčová právě délka násady - tady můžeme porovnávat podle samotného Roberta, který má mít nějakých těch 199cm. Ohánět se s byť jediným kilem železa na půlmetrovém klacku je skutečně problém, takže jde spíš o to, zda si Robertovu zbraň představovat jako těžší palici s hodně krátkou násadou, nebo jako realistickou zbraň, jejíž tvar určuje kompromis mezi dosahem a ovladatelností. Vzhledem k tomu, že disponuji pouze papírovou verzí Písně, odmítám dohledávat citace s popisem zbraně..
  • @Veen Ja sa len bojim, ze ked urobis odliatok, tak sa stratia miektore detaily a nebude to posobit tak pekne, ako teraz. Odliatok by som robila z menej prepracovaneho diela, ako je toto. Tu to vidim jednoznacne na sochu. Aby si nebol sklamany...
  • Hildegarda: já musim udělat odlitek. socha je z modelovací hmoty která nijak nezatvrdá ani vytvrdit nejde. takže leda bych si to dal znovu, z jinýho materiálu. a tam je problém, že sochy téhle velikosti nejdou tak detailne zpracovat z běžné sochařské hlíny. holt musim vypilovat odlévání :)
  • Ahojte,
    tak se mi podařilo dokončit loď Greyjoyů, ještě nevím, jak ji pojmenuji uvažoval jsem o Iron Victory, ale objevil jsem na wiki i další názvy loďí, tak uvidíme. Loď je plastikový model od českého výrobce Směr v měřítku 1/180 - původně se jednalo o vikingskou loď ona to je furt vikingská loď, jen na horní plachtu jsem nastříkal znak Greyjoyů. Vycházel jsem ze dvou obrázků co jsem objevil na netu, ale spousta věcí je domyšlených, tak to berte i trochu s rezervou.

image
    image

Snad se Vám bude líbit :)
  • Máš to moc pěkný
  • Mě se to taky líbí. Zvlášť když jsi znak na plachtě dělal sám. Takovouhle práci navíc dokážu ocenit, protože jsem plastikové modely dělal taky (bohužel mi znemotorněly prsty a musel jsem skončit :( )
  • @Maliky co si pod tím mam představit znemotorněly prsty?
  • @Veen: Možná je skutečně oproti mým představám trošku hubenější, ale to nijak významně nesnižuje kvalitu tvé práce. Je to opravdu úžasné. Jako člověk bez trpělivosti s průměrným uměleckým talentem to nemohu neobdivovat. Hrozně rád uvidím tvoje další počiny.
  • @M1on vyrostl jsem a stejně tak i prsty a už jsem v nich nedokázal spojovat malé částečky jako dřív (čímž dostávala na frak i moje trpělivost) :-? Ale lego bych ještě dohromady dal :-D (snad)
  • upraveno 20. April 2013
    radekzl: paráda, máš to hezký. hlavně jsem rád, že sem konečně někdo něco dal, třeba to inspiruje i další :-) vsadim se, že je víc lidí, kteří maj doma třeba nějaký kresby, nebo podobná díla.

Chmur: díky. mám před sebou zrovna bustu Tywina na které jsem zkoušel slonovinovou patinu. Ještě jí musim přidělat na podstavec a pak sem dám fotky.
  • @Veen - díky s kámošem ještě uvažujeme, že si koupíme ty miniaturní figurky co se dělají, tak uvidíme, jak to dopadne, pak to sem zase hodím :)
  • Tak sem dodělal bustu Tywina.
    image
  • ještě bych ji potřeboval lepe nafotit :)
  • @Veen Vydarila sa :applause:
  • @Veen to si děláš ***** 8-O fakt hezký :applause:
  • @Veen Klobouk dolů, připojuji se k všeobecnému obdivu.
  • Nádhera, celej Tywin s pohledem Římského diktátora :) Parádní práce, klobouk dolů.
  • A jaký dílo předvedeš příště?
  • Bylo by k tý bustě stylový, kdyby se před svou smrtí Tywin zeptal Tyriona: "Máš vůbec jméno?"

Perfektní práce samozřejmě :applause:
  • Pecka, doslova kamenný pohľad. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.