Přeskočit na obsah

Hra o trůny 3×01 – Valar Dohaeris | Na HBO GO zdarma! - Ice & Fire

12467

Komentáře

• @Hildegarda Asi jo, většina lidí totiž, ále... ;-)
  • @flanker.27 Esteze si to utal :)
    Mne asi najviac vadi, ten jej vyraz feministky, ktora sa akosi stratila v case. Taky vsadebolko vsevedko Zapadozeme.
  • upraveno 2. April 2013
    A co takhle špekulovat co se bude díl v dalším díle?
  • @M1on Na to je zalozeny iny topic ;)
  • @flanker.27 Abych pravdu řekla, tak bych byla vděčná, kdyby to změnili (tak jako změnili Dany v minulé sérii). Harrenov i Řekotočí byla totiž děsná nuda, takže pokud to nějak zaonačí, tak to bude jenom dobře. A Řekotoří bude, akorát asi ne tak, jako v knize (proč by jinak dělaly kulisy? :)). Hlavně ať ošidí to Bratrstvo, to mě fakt nebavilo.
  • Dobrý díl. Nebudu se zbytečně rozepisovat a opakovat, co tu už padlo, jenom zmíním, že tenhle první díl série je konzistentnější než u série předchozí. Nejlepší scény u mě byly konfrontace Tywina a Tyriona a samozřejmě Barristanův příchod na scénu.
  • upraveno 2. April 2013
    @flanker.27 A ty snad nejsi feministka? =D

Edit: Je to samozřejmě na @Hildegarda, top jen pro pořádek :) Člověk by neměl dělat tři věci najednou...
  • @flanker.27 Proč se ptáš sám sebe jestli nejsi feministka? 8-O
    A ne nejsi. =D
  • Mne asi najviac vadi, ten jej vyraz feministky, ktora sa akosi stratila v case. Taky vsadebolko vsevedko Zapadozeme.
    Přesně :) stačí, když se objeví na scéně a tak nějak očekávám další klišé, vlastně cokoliv co vypustí z úst je klišé, už samotná existence téhle postavy je klišé a očekávám, že její vývoj bude jedno velké KLIŠÉ!
  • @Everett_Young Nejsem žena a jsem na to hrdá. =D
  • @flanker.27 podla mna tam dali robba v harrenhalle preto, aby sme vedeli, preco tam bude roose bolton, ked pride bryenne a jaime do harrenhallu...robb sa asi vrati do riverrunu za tullyovcami a uvidime konecne edmura, hostera, bryndena atd :D
    inac som dosť prekvapený, že tam dali hned qyburna...nevyzera az tak zle :)
    a ros asi fakt bude pomahat sanse pri uteku, kedze sa stava prava ruka petyra
  • Podľa mňa bol najvýraznejšou postavou tejto epizódy Jorah Mormont :-D
    image
  • Miňo napsal(a):

Podľa mňa bol najvýraznejšou postavou tejto epizódy Jorah Mormont :-D
    image

vražedná zbran :D

• Tak to nebolo až také strašné. O trošičku.

1) Môžeme to brať tak, že označili vypustenie havranov bez správ za blbosť a preto chceli tú "Samovu blbosť" takto preukázať. Napriek tomu sa mi tá scéna protiví. Akože Sam je poslaný zbierať hovná a keď zaútočia Bieli chodci tak sa teleportuje ako Malíček alebo sa vznesie na jarnom obláčiku a preletí nad Bielym chodcom, aby stihol spísať epos o ich hrdinstvách a následne poslať ilustrované vydanie životopisu Lorda Mormonta stádom havranov. Aspoňže ho Mormont priamo nezbuzeroval, ale len tak mierne sprdol. Tým viac tam bude ten hrdinský tón, keď Sam
    odkrágľuje WW

, že sa v ňom mýlili.

2) Viac priestoru pre Ros čo najďalej od bordelov a postelí jej prospieva. Paradoxne začína byť zaujímavou postavou. To, ako upozornila Šea pred Malíčkom naznačuje to,
    že môže mierne nahradiť rolu Dontosa, ale aj proste budúce konania - to, že Malíček v podstate využije Sansu ako bábku vo svojej hre

3) Tá scéna s Nepoškvrnenými mi prišla príliš krátka, aby vystihli ten vtip a aby povedali viac o Nepoškvrnených. Neustále vrýpavajú nepovedané scénky tam, kde teoreticky sú (teda veci, čo sa zrejme udiali, ale v knihe opísané neboli), ale teraz to nevyužili. Naozaj mohli len dať takú scénku, kde Mormonta ukážu za prešťaného a s úškrnom poradí Dany niečo v zmysle "Ale ja valyrijsky hovorím" "To on ale vedieť nemusí". A otázanie sa Missandei, či to má naozaj povedať mi tam nesedelo - 1) Mali ukázať to, že Missandei je k tomu učená, netlmočiť jazyk, ale myšlienku v podstate, to dobre spravili v prvom preklade Dany (keď ju Missandei preložila obchodnícky, nie lingvisticky) 2) Si mali nájsť iný dôvod ako ukázať, hoci celkom dobre to zvládli, že Missandei nemá zrovna najlepšieho pána -
    tým ľahšie sa jej bude odchádzať k Dany

4) Je mi ľúto, že to s Barristanom prasklo tak rýchlo, ale keď budem reálnejší, aj tak by sa v tom ľudia špárali, mnohí by si podobnosť všimli a predsa len ten jeho nástup pod aspoň epický - ako ich prenasleduje v plášti, pri tom som sa usmieval blahom.

5) Danyina veta "Nerastú dostatočne rýchlo" je ironická. Hlavne, keď neskôr padne veta
    ,,Rastú až moc rýchlo"

6) Zdá sa mi to, alebo čarodejnícka schopnosť meniť sa na malé dievčatko podporuje teóriu
    o tom, že Euron je Pyat Pree?

7) Scéna za Zdí sa mi neočakávane veľmi páčila. Tormund vyzerá ako pravý divoký, bolo ľahké si ho zmiasť, to zvládli skvelo, aj Jonovo strápnenie (poklona bola komická). A potom Manceho príchod. Takto v tieni ani nevyzerá tak staro. Ja osobne s Mancem nemám taký veľký problém. Nemá tú charizmu zabávača s hudobným nástrojom, ale aspoň vyzerá ako vážny vodca. A využiť Mormontovu pasivitu voči zabíjaniu Krasterových detí mi prišiel ako vcelku dobrý nápad. Obrov som si síce predstavovoval inak než zväčšeného CGI človeka, ale budiž v pohode.

A Harpya!!! Očakával som skôr, že tam priletí a zmení sa na kameň (viem, chcel by som od grafikov moc), ale aj tak tak úžasný detail dali v Intro Mapke.
  • Ad 6) si děláš srandu, viď?
  • Nevada napsal(a):

Ad 6) si děláš srandu, viď?

Nie, v knihách som nespozoroval spomenutie toho, že čarodejníci by sa vedeli meniť na čokoľvek či kohokoľvek. Keď je to v seriáli, možno sa k tomu tvorcovia priklonia. Teda ani nie, skôr to len tej teórií nahráva (i keď Pyat Pree mi nepríde ako tak dobrý herec (myslím postava, nie herec čo ho hrá), aby tá teória bola pravda)
  • upraveno 2. April 2013
    WTF?
    Myslíš jako že se tvůrci přikloní k z prstu vycucané teorii u postavy, která zatím v seriálu vůbec nebyla? To je možné, konin už tam vyvedli dost. Ale že se v seriálu mění čaroděj na malou holku přece není důkaz pro knižní teorii. Zvlášť, když je to hodně změněná scéna, která si z knihy vzala jen základ -
    pokus o zabití mantikorou a příchod Selmyho.
  • Nevada napsal(a):

WTF?
    Myslíš jako že se tvůrci přikloní k z prstu vycucané teorii u postavy, která zatím v seriálu vůbec nebyla? To je možné, konin už tam vyvedli dost. Ale že se v seriálu mění čaroděj na malou holku přece není důkaz pro knižní teorii. Zvlášť, když je to hodně změněná scéna, která si z knihy vzala jen základ -

Potom so napísal, že zrejme ani nie, hovorím, že to len tú teóriu podporuje.
  • @Branislav_Gepeto
    V tanci Melisandra promění Manceho na Chřestivou košili
  • upraveno 2. April 2013
    Branislav_Gepeto napsal(a):

Nevada napsal(a):

WTF?

Potom so napísal, že zrejme ani nie, hovorím, že to len tú teóriu podporuje.
    Eh...
    Skoro se bojím zeptat - jak?

EDIT: Aby nedošlo k mýlce. Jak přesně drobná událost ze seriálu (pozměněná oproti knize), který se čím dál víc odlišuje od knih, podporuje teorii, které v knihách nic nenasvědčuje (a která je spíš bujnou představivostí čtenářů, než teorií)?
  • @Nevada
    Dobre, nič to nepotvrdzuje, ani na nič nepoukazuje. Len ma to tak napadlo tá schopnosť premieňať sa v spojitosti s tou teóriou.
    Anvil napsal(a):

@Branislav_Gepeto

V tanci Melisandra promění Manceho na Chřestivou košili
    Áno, aj nad tým som sa zamýšľal.
  • upraveno 2. April 2013
    Děkuji.
    Dál už se raději ptát nebudu.
  • Zaplať Pánbůh za Tormunda, protože Mance je marný. Jak někdo trefně poznamenal, je to Snapův bratranec.
    Co mi vadilo (kromě Manceho): Jonova poklona (to přece nemohl myslet vážně, že by si na tohle Divocí potrpěli), Tyrionova paranoia (s tou sekerou za dveřma to trochu přepískli), matka Tereza - Margery v sirotčinci, Robb na Harrenově (a Qyburn a Talisa opět v roli markytánky), hrozně jde poznat, že scény Dany na lodi jsou z ateliéru.
    Jinak dobrý rozjezd.
    Otázka pod čarou, voda draky neuhasí (jak se tam Drogon potápí za rybou)?
  • @brbr "hrozně jde poznat, že scény Dany na lodi jsou z ateliéru".A jak se to pozná?
  • @M1on Já nejsem žádný filmař, ale mám pocit, že v těch scénách z lodi je reálný jenom ten baldachýn a proti pozadí mi Dany připadá jakoby "vystřihnutá".
  • brbr napsal(a):

Zaplať Pánbůh za Tormunda, protože Mance je marný. Jak někdo trefně poznamenal, je to Snapův bratranec.

Jooo!!! Já si furt říkala, koho mi připomíná :D.
    brbr napsal(a):

Jonova poklona (to přece nemohl myslet vážně, že by si na tohle Divocí potrpěli)

Proč ne? I v knížce tu jejich "nehierchii" zpočátku nechápal.
    brbr napsal(a):

matka Tereza - Margery v sirotčinci

Tohle naopak považuju za geniální tah - v knížce je prostor na to, aby rozepsali, že lid Margaery miluje, ale kdyby to v seriálu jen plácli, tak by to nedávalo smysl. Museli ukázat, že je jiná, museli nějak ukázat, proč ji lidi mají rádi, ale Sansu klidně znásilní (pokusí se) atd.

• @Kolikokoli Myslím, že tu scénu v sirotčinci mohli radikálně zkrátit, přípaně jen zmínit u večeře.
  • Kdo byl ten pán co byl s mellisandrou a co udělal s králem Stannisem ?
    Kdo byl ten pán co byl ve stanu s Jonem a Tormundem a co udělal s Mance Raiderem?
    Kdo byla ta paní co byla Robbem na Harrenově a co udělala s Jeyne Westerling?
    A co tam dělal Quyburn?

A co na to Jan Tleskač?

Tyrion se nám začíná litovat, jestli to takhle půjde dál až do páté knihy/serie tak potěš koště. Bronn a Pod jsou skvělí. Roose Bolton taky. Nelíbí se mi přerod Shae, Ros, Malíčka a Cersei do agentů CIA a MI6, ta věta Cersei o tom kolik má špehů byla vyloženě trapná. Stejně jako vyumělkovaná Marge v sirotčinci.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.