Přeskočit na obsah

Hra o trůny 3×07 – Medvěd a krásná panna - Ice & Fire

2456710

Komentáře

• upraveno 12. May 2013
    Krisa napsal(a):

Vydrz Prtka, vydrz!!!

A jinak se strasne tesim na Briennie...v serialu se mi hrozne J+B libi a je to presne, jak jsem si predstavovala v knihach

• @brbr Taky by mi přišlo mnohem lepší kdyby
    Talisa Robba pěkně podrazila a nejlépe ho ještě sama postřelila před tím než ho dorazí Bolton :twisted:
  • a pak utekla do Řekotočí, předstírala těhotenství a hodný strýček Černá ryba ji ochraňoval, aby pak s ním utekla cestou necestou. A na té cestě by zjistila, kam chodí děvky :twisted:
  • upraveno 12. May 2013
    @skelet
    Na citronový zákusek za...Tyrionem?
  • Hele vy si vymýšlíte fakt brutální věci, takže si pak můžete oddechnout, že to tvůrci tak nezkur... nebo úplně jiným směrem, co... :-D
  • upraveno 12. May 2013
    a zatímco ji Tyrion bude sytit citrónovým zákuskem, tak ji Grešle podřízne krček, zlostně se podívá na Tyriona a hrozivým hlasem mu řekne "já se s tím nedělala tři hodiny, aby ho sežrala taková nějaká coura!". Tyrion se rozpláče a pomyslí si "a zase nevím kam chodí děvky"
  • Everett_Young napsal(a):

@brbr Taky by mi přišlo mnohem lepší kdyby

Talisa Robba pěkně podrazila a nejlépe ho ještě sama postřelila před tím než ho dorazí Bolton :twisted:
    Mne by sa páčilo keby ho dorazila ona sama...
    A Catlynine posldné slová "I remember your hips!"
  • @Krisa
    Tak to přeji více pevné vůle než mám já :-D

Nejenže kliknu na jakýkoli spoiler co kde najdu, ale postup zkoukávání epizody je zhruba takový, že když zrovna nemůžu usnout, tak koukám na tumblr a zjišťuju, co o nové epizodě píšou, pak si počkám, až se začnou objevovat gify, pak nervózně koukám, jestli už to je někde nahozený, když to konečně mám, tak epizodu důkladně proklikám, u zajímavých scén se snažím porozumět o čem mluvěj, pak se obvykle trochu uklidním, podaří se mi usnout a po probuzení řeším dilema, jestli počkat na české titulky, nebo to zkusit s anglickýma, což většinou končí kompromisem - stáhnu si německé, pořád na ně musím čekat, ale většinou jsou rychleji než české :-D
    No a potom nadšeně sleduju různé diskuze a po čase si dám epizodu znovu a konečně s cz titulky ... :-D
  • @Krisa Klid, myslím, že tyhle spoilery jsou pro čtenáře bezpečné, minimálně v těch mých (a těch pod mým příspěvkem) jde o veleoblíbenou Talisu.
  • upraveno 12. May 2013
    @LetztesBiest Wow, a já myslela, že jsem blázen, když v pondělí vstávám v šest ráno, dám
    stahovat
    nový díl a jdu si ještě na hodinku lehnout... :D
    V sedm na to kouknu bez titulků (ale se snídaní) a večer podruhý s cz titulkama. :)
  • Nenene, já to prostě vydržím!!!
  • @Krisa Ok, ale už si to tu četla určitě víckrát. Nic nového pod sluncem.
  • LetztesBiest napsal(a):

@Krisa
    Tak to přeji více pevné vůle než mám já :-D

So spoilermi to mám rovnako :D
  • @sveva Tak to máme relativně podobné, až na to stalkování tumblr, není to přímo tak, že bych kvůli GoT nemohla ani spát (od začátku 3. série se mi povedlo asi 2x jít spát relativně normálně :-D ), jenže si vždycky přes víkend rozházím režim a kolem té třetí se už začínají objevovat první zmínky, tak mi to nedá je pak sledovat, k tomu se věnovat jiným blbostem a pak si uvědomit, že už je venku nějak podezřelo světlo ... :-D

Ještě při prvním dvou sériích jsem to jako nečtenář prožívala celkem normálně, ale od té doby, co jsem přečetla knížky, jsem jak nepříčetná :-D
  • @LetztesBiest tyyy brdo, tak tomu se rika laska :-)
  • @jenProTenDnesniDen Spíš si říkám, jestli to už nehraničí s šílenstvím :-D
  • hraničí :)
  • @LetztesBiest :-) noooo, mozna trosicku uz to je na kazajecku
  • @LetztesBiest te%d si představ, že by ten díl nevyšel. Ve studiu HBO by se něco podělalo a řekli by: tak sorry, vyleze to až příští tejden. Co by tě napadlo v takové situaci ?
  • @Phoebea Me napadaji jenom same skarede veci, tak jsem teda zvedava, co Biest na to :anxious:
  • Člověk zaleze do vany, vyleze, aktualizuje stránku s diskuzí a nestačí se divit :-D
    Kdyby se mělo stát to že se díl zpozdí, tak bych si asi řekla to, co jsem už řekla, když jsem zaslechla řeči, že přes 3x09 bude týden pauza: "Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, bože, za co mě trestáš!" :-D Ale tak na výhrůžné dopisy pro HBO, nebo podpálení studia se zatím nechystám :-D
  • Tak tohle byl asi první díl třetí řady, který mě zklamal. Zachraňovaly to pro mě dvě scény:

*Daenerys - Byla úžasná. Po "fyah and bludh" z druhé řady jsou její scény ve třetí opravdu zlepšením. I když její spasitelský komplex pije spoustě lidem krev, já jí v tomhle díle fandila. A konečně jí oblíkli do šatů hodných Matky draků, Rozbíječky řetězů atd. atd. A jak se dráčci poprali o kousek masa, to nemělo chybu. :twisted:

*Brienne a Jaime - Skvělí jako vždycky, jen ten konec s medvědem na mě neměl takový emocionální dopad jako v knížce. Čekala jsem alespoň "I only rescue maidens"... :(

Zbytek působil jako zbytečná výplň - Sansa s Margaery, Tyrion, dokonce i Joffrey s Tywinem. Mimochodem Joffrey snad poprvé řekl něco vzdáleně inteligentního (a Tywin ho stejně "setřel") :D.
    Talisa: "Jsem těhotná." Já:
    Tak ty půjdeš, holka. :twisted: Nebo kecá a je to špiónka, ale tomu nevěřím.
    Zarazilo mě, že jede na svatbu i Blackfish.
    Že by zastoupil roli Greatjona? Jestli ho zajmou, kdo bude v Řekotočí??

A Theon - no, alespoň už to má za sebou. Ale divák pořád netuší, kde je, a proč se mu to děje, což je imho velká chyba.
    Měli to buďto s Ramsaym vymyslet jinak (jeho identitu podle mě odhalí souběžně se zradou Roose Boltona), nebo Theonovi nedávat tolik prostoru.
  • @sveva Blackfish
    ja si ted vubec nemuzu vybavit, ja si celou dobu myslela, ze tam byl taky, ale podarilo se mu zdrhout a nejak v rece uplavat. Tak se mi to asi mota.
  • @jenProTenDnesniDen
    To se ti opravdu pomotalo. :) Blackfish zůstal v Řekotočí, které později obléhali Freyové a Lannisteři. Pak přijel Jaime a donutil Edmura kapitulovat, ale Blackfish jim unikl (uplaval) a teď se nachází neznámo kde...
  • Tak jsem zase nadšená. Z Theona mám děsné depky, je mi ho opravdu líto.
    Doufám, že se Ramsaymu stane něco opravdu ošklivého za to, co Theonovi provádí.

Tyrion+Shae - scéna zdánlivě výplňová.
    Podle mě ale klíčová - řekla bych, že právě po tomto rozhovoru se Shae rozhodla.

U Talisy jsou nyní 2 možnosti -
    1. je to špionka, čeká nebo nečeká Robbovo dítě, 2. není to špionka. Z toho vyplývá - půjde na svatbu a zemře, půjde na svatbu a přežije (=je špionka, dítě porodí nebo potratí) nebo na svatbu nepůjde (dítě porodí). V každém případě to těhotenství je dost... zajímavé. Myslím, že nekecala, když řekla, že je těhotná (ale kdo ví) - nicméně i některé fanouškovské teorie ještě před seriálem psaly, že Jayne čekala dítě - takže možná máme dalšího dědice Zimohradu. Matce podle mě ale nepsala, protože Valyrijsky je matka "ēngos" (Valyrio muño ēngos ñuhys issa), ale Talisa dopis začíná "munus pyya..." něco (i když to může být "má drahá...(matko)").

Scéna Margaerey a Sansy mě VELMI potěšila. Opravdu VELMI. Vypadá to, že si Sansa k Tyrioniovi skutečně možná najde malinkou cestičku. KÉŽ BY!
    Dobře, že tam dali scénu s Tywinem a Joffem (už brácha se mě ptal, proč na tom západě neřeší, že Dany má draky). Takže to pěkně vysvětlili - nevěří tomu nebo to podceňují. A jak se Joffovi svraštily půlky, a to Tywinovi stačilo vyjít do schodů :D.
    Scéna Dany byla super. Měla moc krásné šaty, to opravdu ano. Taky ta její "záchranářská mise" ve mě spíše vzbuzuje sympatie. Je dobře, že někomu jde i o lidi a ne jen o válčení a moc.
    Z Gendryho jsem nadšená. Ale jen kvůli Joeovi :D
    Konečně nám začne Arya+Ohař linka. Na tu jsem se moc těšila :)
    Y+J byli OK, ale nějak je nežeru.
    Epický byl závěr. Hlavně z hlediska emocí (nejspíš jen pro shippery Baimeho a Brienne :D). Ach... vrátil se pro ni... nádhera. Přesně ten důvod, proč je Jaime nejlepší. :)
  • A ještě něco, odkdy je Zimohrad blízko Harrenova? =D Nepřipadalo vám, že ta scéna, kdy se Jaime rozhodne vrátit pro Brienne, byla natočená na tom samém místě jako poprava dezertéra z prvního dílu první řady? :)
  • @sveva
    Tak to bude ono...ja ho furt vidim jak
    se dabelsky smeje a plave...ale uz jsem si neuvedomila kde :-)

Talisa
    tak me napada, nechce nam tim tehotenstvim v serialu Velky Martin potvrdit jednu z kniznich teorii :-)
  • No ... čím začít ...

Ta Theonova scéna byla trochu divná ... došlu mu, že je nejspíš poslal Ramsay, ale pak proti tomu stejně nic nedělal :-D Já si přitom pořád říkala, "a teď přijde R. a stane se něco strašnýho" přičemž se docela dobu nic nedělo a pak najednou "tůůůůůůůůůůůt!!" ... no, mít to v těch sluchátkách ještě o trochu víc nahlas, tak asi dostanu infarkt ... nejradši bych skrz monitor proskočila do seriálu a tu trubku mu narvala někam, kde by ji ani Renly nenašel (omlouvám se za ukradnutí hlášky, ale odkoukala jsem ji od někoho z nějaké diskuze tady a myslím, že k téhle situaci sedí víc než dost :-D ) ...
    Na druhou stranu, když tu scénu promyslím a přičtu Ramsíčkův charakter, tak kdyby Theon před holkama utek, tak by mu ho nejspíš zas pro změnu usek s tím, že ho asi nepotřebuje ... :roll:
    No a jinak ... proč se to Theonovi děje ... to jsme se dověděli už minule - Ramsayovi se to prostě líbí ... a jeho identita ... myslím, že většina nečtenářů už omylem musela narazit na indicie, kdopak to asi bude ... a i kdyby ne, tak sám seriál docela napovídá ...

Robb mě asi poprvé ve třetí sérii neštval, to teda brzo :-D Talisa a dítě wtf, ale uvidíme co z toho bude ..., scénka jinak docela romantická :-D

Rozhovory Sansa + Margaery, Tyrion + Bronn ... no, v knize nebyly, ale docela se mi líbily, protože tak zas trochu zapojily vedlejší charaktery (Margaery mi začíná být sympatická, což je z reálného pohledu logické, ale pro mě dost odlišné od knihy, kde jsem díky silně zaujatému POV Cersei nakonec fandila Cersei :-D )

Dany byla super a konečně jsme viděli zase všechny tři dráčky :-) A Drogon v závěru scény byl ultracute! :-)

Brienne a Jaime byli taktéž dobří, i když mám teda pocit, že v knize to bylo přeci jen o něco lepší :-D
  • Kolikokoli napsal(a):

Z Gendryho jsem nadšená. Ale jen kvůli Joeovi :D

Ani mi nemluv, jak ja ho ve Skins orvala...jsem myslela ze uz to znova nezapnu

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.