Jsem jediný, kdo si okolí HH představuje sakra jinak?
Nejsi, už to tu psalo víc lidí. Ta scéna s Jaimem v okolí Harrenova až nápadně připomínala kopce z popravy dezertéra v 1x01. V okolí HH snad ani žádné kopce nejsou, ne?
Ad. Gendry - v ukázce z dalšího dílu to vypadá, jako by mu Mel do břicha zabodávala šroubovák , takže to asi bude něco ve stylu
Mi nejen v tomto díle v lince Jaime - Brienne nějak vadí ta postupující zamilovanost (aspoň být nečtenář, tak ji tam vidím). Vždyť Jaime má být pořád ještě děsně zamilovaný do Cersei.
@Kolikokoli Mě ho je taky líto :-( Ale kdyby se Ramsíkovi mělo za jeho chování oplatit stejnou mincí, tak si nejspíš tentokrát už fakt řeknu, že mu to patří ... upřímně doufám, že v knize skončí nějak hodně špatně :-D
U Theona si říkám, že už by mu měl GRRM fakt dát pokoj, jestli se někde ve Vichrech dočtu, že Theona opět zajal Ramsay, tak tu knížku vyhodím z okna :-D
Tak jsem to konečně taky viděla - a asi začínám být arogantní =D
Robb a Talisa mi přišli trochu trapní, ale mají nejlepší hlášku dílu: "Vrhni, vrhni", to jsem se fakt řezala smíchy. Ygritte a Orell - to bylo jako co?
Naopak se mi líbily scény s Jaimem a Brienne, Tywinovo setření Joffreyho a pohled Margaery "ano, tohle mě samozřejmě naučila maminka"
@Everett_Young Ne. Takové zacházení si nezaslouží nikdo. Ani ti největší hajzli světa. Neuznávám takovéto mučení psychické a fyzické. Ať je konáno na jakékoliv osobě.
Orell vidí v Jonovi vranu, ale všetci ostatní - vzhľadom na finančné prostriedky tým myslím Thormunda, ktorý ho má podľa svojich slov rád a Ygritte, ktorá ho podľa svojich slov miluje - ho žerú. Priam vidí Jonovu zradu pred očami a ostatných považuje za slepých. Túži po Ygritte, ale tá patrí práve Jonovi. Jon je tak super a pritom je to len vrana, čo sa tam vtrepal. A ak Orell zistí, že je Jon menič, tak bude žiarliť ešte viac.
Či už Orell prežije alebo nie, musí nenávidieť Jona. A potom to vidím tak, že Orell bude počas bitky za Zdí (kde Stannis uväznil Manceho) útočiť na Jona a vtedy ho Melisandra zachráni upálením orla. To musia ukzať efektnejšie. Teda aspoň v to pevne verím.
Skôr ale Orell prežije a so zášťou v srdci umrie ako Varamyr a bude svedkom postupu Bielych chodcov, ak teda ten prológ bol natoľko podstatný, že sa s ním budú tvorcovia "zahadzovať".
Aspoň teda môj názor na vec - moja teória a vysvetlenie.
OMFG, když si vzpomenu jak jsme tady hádali kdo to bude Myranda, když ji regulérně obsadili...
Ja som si pri tej scéne pomyslel na tú iróniu, že som si vážne myslel, že to má byť Roycejka, iba ukžážu nejakú scénku s Malíčkom v Hniezde.
Ale zase Randino vyprávění o tragické smrti manžela si snad ujít nenechají...
Nie, nenechajú, ten rozhovor bude prebiehať počas
výstupu z Hniezda,
ktorý zaberie polovicu série. ;-)
A proto vyškrtnou stavění sněhového Zimohradu, lži & zlaté stromovinské a Lysin let se jen zmíní mezi řečí. A malý Robertin žádné záchvaty mít nebude, protože ty "získal" Jojen.
@Branislav_Gepeto Bylo to totální WTF, milostné trojúhelníky už jsou out, takže si tuhle pitomost mohli klidně odpustit :roll: ale jsem ráda, že se Yritte začíná předvádět jako pěkná slípka, jen tak dál
a oddechnu si na konci desáté epizody stejně jako v knize :dance:
@Anna ale co mě hodně štve, že tam nejsou vůbec zlovlci!! Jo, uvítal bych, kdyby tam byli častěji. Šedý vítr se tam mihnul asi ve dvou scénách a obdobně tomu bylo v případě Léta a Chundeláče. A Duch tam byl jen na chvíli. Jsem zvědavý, jak
no co se toho Theonova mučení týče, takhle často ho tam ukazujou hlavně proto aby bylo jasné že jde o dlouhodobou a nepříjemně intenzivní činnost,
která zapříčiní jeho změnu na Smraďocha, pokud by tam měly bejt 1-2 sceny se stahovaním malíčku, jeho proměně v na duši i těle zlomeneho člověka by malokdo uvěřil, včetně mne
Viděl jsem to samozřejmě už včera a důvod, že sem píšu až dnes je vcelku vypovídající. Tohle byl asi díl, který mě za poslední týdny bavil úplně nejmíň. Po předchozích minimálně takových čtyřech našlápnutých dílech, někdo dupnul na brzdu. Nevím proč, musím to vidět znovu, ale prostě chybělo to nadšení na konci. Asi jsem čekal od epizody GRRM víc - tipuji, jak už jsem tu několikrát psal, že se ta epizoda dost měnila a původně ji GRRM napsal asi dost jinak.
Ke všemu to množství lechtivých scén - samy o sbě byly vlastně skvěle udělaný, ale bylo toho nějak moc najednou. A přitom vlastně skoro nejvíc dráždivý mi přišel dialog Jona s Ygritte, tedy oblečených :-)
Viděl jsem to samozřejmě už včera a důvod, že sem píšu až dnes je vcelku vypovídající. Tohle byl asi díl, který mě za poslední týdny bavil úplně nejmíň. Po předchozích minimálně takových čtyřech našlápnutých dílech, někdo dupnul na brzdu. Nevím proč, musím to vidět znovu, ale prostě chybělo to nadšení na konci. Asi jsem čekal od epizody GRRM víc - tipuji, jak už jsem tu několikrát psal, že se ta epizoda dost měnila a původně ji GRRM napsal asi dost jinak.
Ke všemu to množství lechtivých scén - samy o sbě byly vlastně skvěle udělaný, ale bylo toho nějak moc najednou. A přitom vlastně skoro nejvíc dráždivý mi přišel dialog Jona s Ygritte, tedy oblečených :-)
Jeden tábor epizódu zavrhne a Druhý ju chváli. A inokedy Jeden tábor epizódu pochváli, ale Druhý ju zavrhne. To je komické.
Komentáře
Ad. Gendry - v ukázce z dalšího dílu to vypadá, jako by mu Mel do břicha zabodávala šroubovák
Robb a Talisa mi přišli trochu trapní, ale mají nejlepší hlášku dílu: "Vrhni, vrhni", to jsem se fakt řezala smíchy.
Ygritte a Orell - to bylo jako co?
Naopak se mi líbily scény s Jaimem a Brienne, Tywinovo setření Joffreyho a pohled Margaery "ano, tohle mě samozřejmě naučila maminka"
ktorý zaberie polovicu série. ;-)
Či už Orell prežije alebo nie, musí nenávidieť Jona. A potom to vidím tak, že Orell bude počas bitky za Zdí (kde Stannis uväznil Manceho) útočiť na Jona a vtedy ho Melisandra zachráni upálením orla. To musia ukzať efektnejšie. Teda aspoň v to pevne verím.
Skôr ale Orell prežije a so zášťou v srdci umrie ako Varamyr a bude svedkom postupu Bielych chodcov, ak teda ten prológ bol natoľko podstatný, že sa s ním budú tvorcovia "zahadzovať".
Aspoň teda môj názor na vec - moja teória a vysvetlenie.
ertin žádné záchvaty mít nebude, protože ty "získal" Jojen.Jo, uvítal bych, kdyby tam byli častěji. Šedý vítr se tam mihnul asi ve dvou scénách a obdobně tomu bylo v případě Léta a Chundeláče. A Duch tam byl jen na chvíli. Jsem zvědavý, jak
Třeba