a já jsem neutrál.. něco se mi líbolo, něco ne. A na HBO v titulcích Talisa neříkala "vrhni, vrhni", ale "útoč, útoč". Ale přikláním se k tomu, že "vrhni" zní lépe :-D
a já jsem neutrál.. něco se mi líbolo, něco ne. A na HBO v titulcích Talisa neříkala "vrhni, vrhni", ale "útoč, útoč". Ale přikláním se k tomu, že "vrhni" zní lépe :-D
Jeden tábor epizódu zavrhne a Druhý ju chváli. A inokedy Jeden tábor epizódu pochváli, ale Druhý ju zavrhne. To je komické.
Spíš to potvrzuje to, že každý v seriálu hledá něco jiného. V tomhle díle sice byly celkem dobře napsané dialogy, ale na můj vkus se tam jen kecalo a kecalo a děj se nikam neposunul. Mám ráda, když jsou dialogy a "akce" rovnoměrně rozložené... Nechápu, proč třeba do epizody nedali
Jeden tábor epizódu zavrhne a Druhý ju chváli. A inokedy Jeden tábor epizódu pochváli, ale Druhý ju zavrhne. To je komické.
Spíš to potvrzuje to, že každý v seriálu hledá něco jiného. V tomhle díle sice byly celkem dobře napsané dialogy, ale na můj vkus se tam jen kecalo a kecalo a děj se nikam neposunul. Mám ráda, když jsou dialogy a "akce" rovnoměrně rozložené... Nechápu, proč třeba do epizody nedali
svatbu Tyriona a Sansy, skvěle by se tam hodila.
Taky mně to pobavilo, když jsem ted pročítal tu diskuzi :-) Mně tam prostě chyběla asi taková ta zastřešující scéna ke konci, která propojí děje různých linek. Jako byla ta v minulém díle, ta s chaosem, žebříkem a lezením.
Proč tady všichni píšete, že se Ygritte chová jako slípka? Vždyť se chová chytře, vtipně a je odvážná jak bejk. Mě ukázat 1000 stop vysokou ledovou stěnu a ať na ni vyšplnám, tak si ani dám umdleníčko jak Bilbo Pytlík v Hobitovi, když mu dali smlouvu
@Davus Já to nějak moc nezaregistrovala, ale u mě je fakt, že dokud herec nehraje jako úplné poleno, tak mi to nepřijde :-D Většinou si všímám buď jen vyloženě blbých nebo dobrých výkonů :-D
Proč tady všichni píšete, že se Ygritte chová jako slípka? Vždyť se chová chytře, vtipně a je odvážná jak bejk. Mě ukázat 1000 stop vysokou ledovou stěnu a ať na ni vyšplnám, tak si ani dám umdleníčko jak Bilbo Pytlík v Hobitovi, když mu dali smlouvu
Protože chová. V jednu chvíli je u vytržení z jedné vyšší budovy, aby vzápětí začala Jona stírat, když jí normálně vysvětluje, co je na téhle straně Zdi běžné. (Což není kritika k seriálu, než zas někdo dostane infarkt.)
Já právěže taky nedokážu moc poznat špatnýho herce (ale to většinou ani mimořádně dobrýho herce), jenom Sansa mi připadá trochu ochotnická. Jinak jsou teda podle mě všichni herci skvělí - možná na Mance mohli vybrat někoho mladšího: Divoký uznávaj' právo silnějšího a kromě toho
mi z knih připadal spíš jako přehnaně ambiciózní mladík, zvlášť podle toho, jak skončil.
@Davus Mi přijde, že ji hraje právěže hodně dobře. Akorát ten pláč, když odplouvala ta loď, jsem jí moc nevěřila . Ale to bude tím, že Sansa je prostě nejlepší ženská postava (vedle Dany), takže jsem "zaslepená" .
Taky vám přijde, že herečka Sansy nehraje moc dobře? Oproti ostatním, i dětskejm, hercům mi připadá o dost míň uvěřitelná.
Sophie Turner je skvelá herečka. Nie je to žiadna Meggie Smith, ale na asi sedemnásťročnú či osemnásťročnú herečku bez skúseností má veľký potenciál a vie dobre stvárniť tu rolu. Ako Sansa je perfektná, ten plač, sebakritika. Je pravda že v prvej sérií sa mi zdala ako také poleno, ale v druhej som už proti nej nemal asi nič. Ak je tam aj niečo zlé, tak skôr samotná postava nesadne všetkým ľuďom, napriek tomu ju hrá dobre.
@Nevada Tak mě třeba tohle nevadilo vůbec, mi nepřijde, že by ho nějak "setřela", ale prostě ho jenom popichuje ... a to prostě beru tak, že to k jejich vztahu už patří a líbí se mi to :-D
@Kolikokoli Já u Sansy stále doufám v podobný převrat jako u Dany ... že se prostě už poučila, nenechá se sebou orat a později nějak sama výrazněji zasáhne do hry o trůny :-D
@LetztesBiest To právě snad ne. Nemusí všichni hrát hru o trůny. Přeju jí, ať se dobře provdá a je spokojená a jedno, jestli za krále nebo slouhy. I když mám strach (pocit), že ji nechá Martin umřít při porodu.
S tím jak si Sansa už začala přetvářet realitu (a GRRM řekl že to bude mít nějaký význam) to spíš vidím na hezký vypolstrovaný pokoj ve kterém budou s Arrynem šťastní oba až do smrti =D
Sansa bola označená ako nespoľahlivý rozprávač samotným autorom po tom, čo bol otázaný, prečo nedošlo k bozku Sandor-Sansa, ale Sansa si naň spomína. GRRM povedal, že tento detail bude ešte podstatný. IMHO zošalie. Asi to chcel Everett povedať...
Mě se tahle epizoda celkem líbila, dost mě pobavila Talisina hláška ,,I am not scared of shits" :-) Přišlo mi ale jako nesmysl, že Melisandra táhla Gendryho až do KL a že plýtvali penězma na efekty KL v dálce a potopených lodí. To ,,tajemství" mu mohla říct i někde v lese a čas i peníze se mohly využít na něco užitečnějšího, co by víc posouvalo děj nebo se tam víc hodilo a tak... Ale co já vím, třeba to má nějakej smysl, co se ukáže až dál. Jinak Theonova scéna byla zbytečně dlouhá, ale pro Ramsayho trumpetku mám asi slabost :twisted: Ygritte jsem měla víc ráda v knížkách, ale to není to Rose, ale o tom, že to udělali tak ,jakože ona ví, že Jon je pořád vrána, ale tolik ho ,,miluje" že je to ochotná akceptovat :roll: Knižní Ygritte Jonovi fakt věřila a při náznaku zrady by ho neváhala zabít. Takže celkově v pohodě,ale tahle série mi obecně přijde slabší než ta druhá.
Komentáře
V tomhle díle sice byly celkem dobře napsané dialogy, ale na můj vkus se tam jen kecalo a kecalo a děj se nikam neposunul. Mám ráda, když jsou dialogy a "akce" rovnoměrně rozložené... Nechápu, proč třeba do epizody nedali
(Což není kritika k seriálu, než zas někdo dostane infarkt.)