Přeskočit na obsah

Hra o trůny 4×04 – Přísežník - Ice & Fire

245678

Komentáře

• upraveno 28. April 2014
    @M1on Ano, ten mám za odměnu. Když budeš zlobivý kluk, tak ho třeba taky k vánocům dostaneš ;-)
  • Zpočátku poměrně "neškodný" průměr, který výrazně nenaštval ani nenadchl. (S výjimkou neúčasti dua Jorah&Barristan na dobytí Meerenu.) Od přesunu ke Zdi postupné zhoršování až do budu WTF???!!! :other:
    @Everett_Young napsal(a):

No nemá Jaime moc krásné blond vlasy? Přesně takhle si je pamatuju z knížky... :roll: :wall:
    obrs.

Třeba to byla součást mučení. Meg v Spn taky skončila nablond, tak to má třeba Jaime naopak a tochu trvaleji... =D
    @Phoebea napsal(a):

takže bílí chodci jsou magií proměnění lidé, zajímavé ... ...

Já bych to brala jako další nerelevantní (pouze) seriálový poznatek... :roll:
  • @MissUtahraptor To mi ani neříkej, Meg jsem měl moc rád :'-(
    Tak viděno podruhé, a i když jsem od Bryana Cogmana čekala víc, nemůžu říct, že by se mi díl nelíbil. Jasně, byla to typicky vycpávková epizoda, ale to se dá čekat, když se rozhodli roztáhnout poslední třetinu Bouře na celou sezónu (pořád si myslím, že to byl blbý nápad)...

Ser Barristan si asi dneska poprvé říkal, že přidat se k Daenerys nebyl možná ten nejlepší nápad. Ten jeho výraz byl perfektní.. :-D
    Líbily se mi všechny dialogy v KP, Jaime+Tyrion, lady Olenna (škoda, že odjíždí, doufala jsem, že v seriálu třeba zůstane :-( ), Pod... :-)

Opět musím pochválit Jona, ten speech se mu celkem povedl. Jen se obávám, že s tím Branem to docela podělali. Změna jako taková by mi nevadila, ale tohle bylo hodně chabě udělané (jak se jim sakra podařilo dostat do klece zlovlka?!, Bran a spol. byli schovaní přímo před chatrčí a Meera se ani neobtěžovala ztišit hlas? Se nedivím, že je chytili, byli nenápadní jak saně v létě...). Na jednu stranu jsem zvědavá, jestli se Bran a Jon potkají, na druhou stranu mám pocit, že z toho scénáristi jen tak nevybruslí...

P.S. Jestli mi ten první jiný v druhé řadě připomínal Žvejkala, tak ten jejich kněz/jeden z vyšších/nejvyšší je jasnej Darth Maul. =D
  • (pořád si myslím, že to byl blbý nápad)
    @sveva Pořád s tebou souhlasím image
  • Vždycky mě překvapí ta sveřepá letitá fascinace neperoxidovostí Jaimeho kštice. Nechcete můj nick?
  • @Everett_Young Já taky. Jedna z věcí, které Crowleymu neodpustím ani za zlaté prase... :'-(
  • Vlastně většina epizody až na pár výjimek neobsahovala nic z knížek. Ale docela i příjemná změna a rozhodně chápu smýšlení autorů. Jenom nevím co si mám myslet o konci dílu.

+
    Úvod epizody (Celá část okolo Meereenu.), nové dějové linky na Severu (Jen ať vidím něco nového z asoiaf při čekání na knihu.)

-
    Někdy mě zarazí grafické ztvárnění, ale přimhouřím oči (Velká pyramida, pohled Léta), pár věcí z konce.

KONEC
    Z téhle scény mám smíšené pocity. Nebyla dech beroucí, ale byla zajímavá. Je to něco nového, i když se to dalo předpokládat. Jen se bojím, že se mi různých dalších vysvětlení bude dostávat dřív v seriálu než v knize. Zvláštní odklonění vzhledu "bílých chodců", (oblečení, rohy ala Star Wars) ale může to mít nějaký význam. Také mi postrádá logiku, jak mohlo dítě přežít v takové zimě cestu obalené hadrem a držené bytostí, díky které okolo mrzne voda (asi kvůli atmosféře "wow" konce).
  • mne se to nelíbilo
  • Oops napsal(a):

Také mi postrádá logiku, jak mohlo dítě přežít v takové zimě cestu obalené hadrem a držené bytostí, díky které okolo mrzne voda (asi kvůli atmosféře "wow" konce).

It's magic! :-D
  • Hrozné....nuda a zase nuda. Kromě Kings Landing. Pachatelé královraždy se sami napráskali (ve světě asoiaf by se jim to zajisté vymstilo). Ztvárnění Jiných se mi nelíbí už od začátku. No a ten konec byl vyloženě propal. V jednu chvíli jsem se bál, že to skončí jako poslední Indiana Jones a z Jiných se vyklubou emzáci....
  • byli nenápadní jak saně v létě...)
    To se používá při jiném slovním obratu ale budiž
  • sveva napsal(a):

Možná by se tady někde hodilo upozornění, že čtenáři, co si nechtějí spoilovat budoucí děj (asi??), by na dnešní epizodu neměli koukat, minimálně na pár posledních minut. :other:

Drobný spoiler s kapitolou Milost bol už na konci prvej epizódy...
    Takže je to celkom možné
    Branislav_Gepeto napsal(a):

Drobný spoiler s kapitolou Milost bol už na konci prvej epizódy...
    Takže je to celkom možné

Já vím, ale tam se inspirovali jen velmi vzdáleně.

I když ono to možná nebude tak horký... Schválně jsem hledala tu pasáž z Bouře, kdy se Noční hlídka dostane zpátky ke Krasterovi:
    Gilly was crying. “Me and the babe. Please. I’ll be your wife, like I was Craster’s. Please, ser crow. He’s a boy, just like Nella said he’d be. If you don’t take him, they will.”
    “They?” said Sam, and the raven cocked its black head and echoed, “They. They. They.”
    The boy’s brothers,” said the old woman on the left. “Craster’s sons. The white cold’s rising out there, crow. I can feel it in my bones. These poor old bones don’t lie. They’ll be here soon, the sons.”
    Takže to asi technicky vzato ani není spoiler, spíš potvrzení něčeho, co si čtenáři mají domyslet, něco jako gayLoras/gayRenly nebo vztah Melisandry a Stannise.
  • @sveva Vztah Mel a Standy není potvrzený ani od GRRM, navíc Mel říkala Davosovi něco v tom smyslu že Stannisova pýcha převažuje jeho víru když jí Davos řekl že to byl Stannisův stín. Nejspíše to byl stín Devanův, ten je do Mel zamilovaný :-)
  • @JoeGyry jo, to vim. Jenom netusim k cemu to smeruje. V knizce nic takovyho nebylo. Nejspis je najde a pak zhebne takze to bude uplne k nicemu :-|
  • no tak obecne se ukazuje a tenhle dil to jasne potvrdil a je to taky logicke, ze to co si ctenar domysli a je takove rozporuplne a neni napsane a jasne recene nakonec v serialu je receno totalne jasne i pro blbce :D (viz kdo zabil Joffreho)

Ale po dnesni epizode si rikam, ze postupne rekneme, ze v 5. rade mozna zacne dochazet na momenty, o kterych knizka bude mluvit az treba ve Vichrech a oni treba jeste nevyjdou :D takze nemala obava :)

Jinak to co tam je momentalne je proste jasny usmerneni spekulaci a je to hlavne kvuli lidem co nectou... ale zajimavej je ten Lock tam tusim nejakou zajimavou zapletku co nam to jeste trochu natahne :) a zajimalo by me jestli se tam objevi uz konecne "Muz z cernou rukou" to je muj velkej favorit na velke prekvapko, ale jestli tam nebude tak to znamena, ze v knizce nic neznamena a zadny prekvapko nebude...

Btw co jako lidi cekate, ze se ten dej projede raz dva tri nazdar a je hotovo? jasne ze to natahujou... a vy jste cetli knizku a stezujete si, ze se neco natahuje WTF? :D
  • @Everett_Young ty nebudeš dělat recenzi na tuhle epizodu ?
  • Everett_Young napsal(a):

@sveva Vztah Mel a Standy není potvrzený ani od GRRM, navíc Mel říkala Davosovi něco v tom smyslu že Stannisova pýcha převažuje jeho víru když jí Davos řekl že to byl Stannisův stín. Nejspíše to byl stín Devanův, ten je do Mel zamilovaný :-)

GRRM nepotvrzuje skoro nic ze spekulovatelnych casti :D vzdyt na otazku kdo stal za zabitim Joffreho rekl: Nebudu vam to rikat, ale myslim, ze vite dost aby jste na to prisli...

To mluvi samo za sebe ne? :D
  • @DanielSvatoš Budu, ale až později večer, teď ještě připravuji věci na poslední zvonění. Ve středu dostáváme vysvědčení :-)
  • @Everett_Young A už se těšíš na učení :twisted:
  • dalsi priemerny diel malo oberyna , tvorcovia serialu si dost upravuju serial podla seba som zvedavy iba na 8 cast na suboj oberyna
  • @M1on Přesunu do kecáliště :-)
    Dávám plus za:
    Šedého červa (další z těch, co se se svou rolí docela dost ztotožnil), záběr na Skahazadhan, Barristanův výraz potom, co mu Dany odpověděla "I wil answer injustice bla bla.." - bylo to něco jako "achjo Aerys II. Reborn"
    Sansa+Malíček
    Jon se asi fakt v tom hraní zlepšil!!
    Všechny scény s Jaimem včetně loučení s Brienne
    jsem zvědav na jejich další shledání
    Margaery+Tommen+KOTĚ!!!!
    Pod (můj pane, moje paní)

Dávám minus za:
    neúčast Barristana a Joraha při dobývání Meereenu + celkově jsem čekal že to dobývání bude napínavější a propracovanější
    taky mě zajímá, kdy Dany propustí Joraha ze svých služeb, jestli vůbec.
    Proč sakra Olenna tak otevřeně a hlavně nahlas mluví o Joffreyho smrti? Varysovi ptáčci by už přece dávno všechno vyzvonili, ne?
    Nelíbí se mi, že Jon ví, že je Bran naživu.
    Celá linka kolem Brana a Krasterovy pevnosti mi tak trochu nedává smysl. Viz výše - chycení Léta, což byla asi největší trotlovina v tomhle díle. Dost mě zajímá jak tuhle zápetku rozuzlují, když se navíc do toho ještě v mísí Locke, kterej Brana hledá. No uvidíme za týden, moc dobře to ale nevidím.

+ Vcelku zajímavá scéna s White Walkers. Myslím, že ten jezdec
    Studenoruký ani nebyl, jen prostě nějaký Jiný. Vypadá to, že ho asi vynechají úplně.
    :roll:
  • spokojnost a celkom velka. zatial je tato seria lepsia ako trojka (chvalabohu), dokonca aj trochu filmovejsia. idu si uz svoje, ale to je vlastne ok, dovysvetlovania vcelku doslovne, co uz...
    mam taky pocit, ze locke neprezije zachrannu vypravu, ak teda chcu udrzat branov zivot v tajnosti (staci, ze uz to vie jon,
    tym padom to vyzera ze buduce pokusenia stat sa lordom zimohradu nebudu velmi aktualne
    )
  • Po Jonově "Když jsi mi řekl, že Bran..." jsem sice začala hudrovat, ale linka v Krastrově pevnosti a okolo mě tak strhla (bavilo mě, že nevím, co bude dál), že jsem jim to nakonec prominula.
    Stejně si ale neodpustím jedno rýpnutí: ten černý megahadr s naprosto přesným vyobrazením tříhlavého draka vzali Meerenští otroci jako kde? Vzor vyhledali v kronikách a tajně vyšili během mordování pánů? :D Ale to je jen takový vtip.
  • Game of Thrones - epizoda čtvrtá - Nová naděje (pro White Walkers)

Kalísí - Upřímně jsem trochu zklamaný. Čekal jsem hádku Selmyho s Mormontem - nebyla. Čekal jsem vyhnání do kanálů - nebylo. Další věc - proč mezi sebou otroci mluví Valirijsky a potom píšou po zdech anglicky? To přeci nedává smysl. Měli to napsal Valirijsky a pod to hodit anglický titulek. Jak Daenerys přilepila na Harpyji ten HD CGI plakát rodu Targaryenů? Vylezla tam po žebříku a přilepila ho izolepou? Další logický kiks. Líbilo se mi Selmyho váhání když nechávala ukřižovat pány. Ale Emilia a její "ÁJ WILL ENSR UNDŽASTIS VIT DŽASTIS" bylo naprosto hrozné. Až jsem měl chuť se z toho sám nechat přitlouct na kříž abych to nemusel poslouchat. Na druhou stranu, těžko jí ukřižování pánů zazlívat, nepostupoval bych jinak.

Bronn a Jaime - Bronn evidentně zastoupí nejen Illyna ale také Adama Mněco. To samotné by mi až tak nevadilo. Co mi vadí (a o tom promluvím i u Noční hlídky) je choreografie soubojů. Chápu že mrzák moc dobře bojovat nemůže (i když seriálový Jaime se učí celkem rychle), ale přeci jenom by to chtělo trochu vyladit. A ta ruka má být pokud vím dobře připnutá třmeny tak aby s ní nešlo udělat právě to co udělal Bronn (i když mě to pobavilo)

Jaime - Tyrion - Je vidět že scénáristé si vyvolili Lannistery jako svůj nejoblíbenější rod. TAhle scéna je opravdu povedená, Waldau a Dinklage se tu skvěle doplňují a funguje to! hurá, ono to přeci jen jde když se snaží.

Malíček a Sansa - tady nastává kámen úrazu. Nevěřila by mu? VÁŽNĚ? Sansa má být poslušná slepička minimálně do konce série než uvidí
    jak Lysa dostává jednosměrnou letenku
    kdy si začne uvědomovat že něco není v pořádku. Teď má Sneaky Guyovi bezmezně věřit, ne se vyznat v polovině jeho politiky lépe než on. A opět připomínám že shodit půl metráku váhy a zapsat se do hereckého kurzu Sophie jen prospělo.

Actionbabka a margarín - Takže ze Sansy začínáme dělat podlou mrchu, tak si s Margaery role prohodí a pro změnu bude za slepici ona :wall: To je ale blbost. Z knihy celkem evidentně vyplývá že Margaery o vraždě Joffa věděla, ne jako tady kde je to pro ní obrovské překvapení. To jsem fakt čuměl když to babče téměř nevěřila. Tohle je ale problém ze strany scénáristů. Ollena skvělá jako vždycky

Noční klub mladých playboyů - SOUBOJE!!! Do háje co to je? Tohle když jsem viděl, měl jsem chuť dojít si pro šavle a podřezat si s nimi žíly. Takovouhle choreografii bych čekal tak v nějakém amatérském filmu kategorie Z kde nikdo nikdy meč neviděl. Naprostá tragédie. A boj dvěma zbraněmi najednou? Proč ne, ale NE to co tam předvádějí kluci z hlídky. Locke asi převezme úlohu Bowena Marshe.

Jaime a Štětka - Perfektně zahrané z obou stran, akorát se docela divím, po těch "bolí mě hlava dokud nepřivedeš Sansu" kecech z minula že se Jaime ještě obtěžuje.

Margaery a Tommen - tohle působí směšně. Skutečně směšně. Tommen je tu evidentně mentálně retardovaný, protože je očividné, že už není ve věku kdy by mu stačilo líbání na čelo. To vyznělo opravdu tragicky až směšně. Ale moc se mi líbí jak rychle si ho Margaery omotává kolem prstu - šikovná holka ;-) Mimochodem, to už jim nezbyli prachy na další dvě koťata a pokud možno aby to vypadalo jako koťata a ne jako kocour v posledním tažení?

Jaime a Brienne - Líbilo. Ačkoli změnili původní nápad že se Podrick připojí až později, tohle nebylo až tak špatné. ALE ZASE TA DEBILNÍ OBOUSTRANNÁ SEKYRA!!! já už bych jim jí otloukl o hlavu, to je do háje tak těžký si něco přečíst o zbraních když už mají i soukromého kováře? :wall: Podrick je perfektní :-)

Playboys podruhé - Skvěle zahráno, ale další zdržovačka. Další hloupá zbytečná zdržovačka. Tohle už vážně nejde, to budeme na Mance a na zbytek divokých čekat do jara nebo co?

Karl Tanner z Jalovcové uličky má víc talentu než půlka hereckého obsazení dohromady. Myslím, že měl hrát Daenerys. Určitě by to nedopadlo o nic hůř než teď. Když to prošlo Krasterovi, projde to i nám. Ten kluk prostě jede. A Rust je kus psího ho*na do kterého je i tu kudlu škoda vrazit. Jak sakra dostali Ducha? Neměl se toulat divočinou a čekat na Jona na druhé straně Zdi. A neměl Jon náhodou
    mít jakési měničské vize?

Trubka Bran a spol. - 1) Meera je pořád stejná kočka 2) HODOR 3) Jak se chlap v brnění proplíží okolo čtyř lidí a schová se za strom který je po obvodu menší než on, neslyšen a neviděn? Velký WTF moment, stejně jako naprosto tupá odbočka scénáře a zdržovačka s Krasterovou pevností. Jon si má sakra myslet že jsou ti dva mrtví! Je to do budoucna důležité kvůli jeho
    odmítnutí titulu Starka který mu nabídl Stannis! Jak to teď bude vypadat? "Sorry kámo, já bych rád, ale brácha ještě neni pod drnem, takže to nepůjde"?

Nová naděje Sledujeme Obiwana jak putuje přes zamrzlou pláň a veze Luka krátce po porodu prudkou sněhovou vánicí a -30° mrazem v dětské zavinovačce a to ještě napůl rozbalené. Bez jídla, bez vody, bez ohně, jede a jede až dojede někam kde už na něj čeká Darth Maul s rohy na hlavě a v slušivém kostýmku až Luka přetáhne na temnou stranu Síly. Jen škoda že by Luke mezitím desetkrát umřel na podchlazení, dehydrataci nebo hlady :wall: Taky to nechápu proč mají Jiní nemrtvé koně. Jiní mají mít Pavouky a nemrtvé koně. To že konvertovali batole také znamená že Jiní prodělávají jakýsi fyzický vývoj a nejsou to zombíci ale samostatný živočišný druh evidentně s nějakou strukturovanou civilizací. Protože to co jsme viděli byl obětní oltář a několik mnichů. Takže pokud knižní jiné nejsou sehraná Parta Hic (a rozhodně tak nepůsobí) tak si scénáristé zase něco vymysleli.

Celkově průměrná vycpávková epizoda. Pro mě zatím stejně slabá jako poslední díl, možná ještě slabší. Jestli takhle chtějí pokračovat až do 3x08 tak to bude katastrofa.
  • ALE ZASE TA DEBILNÍ OBOUSTRANNÁ SEKYRA!
    =D
    Mě už přišli debilní ty dva meče.
  • @M1on S dvěma meči teoreticky bojovat lze, ale vyžaduje to hodně soustředění a cviku. Mnohem víc než na meč a štít. Nicméně to co tam předváděli mělo k něčemu takovému dost daleko.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.