Nechcete někdo posbírat nějaké info a matroše o tom atlasu a udělat nějaký článek? Ti tvůrci se k tomu hodněkrát vyjadřovali, i lidi okolo. Já ho mám v plánu už dýl, ale dřív jak o víkendu to asi nestihnu.
Zimné mestečko je, pokiaľ si pamätám, hneď pod hradbami. Dokonca som videl jeden skvelý fanúšikovský obrázok, kde bol Winterfell z boku - pohľad na East Gate - a bolo tam aj pár domčekov znázorňujúcich Zimné mestečko.
Mne to príde ako útulné miesto. Síce sa mi zdá divné, že je kuchyňa tak ďaleko. To jedlo by hádam v chladnom počasí stihlo aj vychladnúť, než by ho doniesli do Veľkej haly. Inak si viem presne predstaviť, ako by som tam trávil čas Iba by to chcelo zmodernizovať a zasídliť Zimné mestečko.
Skoro celý deň. Zbytok by zabrala prechádzka po Zimnom mestečku - ktoré by som ale najskôr zreorganizoval a vylepšil - alebo po Vlčom lese Ale rozhode Knižničná veža by bola najnavštevovanejšia. Hoci by ma desili tie schody.
Skôr ma desí to, že sú vnejšie - ja vidím niekoho sa len trocha nakloniť zo zábradlia na schodoch, keď kuká či je pošta/z okna keď ho čistí/zvesuje štipáky z balkónu a už mi krúti žalúdkom. Ja mám niekedy závrate - strácam rovnováhu - už pri normálne obzábradlenom schodisku v bytovke, kde bývam - na tú vežu by som šiel asi tak, že by som objímal stenu a mal zavreté oči
mam jednu otazku, neviem či to tu už bolo spominane a ak ano nechce sa mi pozerať cela historia tohto pokecu..ale nikde som nenašiel kde je na mape Ašaj. Je to mesto ? oblasť ? prešiel som celu mapu, ale tato jedna vec mi tam chýba ..(Dík vopred za osvietenie)
V posledním čísle Pevnosti vyšel velký plakát s mapou Západozemí a s kouskem Essosu (v angličtině). Pro většinu zde přítomných asi nic nového, ale může se hodit.
@Crocuta Taky mi to dneska padlo do ruky. Neni to nijak dopodrobna třeba na Zdi jsou jen tři pevnosti. V příštím čísle má bejt speciál o GoT, tak uvidíme.
Má niekto ten oficiálny atlas? Videla som nejaké videa na Yutube, ale chcela by som zasvetený názor majiteľa. Oplatí sa zainvestovať? A je to iba v AJ alebo aj v preklade?
Tož našel jsem takovou celkem povedenou sérii map s historickým vývojem Západozemí. I když se domnívám, že ta historie, hlavně kolem roku 6000 BC není úplně přesná. Ty země byly dle mého rozervány na mnohem víc království.
Komentáře
Mne to príde ako útulné miesto. Síce sa mi zdá divné, že je kuchyňa tak ďaleko. To jedlo by hádam v chladnom počasí stihlo aj vychladnúť, než by ho doniesli do Veľkej haly. Inak si viem presne predstaviť, ako by som tam trávil čas
Ale rozhode Knižničná veža by bola najnavštevovanejšia. Hoci by ma desili tie schody.
to prvé nie je ofi mapa, to druhé je z tej pripravovanej encyklopédie o asoiaf
Odkaz na blog – tady to máte i s povídáním