Přeskočit na obsah

Hra o trůny 4x07 - Drozd - Ice & Fire

24567

Komentáře

• No tak tentokrát docela dobrý :D

Líbilo- Sansa,Lysa a Petyr (Jak jí hodil :D Ta letěla :D Doufám že oči budou nedotčené :D)
    Arya,Ohař a Rorge (Dobrý,ale Arya se učí trochu moc rychle)
    Tyrion,Oberyn ( Jó tak Dobrý)
    Tyrion,Jaime (Jaime paráda)
    Nelíbilo- Hora ( Ten s První série byl nej :D Ale tento je takový Méďa)
    Kálísí,Daario (Hej příště už jí ani nepíšu :D)

Ps: Proč říkají Mormontovi "Jorah Andalský." Né že bych si všiml až teď. Přemýšlím nad tím
    od první série,ale nikdy sem se na to nikoho neptal.
  • @Slenjoy lebo je Andal? Myslím si že na východe nerobia rozdiel medzi Prvými ľudmi a Andalmi takže kto koľvek zo západu je autoamticky Andal
  • Tyrion X Jamie...ty kráso já normálně čekal, že se začnou líbat, když jsem viděl ty jejich vzájemné pohledy po konci rozhovoru :dance:
  • JoeGyry napsal(a):

Som len na 21. minúte ale Carice van Houten ukázala prsia čiže je to najlepšia časť tejto série.

Přesně tak! :king:
  • Díl byl se podle mě povedl.Teda až na nudnou scénu s Melissandrou.Naštěstí to ale pěkně vynahradila :) Scény s Tyrionem skvělé jako vždycky! Sice se mi líbí ,že představili další postavu na Zdi (Yarwicka) ,ale lepší volba by byl Bowen Marsh...ten přece jenom má důležitější roli v budoucnu.Doufám ,že ho tam neprdnou až v onu osudnou serii... :(
  • upraveno 19. May 2014
    IceLance napsal(a):

Díl byl se podle mě povedl.Teda až na nudnou scénu s Melissandrou.Naštěstí to ale pěkně vynahradila :) Scény s Tyrionem skvělé jako vždycky! Sice se mi líbí ,že představili další postavu na Zdi (Yarwicka) ,ale lepší volba by byl Bowen Marsh...ten přece jenom má důležitější roli v budoucnu.Doufám ,že ho tam neprdnou až v onu osudnou serii... :(

Scéna možná nudná, ale pro mě koukatelná! Já jsem s tímto dílem spokojen.
    :king:
  • @IceLance
    http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Bowen_Marsh
    "In the fourth season Fortune took over the role of Othell Yarwyck, which had been played by Dennis McKeever in the previous seasons. The reason for this sudden change has not yet been explained; or if the characters themselves have been merged. "
  • JoeGyry napsal(a):

Dnes som si znova pozrel túto časť, respektíve len tú Tyrionovu speach. A veľmi ma potešil herec kotrý hraje Lorasa, ktorý doslova SPAL ked Tyrion povedal že chce súboj, dramatická hudba záber na neho a Margery tá sa tvárila normálne a jeho práve zobudili :D.

Ještě k minulému dílu, ale on nespal, musíš na to kouknout pořádně, on mrkl, ale je to opravdu rychlovka po tom střihu. :king:
  • misho8723 napsal(a):

Som zvedavý, ako niekto kto nečítal knihy (ale čítal som rozdiely medzi seriálom a knihami), aké budú názory ľudí nato, že zmenili Malíčkove "Only Cat".. lebo viem si predstaviť, že ľudia na Westeros.org musia šalieť :D

Co jsi tím chtěl říct?
  • @IceLance Žádná scéna s Melisandrou není zbytečná, protože je to nádherná baba. :-$ :oops:
    Přidám se k těm, kteří jsou rádi za Koláča, je to fakt řízek. Ale nebyl dřív tlustší? V kuchyni má asi zakázáno ochutnávat. :D Jo a ještě... Ten novej Hora mi strašně připomíná spolužáka. =D
  • Scéna s Melisandrou zaujímavá. Páčilo sa mi to počúvať (pekný prízvuk, pekný hlas). Prvýkrát Meli zavtipkovala, to bolo rozkošné. Aká dokáže byť Meli príjemná ku svojim podporcom. Navyše nebola zbytočná, ukázali v nej niečo, čo bolo v Melinej hlave v Tanci - to sa mi páčilo. Avšak akonáhle sa Meli obliekla (myslím časová lokalizácia, nie žeby to niečo menilo, aby bolo jasné, nemôžem zato, že to najlepšie povedala nahá...), už to bolo nudnejšie. Ale stále dobré. PLUS.

Scéna s Rorgem zaujímavá. Bola kúlová s tým "Ďakujem", takisto Arya sa učí dostatočne rýchlo (lokalizovať srdce vedela už v hostinci v Búrke, kde dala "Dar smrti"), zaujímavá ukážka vzťahu Sandor-Arya. Ale na druhú stranu blbosť. Aby nepriatelia v pokoji komunikovali takýmto štýlom, to som videl maximálne v komédiách. Ale tak muselo to byť povedané. Scéna potom bola skvelá, len ten Kousačnekousač musel mať riadne tesáky aby hentak zoondil kožu. Vyvážené.

Sansa dokonalá (až na to detinské naťahovanie s Robinom), Petyr skvelý, Lysa šialene skvelá (až teraz som si všimol, že to čítajú Lajsa). Petyrov preslov zaujímavý, poukazuje aj na dôvod, prečo si zvolil takýto život (a nepotreboval k takému preslovu ani bordel ako v prvej sérií, kde povedal temer to isté, iba tu to bolo lepšie). Lysin let zaujímavý. Robin mi už pekne lezie na nervy (mladý ho hrá vcelku dobre). PLUS.

Jon ma nudil skoro ako vždy. Ale to je subjektívne. Boli to kecandy ako s Meli, ale tie Meline ma bavili, čiže naozaj subjektívne, predpokladám. Napravil to len Thorneov hlas. Vyvážené.

Tyrion skvelý. Rozhovor s Jaimem ušiel. Ten s Bronnom bol lepší (zavážil Bronnov hlas). Ten s Oberynom najlepší (Oberynov hlas, prívzuk). Hudba aj spracovanie sa mi páčilo. PLUS.

Dany je nám ale pekná kurv*čka. Neviem či sa mi to zdá. V knihe to naliehanie tuším trvalo dlhšie, aj tak si musela nájsť cestu. Tu mi to prišlo, neviem prečo, akoby celý časbalila ona jeho a takto si ho staviala do pozície, kde ho chcela mať. Zmäkčil to len prístup na druhý deň. Rozhovor s Jorahom zaujímavý. Napriek tomu priemer.

Brienne, Podrick, Horský koláš a ich veľké dobrodružstvo skvelé. Taká skorogroteskne komická vložka. Páčilo. PLUS. Najmä Briennino "Čo si to vravel?". Hoci s Podrickom som súhlasil.

6,5/10
  • A ešte sa musím podeliť s peknou momentkou, ako som to náhodou zastavil.

image
  • ten kidney pie musel byť fakt delišs
  • @Gepeto hlavne nam Mel naznačila že ide niekde kde nebudú poriadne kúpele!
  • upraveno 19. May 2014
    V Meerenu se mi líbilo jak celá první část rozhovoru mezi Lordem Friend-zone a Miss D byla o tom, komu se dá věřit a komu ne :-P
  • https://www.youtube.com/watch?v=EvuL5jyCHOw Už se těším na Crackvid ke 4. serii :D
  • Díl hodnotím celkem pozitivně. Většina scén mě bavila, akorát jsem byl poněkud upjatější vzhledem k tomu, že mám čerstvě dočtený Tanec. Od kdy Daario velí Druhým synům ? A nebo vůbec v serialu nejsou bouřovrány ? Tažení proti Yunkai, WTF ?! Na druhou stranu oceňuji Hizdahra jako velvyslance do Yunkai, pozdější události aspon nejsou tak nejasné.
    Mám na mysli uzavření míru mezi pány a Dany. I když kdo ví jestli k němu dojde v seriálu.

Obří + za všechno s Tyrionem. Každá setina jeho scén mě bavila a upoutala k obrazovce.
    + Kousač a Roger celkem potěšily i když ty knižní by si z nich udělaly večeři.
    + Prášky, lektvary a další kejklířské hračky Mell
    + Za scénu s koláčem
    +++ Tyrion a Oberyn. Tento týden tu scénu budu mít místo večerníčku každý den !!

- Zapíchnutí Rogera. Se bránil asi jak já po sobotním tahu. V ruce meč a nehne brvou než maličká tasí Jehlu. Nevím, ale z tohodle konkrétního momentu mám depku. Tak něják zabíjecí styl děvčátka na mě spíš než klidným dojmem působí strnule až laxně. A to ne jen při téhle scéně, ale třeba i při té s Polliverem.
    - Scéna na Zdi a scéna s Mell. Pro mě je to tam navíc a brzdí to to co má přijít. Až mám strach aby to nerozložily na konec téhle a začátek další. By mě fakt mrzelo kdyby serie skončila tím jak Mance přitáhne ke Zdi. Celkově v tom mám chaos. Tyrionova linka je z Bouře mečů, Brienn zas z hostiny a Dany rovnou z Tance :D

Hm a nevím jestli za Horu která jede, dát mínus a nebo plus. Takovej jako ten první už podle mě žádnej nebude. Stejně jako Spartakuse nedokázali už plnohodnotně nahradit, myslím si že to nejde ani tady. Ten z druhý serie zas vyzařoval určitou brutalitu, ale nebyl to takovej Hodor a myslím si, že Hora by prostě měla bejt obří. Tenhle sice je obří a vypadá i docela tupě (nemyšleno ve zlém), ale zas mi nepřipadá jako brutální psychopat, spíš naopak mám chuť ho potulit.
  • malejman napsal(a):

- Scéna na Zdi a scéna s Mell. Pro mě je to tam navíc a brzdí to to co má přijít. Až mám strach aby to nerozložily na konec téhle a začátek další. By mě fakt mrzelo kdyby serie skončila tím jak Mance přitáhne ke Zdi. Celkově v tom mám chaos. Tyrionova linka je z Bouře mečů, Brienn zas z hostiny a Dany rovnou z Tance :D

Bitva na Zdi by měl být v podstatě celý devátý díl. Ale volbu nového lorda velitele pravděpodobně přesunuli do páté série, aby se tam kolem Jona dělo něco zajímavého...

• Dobrý to bylo. Vzhledem k tomu, že jedinej dlouhotrvající spor, který mezi sebou s manželem máme, se týká mé záliby ve větrání, ho dík linii z Orlího hnízda nemám problém přesvědčit, že mohlo být ještě hůř ;-) Ale trochu teda tuhle linku natáhnout mohli, to zas jo.
    Tyrion a spol. tradičně skvělí, nevynechání Lollys potěšilo a
    Oberyn mi bude sakra chybět, chjo.

Mel mi nevadila, ale
    proč naznačovat, že na Zdi jsou vesměs čuňata, co význam slova koupel musej hledat ve slovníku? :)

• Něco mi říká, že to co tu všichni čekáme nebude v příštím díle, ale až v tom po 8. díle.. Tedy soubou Hora vs. Oberyn bude ke konci dílu s tím, že zvrat nastane na konci (stejně jako smrt Joffreyho a bude to pokračovat na začátku jako u 3. spizody)
  • Já už stejnak přišel na to, proč je tahle serie doposud taková "utahaná". Všechno DaD vsadili
    (i rozpočet) na bitvu na Zdi. =D
  • upraveno 19. May 2014
    JoeGyry napsal(a):

@Slenjoy lebo je Andal? Myslím si že na východe nerobia rozdiel medzi Prvými ľudmi a Andalmi takže kto koľvek zo západu je autoamticky Andal

Ono v podstate z nejakeho "etnickeho pohladu" Prvi ludia uz neexistuju (snad Thenni ???). Ano, na Severe sa stale uctievaju Stari bohovia a je to jedina oblast, ktora odolala vpadu Andalov. Aj napriek tomu ale obyvatelstvo v priebehu storoci asimilovalo formou svadieb a preberanim andalskych zvykov, jazyka a pisma. A kedze v obdobi deja SoIaF uz aj Divoki hovoria spolocnym jazykom, tak je zrejme na mieste ohanat sa frazami ako "v mojich zilach koluje krv Prvych ludi", kedze to je asi tak vsetko, co ich s nimi spojuje...
  • upraveno 20. May 2014
    Diel bol dobrý, len ja neviem, prečo všetci ospevujete "Melisandrine" prsia.
    Ich dialóg sa dal pretrpieť a vidno, že aspoň Stannis má rád svoju dcéru.
    Jona som rada videla (to je ako s M. prsiami), mal ducha :)
    Tyrion, Oberyn, Jaime a Bronn. Hlavne Oberyn, moja láska pretrváva,
    buducí diel budem revať
    .
    Hora mi vadí, príde mi strašne zaostalý, macatý. Naozaj najlepší bol v I.sérii.
    Petyr a Sansa a Lysa- áno, áno, áno. Pekný prelet to bol.
    Sandor a Arya, také, no. Dalo sa,
    lebo viem, že jeho čas na scéne pomaly dochádza
    ...
    Podruck a Brienne- linka, ktorá zatiaľ teší,
    Jorah bol skvelý i s Dariom, Dany ušla. Mala zaujímavé šaty.
    Hodnotím pozitívne.
  • ... Jaksi ma ten serial bavil viac, pokial som nezačal čítať.. Teraz ma bavia už len momenty..napr. rozhovor Tyriona a Oberyna, podobne Arya a Ohar.. tato časť bola teda priemerná (aspon pre mna). Mohli to vylepšiť nejakým skromným epileptickým zachvatom Roberta Aryna po Sansinej facke..
  • mám jednu faktickú poznámku:
    nemala rorgea a bitera stretnúť brienne na skoro konci svojej púte?? hm, briennina cesta sa ale mení, až sa fakt bojím, že lady stoneheart ani nebude :(...a ešte sa aj čudujem, ako skoro dali daaria a dany spolu (neviem, už si nespomínam, či to bolo v knihe, ale vedel jorah o tom, že dany letí na daaria?? )
  • upraveno 19. May 2014
    Rozbor s04e07 - I wanna fly, fly high, with you baby...

Jaimyrion - Velice dobře zahrané, Jaime si začíná uvědomovat že není takový borec jako dřív a možnost nasrání Tywina dvojitou sebevraždou přišla oběma Lannisterům vhod. Akorát mi trošku nesedí ten zlatý synek. Tyrion sám řekl že Tywin by obětoval kterékoli z dětí v zájmu rodu a teď najednou ne?

Medvídek, který jede - Nevím co si o něm mám myslet. Hodil by se do role Barbara Conana, ale tupá vraždící stvůra to zkrátka není. Obzvlášť po té jeho fotce s Cersei. Ale bude to dobrá mlátička, ten obouručák bych mu i věřil, ale jsem zvědavý jestli bude bojovat v plné zbroji.

Arya a Ohař - A tady nastává problém. Ne u Aryi, ne u Ohaře, problém hledám u scénáře. Tohle bylo to nejidiotštější přepadení v historii všech idiotských přepadení a to jak se Rorge nechal zabít byla fraška. Ale aspoň Arya ví, kde je srdce.

Jeníček Snížků - eh, moment, co mělo tohle znamenat? To jako máme všichni naříkat nad tím, jak jsou všichni idioti a jak všichni vzorného a chytrého Jeníčka podceňují? To snad ne, přece by se nechovali takhle dementně. Celkem zbytečná scéna.

Ten chlap co zabije sestru své lásky a není to Malíček - No, ani se nedivím, že se Bronnovi nechce za Tyriona bojovat. Byl by to blázen kdyby šel do boje s tou věcí, co nám byla představena. Možná kdyby ho zkusil ochočit a nalákat ho na kus hovězího steaku, ale jinak je to sebevražda. Vlastně moment - stačilo by Gregorovi pustit to Jeromovo video kde zpívá na střeše a Gregor by se zabil dobrovolně sám =D

ÁJM THE KVÍN OF EVRYTING! - Daario není vůbec špatný ačkoli absolutně neodpovídá předloze? Jak teď mají diváci chápat proč většina z nás toho slizkého šmejda nesnáší?

Její Jasnost Královna Melisandra a její přihlouplá služka Sellyse - hmm, konečně scéna která v knize není a neměl jsem proti ní námitky. Tady je konečně vidět, kdo u Baratheonů doma vládne. Melisandra působí jistě a vznešeně, až má člověk chuť skočit do té vany za ní. Navíc je neuvěřitelně krásná. Nečtenář se konečně dozví to, co mi čtenáři víme už dlouho - že většina moci R`hllora je jen podvod a iluze. Výborně Mel setřela Sellys s tím použitím lektvaru =D A pak když hleděly do plamenů, myslel jsem že chytne Sellyse za vlasy a vymáchá jí hubu v ohni nechá jí nahlédnout do Pánova Světla. Sakra, jak s ní Mel jednala jako se služkou, to mě fakt dostávalo.

Lord Frendzoun a "po sexu nejsem taková uřvaná kráva" - Že by si konečně Daenerys začínala uvědomovat svoje chyby? Tak to se divím, hlavně jsem zvědavý, co zase za koninu vymyslí s tím Yuknaiem, aby to nedopadlo jak Kárl Tenner z Jalovcové uličky linka

ŽÁDNEJ OHEŇ a Norman Bates - Tak tohle byl pro mě vrchol celého dílu. Ohař se svěřuje s rodinnými problémy, Arya se svěřuje s rodinnými problémy...sakra, já říkal že těm dvěma by to spolu slušelo víc než Sandorovi a Sanse.

KDE JE MY LORD MY LADY? :evil: Horký Koláč pobavil a perníkový zlovlk vyvolal požadovanou melancholii. Brienne a Podrick se skvěle doplňují. Dobře natočeno a poměrně logické. Akorát si nejsem jistý co mělo znamenat to rozcestí.

Zrůda s drápy, ocáskem a červeným okem a Tyrion Velice dobře natočeno, napsáno tak aby to odpovídalo situaci v seriálu. Oberyn dokonalost sama. Dinklage umí na písknutí i brečet a dokonce tak že to nevypadá uměle. Sakra, ten chlap má ale talent.

Milostný trojúhelník nepravidelný n-úhelník - Ten malej bastard Robin....hraje skvěle. Malíček působí jako slizká zrůda. Chudák Aidan Gillen, tomu už nikdo nikdy nebude nic věřit a všichni se mu budou vyhýbat =D Škoda, že se Lysa nepokusila Sansu opravdu shodit, to by byl větší rozpor, takhle to vypadá dost jednoznačně proti Malíčkovi, myslím, že v knize byla tahle scéna popsána poněkud vypjatěji. Navíc mi tu jedna postava značně chybí a jsem zvědavý jak tohle vyřeší.

Celkově jeden z povedenějších dílů, řekl bych, že možná i povedenější než díl předchozí a konečně díl, který ve mě vzbudil očekávání dalšího dílu (i když tady je to trochu nefér hodnocení, protože vím co v něm bude, že?) takže za mě tentokrát pozitivní hodnocení, protože jsem si u toho ani jednou nechtěl podřezat žíly.

A nakonec :D

https://www.youtube.com/watch?v=iG3CE08n6T4
  • @stano Lady S. na 99% nebude. Martin dostal dodatečně rozum a nechal se slyšet, že její stvoření byla největší chyba ASoIaF...
  • malejman napsal(a):

Díl hodnotím celkem pozitivně. Většina scén mě bavila, akorát jsem byl poněkud upjatější vzhledem k tomu, že mám čerstvě dočtený Tanec. Od kdy Daario velí Druhým synům ? A nebo vůbec v serialu nejsou bouřovrány ? Tažení proti Yunkai, WTF ?! Na druhou stranu oceňuji Hizdahra jako velvyslance do Yunkai, pozdější události aspon nejsou tak nejasné.

Mám na mysli uzavření míru mezi pány a Dany. I když kdo ví jestli k němu dojde v seriálu.
    Hele Bourovrany nejsou v serialu ciste z toho duvodu podle me, ze by to bylo moc slozity a nehrajou takovou velkou roli narozdil od Druhych synu anebo Zlateho spolecenstva... Ale divim se, ze si porad nekteri ctenari nedokazali zvyknout na zmeny, ktere se provadeny pro zjednoduseni pripadne pro lepsi pochopeni pro divaky (viz. Malicek a jeho odhaleni, ze on je vlastne ten kdo stoji za vetsinou udalosti) :) a jinak jak jsi psal k tem knizkam oni nejsou psany casove po sobe ale jsou psany podle udalosti (mistne tedy Sever a Jih nejak tak Martin to pise na zacatku Hostiny a Tance) a podobne na tom budou Vichry kde je jasne, ze se v 5. mozna a urcite v 6. serialove rade dockame casti z Vichru proste protoze oni jednou podle casove osy protoze jinak by to divaci tezko pochopili...

• @Nitpicker to je jedno či to bola chyba, alebo nie ...proste ten, povedzme, problem tu je tak ho treba riešiť. Podla mna to bude somarina vynechať ju zo serialu aj ked rozdiely su markantne jak svina
  • upraveno 19. May 2014
    Pavel132 napsal(a):

Něco mi říká, že to co tu všichni čekáme nebude v příštím díle, ale až v tom po 8. díle.. Tedy soubou Hora vs. Oberyn bude ke konci dílu s tím, že zvrat nastane na konci (stejně jako smrt Joffreyho a bude to pokračovat na začátku jako u 3. spizody)
    Toto je snáď jasné, nie?
    Ja už keď som to čítal, tak ten až zúfalo patetický spôsob, akým to bolo zakončené (Tyrion ani nepočul, kedy Tywin vyslovil rozsudok, len matne ho počul v pozadí) miprišiel vhodnýna koniec. Teda padne šampión a nastane rozsudok a končí epizóda. Či to ale bude potrebovať pokračovanie? Pochybujem. Aby si to nechali na finále, nemyslím si, že tak budú pokračovať.
    JoeGyry napsal(a):

ten kidney pie musel byť fakt delišs

Ako z reklamy :D

@Marci pan Máš v tom texte zopár spoilerov (pre seriálových nečitateľov by bolo dobré zakryť :)

@Everett_Young Jaimyrion by malo byť normálne meno :D
    Ne u Aryi, ne u Ohaře,
    problém hledám u scénáře. - plánovaný rým?
    Inak Hora tuším nebude bojovať so zbrojou - baba, má ju, pekne podľa knihy. Je zopár fotiek, ktoré boli na nete už pred začiatkom štvorky (dokonca spoilerových fotiek, ktoré ma prekvapili). A sú priamo z toho boja.
    (na jednej fotke je ukázaný Hora napichujúci Oberyna).

že možná i povedenější než díl předchozí a konečně díl, který ve mě vzbudil očekávání dalšího dílu... Ako nám Everett zmäkol... Stačili jedny Melisandrine prsia =D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.