Přeskočit na obsah

Happy end

11415161719

Komentáře

• Však patřila pod Tullyovce/Starka, poté myslím že se každý vrátil ke svému vazalovi a k té straně, za kterou onen lenní pán bojoval
  • Je v tom prostě bordel :-D
  • V Říčních krajinách ? :D To teda :D
  • Strážce severu (Ned Stark, pak Bolton), východu (Arryn, pak Jaime Lannister), západu (Tywin, pak Daven Lannister), jihu (Mace Tyrell), je titul pro nejvyššího vojenského velitele dané oblasti. Titul platí i v době míru. A až do začátku Hry o trůny titul "strážce" náležel zároveň 4 vládnoucím lordům (nebo jak to vyjádřit). V knize to řečeno není, ale řekla bych, že Říční krajiny spadaly pod vojenské velení Údolí - podle geografie.

Každopádně Walder Frey velí jen svým mužům, není žádným strážcem, ani nejvyšším lenním pánem říčních krajin.
  • Nevada napsal(a):

Strážce severu (Ned Stark, pak Bolton), východu (Arryn, pak Jaime Lannister), západu (Tywin, pak Daven Lannister), jihu (Mace Tyrell), je titul pro nejvyššího vojenského velitele dané oblasti. Titul platí i v době míru. A až do začátku Hry o trůny titul "strážce" náležel zároveň 4 vládnoucím lordům (nebo jak to vyjádřit). V knize to řečeno není, ale řekla bych, že Říční krajiny spadaly pod vojenské velení Údolí - podle geografie.

Každopádně Walder Frey velí jen svým mužům, není žádným strážcem, ani nejvyšším lenním pánem říčních krajin.

Ale má jich hezkých pár tisíc

• upraveno 25. June 2014
    Samozřejmě těmi jeho muži myslím i rody Freyům podřízené.
    Achileus napsal(a):

Ale má jich hezkých pár tisíc

Jo, ale takových je víc.
  • upraveno 25. June 2014
    @Achileus Tak ale pochybujem, že v Západozemí na tituly platia tarifné tabuľky počtu vojakov...
  • Gepeto napsal(a):

@Achileus Tak ale pochybujem, že v Západozemí na tituly platia tarifné tabuľky počtu vojakov...

Kdo má armádu má moc
  • Varys by s tebou nesouhlasil. Ani Malíček :D
  • @Achileus Kráľ Severu mal armádu a kľakol. Renly mal armádu a zgegol. Robb mal armádu a do hrobu ho dostala ženská, starý páprda a brko.
  • @Gepeto Ta Renlyho smrt, to bylo podle mě celkem takové Deus-ex-machina, stejně ten druhý stín později. Takhle by mohl jednoduše Stannis propašovat Mel i do Kings Landing a povraždit tam půlku Lannisterů za chvíli. Takže tady je to trochu haluzní řešení na poslední chvíli, ale to je problém většiny knih a filmů, že tam někdo vymyslí nějaké ultradobré kouzlo a pak ho použije jednou a pak už zase nikdy ne místo toho aby s ním vytřískal všechny kolem. Takhle by stačilo naložit Mel+nějakého nadsamce na loďku a jezdit k nepohodlným lidem na návštěvu.
  • upraveno 25. June 2014
    @Everett_Young Tak ja som erpégéčkár =D Ja som si to vysvetlil tak, že ten spell uberá veľa many, má veľký cooldown a je potrebný unique item, ktorý Meli našla len v počte dva.
  • Já myslel že Walder Frey zabil Robba Starka a za to na oplátku od lannisterů se stal lenním pánem říčních krajin, ale asi už v tom mám bordel :D
  • @JoffreyWater Walder Frey získal pre rod Riekotočí, leným pánom sa stal Malíček za to,že vybavil spojenectvo s Tyrellmi.
  • @Everett_Young Myslim, že Mel žblebtal něco o tom, že další výrobu ghosta by Standa nerozdejchal..
  • @JoffreyWater Řekotočí by získali od krále, o kterém se jenom pár lidí dohaduje, že je incestní bastard, ne od rodu, který do toho teoreticky neměl co kecat. Člověče, čím víc píšeš, tím je to s tebou horší =D
  • @svoa00 Však já myslel Joffreyho, tudíž Lannistery.
  • @svoa00 Však z Boltona udělal strážce severu taky Tywin ne? Rozkaz možná vydal Joffrey, ale rudou svatbu a odměny za ní plánoval tywin s ostatními zúčastněnými. Každý pochopil jak jsem to myslel, rod který má pod palcem Joffreyho.
  • Nevím zda tu byla již tato teorie a pokud ano, prosím o odpuštění :)

Párkrát mě při čtení poslední knihy napadlo, že Bran by mohl změnit minulost nebo alespoň něco ze současnosti.
    Stačilo by najít někoho, kdo ho bude slyšet. U jeho otce to vypadalo, jako by ho na moment slyšel(minulost). A v kapitole Theona se také píše, jako by zaslechl volání svého jména(současnost)a já si to prostě musela spojit z Branem.

Vím že mu bylo řečeno, že změnit minulost nejde, že ho nikdo neuslyší. Ale taky mu bylo řečeno, že se nemůže dostat do lidského těla a přesto to dělá.

Možná je to jen moje přání, aby se tak stalo, ale kdo ví? V knize je možné pomalu vše.

• @zmiaz Bolo by to síce strašne divné a asi príliš sci-fi prvok na Westeros a možno značná trollina... Ale to by bolo sakra zaujímavé. :D Ako sranda dobré. No nie som si istý, či pre celistvosť diela by to bol dobrý krok.
  • Já myslím, že Sansa se nakonec do Tyriona zamiluje a usednou spolu na trůn:))))))))))
  • @Gepeto

Jo máš pravdu, jako změna minulosti totální blbost :D sama nemám ráda knížky nebo filmy, kdy se nakonec vše vrátí na začátek a já pak lituju, proč že jsem na to koukala/četla :)

Jen mám pocit, že to tam nebylo náhodou a že Theon v božím háji na Zimohradu slyšel Brana, nemůžu si pomoct :) Jsou teorie o Jonově původu a kdo by mu to řekl. Pravdu když nikdo jiný by měl dříve či později zjistit Bran... a opět se dostávám k tomu, že i Jon ve snu slyšel přes strom srdce svého nevlastního brášku, i když si pak myslel, že to byl jen sen.

Když jsou v příběhu draci, mamuti, obři, děti lesa a ožívající mrtvoly, tak proč by on nemohl umět komunikovat skrz stromy? :D
  • @zmiaz: Tady se míchá příliš věcí - 1) Může Bran vidět minulost (a tedy nějak zjistit původ Jona)? - ANO, může. 2) Může Bran komunikovat s někým "hodně daleko"? - Zatím ne, ale ANO, pravděpodobně stejně jako Tříoká vrána bude umět i on používat nějakou formu mobilního telefonu - ať už vysílat sny, nebo bude možná umět hovořit skrze havrany... Tyto dvě věci poatčují, aby zjistil a pověděl Jonovi o jeho původu (pokud Jon nenatáhl bačkory, čemuž minimálně tady v Happyendu nevěříme). 3) Změna minulosti... no, byl by to zajímavý zvrat, ale tomu nevěřím,... kdyby to Děti uměly (a to byli jiní kabrňáci), proč by si neposlali zprávu a nezlámali "ruku" dávno před příchodem prvních lidí?
  • @Jay Wibbly-wobbly timey-wimey :D
  • @Jay
    Jak říkám, to je zase jiný druh fantasy, nechala jsem se unést ;)
    Ale jsme ve spekulacích, které jsou zakončené šťastným koncem a co víc by mě potěšilo než vidět záchranu třeba takového Edda :D Ale zpět do reality...

Pointa byla ta, že Bran se už snažil skontaktovat jak Jona, tak Theona a podle všeho ho oba slyšeli, takže strom bude jeho skype, alespoň pro začátek.

Jon může být mrtvý, ale jeho záchrana je jistá jak doufám:) Jinač by spoustu věcí o které usiloval byli k ničemu.
  • Damocles napsal(a):

Já myslím, že Sansa se nakonec do Tyriona zamiluje a usednou spolu na trůn:))))))))))

8-O
    jako nečekám že to skončí happy endem ale až takhle špatně by to snad skončit nemuselo ne?
    =D
  • zmiaz napsal(a):

Párkrát mě při čtení poslední knihy napadlo, že Bran by mohl změnit minulost nebo alespoň něco ze současnosti. (...)
    A v kapitole Theona se také píše, jako by zaslechl volání svého jména(současnost)a já si to prostě musela spojit z Branem.

Vím, že jsi to myslela jinak, než jak teď budu pokračovat, ale vem si to takhle: Theon slyšel svoje jméno, slyšel Brana - začal pak myslet/jednat jinak než dřív - Smraďoch se stal opět Theonem = Bran na dálku ovlivnil dění v současnosti, a tím změnil budoucnost :D
    Samozřejmě za předpokladu, že bereme ta šeptaná slova jako spouštěč následujícího Theonova vývoje. Což je možná trochu přehnané, nevím přesně, nicméně to mám tak zafixované.
  • @Gepeto: Předpokládám, že se jedná o nějakou pop-kulturní hlášku, která mi zcela nic neříká...
    (PS: Strejda Google vysvětlil... a ano, nic mi to neříká, neznám.)
  • @Jay viz youtube odkaz který jsem zde hodil. A jak je vůbec možné že ti pojem Doctor Who nic neříká? :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.