Mimochodem, fascinuje mě, že když vám nějakou informaci člověk dá do přehledu novinek, tak to s vámi ani nehne. Ale jak tutéž zprávu někdo hodí do naprosto nesouvisejícího topicu, tak to hned přiběhne komentovat 10 lidí
Já se spíš obávám, že linka na Severu dopadne tak, že Malíček uzavře s Boltony spojenectví a společně vytáhnou proti Stannisovi. Cenou za spojenectví bude Sansa jako nevěsta pro Ramsayho. Ale rozhodně si tuhle domněnku nehodlám ověřovat sledováním...
Mimochodem, fascinuje mě, že když vám nějakou informaci člověk dá do přehledu novinek, tak to s vámi ani nehne. Ale jak tutéž zprávu někdo hodí do naprosto nesouvisejícího topicu, tak to hned přiběhne komentovat 10 lidí
@Nevada Ano, Homo sapiens sapiens jsou v tomto ohledu skutečně fascinující. Až si podrobím jejich planetu, asi si jich několik (samozřejmě kromě těch kteří budou pracovat na výrobě mé tajné superzbraně) zavřu do soukromé zoo a budu pozorovat jejich podivné návyky. :-$ :twisted:
Silně pochybuji, že by Malíček dal Sansu na hraní Ramsayovi, protože se svými špehy až příliš dobře ví, co má Boltonovic bastard za choutky. Navíc po Sanse sám jede, takže ji asi nebude posílát synovi chlapa, který oddělal jeho nevlastní sestru(Catelyn) a Sansa se nebude chtít stát snachou chlapa, který ji v podstatě pozabíjel rodinu. Spojenectví proti Stannisovi? Proč? Vždyť se můžou zbavit obou, nemusí se o Sever s nikým dělit a navíc seveřani bojující na obou stránach, stejně přeběhnou na 95% k Sanse. Mohli by to udělat lordi z Údolí Malíčkovi nazvdory, jenomže ty maj málo důvodů milovat Lannistery natož Boltony, ale hlavní důvod, proč se to nestane je prostý, když se bude vdávat Sansa za Ramsayho, tak se to rozkřikne a jistou lvici v Králově Přístavišti začne možná zajímat, jak se Sansa dostala z KP do Údolí a následně zpět na Sever. Slovy Varyse: ,,Začali by klást otázky a odpovědi by je přivedli ke mně" Tudíž by takovýhle tah Petyrovi velmi zkomplikoval život. A spojené síly Arrynů a Boltonů by byl přepad, na který by Stannis musel odpovědět následujícím receptem na kameného draka:Vezmete zmrzačeného Smraďocha a dáte upéct na hranici, dokořeníte modlitbou k Pánu Světla a zavoláte si Rudou kněžku, která příhodí pár kouzel. Podávejte s úměvem. S kamenným drakem by pak poslal do pr---- Boltona, Malíčka i celou Lannisterovic bandu. Tenhle scénář by byl v možný v případě, že by Malíček ve skutečnosti chtěl Boltonům uspořádat Rudou Svatbu 2. Představte si tu nádheru, jak Malíček podřízne Ramsayho, přijde k těžce raněnému Roosovi a řekne: Catelyn Stark posílá pozdravy a jen tak mimochodem, tobě jsem také říkal, že mi nemáš věřit. Proč mě krucínal vždycky neposlechnou? :D a vrazí mu kudlu do srdce. No to by byla epic scéna, to bych si dal líbit, ale opět je tu problém, že by se to Lannisteři dozvěděli, zase na druhou stranu, už by s tím možná těžko něco mohli dělat.(
@Chmur Nevkládat mi do huby slova vytržená z kontextu. V té závorce, kterou si tak ohleduplně ve své citaci vynechal jasně píšu, že o Georgovi se budou za dvacet let učit na SŠ a ZŠ, protože je to jeden z nejlepších spisovatelů z přelomu století, jehož dílo je nadčasové a svým rozsáhlým tématem bude Píseň aktuální i za 100 let. Tolkien to začal, Prachett si z toho udělal srandu a Martin žánr fantasy zrealizoval, vylepšil, zušlechtil svým perfekcionalismem, dodal úplně nový rozměr a považuji za jednoho z nejlepších spisovatelů a pro mě je nejlepší spisovatel vůbec, protože spolu s Doylovým Sherlockem Holmesem jsou Georgovi knihy jediné, které jsem přečetl víc jak jednou a jsem schopen je číst pořád(část Oberynova souboje se učím na zpaměť na recitační soutěž), takže určitě považuji Martina za velkého mistra hodného uctívání. Myslel jsem to tak, že Hra o Trůny je přelomovější mezi seriály, protože je mnohem méně fatnasy seriálů než fantasy knih. A jestli je podle tebe Hra o Trůny podpruměrný nebo průměrný fantasy seriál, taky mmi řekni jméno fantasy seriálu, který je podle tebe nadprůměrný. Hmm? A bez urážky, ale bez ohledu na všechno, srovnávat Hru o Trůny s Ordinací v Růžové zahradě nebo s Ulicí mi přijde trochu silná káva. A to, že je výborný scifista i hororista vím. Vždyť jsem od něj četl Tuffova dobrodružství a Píseň pro Lyu. @Nevada Jen mála poznámka, já neplivu na seriál, pouze porovnávám s knihou, protože v tomhle ledu je to příšerné. Samozřejmě, že to ale pro mě není určující měřítko jeho kvality. Co se týče další části tvého příspěvku, tak 1. série byla také poslední, která se držele knihy, 2. série jakž takž a 3. série už působí dojmem, že se někdo vrátil v Písni v čase a začal ty události měnit po svém. Každopádně Hra o Trůny je povedený seriál, pořád je to nejlepší způsob, jak to šlo zvizualizovat. A hlavně jsme díky tomu poznali spoustu skvělých herců, kteří by bez Hry o Trůny neprorazili. Charles Dance celá desetiletí opomíjený si na stará kolena mohl zahrát nějakou výraznější roli ve velkofilmu. Peter Dinklage a Sophie Turner přešli k X-Menům a určitě nezůstanou jenom u nich a i osatní herci jsou vidět mnoham častěji(námatkou třeba božský Nikolaj). Jasně občas se díky tomu prosadí i nějaký herecký koště(Clarke), ale na každého špatného herce připadá deset dobrých. A to je ostatně důvod, který mě láká ke zhlédnutí páté série, protože se zdá že Guvernér Labuť předvede v roli nejvyššího Vrabčáka hotové herecké kreace a navíc k představitelce Cersei, vybrali přesně obsazeného aktera, neboť on je ten typ u kterého už vidím, že se snad narodil, aby lví královnu přiváděl k šílenství, jak to ostatně činí v knize jeho postava. @Everett_Young ,,Smlouvu podepsal, ale jakou. Přece nepodepsal smlouvu v následujícím znění: ,,Prodávám všechny práva na všechno, co vymyslím v souvislosti se světem Písně ledu a Ohně a vy si s tím můžete dělat, co chcete." Pak si s nima podal ruce a řekl: ,, Hauk jsme pokrevní bratři." To už spíš uvěřím toho, že zítra naši planetu napadne flotila Darth Vadera, než tomuhle @Nevada Nechci George nějak špinit, ale když o Rowlingové řekl: ,,Udav se Rowlingová, máš miliony na účtě a moje Hugo, ale takové čtenáře jako já nemáš." tak si pak neméně poctivým a horlivým hromaděním dolárků trošičku protiřečí.
@Stannis_Baratheon Protože D+D jsou na to dost velcí magoři. A protože Malíček Stannise na trůnu nechce a kromě Boltonů jsou ostatní rody víceméně ignorovány, tak je nahradí armáda Údolí. Jako neříkám, že Ramsay musí nutně Sansu dostat. Jen se Malíček se Sansou můžou objevit na Zimohradu a domluvit spojenectví a svatbu. A ano, pak v 7. sérii bude třeba Pink Wedding, která dopadne dle nejlepších západozemských tradic Ale to si prostě jen tak spekuluju pro odreagování
Jo to by možná, šlo. Vlastně si me privedla na zajimavy napad:
Malicek ani Sansa se na Severu neukážou. Baelish povede tajnou korespondenci s Boltonem, jako vedl tajnou korespondenci Tywin s Walderem. Cersei by si ničeho nemusela všimnout, bez Varyse přece jen Lannisterská tajná služba není to co bývala. Takhle by se domluvili, spojili síly a Stannisovi by nezbylo nic jiného než proměnit Zimohrad v dračí Hirošimu a Orlí Hnízdo v dračí Nagasaki, to by šlo do tohotake zakomponovat. Mel posle Manceho divoké, aby ji přivedli Theona na topivo pro Pana Světla. Ale já už taky spekuluju.
@Nevada zpeněžnit ano, ale nechat tyhle tragédy dokončit svoje životní dílo dříve než on sám, jasně ukazuje jeho přístup. Tímhle klesl pro mě hodně nízko, no jo každý není Tolkien. Takže ano, Martin je prostě prodejná děvka a zatím si stojím. PS. O můj přístup k životu se opravdu bát nemusíš.
@Kalam Mekhar Tak Martin nejspíš neuvažuje tak, že by je nechal dokončit svoje životní dílo. Jsem zastánce teorie, že seriál skončí nakonec dost odlišně od Písně. Nebo to bude zatraceně okleštěná verze zaměřená jenom na určité postavy (které v Písni stejně můžou skončit mrtvé a naopak). Jestli si myslíš, že by případný fakt, že Martin v příští knížce nechá oběsit Jaimeho, HBO zabránil v tom, aby neskončil se Cersei na Casterlyově skále, tak se mýliš.
@Stannis_Baratheon: Souhlasím s tebou, Sansu by mu Malíček nedal, ale "Sansu" v podání Mia Stone mu klidně dát může a myslím, že tohole klidně okecá i u Lannisterů,... ale hrozí tam riziko, že Sansa je celkem známá proti Arye (ale D'n'D jsou stejně takoví velikáni, že tohle jim nedojde... )). Malíček nemá důvod angažovat se v čemkoli, ten bude armádu údolí šetřit a až sevšichni vymlátí, shrábne vše (pokud jej dřív nezabije Sansa). @Stannis_Baratheon Knižní předloha je nářez, ale jako přelomové dílo aby se dostalo do osnov to nevidím (vycházím z toho, že v '98 se u nás neučilo ani o Tolkienovi). Seriál má své boty, vidím jej jako lehce nadprůměr - k jasnýmu nadprůměru má dost "bot" a k přelomovosti musí mít ještě něco navíc (třeba takový ŘÍM/Spartakus měli taky něco do sebe v mnohém lepší než GoT. ale k přelomovosti daleko, za pár let zapadnou) @svoa00: Vztah Martin D'n'D vidím podobně,... akorát ten příklad s Jaimem mohl být spíše obráceně - D'n'D jsou krvelačnější než Martin (to řekl on na smrt Pypa, Grenna, Jojena,...), martin je zvrhlejší - pro něj by incest byl heppy end a když z toho bude plynout, že ti dva se vlastně nenávidí, tak pro něj jen líp. ) Jen doufám, že to Martin nedotáhne s tou Cersei až tak daleko aby si s ní Jaime užíval na CS, vzhledem k tomu, jaký má předpovězený osud....
Tohle by Cercei vysvětloval opravdu těžko. Spíš si to představuji, že potají se domluví s Boltonem přes Havrany, pošle Myu, všichni drží basu. Bolton chce být králem Severu, toho docílí líp se Sansou než bez ní(vycházím z postřehů lady Dustin).
@Jay Otázka času, nepovídej mi, že se o Tolkienovi, jakožto zakladateli nového literárního žánru, kterým de facto je už dnes v dějinách literatury 20. století neučí. Možná ne za 10 nebo 20 let, ale dřív nebo později určitě Martinovi knihy dojdou uznání, protože jsou nadčasové. @Kalam Mekhar I kdyby k tomu došlo, jistě má stejně jako Tolkien celou řadu příbuzných, kteří budou celý žhaví do toho vydat z pozůstalosti ten zbytek, přece jen 90% příběhu už je za námi. Silmarilion taky v pozůstalosti vydal, upravil a dokončil Christopher, tak si myslím, že tady to půjde vyřešit stejné. O tak velké sáze, si přece Martin musí někde vést nějaké záznamy, vzhledem k jeho perfekcionalismu, už má konec dávno vymyšlený, to je i vidět na tom, že i když to píše 20 let, tak vše do sebe zapadá s chirurgickou přesností. Jinými slovy: Určitě to není autor, který si to vymýšlí za pochodu, ale plánuje hodně dopředu. A v jeho věku, si prostě musí svoje nápady, dějové linie a vůbec někam zapisovat. Sci-fi je to ovšem proto, že Martinovi není 80, žádnou chorobou na duchu či na těle netrpí, tak nevidím důvod, proč by to měl zabalit. Jako by jsi nevěděl, kolika let se tyhle slavní lidé dožívají. @svoa00 Jak v seriálu, tak ve filmu by se takováhle idylka mohla stát leda přes Tyrionovu, Stannisovu, Aryiinu a Vrabčákovu mrtvolu, což nevidím moc pravděpodobné i přes vysokou míru úmrtnosti postav.
Guvernér už jí tyhle prasečinky, v páté řadě zarazí. Jen se neboj
@Stannis_Baratheon: To je jednoduché - Jasně, že to domluví s Boltonem, ale není problém informovat korunu - S Cersei domluví, že pošle Myu,
jako Sansu/Aryu (aniž by přiznal, že skutečnou Sansu má) a vše co se mění proti knize je jen to, že bude mít kratší cestu, že ji doprovodí rytíři z údolí a že Boltona si zaváže i Malíček
. A nebo může tvrdit Cersei, že mu poslal Sansu (ta stejně nemá šanci to ověřit) a že ji odvezl z KL proto, že takoví lidé jsou užiteční živí, nikoli mrtví (což Sanse hrozilo) - je to Malíček o jeho argumentaci bych nepochyboval. Psal jsem, že TEHDY se neučilo - celá sci-fi a fantasy se prošla asi v řádu dvou vyučovacích hodin a spíše formou seminářů (ostatně blíže se asi učilo o Válce světů H.G.Wellse - ale to mám výtisk asi z 1907, takže to je nadčasovější). Jasně, že pevně doufám, že v průběhu let se dostane/dostalo i na modernější autory (no, třeba místo S.K.Neumanna by mi to nevadilo...), ale kde Tolkien bude moderní Homér, kterého zná "každý" včetně děl, tam Martin bude "jen" Euripidés... (a navíc nejspíše jen za předpokladu, že to dopíše...) Tak to prostě vidím.
@Kalam Mekhar Otec, syn, žena, bratranec, sestřenice, matka, synovec, vnuk, pravnuk nebo přítel, to je jedno. Tak jako tak, někdo to stoprocentně dokončí a vzhledem k tomu, co už jsem napsal, tak v duchu v jakém by to Martin chtěl. A naprosto zdravý člověk těžko může dostat infarkt nebo mrtvici, tudíž je vidět, že si velmi přející osubu. Co se týče Sophi Turner, je to hodně o vkusu, ale jestli ti Sansa přijde ošklivá, tak chci vidět ženskou, která je podle tebe hezká.
@Jay Tak jasně, že když je Tolkien zakladatelem žánru fantasy, on ho vlastně vytvořil, tak mu i Martin vděčí za hodně(především se určitě inspiroval Tolkienovým perfekcionalismem), ale on ten žánr někam posunul, Píseň je vlastně fantasy, jen tak mimochodem. Ty důležitější prvky jsou nadčasové postavy, docela spoustu zajímavých myšlenek a poutavý příběh, to jsou věci, které přetrvají staletí, takže bych to neviděl zas tak černě. Co se týče dějových spekulací, tak ano to by mohlo fungovat, ale Malíčkovi nepomůže žádná argumentace, když Cercei tak trochu magor a takovým lidem můžeš vysvětlovat, co chceš stejně to nepomůže. Prostě by se začal pohybovat na tenkém ledě, když by přiznal, nějakou takovouhle činnost bez vědomí Koruny. A myslím si, že to on nebude chtít, alespoň zatím ještě není zcela připravený na tom, aby proti Lannisterům otevřeně vystoupil. Tímhle by i riskoval válku Údolí se Železným Trůnem, což i přes všechny potíže, které lvi postihly, by stále byl poměrně riskantní krok.
@Stannis_Baratheon 1) Tolkien fantasy žánr opravdu nezaložil, pouze ho více popularizoval. Tolkienova perfekcionismu nedosahuje GRRM ani omylem, už jen proto že se ve vedlejších dějových linkách dopouští faktických chyb tím že něco pplácne, pak to zapomene a když to znovu potřebuje, tak to napíše jinak. Pak vznikají příbuzenské vztahy které nejsou možné, a podobné věci, protože GRRM na to prostě zapomněl. Ano, ASOIAF nejspíše neupadne v zapomnění, ale rozhodně to není přelomové dílo.
@Everett_Young Aha, tak mi řekni nějaké fantasy dílo před rokem 1937, jsem jedno velké ucho. . A uveď příklad nějakého takového omylu, kterého GRRM dopustil.
zpeněžnit ano, ale nechat tyhle tragédy dokončit svoje životní dílo dříve než on sám, jasně ukazuje jeho přístup. Tímhle klesl pro mě hodně nízko, no jo každý není Tolkien.
@Stannis_Baratheon: Zdravého člověka může srazit auto... ) (Já třeba "vidím",že mě srazí tramvaj, až ji ve svém "hlava v oblacích stavu" nedám přednost) @Stannis_Baratheon: Sansa je kus, ale rozhodující je vkus, tak se s ním nehádej a buď rád, že máš v cílové skupině o konkurenta méně... ) @Stannis_Baratheon: On ani Tolkien fantasy nestvořil (stejně je to jen novější obdoba hrdinských eposů (Tolkien)/ gotických románů(Martin),... alespoň co mé znalosti a popis žánru na wiki stačí )), jen jej notně posunul k epičnosti a síle vztahů a jazyka. Fantasy (i těch čtených, tedy dobrých) není úplně málo (střelím Zeměplocha, Zaklínač, Narnie, Potter,... - ač jsem ostuda, že jsem nečetl ani jedno z toho) a nějak nevidím, proč by zrovna Martin měl být v učebnicích... navíc když učebnice jsou velmi konzervativní a "dětský" Potter (kterému zfilmování udělalo sakra dobrou reklamu) to bude mít u puritánů snazší než "sex, zrada a podrazy" Martin. Co se učí a co se čte se holt může lišit (a 100krát radši Martina číst jako zálibu, než jako povinnou četbu).
Aha, to jses ty... To je jen otazka vkusu. pokud napises ze je oskliva,coz neni pravda, tak si o tobe pomyslim, ze jsi strasnej rejpal, nebo troll a asi nebudu sam :-k
Komentáře
@Jay @Nevada
@Chmur Nevkládat mi do huby slova vytržená z kontextu. V té závorce, kterou si tak ohleduplně ve své citaci vynechal jasně píšu, že o Georgovi se budou za dvacet let učit na SŠ a ZŠ, protože je to jeden z nejlepších spisovatelů z přelomu století, jehož dílo je nadčasové a svým rozsáhlým tématem bude Píseň aktuální i za 100 let. Tolkien to začal, Prachett si z toho udělal srandu a Martin žánr fantasy zrealizoval, vylepšil, zušlechtil svým perfekcionalismem, dodal úplně nový rozměr a považuji za jednoho z nejlepších spisovatelů a pro mě je nejlepší spisovatel vůbec, protože spolu s Doylovým Sherlockem Holmesem jsou Georgovi knihy jediné, které jsem přečetl víc jak jednou a jsem schopen je číst pořád(část Oberynova souboje se učím na zpaměť na recitační soutěž), takže určitě považuji Martina za velkého mistra hodného uctívání. Myslel jsem to tak, že Hra o Trůny je přelomovější mezi seriály, protože je mnohem méně fatnasy seriálů než fantasy knih. A jestli je podle tebe Hra o Trůny podpruměrný nebo průměrný fantasy seriál, taky mmi řekni jméno fantasy seriálu, který je podle tebe nadprůměrný. Hmm? A bez urážky, ale bez ohledu na všechno, srovnávat Hru o Trůny s Ordinací v Růžové zahradě nebo s Ulicí mi přijde trochu silná káva. A to, že je výborný scifista i hororista vím. Vždyť jsem od něj četl Tuffova dobrodružství a Píseň pro Lyu.
@Nevada Jen mála poznámka, já neplivu na seriál, pouze porovnávám s knihou, protože v tomhle ledu je to příšerné. Samozřejmě, že to ale pro mě není určující měřítko jeho kvality. Co se týče další části tvého příspěvku, tak 1. série byla také poslední, která se držele knihy, 2. série jakž takž a 3. série už působí dojmem, že se někdo vrátil v Písni v čase a začal ty události měnit po svém. Každopádně Hra o Trůny je povedený seriál, pořád je to nejlepší způsob, jak to šlo zvizualizovat. A hlavně jsme díky tomu poznali spoustu skvělých herců, kteří by bez Hry o Trůny neprorazili. Charles Dance celá desetiletí opomíjený si na stará kolena mohl zahrát nějakou výraznější roli ve velkofilmu. Peter Dinklage a Sophie Turner přešli k X-Menům a určitě nezůstanou jenom u nich a i osatní herci jsou vidět mnoham častěji(námatkou třeba božský Nikolaj). Jasně občas se díky tomu prosadí i nějaký herecký koště(Clarke), ale na každého špatného herce připadá deset dobrých. A to je ostatně důvod, který mě láká ke zhlédnutí páté série, protože se zdá že Guvernér Labuť předvede v roli nejvyššího Vrabčáka hotové herecké kreace a navíc k představitelce Cersei, vybrali přesně obsazeného aktera, neboť on je ten typ u kterého už vidím, že se snad narodil, aby lví královnu přiváděl k šílenství, jak to ostatně činí v knize jeho postava.
@Everett_Young ,,Smlouvu podepsal, ale jakou. Přece nepodepsal smlouvu v následujícím znění: ,,Prodávám všechny práva na všechno, co vymyslím v souvislosti se světem Písně ledu a Ohně a vy si s tím můžete dělat, co chcete." Pak si s nima podal ruce a řekl: ,, Hauk jsme pokrevní bratři." To už spíš uvěřím toho, že zítra naši planetu napadne flotila Darth Vadera, než tomuhle
@Nevada Nechci George nějak špinit, ale když o Rowlingové řekl: ,,Udav se Rowlingová, máš miliony na účtě a moje Hugo, ale takové čtenáře jako já nemáš." tak si pak neméně poctivým a horlivým hromaděním dolárků trošičku protiřečí.
Ale to si prostě jen tak spekuluju pro odreagování
@Stannis_Baratheon Knižní předloha je nářez, ale jako přelomové dílo aby se dostalo do osnov to nevidím (vycházím z toho, že v '98 se u nás neučilo ani o Tolkienovi). Seriál má své boty, vidím jej jako lehce nadprůměr - k jasnýmu nadprůměru má dost "bot" a k přelomovosti musí mít ještě něco navíc (třeba takový ŘÍM/Spartakus měli taky něco do sebe v mnohém lepší než GoT. ale k přelomovosti daleko, za pár let zapadnou)
@svoa00: Vztah Martin D'n'D vidím podobně,... akorát ten příklad s Jaimem mohl být spíše obráceně - D'n'D jsou krvelačnější než Martin (to řekl on na smrt Pypa, Grenna, Jojena,...), martin je zvrhlejší - pro něj by incest byl heppy end a když z toho bude plynout, že ti dva se vlastně nenávidí, tak pro něj jen líp.
@Jay Otázka času, nepovídej mi, že se o Tolkienovi, jakožto zakladateli nového literárního žánru, kterým de facto je už dnes v dějinách literatury 20. století neučí. Možná ne za 10 nebo 20 let, ale dřív nebo později určitě Martinovi knihy dojdou uznání, protože jsou nadčasové.
@Kalam Mekhar I kdyby k tomu došlo, jistě má stejně jako Tolkien celou řadu příbuzných, kteří budou celý žhaví do toho vydat z pozůstalosti ten zbytek, přece jen 90% příběhu už je za námi. Silmarilion taky v pozůstalosti vydal, upravil a dokončil Christopher, tak si myslím, že tady to půjde vyřešit stejné. O tak velké sáze, si přece Martin musí někde vést nějaké záznamy, vzhledem k jeho perfekcionalismu, už má konec dávno vymyšlený, to je i vidět na tom, že i když to píše 20 let, tak vše do sebe zapadá s chirurgickou přesností. Jinými slovy: Určitě to není autor, který si to vymýšlí za pochodu, ale plánuje hodně dopředu. A v jeho věku, si prostě musí svoje nápady, dějové linie a vůbec někam zapisovat. Sci-fi je to ovšem proto, že Martinovi není 80, žádnou chorobou na duchu či na těle netrpí, tak nevidím důvod, proč by to měl zabalit. Jako by jsi nevěděl, kolika let se tyhle slavní lidé dožívají.
@svoa00 Jak v seriálu, tak ve filmu by se takováhle idylka mohla stát leda přes Tyrionovu, Stannisovu, Aryiinu a Vrabčákovu mrtvolu, což nevidím moc pravděpodobné i přes vysokou míru úmrtnosti postav.
sansa master plan :applause:
With support of Littlefinger
@up_er ta holka je prostě ošklivá...
Psal jsem, že TEHDY se neučilo - celá sci-fi a fantasy se prošla asi v řádu dvou vyučovacích hodin a spíše formou seminářů (ostatně blíže se asi učilo o Válce světů H.G.Wellse - ale to mám výtisk asi z 1907, takže to je nadčasovější). Jasně, že pevně doufám, že v průběhu let se dostane/dostalo i na modernější autory (no, třeba místo S.K.Neumanna by mi to nevadilo...), ale kde Tolkien bude moderní Homér, kterého zná "každý" včetně děl, tam Martin bude "jen" Euripidés... (a navíc nejspíše jen za předpokladu, že to dopíše...)
Tak to prostě vidím.
Co se týče dějových spekulací, tak ano to by mohlo fungovat, ale Malíčkovi nepomůže žádná argumentace, když Cercei tak trochu magor a takovým lidem můžeš vysvětlovat, co chceš stejně to nepomůže. Prostě by se začal pohybovat na tenkém ledě, když by přiznal, nějakou takovouhle činnost bez vědomí Koruny. A myslím si, že to on nebude chtít, alespoň zatím ještě není zcela připravený na tom, aby proti Lannisterům otevřeně vystoupil. Tímhle by i riskoval válku Údolí se Železným Trůnem, což i přes všechny potíže, které lvi postihly, by stále byl poměrně riskantní krok.
No nic, popojedem.
@Stannis_Baratheon: Sansa je kus, ale rozhodující je vkus, tak se s ním nehádej a buď rád, že máš v cílové skupině o konkurenta méně...
@Stannis_Baratheon: On ani Tolkien fantasy nestvořil (stejně je to jen novější obdoba hrdinských eposů (Tolkien)/ gotických románů(Martin),... alespoň co mé znalosti a popis žánru na wiki stačí
To je jen otazka vkusu.
pokud napises ze je oskliva,coz neni pravda, tak si o tobe pomyslim, ze jsi strasnej rejpal, nebo troll a asi nebudu sam :-k
Sophie je pro mě naprosto asexualní, smiř se s tím, že každý to má nějak...