Obojí fan art, bohužel, je to od jednoho borce na internetu. Co se týče cety Štít-Meeren, tak v knize tomu bylo věnováno celkem málo prostoru, seriál se tím taky nějak extra zabývat nebude, ale četl jsem, že nejspíš uvidíme útok na Štítové ostrovy.
Jinak další vynikající obrázek
Chaos isn´t pit, chaos is ladder :twisted:
Ani jeden mi nechce mi nechce zobraziť. Kdeže by som ich mohla nájsť?
@sfik: Třeba takový Oidipus je ale celkem odlišný případ - jednak o tom nevěděl, jednak to nebylo bohy a lidem tolerováno ani u vládnoucí dynastie... )
Áno, to bolo asi to najsmutnejšie na celej veci - on ani nechcel niečo také urobiť, v podstate bol v tom nevinne, ale aj tak to malo hrôzostrašné dôsledky. Aj chudinka Myrrha bola zakliata aby sa do otca zaľúbila. A potom ju ešte chcel zabiť.
@Aviv: Mě ty antické báje přišly hrozně nespravedlivé - vzhledem k tomu, že většina skutků byla předem daná, tak trest bohů byl takový... no asi stejně spravedlivý, jako bych se zlobil na loutku, která v loutkohereckém představení hraje padoucha (zdravím, Tanselle )). Jinak řecké báje jsem měl celkem načtené (až natolik, že jsem si to lajznul použít na téma táborové hry, což je sakra problém, vzhledem k tomu, jaké krváky plné incestu to jsou), ale Myrrha, Adonis a celá takhle lapálie mě buď minula nebo mi vypadla z paměti... @sfik: Ne nemusí,... ) Reálně si můžeme být jisti tím, že je známa regrese (já si nejvíce tykám s tou ve smyslu matematicko-statistickém a právním...).
To je fakt. A častokrát sa tam dejú strašné veci pre banality. Já si vždycky říkala, že to nemohl bejt takovej problém, rozříznut to zlaté jabko na třetinky a dát každé bohyni jednu. To by pak Trója shořet nemusela. Cez víkendy doobedu chodieva akýsi európsko-japonský animovaný seriál o gréckych bájach a pár krát som si k bratovi prisadla, zvedavá čo to je. A potom som ešte dlho krútila hlavou nad tým, čo za skomolenú verziu púšťajú. A potom mi došlo, že nakoľko je to mierené deti, tak je pochopiteľné, že Koré - mladučká dievčinka búriaca sa starostlivej matke Demeter tým, že bez povolenia opúšťa domov - do podsvetia šla z vlastnej vôle na pozvanie osamelého Háda a opustiť ho nemohla, pretože ju k zjedeniu granátového jablka zmanipuloval akýsi chalanisko, ktorého na jaštericu, čo sa musí skrývať v tme, premenila Démeter, pretože bol vandalom a zo zábavy ničil úrodu - morálne ponaučenie "Deti dbajte na rady rodičov a taktiež neničte bezdôvodne veci a nikto by nemal byť sám a smutný, ale mať niekoho, kto ho rozveselí, zabaví a vyzdobí mu tmavé podsvetie kvetmi". To bolo tak. Afrodita sa napaprčila, že jej Myrrha nevzdáva taký rešpekt, aký by chcela a tak ju zakliala, aby sa zamilovala do vlastného otca. Slúžka kráľa opila, dcérenka ho zviedla a keď vytriezvel, vyhnal ju z paláca a naháňal ju s vytaseným mečom, že ju zabije. Dobehla na kraj útesu a tam ju Afrodira premenila na strom a keď doň otec zaťal meč, vypadlo z neho prenádherné chlapča Adonis. Adonisa si Afrodita zamilovala a aby ho ochránila, skryla ho do truhličky a dala ho do opatery Persefóne. Ako tak rástol, Persefóna sa doň zaľúbila tiež a tie dve sa oň začali hádať. Napokon Zeus rozhodol, že tretinku roka bude Adonis s Persefónou, tretinku s Afroditou a tretinku bude mať sám pre seba. Ale potom sa Persefóna dozvedela, že cez tú tretinku pre seba je Adonis (lebo Afrodita vedela kúzliť) zase s Afroditou a posťažovala sa Áreovi. Ten sa rozčúlil, žiarlivec jeden, zmenil na kanca a Adonisa zabil. Potom si Afrodita vymohla aby bol teda pol roka s ňou a pol roka v podsvetí s Persefónou.
@Aviv: No, myslím, že s tímhle řešením by se nesmířily, protože to jablko bylo podružné, šlo hlavně o to, která z nich je nejkrásnější, to že ty tři adeptky Miss Olymp ovlivňovaly porotce nabídkou darů je hnusárna první, to že si to schytal za naprosto regulérně porvedenou volbu hnusárna druhá a hnusárna třetí a největší je v tom, že beztak měl od mala předurčeno zapříčinit pád Tróji, takže správný studijní materiál je Nezvratný osud... )
Ale kuš... I bohové znají remízu a jestli zesnulej chlápek má povoleno polovinu roka běhat po zemi, zatímco polovinu běhá v podsvětí, pak nechápu proč by všechny tři nemohli být hezké stejnou měrou.
Taková pěkná story o tom, proč se střídá roční období a oni z toho udělají varování pro děti, že nemají sami po setmění courat venku, protože tam na ně číhá nějaký úchylný Adolfis a chce jim pustit žilou. Takové bulšity bych zakázal!
Taková pěkná story o tom, proč se střídá roční období a oni z toho udělají varování pro děti, že nemají sami po setmění courat venku, protože tam na ně číhá nějaký úchylný Adolfis a chce jim pustit žilou. Takové bulšity bych zakázal!
Jsem nevěděla, že Dany je ADHD. Nebo ji jen bráška praštil do hlavy moc silně? Ještě zajímavější je, že After riatlin je vlastne fotka staršia, než Before ritalin.
Komentáře
neviem ako inak to sem vložiť, tak iba takto cez odkaz
Aj chudinka Myrrha bola zakliata aby sa do otca zaľúbila. A potom ju ešte chcel zabiť.
Jinak řecké báje jsem měl celkem načtené (až natolik, že jsem si to lajznul použít na téma táborové hry, což je sakra problém, vzhledem k tomu, jaké krváky plné incestu to jsou), ale Myrrha, Adonis a celá takhle lapálie mě buď minula nebo mi vypadla z paměti...
@sfik: Ne nemusí,...
Cez víkendy doobedu chodieva akýsi európsko-japonský animovaný seriál o gréckych bájach a pár krát som si k bratovi prisadla, zvedavá čo to je. A potom som ešte dlho krútila hlavou nad tým, čo za skomolenú verziu púšťajú. A potom mi došlo, že nakoľko je to mierené deti, tak je pochopiteľné, že Koré - mladučká dievčinka búriaca sa starostlivej matke Demeter tým, že bez povolenia opúšťa domov - do podsvetia šla z vlastnej vôle na pozvanie osamelého Háda a opustiť ho nemohla, pretože ju k zjedeniu granátového jablka zmanipuloval akýsi chalanisko, ktorého na jaštericu, čo sa musí skrývať v tme, premenila Démeter, pretože bol vandalom a zo zábavy ničil úrodu - morálne ponaučenie "Deti dbajte na rady rodičov a taktiež neničte bezdôvodne veci a nikto by nemal byť sám a smutný, ale mať niekoho, kto ho rozveselí, zabaví a vyzdobí mu tmavé podsvetie kvetmi".
To bolo tak. Afrodita sa napaprčila, že jej Myrrha nevzdáva taký rešpekt, aký by chcela a tak ju zakliala, aby sa zamilovala do vlastného otca. Slúžka kráľa opila, dcérenka ho zviedla a keď vytriezvel, vyhnal ju z paláca a naháňal ju s vytaseným mečom, že ju zabije. Dobehla na kraj útesu a tam ju Afrodira premenila na strom a keď doň otec zaťal meč, vypadlo z neho prenádherné chlapča Adonis. Adonisa si Afrodita zamilovala a aby ho ochránila, skryla ho do truhličky a dala ho do opatery Persefóne. Ako tak rástol, Persefóna sa doň zaľúbila tiež a tie dve sa oň začali hádať. Napokon Zeus rozhodol, že tretinku roka bude Adonis s Persefónou, tretinku s Afroditou a tretinku bude mať sám pre seba. Ale potom sa Persefóna dozvedela, že cez tú tretinku pre seba je Adonis (lebo Afrodita vedela kúzliť) zase s Afroditou a posťažovala sa Áreovi. Ten sa rozčúlil, žiarlivec jeden, zmenil na kanca a Adonisa zabil. Potom si Afrodita vymohla aby bol teda pol roka s ňou a pol roka v podsvetí s Persefónou.
možno spoiler
blbej topic
Ještě zajímavější je, že After riatlin je vlastne fotka staršia, než Before ritalin.
This is the end of you, my writer :-D