OK, tak díky nízké teplotě vydrží o něco dýl v jednom kuse, ale rozhodně bych být Melisandrou na to nespoléhal a příliš to s jeho záchranou neprotahoval.
@Sagart předpokládám, že ty mrazy tam nebyly nijak třeskuté před příchodem zimy a někteří zombíci mohli chvíli ležet na sluníčku a zahnívat, tedy byl nějaký prostor k rozkladu těch mrtvol, co mohou vypadat rozpadle, svůj díl si jistě stihly urvat i stínokočky a další lesní potvory...a tady bych to asi stopla, protože...
...na této skutečnosti dřív nebo později ztroskotají všechny pokusy vysvětlovat si zákonitosti světa Písně z geografického, genetického, fyzikálního či jiného hlediska
tak ja doufám, že Jon zůstane mrtvej, sice mi to trhá srdce, ale radši to, než aby byl vzkříšen třetího dne jak Ježíš. Scénaristi už na něm spáchali dost zločinů. Každopádně to vypadá, že nejzajimavější linka bude na zdi a v Bravosu...
@SkotR v knihách mě ten cliffhanger dost silně nakrknul a říkala jsem si jen, že tohle Martinovi teda fakt nežeru. V seriálu holt chtěli, aby to byla ještě větší řezničina, aby nebylo pochyb, tak si bratři stoupli do do fronty a podávali si nůž, aby to teda bylo každému jasné
@Dreamer tak jasně, ale v knížkách Jona kuchly, protože se chystal vyrazit na Zimohrad a zapojit se do politikaření. V seriálu ho kuchly, protože převedl Divoké přes zeď, ale zabiliho až dodatečně, neboť jim došlo, že je to fakt nakrklo. Zkrátka v knížče Jonova smrt něco vyřešila. V seriálu vyřešila kulový, protože Divocí už jsou zazdí.
@SkotR Divocí byli podle mě hlavním motivem i v knihách, Zimohrad byl poslední kapka a impuls, který vyvolal útok, Jonova knižní smrt také spíše natropila problémy, protože Divocí byli loajální vůči Jonovi, jeho propíchnutím bratři hlídce dost zavařili a nevyřešili naprosto nic. Nebo tam tou dobou Divocí nebyli? Už si to přesně nepamatuju.
EDIT: nechci obhajovat pitomoučké zobrazení zrady v seriálu, ale Martinův tah v knihách byl taky dosti laciný.
Dlouho jsem zvažoval, jestli se na to podívám, ale nakonec zvítězil fakt, že knih už se nedočkáme (přinejmenším v dohledné době), takže ve zkratce, je to prostě jak řekl Everet výborná komedie, protože tohle nemůžou myslet vážně. 1. Doranovi je v celém paláci loajální jen jeden negr?! Seriously?!!!! Elaria se ujme vlády, zatímco Yronwoodové a spol budou koukat a sázet se, jak se jí povede. Hmmm vidím, že Dornskou šlechtu potká stejný osud jako lordy severu v páté serii, propad do časoprostoru. 2. Thorne se veřejně přizná k vraždě a nikdo ho nevykuchá 3. K tomu konci, tohle myslím hovořím za všechno Žádný náhrdelník, vypadá normálně, epic fail.
To s tou řekou se celkem dalo, koukatelné to je (hlavně díky Boltonům, Varysovi a Tyrionovi s Davosem), ale jestli někdo bude nadále tvrdit, že se po té asspullové likvidaci všech Martellů nadále drží knihy, upálím ho jako oběť Pánu Světla.
A nyní minutu ticha za padlého Stannise, který navždy bude žít v našich srdcích, protože bez něj už GoT nikdy nebude jako dřív
@Sagart Na 99% ano, i když celá jeho smrt byla dost divně natočená . 1%, že se nějak vyhrabe, ale herec už nějakou dobu maká zpátky u divadla, takže ano Stannis Baratheon v seriálu zemřel.
3. K tomu konci, tohle myslím hovořím za všechno Žádný náhrdelník, vypadá normálně, epic fail.
Taky jsem si na to hned vzpomněla. Mimo jiné proto, že když jsem roli náhrdelníku "odhalila" v knihách, hledala jsem, jestli to dodržují i v seriálu, abych si to jakože potvrdila. Sice mě teď teda potěšilo, že to použili, ale tradičně to nedomysleli, jak už si začínám zvykat. To si nikde nepíšou poznámky o tom, co dali do minulých řad, nebo na to prostě kašlou? Řečnická otázka. :roll: Jinak k epizodě - krom těch Martellů vlastně nic, co by mě nějak překvapilo. Souhlasím s názorem, že se Dorana prostě chtěli zbavit, protože nevěděli, co dál. Obávám se, že nás teď čeká sezóna krutopřísně drsného dornského matriarchátu, který se bude potácet od ničeho k ničemu, ale třeba pak budou v sedmé dělat, že ty holky nikdy neexistovaly
Se trošku divím, že Jaime nejede zpátky do Dorne, aby pomstil Myrcellu. Tamní dějová linka má plnit komickou funkci, takže proč ne? Komu ukápla slza při pohledu na Twentyho a Myrandu?
K těm zapáleným lodím v Meerenu: nemohli to udělat draci a v příštím díle se to teprve zjistí? ....I když, proč se ještě snažím hledat v tom nějakou logiku
@Dreamer Podle dvou věcí: 1) neustále ten rubín nosí, často je to zdůrazňované; 2) Manceho kouzelný náramek, který nosil po své "smrti". Z toho jsem vydedukovala, že i Mel může být někým jiným (spíš neznámým než nějakou konkrétní osobou), krátce jsme o tom diskutovali i tady, kde padla i teorie o tom, že rubín zakrývá její stáří. Ještě dodám: ta teorie mě zaujala, takže teď si myslím, že Mel není jen obyčejně stará, ale superstará, něco jako nejzkušenější a nejvyšší rudá kněžka na dlouho plánované tajné misi, která přežila svou dobu
Tak co, jak moc jsme překvapení z 6x2? ) Dva vládci rodu mrtví (jeden víc "šokující" než druhý), jeden mrtvý o-němž-nikdo-nevěřil-že-to-je-natrvalo je živý... No jak říkám jedno překvapení větší než druhé... ) Takže jsme si ověřili, že teorie, které jsme považovali za 99,9% pravdivé opravdu pravdivé jsou. Juchů...
@Dreamer: Jonova smrt v knize (pokud si pamatuju) byla za účasti divokých - dokonce myslím, že vyběhl řešit nějakou půtku, kdy Wun-Wun někoho přetrhl jak hada (dotyčný měl v erbu hvězdu, což jen podpořilo proroctví o krvavé hvězdě). Nicméně v knize to reálně "řešilo" dvě věci - Zimohrad a divoké v Tvrdodomově - v knihách ta výprava nebyla, pokud vím.
Komentáře
...na této skutečnosti dřív nebo později ztroskotají všechny pokusy vysvětlovat si zákonitosti světa Písně z geografického, genetického, fyzikálního či jiného hlediska
Zkrátka v knížče Jonova smrt něco vyřešila. V seriálu vyřešila kulový, protože Divocí už jsou zazdí.
EDIT: nechci obhajovat pitomoučké zobrazení zrady v seriálu, ale Martinův tah v knihách byl taky dosti laciný.
1. Doranovi je v celém paláci loajální jen jeden negr?! Seriously?!!!! Elaria se ujme vlády, zatímco Yronwoodové a spol budou koukat a sázet se, jak se jí povede. Hmmm vidím, že Dornskou šlechtu potká stejný osud jako lordy severu v páté serii, propad do časoprostoru.
2. Thorne se veřejně přizná k vraždě a nikdo ho nevykuchá
3. K tomu konci, tohle myslím hovořím za všechno
To s tou řekou se celkem dalo, koukatelné to je (hlavně díky Boltonům, Varysovi a Tyrionovi s Davosem), ale jestli někdo bude nadále tvrdit, že se po té asspullové likvidaci všech Martellů nadále drží knihy, upálím ho jako oběť Pánu Světla.
A nyní minutu ticha za padlého Stannise, který navždy bude žít v našich srdcích, protože bez něj už GoT nikdy nebude jako dřív
Zdá se , že jsme se špatně pochopili :-)
Na tento topic chodím, abych se dozvěděl spoilery :-)
Takže, zemřel, nebo ne?
A já myslel, že se něco zajímavého stalo v nové epizodě :-)
Jinak k epizodě - krom těch Martellů vlastně nic, co by mě nějak překvapilo. Souhlasím s názorem, že se Dorana prostě chtěli zbavit, protože nevěděli, co dál. Obávám se, že nás teď čeká sezóna krutopřísně drsného dornského matriarchátu, který se bude potácet od ničeho k ničemu, ale třeba pak budou v sedmé dělat, že ty holky nikdy neexistovaly
....I když, proč se ještě snažím hledat v tom nějakou logiku
Z toho jsem vydedukovala, že i Mel může být někým jiným (spíš neznámým než nějakou konkrétní osobou), krátce jsme o tom diskutovali i tady, kde padla i teorie o tom, že rubín zakrývá její stáří.
Ještě dodám: ta teorie mě zaujala, takže teď si myslím, že Mel není jen obyčejně stará, ale superstará, něco jako nejzkušenější a nejvyšší rudá kněžka na dlouho plánované tajné misi, která přežila svou dobu
Dva vládci rodu mrtví (jeden víc "šokující" než druhý), jeden mrtvý o-němž-nikdo-nevěřil-že-to-je-natrvalo je živý... No jak říkám jedno překvapení větší než druhé...
Takže jsme si ověřili, že teorie, které jsme považovali za 99,9% pravdivé opravdu pravdivé jsou. Juchů...
Nicméně v knize to reálně "řešilo" dvě věci - Zimohrad a divoké v Tvrdodomově - v knihách ta výprava nebyla, pokud vím.