Vážení, já si myslím, po zkušenostech se seriálem, že pokud už DaD udělali z Umberů zrádné kurvy, tak je takovými i nechají. Mimochodem - v 2. epizodě si Boltonové libují, že mají spolu s Karstarky, Umbery a Manderlyi (!!!) víc vojáků než ostatní rody Severu dohromady, takže váš optimizmus ohledně spojenců pro Starky rozhodně nesdílím - tvůrci seriálu tento rod patrně nenávidí víc než G.R.R.M (a to už je co říct), zato krvesmilnou ostříhanou čubku přímo zbožňují. Navíc mám vážné obavy, že děj seriálu nutně ovlivní (a to jedině k horšímu) obsah připravovaných knih, protože dědek se podvědomě bude snažit vyjít vstříc divákům-nečtenářům. Zkrátka zmínka výše o seriálu jako o čemsi hnědém z přístaviště je více než výstižná :evil: .
Věř a víra tvá tě vyléčí. Čuchám čuchám čertovinu. Počítám, že na oko s něma půjdou do bitvy, ale pak se proti nim obrátí. ;-)
V 6. sérii se má objevit Walder Frey, tak jsem vcelku zvědavý, zda zareaguje na to, že sir dvacet dobrých mužů mu zabil dceru. Pořád si dělám naději, že vznešené rody Severu se nakonec postaví za Starky, ale obavám se, že to nakonec skončí tak, že Jon a divocí budou u Zimohradu prohrávat a na poslední chvíli díky dohodě se Sansou je zachrání Malíček s armádou z Údolí.
@undefined Co se týče Waldera Freye, mám pocit, že se scénáristi vykašlou na logiku a nacpou "zlou" postavu ke "zlé" proti "hodnému" Džonovi. Podle scén z traileru bych typoval i druhou rudou svatbu
Jen nevím, kdo by byl tak hloupý a nechal se pozvat na svatbu od Freye.
Znám dva hochy, co by na tu svatbu jistě přišli. Jeden je Debil, druhý Dement, tudíž myslím, že by o důsledcích ani nepřemýšleli a pokud ano, tak by si střihli cliffhanger a doufali, že je Mel oživí
Moje dnešní poslední spekulace, je že v bitvě o Zimohrad se nebude hrát jen o Sever, ale i o říční krajiny a nakonec i Údolí. Aby to nakonec v seriálu neskončilo tak, že Jon bude vyvoleným králem a jeho pobočníkem bude Malíček.
@Djokovic V seriálu bude Jon evidentně vyvoleným králem a podle všeho mu za manželky půjdou Daenerys, Píseční hadi, Cersei, Maergery (samozřejmě ještě panna) a možná i někdo Jiný...
Takže za mě teda zatím, první díl plný nelogičností, druhý díl super, třetí díl dějově prázdný. Doufám, že čtvrtý bude zase super. Jak na to tak koukám, tak pokud se scénáristi drží předlohy, tak je to dobrý a v pohodě, ale jakmile se od ni odkloní, tak je to vesměs blbost, která nedává vůbec smysl. Škoda, že tuto látku nedostal na starost někdo lepší s pořádnou fantazii a ne tady ty dvě parodie na scénáristy. :-k
No jak už zmiňoval někdo dřív, Jon vstane z mrtvých a všichni se tváří jako...no jako by se zotavil z chřipky nebo co, asi jsou tam na Zdi fakt drsný chlapi, že je to nerozhodí. Nebudu opakovat ostatní slabé stránky a zklamání (rickon, arya, tyrion, cersei, dayne,...) Jen dodám, že největším zdrojem pobavení nám teď u seriálu je, když u nějaké scény začnu manželovi říkat "my si na fóru myslíme" nebo "v knížce to bylo tak" nebo "co to má sakra zase bejt? to chtěli ušetřit za vlka? a malej jon je snad mrtvej, ne"
Dnešní díl byl teda horší než minulý (chyběl Euron) geograficky
Zeď Úplně mi nesedí ten Davos, když opomenu jeho náhlý nezájem o Shireen a Stannise, tak to jeho překvapení není na místě, když vlastně celé Jonovo oživení zpunktoval on, takže tady nevím. Poprava Allisera a spol. naopak chápu, protože za vraždu je jasným trestem smrt. To není pomsta, ale spravedlnost. Bolestinský Edd převzal k mému uspokojení velení a to potěšilo. Že se Jon na celou hlídku vykašle to bylo jasné, nyní nás čeká fight tisíciletí Jesus Jon vs. ser Twenty Goodman, dvacet neviditelných mužů vs. nesmrtelnost. Na tuhle bitvu se těším, narozdíl od minula bude na co koukat. Zimohrad Hlášky dobré, ale Umberové jako zradcovské kur°y to se mi teda těžce nelíbí . Obávám se, že Rickon skončí v další epizodě stažený z kůže na hradbách a Jona přivítá akorát jeho hnijící mrtvola. Královo přístaviště Jaimeho postava je opravdu zklamání, když si vzpomenu na to, jak v knize hodil dopis do ohně a tady Cersei dělá poskoka?! Varysovi ptáčci jsou malé děti, to že si našli nového zaměstnavatele mi problém nedělá, když Varys není v KP, kdo by je živil. Navíc jsou děti manipulativní. Vrabčák a Tommen krásně oslavili den matek, což neoslovilo ani neurazilo (i když díky tomu jsem si vzpomněl :-D) Meeren Tyrion se snaží seznámit, ale moc mu to nejde, vtipné pobavilo a Peter Dinklage záruka toho, že je vždy se na co dívat. Varys a kurtizána též na jedničku. Kdesi na Úzkém moři Samovo blití moc nezaujalo, těším se na seriálovou citadelu. Tower of Joy, Za zdí Max a Brandon výborní, co se týče samotného souboje, tak to je prostě standard GoT, tedy nic pozorohudného, Dayne dostal dva meče, aby si ho diváci zapamatovali jako toho borce, co pokosil několik seveřanů. Výborné narušení iluzí o Starkovi s Reedem, pro mě tedy dobré. Braavos Arya začína rozjíždět pravé Assassin's Creeed
Celkově epizoda, ne že by se někam neposunula, ale je to jenom pár střípků, jsem zvědavý hlavně na situaci na severu, hlavně na útoka na Zimohrad a zdá zase udeří dvacet dobrých mužů, přestože doufám, že tomu Boltonovic bastardovi konečeně někdo vyvrhne střeva na podlahu a donutí ho to sežrat.
Vůbec nemám rád tyhle souboje 1vs5 .... ono to tak hrozně bije do očí, když křoví má šanci dát ránu do zad, jen kdyby si zrovna nemuselo oddychnout. Jak se psalo v Zaklínači: Šermíř nahovno, když nepřátel nerovno.
Ale tak třeba bratři Micheletove nebo Profesor a jeho družina
Jojo taky jsem počítal kolik vteřin ho mohl tam ten jeden co stál za ním probodnout. + ty dva meče se mi nezdáli. Na druhou stranu Eddard mi z toho vyšel hrozně sympaticky - je to takový normální čestný "břídil", který dokáže využít toho, že nikdo ten souboj neviděl.
@Tyrion Lannister Co se týče souboje spasitele s dvaceti dobrými muži, pak očekávám, že Jon bude prohrávat a v poslední chvíli situaci zvrátí Malíček s armádou Údolí. Ramsey podle mého ale uprchne, protože ho tvůrci seriálu ještě nebudou chtít mít mrtvého.
Komentáře
Pořád si dělám naději, že vznešené rody Severu se nakonec postaví za Starky, ale obavám se, že to nakonec skončí tak, že Jon a divocí budou u Zimohradu prohrávat a na poslední chvíli díky dohodě se Sansou je zachrání Malíček s armádou z Údolí.
Podle scén z traileru bych typoval i druhou rudou svatbu
Tak to opravdu vypadá, že Brian se setká s černou rybou, to by mohlo být zajímavé.
Začínat si myslet, že Bran z jeskyně půjde za Jonem, aby mu řekl, že je vyvolený.
Aby to nakonec v seriálu neskončilo tak, že Jon bude vyvoleným králem a jeho pobočníkem bude Malíček.
Jen dodám, že největším zdrojem pobavení nám teď u seriálu je, když u nějaké scény začnu manželovi říkat "my si na fóru myslíme" nebo "v knížce to bylo tak" nebo "co to má sakra zase bejt? to chtěli ušetřit za vlka? a malej jon je snad mrtvej, ne"
Zeď
Úplně mi nesedí ten Davos, když opomenu jeho náhlý nezájem o Shireen a Stannise, tak to jeho překvapení není na místě, když vlastně celé Jonovo oživení zpunktoval on, takže tady nevím. Poprava Allisera a spol. naopak chápu, protože za vraždu je jasným trestem smrt. To není pomsta, ale spravedlnost. Bolestinský Edd převzal k mému uspokojení velení a to potěšilo. Že se Jon na celou hlídku vykašle to bylo jasné, nyní nás čeká fight tisíciletí Jesus Jon vs. ser Twenty Goodman, dvacet neviditelných mužů vs. nesmrtelnost. Na tuhle bitvu se těším, narozdíl od minula bude na co koukat.
Zimohrad
Hlášky dobré, ale Umberové jako zradcovské kur°y to se mi teda těžce nelíbí
Královo přístaviště
Jaimeho postava je opravdu zklamání, když si vzpomenu na to, jak v knize hodil dopis do ohně a tady Cersei dělá poskoka?! Varysovi ptáčci jsou malé děti, to že si našli nového zaměstnavatele mi problém nedělá, když Varys není v KP, kdo by je živil. Navíc jsou děti manipulativní. Vrabčák a Tommen krásně oslavili den matek, což neoslovilo ani neurazilo (i když díky tomu jsem si vzpomněl :-D)
Meeren
Tyrion se snaží seznámit, ale moc mu to nejde, vtipné pobavilo a Peter Dinklage záruka toho, že je vždy se na co dívat. Varys a kurtizána též na jedničku.
Kdesi na Úzkém moři
Samovo blití moc nezaujalo, těším se na seriálovou citadelu.
Tower of Joy, Za zdí
Max a Brandon výborní, co se týče samotného souboje, tak to je prostě standard GoT, tedy nic pozorohudného, Dayne dostal dva meče, aby si ho diváci zapamatovali jako toho borce, co pokosil několik seveřanů. Výborné narušení iluzí o Starkovi s Reedem, pro mě tedy dobré.
Braavos
Arya začína rozjíždět pravé Assassin's Creeed
Celkově epizoda, ne že by se někam neposunula, ale je to jenom pár střípků, jsem zvědavý hlavně na situaci na severu, hlavně na útoka na Zimohrad a zdá zase udeří dvacet dobrých mužů, přestože doufám, že tomu Boltonovic bastardovi konečeně někdo vyvrhne střeva na podlahu a donutí ho to sežrat.
Jojo taky jsem počítal kolik vteřin ho mohl tam ten jeden co stál za ním probodnout. + ty dva meče se mi nezdáli. Na druhou stranu Eddard mi z toho vyšel hrozně sympaticky - je to takový normální čestný "břídil", který dokáže využít toho, že nikdo ten souboj neviděl.
Co se týče souboje spasitele s dvaceti dobrými muži, pak očekávám, že Jon bude prohrávat a v poslední chvíli situaci zvrátí Malíček s armádou Údolí. Ramsey podle mého ale uprchne, protože ho tvůrci seriálu ještě nebudou chtít mít mrtvého.