Přeskočit na obsah

Hra o trůny 6×07 – Zlomený muž - Ice & Fire

1234568»

Komentáře

• @p1e9t9r2 na východ už šla,zas není třeba jít až do Ašaje.
  • Dreamer napsal(a):

... na východ už šla,zas není třeba jít až do Ašaje.

Možno, že to treba je. Možno, že Quaithe ju len klamala, aby ju udržala čo najďalej od Západozemia :D
    ,,Aby si dosiahla západ, musíš ísť na východ."
    ,,Ale to neznie logicky!"
    ,,Kto je tu záhadná prorokyňa?! Há?! Kto tu o tom vie viac? Tak buď dobré dievča a drž sa čo najvýchodnejšie!"
  • @Gepeto pokud GRRM hodlá Dany vláčet další stovky stran přes poušť tak beze mě, na to nemám, ne znovu, ty řitě v poušti a otrokářský záliv jsou mi úplně, ale úplně ukradené, ať se tam třeba sežerou, hlavně ať o tom už nemusím číst :spike:

EDIT: a je to správně :D
  • Možno preto GRRM pomenúva kapitoly podľa ich POV. Vymyslieť haldu epických názvov pre blúdenie púšťou a uviaznutie v Meereene, to by chcelo predstavivosť. :)
  • @Gepeto No pokud tam je planeta taky kulatá, tak když budeš cestovat jenom na východ, tak víme, že tam kam má dorazí tak jako tak, jenom ji to bude tvat déle, pokud to ted nevýjde na stejno západ či východ (nezmám tam dálkové rozměry)
  • https://www.youtube.com/watch?v=8KYnNnzJfaE

Ať to tak je, ať to tak je, ať to tak je, ať to ... nevadí.. Vůbec mi nedošlo že to co udělala Oša před smrtí už jednou udělat zkusila. Prostě riskla plán který nevyšel.. Ale doufám že se potvrdí to že Umber nepoklekl z určitého konkrétního důvodu.
  • upraveno 13. June 2016
    Episoda No One:
    WTF? Prakticky co scéna, to zklamání.
    Braavos jedno velké zklamání. Chápu, že v Hře o Trůny plyne čas trochu jinak, než je ze seriálu zjevné, ale stejně. Arya v jeden okamžik leží s pobodaným břichem v posteli a v dalším už provádí parkour přes město? A pak je zase pobodaná, ale stejně tu holku, co ji doposavad neustále dávala na frak, zabije. A největší WTF? Že si Jaqen z nějakého mně neznámého důvodu myslí, že se konečně stala nikým? Co to hulí? :-D Že to není pravda by bylo zřejmě asi i Daenerys, která dobrým úsudkem zrovna moc neoplývá.
    Tím se dostáváme do Meereenu Celé to sice bylo plitké, ale alespoň nic horšího, než si najednou nějaký strážce na hradbách, co by nejspíš potřeboval 10 dioptrií, všiml, že nepřátelská flotila už není jen na obzoru, ale doslova asi tak 500m od přístavu! A pak ten příchod Daenerys? A dál nic? To asi HBO muselo šetřit na příští mega super epic bitvu u Zimohradu, že v tomhle díle neukázaly prakticky jedinou bojovou scénu?
    Královo přístaviště Vrabčáci zjistili, že je 2,5 metrová gorila překvapivě tuhým protivníkem, tak Tommen vyhlásil reformu církve? A všichni souhlasí? Asi kdyby si Vrabčáci usmysleli, že budou místo Sedmi uctívat Neviditelné špagetové monstrum, tak by asi taky stačilo královské nařízení a všichni by to přijali. Každopádně smůla pro Cersei. Asi bych vzal okamžitě do zaječích.
    Kdesi v Západozemí Jediná trochu normální scéna byla se Sandorem a Bratrstvem bez praporců. I když ta jejich družba mi přišla poněkud unáhlená. Asi podle pravidla "co jsme si, to jsme si, a teď už dobrý."
    A nakonec Řekotočí. Mise Brienne očividně k ničemu. Posádka hradu na hlavu. Všichni vědí, že byl Edmure vězněm a může být zmanipulovaný, ale stejně slepě poslouchají jeho rozkazy. Taková věrnost je jistě chválihodná, ale dost nereálná. A chudák Černá Ryba za to zaplatil svým životem (opět mimo záběr). No, s rodem Tully se můžeme v seriálu asi rozloučit.

Celkově na to, že už zbývají jen 2 díly do konce, se dnes nestalo prakticky nic. Děj je hrozně předvídatelný, ale z nějakého důvodu to autoři hrozně natahují, aby to vzápětí usekli. Dovolím si předpovědět, že zázračně dostatek lodí útočících na Meereen bude zachráněno, aby Daenerys konečně mohla odplout (pokud se tedy k tomu konečně rozhýbe, ale předpokládám, že to bude součástí cliffhangeru na konci sezóny). Proč jinak by tam ty lodě útočily, že? (hahahaha)
  • upraveno 13. June 2016
    @Magister_Peditum Chceš tím říct, že se večer mám těšit na to, že
    Roslin Edmurovi vyšukala mozek/Jaimeho vyhrožování z upoutávky zabralo, nebo že je jenom v nějaké nové situaci neschopný? Černá ryba - další zklamání, ale nemůžu říct, že mě to překvapuje. Přece urazil Lannistera, že jo. Další dobrý herec v hajzlu, očekávám, že do konce série dá seriálu sbohem i Jonathan Pryce.
    :roll:
  • @svoa00 JSem na to zvědav :D:D:D Ale tak dalo se to čekat, kdyby totiž Blackfish přispěchal s Tullyjskou posádkou Sanse na pomoc, byli by Boltonové značně přečíslení :D
  • @sfik Jsi zvědavý, jak D a D "went full retard"? :D
  • Budu ochoten dnes v práci skončit o pět minut dříve, abych viděl výsledek..
  • @Magister_Peditum
    Dnešní epizoda asi nejhorší z celé série, kdy to sklouzlo zpátky na úroveň srač*oidní série páté. Znásilněn do pr*ele je místo Stannise tentokrát Brynden, ano přivedli ho zpátky po třech sériích, aby ho hned zabili, bravo DnD, další dějové linie, která vznikla vlastně jen pro to, aby měl Jaime s Brienne, co dělat tuhle sérii. Fakte nechápu, proč neodešel Brynden s nimi :roll: Aryina linka to se dálo očekávat, jsem rád, že Jacquen zůstal naživu. Já jsem názoru, dle toho výrazu Jacquena na konci, že Arya se ve skutečnosti nikým stala, že bylo prostě důležité, aby se zocelila něčí vraždou. Meeren se mi líbil, vyprávění vtipu, draci zachraňují situaci, takže dobré pro mne. Smutné rozloučení Varyse s Tyrionem (zajímavé, že Varys se o připravující se flotile nic nedozvěděl) Clegani to tuhle epizodu rozjeli připravy na Cleganebowl, jsem rád, že Bratrstvo zůstalo věrné samo sobě, vskutku jak píše Magister, jediná normální scéna tuhle epizodu. Jsem naštvaný na Edmura, že nařídil zatknout svého vlastního strýce, kam se podělo ryby umějí plavat i ty Černé? :evil: A zase mimo záběr :wall: V Králově přístavišti Tommen Cersei totálně vytrolil, docela síla, ale Cersei má evidentně ještě něco v rukávu. Zajímalo by mne o čem to mluvili :-k

Každopádně těším se na bitvu bastardů, tam ať vyhraje kdokoliv, tak mne už nerozhodí. Na dvacet dobrých mužů jsem připraven stejně jako na armádu z Údolí, jen je škoda, že prostě se nakonec moje milovaná postava
    Blackfish
    do ní nezapojí.
  • @sfik Blackfish měl v tom hradě 500 mužů, plus 2000 divokých a asi pětset seveřanů, Boltonové mají pět tisíc mužů, jedinou tedy naději Severu je armáda z údolí. Spíš to vidím na to, že Ramsay a dvacet dobrých mužů znovu udeří. Jinak Davos je v ukázce opravdu u té hranice, jsem zvědav kam to povede.
  • upraveno 13. June 2016
    @Tyrion Lannister Kam se podělo, že ryby umějí plavat? Asi na místo, kde si seveřani pamatují nejenom to, že Starkové jsou neschopní, ale taky že kvůli Boltonově zradě umírali jejich příbuzní. Ale kvůli téhle seriálové fanfikci jsem se dávno přestala vzrušovat. Jakou úroveň asi tak můžeme čekat od HBO a lidí, kteří jsou schopní divákům v období mezi sériemi lhát o tom, že Jon Sníh už nebude.
    Ale jejich přivádění starých postav zpátky, aby je ve druhé scéně zabili, je trapné. Diváci si je stejně nepamatují a mohli je stejně nechat v tom, že Edmure i Brynden jsou dávno mrtví, stejně jejich účast k ničemu nevedla.
  • U mě si scénáristi můžou pomoci nějakým plot-twistem s Umbery, že nezradili. viz. video výše. Jsem zvědav, jestli jsou takového vyššího uvažování schopni :D jsou to takoví prvoci..že.. :D
  • @svoa00
    Přesně, Tullyové tam byli úplně o ničem. Už aby se člověk začal bát o Ohaře a Berika s Thorosem. Jak už kdosi psal, člověk čeká pouze na to, až půjde kolem Gendry a podřízne ho náhodný pocestný.
  • @sfik Já si myslím, že kdyby Umber měl v úmyslu zradit, tak nedá Ramsayovi pravého Rickona, ale dá mu jen nastrčeného kluka s tou uříznutou vlčí hlavou. Protože v tomhle případě ta zrada postrádá smysl. Ramsay na 99% Rickona stáhne z kůže, takže by si Umber nejspíš přátelství Starků nezískal tím, že vydal jednoho z nich Boltonům na hraní. Tudíž toliko k tomu, spíš si myslím, že na pomoc Sanse přijdou Manderylové, kteří doposud zůstali neutrální
  • upraveno 13. June 2016
    @Magister_Peditum s tou věrností je to vtipné, vzhledem k tomu, že scénáristé několikrát dokázali, že sloužícím, strážcům, prostě tomu křoví tam vzadu je putna, kdo jim zrovna vládne nebo kdo rozsekává stávajícího vládce před jejich očima a podobně :D
  • upraveno 13. June 2016
    Tyrion Lannister napsal(a):

Jinak Davos je v ukázce opravdu u té hranice, jsem zvědav kam to povede.

povede to přesně tam, kam bys čekal ;-) to jsem fakt nečekala, že začnou využívat berličky telenovelních nekonečných seriálů, alá "vytvoříme umělé napětí mezi postavami zapříčiněné krátkodobou amnézií kombinovanou s neschopností komunikace a vytáhneme to za x dílů, muhahahá, to jste nečekali co?" vrstvíme vesele klišé na klišé :D
  • @Dreamer
    Tak to mi je jasné, že Melis to má za pár, za což jsem nesmírně vděčný, protože to bude dostatečná satisfakce za to, co provedla, ale zajímá mne, jak se Davos dopídí, že je to Shireenina hranice (možná v popelu najde toho jelena :-k Jinak pozor MEGA SPOILER: Na internetu se objevila teorie, že Cersei se s Qyburnem o divokém ohni. Tato teorie říká, že Cersei vyhodí divokým ohněm celé Baleorovo septum i s černoprdelníkama jako Guy Fawkes anglický parlament. To bych chtěl vidět muhahahaha
    :twisted:
  • @Tyrion Lannister
    já bych si tipla, že se nová pokornější Melisandra sama napráská :D nebo to bude klasika, nějaká "nevinná" poznámečka a Davos to z ní dostane, Melisandra nejdřív bude zapírat, pak bude zkroušená a v slzách se přizná.
  • @Dreamer
    a Davos jí půjde utěšovat z čehož vznikne dost materiálu nejen na dvě až tři sex scény, ale i na další vztahové drama pro novou sérii :wall:
  • Mně se hrozně líbí jak máte příspěvky schované ve spoilerech a jsou vidět jen ty smajlíky, jak mlátí hlavou o zeď.
  • upraveno 13. June 2016
    @Terezička v těch posledních třech spoilerech jsou pouze spekulace, které si může odvodit každý kdo u sledování seriálu trochu přemýšlí, už z předešlých dílů, já bych to ani do spoileru nedávala, ale jistota je jistota.
  • No tak teď by mne zajímalo, jak dějem zamává návrat aryi stark a kam bude mít namířeno
  • upraveno 13. June 2016
    p1e9t9r2 napsal(a):

No tak teď by mne zajímalo, jak dějem zamává návrat aryi stark a kam bude mít namířeno
    Arya rozhodne bitvu o Zimohrad :D
  • @p1e9t9r2 no predsa ma svoj zozznam tak hadaj, ktore meno je prve na zozname
  • Everett_Young napsal(a):

@Dreamer

a Davos jí půjde utěšovat z čehož vznikne dost materiálu nejen na dvě až tři sex scény, ale i na další vztahové drama pro novou sérii :wall:
    A porodí mu armádu tieňov, ktorá vyhrá Snowovi bitku.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.