Error... Jak to že když Jon zabil Jiného, tak se zombíci rozpadli a ten jeden zůstal nedotknutý? Znamená to že jsou závislí na životě Jiného, který je vzkřísil? Jakej je klíč k tomu?
@sfik no predsa taky aky sa bude v danej chvili hodit. Raz ked zabiju ineho padne polka nemrtvych inokedy jeden. To si si stale nato, ze pravidla fantasy sveta sa menia od epizody k epizode nezvykol?
O inspiračních zdrojích bylo řečeno mnoho, mne by spíš zajímalo, co je klíč k tomu, že v Tvrdodomově Night King očividně nepotřeboval se mrtvol dotknout, aby je oživil https://www.youtube.com/watch?v=ozkHwFG91AI&t=3s Ale u Viseriona vzhledem k té dlouhé komedii s řetězi atd očividně potřeboval se toho draka dotknout, aby ho oživil https://www.youtube.com/watch?v=7HC1VuuWxYE Což mne přivadí k zajímavé otázce, co je klíč k tomu, kdy dotek potřeba k oživení a kdy zase není. Rasa? Velikost? Množství? Ale to už mám na seriál nejspíš přmerštěné nároky =D
@Dreamer Vskutku intersantní, teď ještě aby si v*lové uvědomili, že i fikční svět má fungovat podle určitých pravidel, které se nemění z epizody na epizodu
Já jsem strašně rád že nemám tak šílený nároky Že mě v reálným životě sere víc věcí/lidí a taková ta hustě vypadající scéna jednou za týden je přesně to co potřebuju
@sfik No mne zas maloco vytoci v realu, tak si to asi potrebuji kompenzovat tady abych mel taky toho zdraveho rozcilovani. Ale ne vazne, kdyby Night King jen mavl rukou a dracek se vyboural zpod ledu, tak by to podle mne bylo viz cool nez to mazleni. Ostatne inspiracni zdroj je vice nez zrejmy, tak proc ne
Som jediný, kto sa zase smial na tom, ako tam všetci mrzli na tom ostrovčeku? Kiežby tak mali niekoho, kto by dokázal zapáliť svoj meč prostou rukou =D
@Gepeto Přesně tohle jsem řval na obrazovku... :-D Proč si neuděláte oheň vy volové, teď už můžete. Na druhou stranu asi tam na něj zrovna neměli matroš. :-)
@sfik to je celkem lame argument, mě taky v životě sere víc lidí, věcí... ale mám holt tu laťku u GoT trochu jinde, než je hýbací pěkné barevné obrázky, protože je to GoT a ne Esmeralda kruci písek nějaký teleporty a podobně by mi byly u řiti, ale když skřípe konzistentnost vyprávění a nebudují se charaktery, tak to může být celkem problém.
@Tyrion Lannister ja nechapem preco aku taku realitu alebo pravidla cakas od serialu, o ktorom uz 7 rokov vies, ze ich malokedy dodrzuje a vzdy si ich prisposobuje
@Edem Tak pozor, zpočátku to tak rozhodně nebylo a první série byla výborná a do čtvrté série jsem neměl s ničím Problém nastal, prostě při přechodu na vlastní kolej, protože samozřejmě už kolem nebyl GRRM edit. Navíc seriál se mi dost líbí i teď, ostatně jinak bych se na to nedíval, ostatně řešil sem to i s lidmi, co knihy v životě nečetli a i oni si všimli jak to za poslední série zholyvůdštělo
Já jsem si pořád tak nějak říkal, udělají si most z mrtvol ti Jiní? naženou je do jezera dokud přes ně ostatní nepřejdou? Proč si nerozdělají Postradatelní na ostrůvku oheň? Proč nerozmlátí led kolem tím velkým Gendryho kladivem? Jako epické to bylo to jistě, ale hlavu jsem měl v dlaních
@Blackfish akoze v akej vzdialenosti od ostrova by to mali robit? pretoze vies nemrtvym je jedno, ze je medzi tebou a nimi trochu vody proste nejaky 150 to zvladne.
@Dreamer To nebyl právě nějamej argument vůči vám.. (jasně někdy mě serou lidi kteří nenapíšou jedinou kladnou větu na ten seriál a vyloženě hejtujou - tam je ta moje poznámka "a proč to ještě sleduješ?" vážně na místě..) ale hold u seriálu mi je to vážně jedno.. baví x nebaví - koukám x nekoukám.. Víc v tom nehledám. Když už se jednou za uherskej rok donutím jít do kina na něco co by mě mohlo bavit a pak v kině trpím, tak se ve mě taky probouzí kritické zvíře.. Proto pak do toho kina radši ani nejdu. Aktuálně mě mrzí že jsem nebyl v kině na Legendě o meči, právě protože .. prostě pan skeptik čekal že to bude totální shit a překvapivě to bylo fajn
Já jsem si pořád tak nějak říkal, udělají si most z mrtvol ti Jiní? naženou je do jezera dokud přes ně ostatní nepřejdou? Proč si nerozdělají Postradatelní na ostrůvku oheň? Proč nerozmlátí led kolem tím velkým Gendryho kladivem? Jako epické to bylo to jistě, ale hlavu jsem měl v dlaních
Ano, to si mi pripomenul ešte niekoľko vecí, takže môj zoznam konkrétne bol:
1) Prečo si nezapália aspoň ten meč keď už nič iné - aj to by zahrialo, a keby sa obťažovali vysvetliť tú "mágiu", mohli to použiť viacerí.
2) Keď bolo vidno, aké je to kladivo efektívne, prečo nerozmlátili to jazero okolo.
3) Je pre mŕtveho, keď je ich toľko, taký problém vytvoriť hoc aj podvodnú vežu a z toho most, aby robili aspoň niečo? - nemŕtvi síce sú bezmyšlienkovití, ale od Jiných by som očakával viac mozgovej hmoty, keď už robia inváziu. Inak pár nemŕtvych dokonca z tej vody aj vyšli - dafuq?
4) Prečo sa nevrhli všetci nemŕtvi naraz? Nemŕtvi nepremýšľajú, pre Jiných sú to pešiaci, až tak veľký problém pár utopených by nebol - ak majú Jiní problém už s pár stroskotancami, prehrajú tú Inváziu čírou blbosťou: 8000 rokov na prípravu a čo z toho.
5) Prečo Jiní, ktorí vedia chladom udusiť oheň okolo, nezamrazili to jazero sami, než aby čakali
Proste zbytočne sa snažili z toho spraviť polhodinové "napätie", ale tvorilo to viac bolesti hlavy než napätia.
Komentáře
Ale error jsem našel o něco později. Když Jorah padá s draka, v jedno záběru se po něm natahuje Tormund a hned ve druhém ho chytá a drží Ohař
Ale u Viseriona vzhledem k té dlouhé komedii s řetězi atd očividně potřeboval se toho draka dotknout, aby ho oživil
Což mne přivadí k zajímavé otázce, co je klíč k tomu, kdy dotek potřeba k oživení a kdy zase není. Rasa? Velikost? Množství? Ale to už mám na seriál nejspíš přmerštěné nároky =D
Kiežby tak mali niekoho, kto by dokázal zapáliť svoj meč prostou rukou =D
edit. Navíc seriál se mi dost líbí i teď, ostatně jinak bych se na to nedíval, ostatně řešil sem to i s lidmi, co knihy v životě nečetli a i oni si všimli jak to za poslední série zholyvůdštělo
1) Prečo si nezapália aspoň ten meč keď už nič iné - aj to by zahrialo, a keby sa obťažovali vysvetliť tú "mágiu", mohli to použiť viacerí.
2) Keď bolo vidno, aké je to kladivo efektívne, prečo nerozmlátili to jazero okolo.
3) Je pre mŕtveho, keď je ich toľko, taký problém vytvoriť hoc aj podvodnú vežu a z toho most, aby robili aspoň niečo? - nemŕtvi síce sú bezmyšlienkovití, ale od Jiných by som očakával viac mozgovej hmoty, keď už robia inváziu. Inak pár nemŕtvych dokonca z tej vody aj vyšli - dafuq?
4) Prečo sa nevrhli všetci nemŕtvi naraz? Nemŕtvi nepremýšľajú, pre Jiných sú to pešiaci, až tak veľký problém pár utopených by nebol - ak majú Jiní problém už s pár stroskotancami, prehrajú tú Inváziu čírou blbosťou: 8000 rokov na prípravu a čo z toho.
5) Prečo Jiní, ktorí vedia chladom udusiť oheň okolo, nezamrazili to jazero sami, než aby čakali
Proste zbytočne sa snažili z toho spraviť polhodinové "napätie", ale tvorilo to viac bolesti hlavy než napätia.