Přeskočit na obsah

Co zrovna čtete?

1138139140141142144»

Komentáře

• Ja mám. Páčila. Táto mi prišla menej o vyšetrovateľoch a viac o pomeroch v meste, kde je nakvartírovaná žoldnierska armáda a stúpa napätie medzi protestantskými miestnymi a katolíckymi vyslancami Habsburgovcov. V druhej polovici sa pritvrdí a je tam báječne podaný stiesňujúci stav stanného práva a ohrozenie jednotlivca vo vrcholne nepriateľskom prostredí. Do toho nejakí zbojníci, láska ku knihám a Metallica.
  • Pěkné :-) dík. Metallica? Myslíš jako zapracovaný kus text nebo jenom Tvoje kulisa při čtení?
  • V textu. :D
  • upraveno 28. October 2024
    čejka Nie, ešte nemám prečítanú knihu, ale čítam. A páči sa mi. :-) A keď si prečítam Prekliatu knihu, určite sa vrhnem na knihu "SAS: Rogue heroes" od Bena Macintyrea, ktorá je z úplne iného súdka s pušným prachom. :-) Apropo, príbeh Rogue heroes bol urobený aj ako seriál. :-)
  • Stein a Barbarič je skvělá série, ostatně jako všechno ostatní od Ďura. Poslední dvě knihy ze série jsem ještě nečetl, ale Lovce čertů už mám objednaného a u poslední knihy budu doufat v brzký překlad.

Každopádně mě mrzí, že Ďuro nechce pokračovat v sérii Bohatýr, ta mě hodně bavila. Původně měl prý v hlavě i druhou trilogii, ale nakonec se k tomu nedostal.
  • Nemohla jsem se tak dlouho do ničeho pořádně začíst, až jsem začala číst Hru o trůny.
  • A ako to ide?
  • Dobře :)
    Na to, že moc času na čtení nemám, jsem podezřele rychle v pětině knihy. Pocity mám stejné jako při prvním čtení. Jen je mi trochu víc smutno u určitých scén (modří už vědí). A kapitoly Daenerys (a samotná Daenerys) mě nebaví taky úplně stejně. Taky víc vnímám ty drobnosti, které zůstaly z Martinových původních plánů, než změnil směr děje.

K opakování mě přivedlo vlastně místní fórum. Před pár týdny jsem si vzpomněla na něco, co padlo v místní diskuzi. Tak jsem si to zkusila dohledat a přitom jsem zůstala ve vlákně s teoriemi. U příspěvků někdy z roku 2012. A tak namátkou bleskově tu diskuzi pročítala dál a dál. A zjistila jsem, že mi celý ten svět vlastně chybí. Pořád doufám, že se aspoň jednoho dílu ještě dočkáme.
  • Nevada napsal(a):

Nemohla jsem se tak dlouho do ničeho pořádně začíst, až jsem začala číst Hru o trůny.

Hej to znám, to jsem kdysi taky četl. Docela fajn, jen to teda ještě není dopsané, tak bacha. =D
  • Zrovna onehdá mě kamarádka opět lámala k seriálu GoT a já tvrdošíjně stále odmítala s tím, že dokud dýchá, doufám, že to dopíše.
  • Tohle je celkem zajímavý Tajemství všech tajemství. . Pokud by se Argu povedla stejná věc a nemuselo se čekat na překlad Vichrů Zimy určitě bych se nezlobil. To asi nikdo tady.
  • No to rozhodně. Jen si neumím představit, proč by se tohle zřizovala i s Vichry. K novému Langdonovi je to pražské umístění, ale jak jsou ty Vichry ve zcela fikčním světě...
  • MonteKarstark napsal(a):

Nevada napsal(a):

Nemohla jsem se tak dlouho do ničeho pořádně začíst, až jsem začala číst Hru o trůny.

Hej to znám, to jsem kdysi taky četl. Docela fajn, jen to teda ještě není dopsané, tak bacha. =D
    :D
    (Ale jako mně to nevadí. Ten příběh je skvělý i nedokončený.)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.