Přeskočit na obsah

Hra o trůny 2x09 - Černovoda

1356724

Komentáře

• upraveno 26. May 2012
    Anglachel: já si Valyrii vždycky představovala jako Atlantidu - tj. opravdu vyspělou civilizaci.
  • upraveno 26. May 2012
    Jarla, po ôsmej večer na mužov musíš ísť trochu so súcitom, naše mozgy už znižujú aktivitu. Treba nám jasne všetko vysvetliť a nepísať len jednovetové odpovede :D
  • upraveno 26. May 2012
    Kolikokoli napsal(a):

Anglachel: já si Valyrii vždycky představovala jako Atlantidu - tj. opravdu vyspělou civilizaci.

Tipujem, že bola vyspelou len kvôli mágii a drakom. Veď pôvodne to boli pastieri, kým si ich neskrotili(opravte ma, ak sa mýlim, ale tak to myslím bolo aj tu).
  • upraveno 26. May 2012
    Ozaj, ako ste si spravili tie štíty?
  • upraveno 26. May 2012
    Anglachel napsal(a):

Jarla, po ôsmej večer na mužov musíš ísť trochu so súcitom, naše mozgy už znižujú aktivitu. Treba nám jasne všetko vysvetliť a nepísať len jednovetové odpovede :D

Se soucitem ? Sem myslela, že s něčím jiným :-)) Nebo to platí až po desáté ? :-))
  • upraveno 26. May 2012
    Jarla, Jarla, a vraj sú ženy tie slušnejšie :D
  • upraveno 26. May 2012
    Anglachel napsal(a):

Jak slušnější ? Nahlas zdravím, v autobuse vždycky pouštím sednout, zdvořile poděkuji....co chceš více ? :-)
  • upraveno 26. May 2012
    Jarla napsal(a):

Anglachel napsal(a):

Jak slušnější ? Nahlas zdravím, v autobuse vždycky pouštím sednout, zdvořile poděkuji....co chceš více ? :-)
    Vyrušuješ ľudí v autobuse hlasným zdravením a ešte to považuješ za slušnosť? No hanbi sa! :P
  • upraveno 27. May 2012
    Zbývá toho ještě hodně dopovědět:
    Na severu vypálit zimohrad, Jon se přidá k divokým a útok bílých, Dany získá dva nové schopné průvodce a loď k odjezdu, Davos i Stannis přežijou, Arya dostane železnou minci, v králově přístavišti se možná stihnou i některé zásnuby v jaké to však provedou pořadí těžko říct. Robba bych ještě nezasnuboval to myslím krásně ohraničí třetí sezonu.
    Ještě jak tu píšete o Valirii: je s ní dost spojen mnohotvářný bůh, takže z Hostiny a informací z Bravosu jsem si vydedukoval, že je zničená nějakou rozsáhlou vulkanickou činností, kterou si snad i zavinili obyvatelé protože to přehnali s vrtáním se v zemi kvůli rozsáhlému průmyslu, těžko říct kolik z toho byla opravdová kouzla. O proti zmiňované naší Atlantydě to není tak mytické, všichni vědí kde je, jen se jí námořníci vyhejbaj velkym obloukem.
  • upraveno 27. May 2012
    Já myslím, že až zas tak vyspělí nebyli. Aspoň Ghiskárci tvrdí, že oni byli impérium v době, kdy obyvatelé Valyrie ještě pásli kozy. Tuším, že tak nějak to je v knize napsané, ale je možné, že se jedná pouze o chvástání synů Harpyje.
  • upraveno 27. May 2012
    Ad 2x10 - nečekám, že by Daenerys potkala Belwase a Arstana už teď. Proč by představovali dvě nové postavy v závěru? Vždyť na ně diváci v mezičase zase zapomenou
    - trojí zatroubení imho cliffhanger nebude. Většina diváků by neměla ponětí co to znamená a tak by je to moc nedojalo
  • upraveno 27. May 2012
    Nevada napsal(a):

- trojí zatroubení imho cliffhanger nebude. Většina diváků by neměla ponětí co to znamená a tak by je to moc nedojalo

Já doufám, že bude, to by byl závěr série, jak od Hitchcocka, navíc v soundtracku je hudba s názvem Three blasts, takže si myslim, že se to chystá..
    P.S. A proč by Sam mluvil o tom troubení na Pěsti, když by to nechali až na další sezonu(kdy to diváci dávno zapomenou) - takhle by to mělo perfektní smysl a ne jen jako scéna navíc... :-)

Hej, já se na tuhle scénu tak těšim.. - uuuuuuuuuuuuuuuuu...
    :-)
  • upraveno 27. May 2012
    Trojí zatroubení klidně úplně na konci být může, nějaká přítomná vrána nám může snadno připomenout, co to znamená ;)
  • upraveno 27. May 2012
    Nevada napsal(a):

Ad 2x10 - nečekám, že by Daenerys potkala Belwase a Arstana už teď. Proč by představovali dvě nové postavy v závěru? Vždyť na ně diváci v mezičase zase zapomenou="spoiler">

Nové ani nie. V knihe utajenie Barristana fungovalo dobre, v seriáli ale už ťažšie, diváci predsa vedia, ako vyzerá. A maskovať ho je podľa mňa zbytočné, aspoň to bude pekný tajomný záver série.
  • upraveno 27. May 2012
    baltim napsal(a):

Já bych se nedivil, kdyby se celý tento díl věnoval dění v Kingslanding. Na druhou stranu se možná dočkáme i domu neumírajících a souboje Jona s Qhorinem. Pochybuju, že by si nechali dům neumírajících a následný dialog s XXD a odjezd Dany z Qarthu plus setkání s Arstanem a Belwasem do jedné epizody. A je také otázkou, zda-li troje zatroubení na Pěsti dají jen jako cliffhanger pro S03 nebo ukáží i více.

Ja si myslím, že práveže budú chcieť naplniť celú tú epizódu Dany a jej príchodom do Domu neumierajúcich, potom útek, to bude tak, že budú potrebovať lode a naraz sa tam zjavia Arstan a Belwas a újdu - zase ani v knihe to nebolo rozprlávané, jedna kapitola Dom a v druhej už Dany odchádzala.

Neviem síce, čo znamená cliffhanger v kinológií, ale myslím si, že tvorcovia budú krutí - ja osobne by som bol - je to zaujímavý začiatok tretej knihy, no tak úžasne napísnavý koniec si určite nechajú na koniec celej druhej série :)

A Jon a boj s Qhorinom bude až v poslednej epizóde, v synopse bolo niečo v zmysle: ,,Jon proves himself to Qhorin."
    svoa00 napsal(a):

baltim: Stannis vyhraje :)

GRRM mal asi dlhý rozhovor s Vanessou a ukončili ho takto: ,,Toto ich prekvapí, hahahaha." :D
    RadekK napsal(a):

Zbývá toho ještě hodně dopovědět:
    Na severu vypálit zimohrad, Jon se přidá k divokým a útok bílých, Dany získá dva nové schopné průvodce a loď k odjezdu, Davos i Stannis přežijou, Arya dostane železnou minci, v králově přístavišti se možná stihnou i některé zásnuby v jaké to však provedou pořadí těžko říct. Robba bych ještě nezasnuboval to myslím krásně ohraničí třetí sezonu.
    Ještě jak tu píšete o Valirii: je s ní dost spojen mnohotvářný bůh, takže z Hostiny a informací z Bravosu jsem si vydedukoval, že je zničená nějakou rozsáhlou vulkanickou činností, kterou si snad i zavinili obyvatelé protože to přehnali s vrtáním se v zemi kvůli rozsáhlému průmyslu, těžko říct kolik z toho byla opravdová kouzla. O proti zmiňované naší Atlantydě to není tak mytické, všichni vědí kde je, jen se jí námořníci vyhejbaj velkym obloukem.

Myslím si, že Robb si vezme Jeyne až v tretej sérií, aby ho tam mohli dať, pretože v tretej knihe nemá tak veľa scénok, ešte pridajú nejaké to plánovanie, cestu do Dvojičiek a RW

A myslím si, že Davosovo prežitie neukážu, ja osobne by som dal pohľad na nejakú loď, kde je Davos a nejakým spôsobom ju zničil a až na začiatku tretej série - možno dokonca prvej epizódy - sa ukáže na ostrove a diváci zistia, že prežil. Lepší a napínavejší koniec. :)
    Nevada napsal(a):

Ad 2x10 - nečekám, že by Daenerys potkala Belwase a Arstana už teď. Proč by představovali dvě nové postavy v závěru? Vždyť na ně diváci v mezičase zase zapomenou

Nevedeli by čo to znamená? A čo to podozrivé a nápadné Samovo ,,Ale vždy to nikdo neslyšel už tísce let." ? Myslím, že to predstavovanie trúbení do tej epizódy zo srandy nedávali :)))))

A čo sa týka toho Artsana - mám taký pocit, že je to Barristan, čiže namiesto od knihy by ho diváci mohli spoznať a to by bol tiež napínavý koniec :D
    Anglachel napsal(a):

Ozaj, ako ste si spravili tie štíty?

Musel by si byť členom tajomného Rádu piatej pästi :D:D
  • upraveno 27. May 2012
    Inak, ako skončí tretia séria? Ja by som si tipol, že: Sansa si bude musieť vziať Tyriona. Dali by akurát, že by si ju Tyrion bral to lože, aby to bolo také neisté, aký bude mať osud. Viem, že v knihe si ju vzal skôr, avšak zas tak veľký problém mierne to posunúť by nebol. A taký je osud prvého vlka

Potom Arya ako je unesená Sandorom, následne by videla RW a ušla by do Braavosu. A taký je osud druhého vlka.

Potom Jon ako musí utiecť od Divokých a Bran s Hodorom vo veži ako sa strachujú, aby ich Divokí nezačuli. A taký je osud tretieho a štvrtého vlka.

Ďalej len tak mezi rečou Dany a jej dobytie Yunkaiia a Sam ako uteká s jelením jazdcom. A napokon Robb na RW a jeho smrť. A taký je osud piateho vlka.

Nejaká hudba do toho, pár scén predtým a bola by to epizóda S3E10/E30 - Destinies of Wolves ako stvorená :)))

A štvrtá séria by začala Jonovým príchodom do čierneho hradu a pod.
  • upraveno 27. May 2012

Nevada napsal(a):

Nevedeli by čo to znamená? A čo to podozrivé a nápadné Samovo ,,Ale vždy to nikdo neslyšel už tísce let." ? Myslím, že to predstavovanie trúbení do tej epizódy zo srandy nedávali :)))))

A čo sa týka toho Artsana - mám taký pocit, že je to Barristan, čiže namiesto od knihy by ho diváci mohli spoznať a to by bol tiež napínavý koniec :D
    Troubení. Leda by to ještě zopakovali, ale i tak se obávám, že diváky přeceňuješ. Někteří nečtenáři si doteď nepamatují ani jména postav, které přibyly ve druhé sérii...

Arstan - tak v tomhle jsem já neměla problém ani v knize, okamžitě mi došlo kdo to je.
  • upraveno 27. May 2012
    No, řekla bych, že troubení by moc lidí nedojalo. Možná kdyby bylo zatroubení + i útok, ale scéna by končila těsně před prvním střetem. Tj. vyděšené výrazy... napřahování... sek... a konec :D.
    S Dany - možná jen potká Arstana, který jí nabídne pomoc a tím to bude končit. Ti, co ho poznají budou celý rok na větvi, že je tam Barristan. A taky bych se nedivila, kdyby Dům neumírajících opravdu hodně zkrátili a místo RW tam dali Černovodu... Belwase se IMHO letos nedočkáme. Zbytečná postava navíc.
  • upraveno 27. May 2012
    Nevada napsal(a):

Nevada napsal(a):

Troubení. Leda by to ještě zopakovali, ale i tak se obávám, že diváky přeceňuješ. Někteří nečtenáři si doteď nepamatují ani jména postav, které přibyly ve druhé sérii...

Arstan - tak v tomhle jsem já neměla problém ani v knize, okamžitě mi došlo kdo to je.
    Neznášam ťa, spolužiakovi to došlo, tebe to došlo.. To som bol jediný, komu to nedošlo? :D
  • upraveno 27. May 2012
    Kolikokoli napsal(a):

No, řekla bych, že troubení by moc lidí nedojalo. Možná kdyby bylo zatroubení + i útok, ale scéna by končila těsně před prvním střetem. Tj. vyděšené výrazy... napřahování... sek... a konec :D.
    S Dany - možná jen potká Arstana, který jí nabídne pomoc a tím to bude končit. Ti, co ho poznají budou celý rok na větvi, že je tam Barristan. A taky bych se nedivila, kdyby Dům neumírajících opravdu hodně zkrátili a místo RW tam dali Černovodu... Belwase se IMHO letos nedočkáme. Zbytečná postava navíc.

Yop, čo sa týka Belwasa, tiež súhlasím, nebol až tak podstatný a asi budú chceťi ušetriť...
  • upraveno 27. May 2012
    Řekla bych , že to došlo hodně lidem :))
  • upraveno 27. May 2012
    mne veru nie
  • upraveno 27. May 2012
    sarven: Vďaka aspoň niekto :D Inak mne by hádam kebyže nevidím seriál nedôjde ani ten Varys v pivnici... možno áno vďaka tej čapičke s koncom a Illyrio vďaka tomu vidlicovému fúzu, ale inak neviem neviem :D
  • upraveno 27. May 2012
    sarven, Gepet: Nebojte, mě taky nedošlo, koho to vlastně Dany potkala.
  • upraveno 27. May 2012
    Založme si vlastný klub ako tu bol Klub reťaz v seriáli :D Klub neviem, kto bol Arstan :D
  • upraveno 27. May 2012
    LG: Ani mne to nedošlo, založíme klub?

EDIT: Pozde. :)
  • upraveno 27. May 2012
    Amanita: :P Kto prv mele ten prv žere :D
  • upraveno 27. May 2012
    Kolikokoli napsal(a):

naopak, útok Jiných byl začátek celýho seriálu - a teď, uplně vidim tu scénu - jedno zatroubení Sam:"Hurá, Jon se vrací.", druhý a někdo vyděšeně "Divocí!" a pak, vteřinu odmlka, třetí zatroubení (někdo možná zahlásí: "tři zatroubení přece né..") pohled do černočerný tmy a v ní se rozsvítěj jedny oči, pak další, další, další, moře očí.. a někdo šeptne "White walkers" - a konec 2.série - to by na to sedělo, tak prdel na hrnec... :-)
  • upraveno 27. May 2012
    Stark z hor: Yop, to by bola zaujímavá scéna :)
  • upraveno 27. May 2012
    Mně to taky nedošlo, v tomhle světě je prostě přelidněno, a tuhle postavu jsem úplně zapomněla, nepřišla mi nijak důležitá.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.