Kritika Písně jako takové (Obsahuje nezakryté spoilery)
Narazil jsem na několik událostí, kdy autor velmi nelogicky překrucuje charakteristické rysy svých postav, které byly předtím neměnné a postavu charakterizovaly (Robbův úlet, Jonova záchrana "Aryi" a určitě sem přispějete i jiné, které mě zatím nenapadly, protože jsem knihy četl už před lety) a tak jsem chtěl založit topic, kde bychom se ve vší slušnosti věnovali objektivní kritice celého díla, pro mě třeba velké nestabilitě charakterů (je pěkné, když se charaktery v jakékoli knize vyvíjí, ale Martinovy charaktery se ve velké většině projevují buď jako monstra nebo blázni a postrádají tím trochu na reálnosti) nelogickým změnám, přemíře neobvyklých sexuálních aktivit (bratři, sestry a taky kdokoli s kýmkoli, nepřekvapilo by mě, kdyby Loras s někým otěhotněl) a podobně. Zaměřme se prosím na toto téma, tedy výhrady k Písni, a ne na hejtování názorů zúčastněných, včetně mého.
0
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.

Komentáře
Líbí se mi svět a příběh, jak ho autor před mnoha lety vykreslil. Přes lecjaké výtky k jeho nelogismům jako libovolný počet let dlouhá zima oceňuji složitost a komplexnost světa a taky velké množství charakterů, se kterým pracuje.
Avšak - nežeru věci aniž bych je rozbalila. Paralela - jakkoliv se mi líbí Sabaton pro chytlavé melodie, podivný pocit nacionalismu vůči naší republice a fantastické koncerty, tak Jáchymka považuji za srandovní roztomilé tele v ponožkách, co si nacvičuje svých sedm póz před zrcadlem, rozumku moc nepobral a jakkoliv je sympatický, tak je to prosťaček. Ale jeho upřímnost je odzbrojující :-)
Nyní k tématu konkrétně. Nejvíce se mi na GRRM ekluje čím dál patrnější Nabokovův syndrom aneb latentní pedofilie
Mohlo by to být tím, že na začátku chtěl Martin napsat něco, co by se lidem líbilo a když už popularitu získal, tak si může dělat věci podle sebe. Ale do hlavy mu nevidím (bohudík) takže to berte s rezervou.
"A Tyrion si ukopl palec, chytil sněť, amputovali mu nohu a nyní je ve společném masovém hrobě,..."
:-k
"Ty kdojž si bez viny, kamenem hoď... " Robb není výjimka / vyjímka /vijýmka (vyberte si)
U Oberyna už taky pomalu začal vytahovat letitou plánovanou mstu....