Takže než začnu... Zimní vichry? To jako fakt? :-s
No to bychom měli nadupané finále, trochu hořkosladké abych tak řekla. No jo, všem vlastně bylo od předposledního dílu jasné, jak ten soud skončí. Scénáristi nemaj knihu a neví kudy kam, tak prostě naženou tucet zásadních postav na jedno místo a pozabíjejí je. To možná fungovalo u Rudé svatby, ale podruhé je to prostě líné psaní. Martin to sice použil u RW první, ale rozhodně by se k tomu neuchýlil podruhé. Hudba byla vynikající, atmosféra grandiózní, ale nemůžu si pomoct, celé tohle dějové zakončení vrabčáků a Tyrellů mi přijde odfláklé. Z Vrabčáka udělali nejvyššího vola, Loras opět jako postava ála "objevím se a zhebnu" a to nemluvím o ní Maergery, jejíž úžasný potenciál "jsem naoko fanatik ale stále věrná růži" doslova vyhodili do vzduchu. Možná by mi nevadilo, kdyby se z trosek šeptá vynořila druhá nespálená... :twisted: Septa Unella naprosto zbytečná. Copak jí Hora udělá, bude nad ní stát a během následujících měsíců ji uděsí k smrti? =D Proč je proboha tak nutné znázornit to, že Cersei plní svoje trapné sliby a výhrůžky, a logické doplnění děje, jak například Varysův nový teleport, je zcela nepodstatné? Kdyby Tommen byl co k čemu, okamžitě by svou matku zatkl, protože kdo to způsobil by bylo jasné i Hodorovi. Ale dobře no, aspoň se proletěl. Přestože moje očekávání bylo, že ho zabije Hora, splnilo se moje očekávání, že jeho smrt víceméně zavinila Cersei. Uděluji pozitivní bod. Cersei na trůně - největší bullshit celé série! Jakým nárokem se tam proboha dostala??? :wall:
A tady přátelé, se konečně dostáváme k pořádnému rozvoji Jaimeho charakteru. Sice jsem úplně dobře neviděla, jak se Jaime tváří, nicméně Cersei právě udělala to, čemu se Jaime snažil zabránit kralovraždou! Jestli tohle není cesta, kterou se DaD vydají, když si na to tak pěkně našlápli, tak osobně pojedu do USA a dám jim přes držku. Nicméně další pozitivní bod.
No řekněte, kdopak není rád, že mu pro jednou Freyové vykouzlili úsměv na rtech? :twisted: Vůbec jsem v tom Aryu nečekala, myslela jsem si že je to někdo od BbP. Ale ten WTF výraz na Aryu Stark... no prostě pozitivní bod.
Výjimečně jsem si užila Dorne. Je smutné, že to jen kvůli přítomnosti Olenny. Ale pěkný stěr ;-) Může mi někdo vysvětlit, proč zabíjeli Dorana? Proč si odkraglovali tak skvělou postavu, která se vyloženě hodila pro tyto intriky? Protože woman power nebo co?? :wall: Chápe někdo tuhletu logiku? Tady žádné výmluvy typu "jsou to jenom detaily, jinak je to přece dokonalý seriál" neberu, tohle je prostě FAIL. :wall:
Staré město je moc krásné a Sam v Citadele mě upřímně pobavil. "To je proti pravidlům." "No, on celý život je proti pravidlům." =D Doufám, že tahle dvojka se ještě objeví, ať se znovu zasměju. Nejkrásnější knihovna co kdy fantasy svět viděl! Dva pozitivní body!
Někdo se takdy snaží zamaskovat Emiliin nedostatečný talent tím , že Dany Daria vlastně nemilovala, takže jí rozchod neláme srdce. =D No, já ho nemám ráda ani v knihách ani v seriálu, takže mi chybět nebude. Akorát je to typ postavy, od které bych čekala nějakou zradu. Hm... :anxious: Tyrion pobočník si vysloužil pozitivní bod.
Je velká škoda, že Jon Melisandru nepopravil. Asi se bál že by vstala z mrtvých =D Jon je pako, že Sanse nedal přes držku za to, že mu zamlčela spojeneckou armádu. Ale budiž, jejímu dobru slouží, že to muselo být překvapením pro diváky. Sanso, jestliže by jenom hlupák věřil Malíčkovi, pak si ho jenom větší debil postaví proti sobě. Pořád máš mezery v diplomacii. :wall: :-k A máme to tu znovu - King of the North! Podruhé a lépe!
Rozdíl mezi Aryou a Lancelem? Arya schytá tři rány nožem do břicha a je "svěží jako rybička", Lancela "polechtá" rybičkou nějaký děcko a je okamžitě na umření...! :wall:
(To ho bodl do nohy, že neumí chodit? Nepřipadá mi to tak.) :other:
Ty příspěvky jsou omezené? 8-O Ježíš to musím psát konec znovu.
A opět NIKDO nezpochybňuje to, že Jon je vlastně dezertér z Noční hlídky. Nebo to všichni uvěřili, že vstal z mrtvých? A všichni jsou s tím v pohodě? Žádné další otázky? Hm... tak jo no... když myslíte... Jinak - Bílý vlk bez bílého vlka? =D
Tak z Brana dnes jenom kousek, i když zase to nejdůležitější... !!! A konečně je tu ToJ... Lyanna leží na smrtelné porodní posteli... a v ten nejdůležitější a nejdůvěrnější okamžik... nejde nic slyšet? 8-O :evil: :wall: :applause: Teda jak si to mám jako vyložit? Že přijde ještě nějaký plot twist? Nebo si DaD řekli "Cha, to by se vám líbilo aby to bylo takhle jednoduché!" :roll: Aneb jak potrolit čtenáře ságy ve třech vteřinách.
Když bych to tak shrnula, celkově jde o velmi záživnou a dramatickou dobře natočenou epizodu s mnoha pozitivy, kterou ovšem sráží lacině ukončená linka v KP a momenty na Severu, které pokud nejsou vyloženě nelogické, jsou přinejmenším na pováženou. :-k Závěrečná scéna mě trochu zklamala, Danyino loďstvo je sice bombastické, ale těšila jsem se na Zeď, takže to je takové závěrečné"meh".
Takže než začnu... Zimní vichry? To jako fakt? :-s
No to bychom měli nadupané finále, trochu hořkosladké abych tak řekla. No jo, všem vlastně bylo od předposledního dílu jasné, jak ten soud skončí. Scénáristi nemaj knihu a neví kudy kam, tak prostě naženou tucet zásadních postav na jedno místo a pozabíjejí je. To možná fungovalo u Rudé svatby, ale podruhé je to prostě líné psaní. Martin to sice použil u RW první, ale rozhodně by se k tomu neuchýlil podruhé. Hudba byla vynikající, atmosféra grandiózní, ale nemůžu si pomoct, celé tohle dějové zakončení vrabčáků a Tyrellů mi přijde odfláklé. Z Vrabčáka udělali nejvyššího vola, Lancel opět jako postava ála "objevím se a zhebnu" a A) to nemluvím o ní Maergery, jejíž úžasný potenciál "jsem naoko fanatik ale stále věrná růži" doslova vyhodili do vzduchu. Možná by mi nevadilo, kdyby se z trosek šeptá vynořila druhá nespálená... :twisted: Septa Unella naprosto zbytečná. Copak jí Hora udělá, bude nad ní stát a během následujících měsíců ji uděsí k smrti? =D Proč je proboha tak nutné znázornit to, že Cersei plní svoje trapné sliby a výhrůžky, a logické doplnění děje, jak například Varysův nový teleport, je zcela nepodstatné? Kdyby Tommen byl co k čemu, okamžitě by svou matku zatkl, protože kdo to způsobil by bylo jasné i Hodorovi. Ale dobře no, aspoň se proletěl. Přestože moje očekávání bylo, že ho zabije Hora, splnilo se moje očekávání, že jeho smrt víceméně zavinila Cersei. Uděluji pozitivní bod. Cersei na trůně - největší bullshit celé série!C) Jakým nárokem se tam proboha dostala??? :wall:
A tady přátelé, se konečně dostáváme k pořádnému rozvoji Jaimeho charakteru. Sice jsem úplně dobře neviděla, jak se Jaime tváří, nicméně Cersei právě udělala to, čemu se Jaime snažil zabránit kralovraždou! Jestli tohle není cesta, kterou se DaD vydají, když si na to tak pěkně našlápli, tak osobně pojedu do USA a dám jim přes držku. Nicméně další pozitivní bod.
No řekněte, kdopak není rád, že mu pro jednou Freyové vykouzlili úsměv na rtech? :twisted: Vůbec jsem v tom Aryu nečekala, myslela jsem si že je to někdo od BbP. Ale ten WTF výraz na Aryu Stark... no prostě pozitivní bod.
Výjimečně jsem si užila Dorne. Je smutné, že to jen kvůli přítomnosti Olenny. Ale pěkný stěr ;-) Může mi někdo vysvětlit, proč zabíjeli Dorana? Proč si odkraglovali tak skvělou postavu, která se vyloženě hodila pro tyto intriky? Protože woman power nebo co?? :wall: Chápe někdo tuhletu logiku? Tady žádné výmluvy typu "jsou to jenom detaily, jinak je to přece dokonalý seriál" neberu, tohle je prostě FAIL. :wall:
Staré město je moc krásné a Sam v Citadele mě upřímně pobavil. "To je proti pravidlům." D) "No, on celý život je proti pravidlům." =D Doufám, že tahle dvojka se ještě objeví, ať se znovu zasměju. Nejkrásnější knihovna co kdy fantasy svět viděl! Dva pozitivní body!
Někdo se takdy snaží zamaskovat Emiliin nedostatečný talent tím , že Dany Daria vlastně nemilovala, takže jí rozchod neláme srdce. =D No, já ho nemám ráda ani v knihách ani v seriálu, takže mi chybět nebude. E) Akorát je to typ postavy, od které bych čekala nějakou zradu. Hm... :anxious: Tyrion pobočník si vysloužil pozitivní bod.
F) Je velká škoda, že Jon Melisandru nepopravil. Asi se bál že by vstala z mrtvých =D G) Jon je pako, že Sanse nedal přes držku za to, že mu zamlčela spojeneckou armádu. Ale budiž, jejímu dobru slouží, že to muselo být překvapením pro diváky. Sanso, jestliže by jenom hlupák věřil Malíčkovi, pak si ho jenom větší debil postaví proti sobě. Pořád máš mezery v diplomacii. :wall: :-k A máme to tu znovu - King of the North! Podruhé a lépe!
A) To máš pravdu, na druhou stranu, kdyby ten vzkaz nedala, tak by se vzduchem proletěla i Olena a tu potřebovali mít jinde. :roll:
No podle toho "řevu" to tak doopravdy bude, vždyť on ji vlastně nic nedělal a ona mohla umřít hrůzou! Chudák kluk, vždyť on to s ní určitě myslí dobře a jen ji přišel chránit před dotírajícím hmyzem, krysama, krmit ji, koupat ji, číst ji něco ze Sedmicípé hvězdy, aby ji čekání na další kecací návštěvu Cersei rychleji uteklo a tak! :-P
C) Poslední žijící NĚKDO z okruhu Uchvatitelova? :dance:
Kdo je BbP? :-k
D) No a tohle mi zase hlava nebrala, co je proboha na životě proti pravidlům? Jaké pravidla (čí) to proboha porušuje? WTF? Další debilovina od Sama (Velký Jiný, déj ať ho smetou z povrchu zemského planý neštovice!) co jako bude s Fialkou a dítětem dělat v Citadele? :wall:
E) Pro mě to je typ postavy vojevůdce, generála, stratéga, kterých Dany ve svých službách moc nemá, a že takové typy v následujících bitvách bude potřebovat je víc než jasné. Takže jeho zbavení se je prostě proti zdravému rozumu, on určitě Meeren budovat a vládnout mu nedokáže. Je to typ do války. :other:
F) Proč ji proboha vyhrožoval, že ji příště pověsí, když by ji měl správňácky seveřansky stít hlavu mečem? :spike:
G) Měla jsem ti to říct, sice všichni kvůli tomu pochcípali, ale MRZÍ MĚ TO, všechno dobrý? Jo jo, nic se nestalo, měl jsem plot armor takže pohodka! :onfire:
Ty příspěvky jsou omezené? 8-O Ježíš to musím psát konec znovu.
A opět NIKDO nezpochybňuje to, že Jon je vlastně dezertér z Noční hlídky. Nebo to všichni uvěřili, že vstal z mrtvých? A všichni jsou s tím v pohodě? Žádné další otázky? Hm... tak jo no... když myslíte... Jinak - Bílý vlk bez bílého vlka? =D
Tak z Brana dnes jenom kousek, i když zase to nejdůležitější... !!! A konečně je tu ToJ... Lyanna leží na smrtelné porodní posteli... a v ten nejdůležitější a nejdůvěrnější okamžik... nejde nic slyšet? 8-O :evil: :wall: :applause: Teda jak si to mám jako vyložit? Že přijde ještě nějaký plot twist? Nebo si DaD řekli "Cha, to by se vám líbilo aby to bylo takhle jednoduché!" :roll: Aneb jak potrolit čtenáře ságy ve třech vteřinách.
Když bych to tak shrnula, celkově jde o velmi záživnou a dramatickou dobře natočenou epizodu s mnoha pozitivy, kterou ovšem sráží lacině ukončená linka v KP a momenty na Severu, které pokud nejsou vyloženě nelogické, jsou přinejmenším na pováženou. :-k Závěrečná scéna mě trochu zklamala, Danyino loďstvo je sice bombastické, ale těšila jsem se na Zeď, takže to je takové závěrečné"meh".
P.s.: Pozitivní bod za hudbu.
Jo těch "meh" momentů tam bylo víc. Souhlas, taky jsem tak nějak počítal, že bude tutovka na konci pád Zdi, když tu o tom někdo tak přesvědčivě psal - asi to mělo příčinu v tom názvu poslední kapitoly. Ale zase na druhou stranu, to by musel být ten díl ještě aspoň o dvacet minut delší a přece jenom, musí nějak logicky obhájit to překročení Zdi nemrtvákama, takže nám/mě mohlo dojít, že to není něco, co se dá sfouknout za pět minut. Moje obava/tip bylo, že Brana protáhnou pod Zdí a ta ztratí svoji moc (to by byla rychlovka). Což se zatím neudálo, takže to snad vymyslí nějak logičtěji (v delším časovém úseku), uvidíme třeba v další sérii. :king:
Jo tak v osmém díle se Varys s Tyrionem baví, že Varys jde na tajnou výpravu/misi, že potřebují v Západozemí PŘÁTELE a LODĚ. Tak to jooo, to mi uniklo. To tedy bylo jasný, že nejde do Králova přístaviště někoho kuchat, jen to chce víc a pozorněji poslouchat a koukat na každý díl. :-# :oops: Loďstvo železných a otrokářů STĚŽÍ stačilo na převoz vojska do Západozemí, ale spolu s loďstvem Dorne a Tyrellů to už pak musela být brnkačka. :king: :twisted:
G) Měla jsem ti to říct, sice všichni kvůli tomu pochcípali, ale MRZÍ MĚ TO, všechno dobrý? Jo jo, nic se nestalo, měl jsem plot armor takže pohodka! :onfire:
Jo to jsem k tomu chtěl ještě napsat. Jak tam ten Jon mluvil na hradbách se Sansou a říkal, musíme si navzájem věřit, nemůžeme proti sobě bojovat, máme teď tolik nepřátel. Tak měl ještě dodat: Prosím už nikdy mi nelži (už nikdy přede mnou nic nezatajuj), slib mi to. To mi tam vyloženě chybělo a tak by se to tam hodilo. :king:
Jéé, největší prdel by byla, kdyby na dohled od Západozemí nějaká bouře nahnala celou Daninu flotilu na Stepstones (nevím název v češtině) - útesy a bylo by šmahem po celý invazi, cheche to bych se smíchy za břicho popadal! :-D Může mi někdo nějak přiblížit, kde v loďstvu jste viděli Tyrellské/Dornské lodě (Dornské jsou se žlutýma plachtama?), Modré budou asi od Greyjoyů a černé Targaryenské. :-k
@Denebola čtu to a můj vnitřní grammar nazi běsní, ale budiž, česky už umí málokdo. Každopádně Melisandra nebyla sťata, protože se má opět setkat s Aryou. Taková už je logika scénáristů.
Zimní vichry?... No co, přejmenujeme i ostatní knihy )... Trůnní hra, Mečová smršť, Královský střet, Vraní hostina, + ?Jarní sen V tom přece nemůže být nejmenší problém. )
@Drake_Rammoray: Nebylo vytýkáno, že ji nezabili. Vytýkáno bylo, že byla varována, že případná smrt ji čeká provazem (a la BbP), nikoli setnutím v seveřanském stylu... a ještě by ji měl vlastnoručně setnout ten, kdo smrt rozkázal (Nede, tys je fakt nic nenaučil). To samé minulý díl Ramsay,... ale ono to bylo tak loštomiloušké nechat jej pejskům na hraní. Mimochodem, bitva u zimohradu skončila a nic... kdyby Jon používal to co má na krku i k jinému účelu než aby mu do něj nepršelo, tak nejen kvůli starým zvykům začne tím, že pálí všechny mrtvé tak rychle, že ani Mel nestačí přikládat.
@Rybba Během toho šeptání do ouška jsem se celkem bál, že tam žádný dítě neukážou, že to bude dál tajemství a budeme čekat až do další série na to velký odhalení. Naštěstí se tak nestalo. Jinak taky si myslim, že Johnny se nakonec ožení s Františkou Josefou I. Targaryen a jejími tituly.
No do další série budeme čekat na to následné velké odhalení, které mělo přijít v této scéně, když už tam tedy byla. Že Jon je vlastně dítě Rhaegara a Lyany zplozené z lásky. :wall:
Z lásky? Neuniklo mi že Rhaegarův otec vyvraždil poloninu Lyaniny rodiny a Rhaegar se velmi snažil o vyvraždění té druhé. To by Lyana musela být pěkná mrcha.
A mimo jiné v seriálu Rhaegarovo jméno nezaznělo od 1. série, takže to tu teorii zas až tak neprokecne.
@Borůvka Třeba při rozhovoru mezi Barristanem a Daenerys. Jinak Lyanna byla s Rhaegarem zavřená ve věži, takže ani nemusela vědět, co se stalo v Králově Přístavišti. A i kdyby věděla, tak "láska je láska". Ostatně Rhaegar v tom prsty neměl, tak proč by z toho obviňovala jeho?
@Drake_Rammoray Aha, na to jsem už zapomněl. To bude ale náhodička, až se setkají, když se ani nehledají a předpokládám, že obě mají dobrý důvod zůstat v utajení... :-)
Mě spíš překvapilo, že Arya měla jinou tvář, ačkoliv žádnou ofiko nedostala - to by znamenalo jedině to, že Jaqen nekecal a z Aryi je osoba bez tváře, ktrá má asi k dipozici všechny tváře pod jejich chrámem...
Jinak díl super, překvapilo mě, že to Cercei vzala takhle z gruntu - a paradoxně jí Tommen asi vlastně potěšil a umožnil cestu k trůnu... A myslim, že to proroctví (z knih) je jasné - dany bude ta mladší, hezčí, co ji sundá z trůnu a Jaime ji dodělá... Sever - Jon super, stejně jako potvrzení teorie o jeho rodičích - je jen otázka, jak mu to Bran sdělí (tak, aby Jonovi věřili i ostatní) A chudák Frey - když si konečně začal zakládat na rodinné pověsti, tak sežral vlastní syny - to tomu rodinnému jméno moc neprospěje :-D
@Magister_Peditum Podivná láska, zavřít toho koho milujete do věže a neříct mu, že jeho blízcí umírají. A já to (z knih) pochopil tak, že Lyannina povaha by se s logikou "on za to nemohl" moc neshodla.
@Borůvka aerys zacal s vyvrazdovanim starkov az po lyaninom zmiznuti, ked sa stazovali na rhaegara. A rebeliu zacal Robert. Ked lyana usla/bola unesena Rhaegarom, bol mier. Skor sa spekulovalo nad tym, ze rhaegar hlada spojencov na zvrhnutie coraz sialenejsieho tatka.
Komentáře
No to bychom měli nadupané finále, trochu hořkosladké abych tak řekla.
No jo, všem vlastně bylo od předposledního dílu jasné, jak ten soud skončí. Scénáristi nemaj knihu a neví kudy kam, tak prostě naženou tucet zásadních postav na jedno místo a pozabíjejí je. To možná fungovalo u Rudé svatby, ale podruhé je to prostě líné psaní. Martin to sice použil u RW první, ale rozhodně by se k tomu neuchýlil podruhé.
Hudba byla vynikající, atmosféra grandiózní, ale nemůžu si pomoct, celé tohle dějové zakončení vrabčáků a Tyrellů mi přijde odfláklé. Z Vrabčáka udělali nejvyššího vola, Loras opět jako postava ála "objevím se a zhebnu" a to nemluvím o ní Maergery, jejíž úžasný potenciál "jsem naoko fanatik ale stále věrná růži" doslova vyhodili do vzduchu.
Možná by mi nevadilo, kdyby se z trosek šeptá vynořila druhá nespálená... :twisted:
Septa Unella naprosto zbytečná. Copak jí Hora udělá, bude nad ní stát a během následujících měsíců ji uděsí k smrti? =D Proč je proboha tak nutné znázornit to, že Cersei plní svoje trapné sliby a výhrůžky, a logické doplnění děje, jak například Varysův nový teleport, je zcela nepodstatné?
Kdyby Tommen byl co k čemu, okamžitě by svou matku zatkl, protože kdo to způsobil by bylo jasné i Hodorovi. Ale dobře no, aspoň se proletěl. Přestože moje očekávání bylo, že ho zabije Hora, splnilo se moje očekávání, že jeho smrt víceméně zavinila Cersei. Uděluji pozitivní bod.
Cersei na trůně - největší bullshit celé série! Jakým nárokem se tam proboha dostala??? :wall:
Výjimečně jsem si užila Dorne. Je smutné, že to jen kvůli přítomnosti Olenny. Ale pěkný stěr ;-)
Může mi někdo vysvětlit, proč zabíjeli Dorana? Proč si odkraglovali tak skvělou postavu, která se vyloženě hodila pro tyto intriky? Protože woman power nebo co?? :wall: Chápe někdo tuhletu logiku? Tady žádné výmluvy typu "jsou to jenom detaily, jinak je to přece dokonalý seriál" neberu, tohle je prostě FAIL. :wall:
Staré město je moc krásné a Sam v Citadele mě upřímně pobavil. "To je proti pravidlům." "No, on celý život je proti pravidlům." =D Doufám, že tahle dvojka se ještě objeví, ať se znovu zasměju.
Nejkrásnější knihovna co kdy fantasy svět viděl! Dva pozitivní body!
Někdo se takdy snaží zamaskovat Emiliin nedostatečný talent tím , že Dany Daria vlastně nemilovala, takže jí rozchod neláme srdce. =D No, já ho nemám ráda ani v knihách ani v seriálu, takže mi chybět nebude. Akorát je to typ postavy, od které bych čekala nějakou zradu. Hm... :anxious:
Tyrion pobočník si vysloužil pozitivní bod.
Je velká škoda, že Jon Melisandru nepopravil. Asi se bál že by vstala z mrtvých =D Jon je pako, že Sanse nedal přes držku za to, že mu zamlčela spojeneckou armádu. Ale budiž, jejímu dobru slouží, že to muselo být překvapením pro diváky.
Sanso, jestliže by jenom hlupák věřil Malíčkovi, pak si ho jenom větší debil postaví proti sobě. Pořád máš mezery v diplomacii. :wall: :-k
A máme to tu znovu - King of the North! Podruhé a lépe!
(To ho bodl do nohy, že neumí chodit? Nepřipadá mi to tak.) :other:
A opět NIKDO nezpochybňuje to, že Jon je vlastně dezertér z Noční hlídky. Nebo to všichni uvěřili, že vstal z mrtvých? A všichni jsou s tím v pohodě? Žádné další otázky? Hm... tak jo no... když myslíte...
Jinak - Bílý vlk bez bílého vlka? =D
Tak z Brana dnes jenom kousek, i když zase to nejdůležitější... !!!
A konečně je tu ToJ... Lyanna leží na smrtelné porodní posteli... a v ten nejdůležitější a nejdůvěrnější okamžik... nejde nic slyšet? 8-O :evil: :wall: :applause:
Teda jak si to mám jako vyložit? Že přijde ještě nějaký plot twist? Nebo si DaD řekli "Cha, to by se vám líbilo aby to bylo takhle jednoduché!" :roll:
Aneb jak potrolit čtenáře ságy ve třech vteřinách.
Když bych to tak shrnula, celkově jde o velmi záživnou a dramatickou dobře natočenou epizodu s mnoha pozitivy, kterou ovšem sráží lacině ukončená linka v KP a momenty na Severu, které pokud nejsou vyloženě nelogické, jsou přinejmenším na pováženou. :-k
Závěrečná scéna mě trochu zklamala, Danyino loďstvo je sice bombastické, ale těšila jsem se na Zeď, takže to je takové závěrečné"meh".
P.s.: Pozitivní bod za hudbu.
C) Poslední žijící NĚKDO z okruhu Uchvatitelova? :dance:
Kdo je BbP? :-k
D) No a tohle mi zase hlava nebrala, co je proboha na životě proti pravidlům? Jaké pravidla (čí) to proboha porušuje? WTF? Další debilovina od Sama (Velký Jiný, déj ať ho smetou z povrchu zemského planý neštovice!) co jako bude s Fialkou a dítětem dělat v Citadele? :wall:
E) Pro mě to je typ postavy vojevůdce, generála, stratéga, kterých Dany ve svých službách moc nemá, a že takové typy v následujících bitvách bude potřebovat je víc než jasné. Takže jeho zbavení se je prostě proti zdravému rozumu, on určitě Meeren budovat a vládnout mu nedokáže. Je to typ do války. :other:
F) Proč ji proboha vyhrožoval, že ji příště pověsí, když by ji měl správňácky seveřansky stít hlavu mečem? :spike:
Daario není žádný vojevůdce ani stratég =D To je jenom frajirek, který je tak akorát dobrý na to vést Dothraky a nějaké žoldnéře.
Oukéj, ale řekni sama, proč se zbavit takového člověka, když ho evidentně právě teďka, víc než kdy jindy, bude potřebovat!!
:wall:
Trůnní hra, Mečová smršť, Královský střet, Vraní hostina, + ?Jarní sen
V tom přece nemůže být nejmenší problém.
To samé minulý díl Ramsay,... ale ono to bylo tak loštomiloušké nechat jej pejskům na hraní.
Mimochodem, bitva u zimohradu skončila a nic... kdyby Jon používal to co má na krku i k jinému účelu než aby mu do něj nepršelo, tak nejen kvůli starým zvykům začne tím, že pálí všechny mrtvé tak rychle, že ani Mel nestačí přikládat.
A mimo jiné v seriálu Rhaegarovo jméno nezaznělo od 1. série, takže to tu teorii zas až tak neprokecne.
Nezaznelo od 1. serie? Tak to se dost pletes teda....
Jinak díl super, překvapilo mě, že to Cercei vzala takhle z gruntu - a paradoxně jí Tommen asi vlastně potěšil a umožnil cestu k trůnu...
A myslim, že to proroctví (z knih) je jasné - dany bude ta mladší, hezčí, co ji sundá z trůnu a Jaime ji dodělá...
Sever - Jon super, stejně jako potvrzení teorie o jeho rodičích - je jen otázka, jak mu to Bran sdělí (tak, aby Jonovi věřili i ostatní)
A chudák Frey - když si konečně začal zakládat na rodinné pověsti, tak sežral vlastní syny - to tomu rodinnému jméno moc neprospěje :-D