Útržky z Robertovy rebelie - Eddard II - Ice & Fire
EDDARD II (napsala: čejka) „Do Bílého Přístavu?“ To jméno rybáře vůbec nepotěšilo. Doufal ve snazší výdělek, pomyslel si Ned. Kdoví, za koho mě považuje? Možná za dobrodruha, co utíká před svými věřiteli. Šaty, které měl na sobě, byly tmavé, … celý článek
0
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Děkuju Ti za tak milý komentář :-) .
Práce s touhle povídkou bylo dost, máš pravdu. Hlavně kvůli popisu plavby (což není tak úplně můj obor ;-) ). Jinak jsem se snažila co nejvíc vycházet z podkladů, ale kde nebyly, tak jsem si zase něco málo přidala… Snad to nevadí? A časovou osu samozřejmě mám. Tady ještě není moc potřeba, ale později by to bez ní už asi nešlo.
Psát o Rhaegarovi znamená použít postavy, které zatím na scéně moc nebyly - Elia, šílený Aerys, původní bílá šestka... Takže mám zatím hotovou jenom jednu kratší povídku. Harrenov je ve výstavbě a ještě nějakou dobu bude ;-)
Ned - byl tehdy čerstvě zamilovaný. Otáčela jsem ze všech stran, jestli by si při své povaze právě tehdy začal s jinou ženou a vyšlo mi, že s velkou pravděpodobností ne. Navíc případným dalším nemanželským potomkem by se situace zbytečně komplikovala.
Ned a jeho trable s odpovědností, obavami o Roberta s Jonem, o svou misi a přijetí, jak si zakázal vzpomínat, jak řeší zda pomoct... Myslím, že ses ho zhostila se ctí.
A Wylla s tátou byly taky živými lidmi.
A ty trable s nedostatkem lodí a jak by vše mohlo selhat a pak že ej zaválo na Sestry. Moc se mi líbí jak si je do toho zahrnula - skrz rodinu rybáře i jako lokalitu, které se bohužel nevyhnou a teď ať Ned teprve zápasí nebezpečím.