Přeskočit na obsah

Útržky z Robertovy rebelie - Eddard II - Ice & Fire

upraveno 14. January 2022 v Povídky
imageÚtržky z Robertovy rebelie - Eddard II - Ice & Fire

EDDARD II (napsala: čejka)     „Do Bílého Přístavu?“ To jméno rybáře vůbec nepotěšilo. Doufal ve snazší výdělek, pomyslel si Ned. Kdoví, za koho mě považuje? Možná za dobrodruha, co utíká před svými věřiteli. Šaty, které měl na sobě, byly tmavé, … celý článek

Číst celý článek zde

Komentáře

• Tady je to slíbené pokračování. Za zkušební čtení a připomínky k povídce před uveřejněním tentokrát děkuji Nevadě
  • Moc děkuji za čtení! Skončilo to v tom nejnapínavějším okamžiku, takže doufám, že se brzy dozvím pokračování ;). Slibuji, že ještě napíšu podrobnější komentář, dnes už je na mne pozdě. Jednu věc ale napsat musím: Obdivuji množství práce, kterou jsi musela vynaložit. Je to celé tak promyšlené, žes určitě musela sestavovat nějakou časovou osu příběhu, o studiu map a místopisu Západozemí nemluvě. Ostatně i já si k druhému čtení hodlám vzít atlas s mapami, abych si tu plavbu vychutnala podruhé líp.
  • upraveno 12. January 2022
    @Lady Ašara
    Děkuju Ti za tak milý komentář :-) .
    Práce s touhle povídkou bylo dost, máš pravdu. Hlavně kvůli popisu plavby (což není tak úplně můj obor ;-) ). Jinak jsem se snažila co nejvíc vycházet z podkladů, ale kde nebyly, tak jsem si zase něco málo přidala… Snad to nevadí? A časovou osu samozřejmě mám. Tady ještě není moc potřeba, ale později by to bez ní už asi nešlo.
  • Jako vždy se to moc pěkně čte. Slušňák Ned byl asi věrnej Ašaře, tak si jenom sáhnul, no co už. Ještě lepší než první část. A teď Rhaegar I ???:)
  • upraveno 30. October 2022
    @Oakenfist
    Psát o Rhaegarovi znamená použít postavy, které zatím na scéně moc nebyly - Elia, šílený Aerys, původní bílá šestka... Takže mám zatím hotovou jenom jednu kratší povídku. Harrenov je ve výstavbě a ještě nějakou dobu bude ;-)
    Ned - byl tehdy čerstvě zamilovaný. Otáčela jsem ze všech stran, jestli by si při své povaze právě tehdy začal s jinou ženou a vyšlo mi, že s velkou pravděpodobností ne. Navíc případným dalším nemanželským potomkem by se situace zbytečně komplikovala.
  • Semi líbí, jakás celou dobu škádlíš s tou rybářkou - jsou na jedné kopě, i se mu líbí, i se zdráhá, pak jí chce pmoci, pak ji zahřívá, pak by se rád ujistil, že on sám je naživu... Ale nakonec nic, jen podělení o starosti. A to jak se s ní rozloučil zároveň zní tak, že nezasvěcený si poví "Holce se stuj co stuj chtěl za cosi blíž neurčeného odvděčit a o pár měsícu se jí narodilo dítě - ten ji musel vojet." a teda musím říct, že se mi líbí, že jak ji ti peníze chtějí vzít, svede je rázně utnout - on je sice tichý, ale furt vlk - a oni naň nakonec i dají, cena za krev, to není jen tak. Nevím jak moc to je historická medievalsitická věc, ale rozhodně to vedle práva hosta pusobí uvěřitelně, dotvárá dojem nehostinné země kde jde o život a sicek se tady jde po krku a po penězích, ale jisté věci mají jistou váhu.
    Ned a jeho trable s odpovědností, obavami o Roberta s Jonem, o svou misi a přijetí, jak si zakázal vzpomínat, jak řeší zda pomoct... Myslím, že ses ho zhostila se ctí.
    A Wylla s tátou byly taky živými lidmi.
    A ty trable s nedostatkem lodí a jak by vše mohlo selhat a pak že ej zaválo na Sestry. Moc se mi líbí jak si je do toho zahrnula - skrz rodinu rybáře i jako lokalitu, které se bohužel nevyhnou a teď ať Ned teprve zápasí nebezpečím.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.