Tak mě napadlo - od kdy se člověk počítá jako náplava? Když jsem se narodila v Táboře, asi rok bydlela 10 km od něj, z čehož si nepamatuju ani suchý z nosu, pak se přestěhovala do HK, který považuji za svůj domov - jsem náplava i v HK? :-k
Tak mě napadlo - od kdy se člověk počítá jako náplava? Když jsem se narodila v Táboře, asi rok bydlela 10 km od něj, z čehož si nepamatuju ani suchý z nosu, pak se přestěhovala do HK, který považuji za svůj domov - jsem náplava i v HK? :-k
Nejsi původní, ale žiješ tam dlouho, jsi vlastně takový specifický typ :-)
@Mellien: Tak to zas prrr, u nás se náplava běžně používá jako termín pro novousedlíky,... a pocitově bych řekl, že to hodně závisí na velikosti obce a sociálních vazbách. V malé vesnici, kde se všichni znají a přes třetí koleno jsou beztak příbuzní bude člověk náplava ještě po čtvrtstoletí, zatímco ve městě, kde se s bídouznají obyvatelé jednoho paneláku se člověk může považovat za starousedlíka od "následujícího pondělí", protože tak rychle si vytvoří průměrně silné sociální vazby na (de facto neexistující) komunitu...
@Gorgloj: koukni o čtyři příspěvky zpět... u nás novousedlík = náplava = naplavenina (nejčastěji to poslední) je opozitum ke starousedlík... a konstatuji toto spíše z rozhovorů s lidmi z vesnic, mezi příbramáky jsem snad nikdy neslyšel ani jedno z těchto slov - prostě bydlíš v Příbrami = jsi příbramák. (Až na mě, já žiji v Příbrami a jsem březohorák... ))
@Gorgloj: koukni o čtyři příspěvky zpět... u nás novousedlík = náplava = naplavenina (nejčastěji to poslední) je opozitum ke starousedlík... a konstatuji toto spíše z rozhovorů s lidmi z vesnic, mezi příbramáky jsem snad nikdy neslyšel ani jedno z těchto slov - prostě bydlíš v Příbrami = jsi příbramák. (Až na mě, já žiji v Příbrami a jsem březohorák... ))
Komentáře
No majetek města Liberce
DLUHY,DLUHY,DLUHY,DLUHY,DLUHY,DLUHY
No jo, ta naše Morava je zakletá, ale jinak nádherné místo
EDIT: Hm, tak asi ne. Nějak jsem si spojila Moravu a Saharu do Moravské Sahary.
Zbytek jsou turisti =D