Přeskočit na obsah

Zabudnuté časti kníh

12346»

Komentáře

• Peterko napsal(a):

Robert tiež nebol kráľom od narodenia :D ale tá krv je kráľovská ! je v nej moc a kto vie, či um to bolo predurčené že budú kraľovať :D:D

Ale měl královského předka. Jeho babička byla dcera Aegona V.
  • @Nevada Tak to bys pak musela za lidi s královskou krví považovat půlku Západozemí :-D
  • @Mikjan
    Spousta rodů v Západozemí odvozuje svůj původ od králů. Za co koho považuju já, není důležité. Ale fanatička Melisandra...
  • Beztak bude Azor Hodor a jeho "meč" :-D
  • Riokai napsal(a):

Beztak bude Azor Hodor a jeho "meč" :-D

Tak to spíš k(p)yj =D
  • Ale fakt krásná představa, jak Hodor ničí nemrtvé po tisících.........svým rozhoupaným Světlonošem. Ehm každý si toho svého pojmenoval po svém, tak proč ne že =D
  • Boha jeho, už zas..?
  • Nevie niekto príbeh o tom ako sa ten Lannister zmocnil Casterleyovej skaly ? za pomoci nejakého fígľu alebo ľsti
  • @Peterko Mám len toto:
    One popular story tells how he supposedly swindled Casterly Rock from the Casterlys using nothing but his wits.
    Neviem či sa niekde spomína, o čo presne išlo.
  • Noo každopádne ak o tom má niekto nejaké info tak sem s tým

A Chcem sa spýtať či niekto nevie niečo o tej novej knihe od nášho deduška :DTHE WORLD OF ICE & FIRE
  • upraveno 5. August 2014
    @Peterko Ta nová věc od nášho deduška tu má vlastní topic, tam určitě něco najdeš ;-)
  • Rád by som vedel čo je zač rod Forresterov :P :D kade tade som o tom čas od času čítal, či by mi o tom nevedel niekto v skratke napísať .. keďže moja znalosť angličtiny je nedostačujúca :P
  • upraveno 7. February 2015
    @Peterko Hm, myslela jsem, že je to jeden z těch rodů typu Liddle, co žijí v horách na sever od Zimohradu spíš klanovým způsobem. Ale není:
    Na awoiaf se píše, že Forresterové jsou leníky Gloverů, a lady Sybelle poskytla Stannisovi průzkumníky z jejich rodu, když pochodoval z Pahorku na Zimohrad. (dle věty v Ašině kapitole Králova kořist). To je vše, další informace dostupné na wiki jsou vyrobené Telltalem.

Edit: dohledala jsem si ještě tu větu, a opravdu se tam mluví o klanových jménech.
    Prvního dne urazili dvaadvacet mil, alespoň podle odhadu průvodců, jež jim dala lady Sybelle, stopařů a lovců ve službách Pahorku, s klanovými jmény jako Lesník (=Forrester) a Dřevař, Větev a Kmen.
  • @Peterko Ty jsou skoro neznámí. Většina informací o nich pochází z té hry od Telltale Games.
    V knize je jen to, že to jsou vazalové rodu Gloverů z Vlčího lesa. A někteří jejich stopaři vedli Stannise skrze lesy. Všechno ostatní pochází z té hry.
    Hru jsem nehrál, takže nevím co je v ní. Ale členů rodiny je celkem dost.
  • Ďakujem :) po prezeraní obrázkov ma aj napadlo, že je to z tej hry :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.