Ale fakt krásná představa, jak Hodor ničí nemrtvé po tisících.........svým rozhoupaným Světlonošem. Ehm každý si toho svého pojmenoval po svém, tak proč ne že =D
Rád by som vedel čo je zač rod Forresterov :P kade tade som o tom čas od času čítal, či by mi o tom nevedel niekto v skratke napísať .. keďže moja znalosť angličtiny je nedostačujúca :P
@Peterko Hm, myslela jsem, že je to jeden z těch rodů typu Liddle, co žijí v horách na sever od Zimohradu spíš klanovým způsobem. Ale není: Na awoiaf se píše, že Forresterové jsou leníky Gloverů, a lady Sybelle poskytla Stannisovi průzkumníky z jejich rodu, když pochodoval z Pahorku na Zimohrad. (dle věty v Ašině kapitole Králova kořist). To je vše, další informace dostupné na wiki jsou vyrobené Telltalem.
Edit: dohledala jsem si ještě tu větu, a opravdu se tam mluví o klanových jménech.
Prvního dne urazili dvaadvacet mil, alespoň podle odhadu průvodců, jež jim dala lady Sybelle, stopařů a lovců ve službách Pahorku, s klanovými jmény jako Lesník (=Forrester) a Dřevař, Větev a Kmen.
@Peterko Ty jsou skoro neznámí. Většina informací o nich pochází z té hry od Telltale Games. V knize je jen to, že to jsou vazalové rodu Gloverů z Vlčího lesa. A někteří jejich stopaři vedli Stannise skrze lesy. Všechno ostatní pochází z té hry. Hru jsem nehrál, takže nevím co je v ní. Ale členů rodiny je celkem dost.
Komentáře
Spousta rodů v Západozemí odvozuje svůj původ od králů. Za co koho považuju já, není důležité. Ale fanatička Melisandra...
A Chcem sa spýtať či niekto nevie niečo o tej novej knihe od nášho deduška
Ale není:Na awoiaf se píše, že Forresterové jsou leníky Gloverů, a lady Sybelle poskytla Stannisovi průzkumníky z jejich rodu, když pochodoval z Pahorku na Zimohrad. (dle věty v Ašině kapitole Králova kořist). To je vše, další informace dostupné na wiki jsou vyrobené Telltalem.
Edit: dohledala jsem si ještě tu větu, a opravdu se tam mluví o klanových jménech.
V knize je jen to, že to jsou vazalové rodu Gloverů z Vlčího lesa. A někteří jejich stopaři vedli Stannise skrze lesy. Všechno ostatní pochází z té hry.
Hru jsem nehrál, takže nevím co je v ní. Ale členů rodiny je celkem dost.