Přeskočit na obsah

Hra o trůny 5x06 - Neohnuti, neskloněni, nezlomeni - Ice & Fire

1235789

Komentáře

• Upřímně přiznávám, že ta scéna se Sansou mě tak zhnusila děj seriálu, že se už na něj vůbec netěším dále.. možná se radši už ani dívat nebudu. :onfire: :spike:

Ten článek na novinkách mě vážně pobavil tak to sem dávám pro zpestření.. :wall:
  • upraveno 20. May 2015
    červ napsal(a):

@Rybba
    joo, máš pravdu, špatně jsem to napsala. ne prvních slabik, ale prostě slabik :D důležité je 1 slabika z 1 jména, aby to bylo rovnoprávné 8-) a další pravduumáš v tom, že všechno zní hrozně, protože celej ten shipping je hroznej.

Proč myslíš, že ji

zachrání Brienne? To spíš Theon ne? Jinak by ta scéna, jak je nucen dívat se na Ramsayho prznící Sansu, ztratila účel. Zachrání ji stejně jako zachránil Jeyne Poole.

No jaký jiný důvod by bylo její cestování až na sever, posílání zprávy přes tu babču (tipuji, že to, že má na severu ještě přátele, je její dílo) než její záchranu? Theon ji bude samosebou pomáhat (nebo ona mu?)a utečou spolu, ale až poté, co ji to přestane s Ramsím v posteli bavit (jste si jisti, že nevzdychala blahem, mě to tak trochu připadalo), zapálí svíčku ve staré věži a poté nějakou shodou šťastných náhod pláchnou z opevněného a možná i obklíčeného hradu. :)

• upraveno 20. May 2015
    _Já_ napsal(a):

Upřímně přiznávám, že ta scéna se Sansou mě tak zhnusila děj seriálu, že se už na něj vůbec netěším dále.. možná se radši už ani dívat nebudu. :onfire: :spike:

Ten článek na novinkách mě vážně pobavil tak to sem dávám pro zpestření.. :wall:

Ale prosím tě, škoda se přestat koukat na seriál kvůli takový maličkosti, přijdou horší věci :).
  • upraveno 20. May 2015
    Aidunale napsal(a):

V Dorne je teď jeden člen Královské gardy (čtenářům snad dojde, kterého myslím, a na co narážím). To by mohlo být zajímavé. U seriálových fandů pochybuju o tom, že vědí o existenci nějaké Královské gardy, takže snad se nebudou po nocích budit strachem o toho černouška. :):D

Podle knihy to vypadalo, že Malíček má pro Sansu slabost. Doufám, že se ten starý úchyl neinspiruje seriálem. Harry Dědic vypadá spíš na děvkaře než psychopata. Tak snad. :D

Podle názvu epizody jsem si představoval zmrtvýchvstání Oberyna, naporcovaní Cersei, zneuctění kostí Tywina, oživení Joffa, opět smrt Joffa, skok Daenerys z terasy, Daaria v roli Quentyna (ta mu zatím chybí) a sborový pokřik hochů od Zborova: "Unbowed, unbent, unbroken!", který dříve zazněl v podání Merii Martell ve War of Conquest.
    "Ájem Obára Sánd, dótr of Obéryn Mártél." - Obara Sand. Ano, není to přesně to, co jsem chtěl, ale je to důstojná náhrada. Nejspíš tuhle svou řeč konzultovala s dosud v hereckém výkonu nedostižnou Drákárys Madgayryen.

Článek na novinky.cz je jako z bulváru. :D Příště tam budou psát o pohoršující romanci jedenáctileté Missandei s eunuchem Mr. Grey entertainment (čti jako umění zacházet s klacky, které umí bodat) worm s.r.o

Jsi si jistý, že se neteleportoval zpátky do Králova přístaviště hlídat špunta, když jeho starší bráška se zadusil kouskem svatebního koláče? Pravděpodobně je od té doby vyčleněn jeden člen královské gardy k předžvýkávání všech jídel, které mladý král pozře (tak na to by se hodil). :) No a teďka vážně, proč vlastně má král okolo sebe JEN sedm nejlepších vojáků - královská stráž. Já být králem, tak jich mám aspoň sto, co sto, aspoň tisíc!! Teďka by se mu docela hodili. K večeři by se pak mohli podávat pečení vrabčáci. Teda spíše vrabčáci bez hlav, Královo přístaviště ještě nezavedlo reformu v popravách jako pokrokový a jediný pravý král Stanis Baratheon :P.
  • @Rybba
    možná budou filmaři následovat knihy, co se týče Brienniny linky - bude beze smyslu :) to, že má Brienne nějaký cíl, neznamená, že ho dovede do konce. moc bych se nedivila tomu, kdyby Brienne zachraňovala Sansu ve stejném stylu jako Jaime Myrcellu =D
  • červ napsal(a):

@Rybba

možná budou filmaři následovat knihy, co se týče Brienniny linky - bude beze smyslu :) to, že má Brienne nějaký cíl, neznamená, že ho dovede do konce. moc bych se nedivila tomu, kdyby Brienne zachraňovala Sansu ve stejném stylu jako Jaime Myrcellu =D
    Jako je to možný, ale já věřím, ne, doufám, že i když jsou scénaristi všelijací a píší všelico, tak todle mají promyšlený a Briene ten smysl bude mít, přece jenom v knize také Theon nepomohl Sanse sám, ale s pomocí. V seriálu se pomoci nedočká od upáleného člověka, ale od Briene, můj tip. :)
  • @_Já_ No teda :D Amíci by si měli vzít do ruky (kriminální) slovníky a podívat se, co to znamená "brutální znásilnění". Ta scéna sice nebyla příjemná ani mě, ale tohle to fakt nebylo.
  • upraveno 21. May 2015
    Mě to teda to "znásilnění" taky nepřišlo nijak zvlášť divný. Jako Drogo si dával Dany úplně stejně a to jsme je u toho oba viděli na obrazovce, nikdo se nepozastavoval. Tady jsme neviděli nic, nic co by mě pohoršovalo. Nevim, co viděla ta paní z Ameriky, ale já viděla záda Sansy (záda lidí vidím běžně na koupálku) a pak obličej Theona (toho už jsem taky viděla dřív). Na seriál se budu koukat dál, protože doufám v peprnější scénky :)
  • Záměr je jasný, prostě chtěli dál citově vydírat diváky a předhodit Sansu Ramsayovi bylo tak strašně jednoduché. Je otázka jestli to vypovídá o jejich scénáristickém umu nebo právě naopak.
  • A to pokud se nepletu D&D rikali, ze Sansa je jejich nejoblibenejsi postava. Nechapu, jak neco takoveho mohli kdy tvrdit, kdyz ted zahodili cely jeji vyvoj jenom pro ukojeni jejich zvrhle potreby.
  • @Dreamer @Vena Martin taky tvrdil, že jedna z jeho oblíbených postav je Ned Stark a co mu proved :) Ale nevím, jak nějaký zkušený divák mohl pochybovat, že šlo opravdu jenom o laciné citové vydírání. A o zvrhlosti scénáristů se radši zmiňovat nebudu, bylo by to na dlouho.
  • Jako co Vás na tom citově vydíralo? Sansa je blbá pipka a tak dostává, co si zaslouží... Já to čekala :)
  • Mně přijde, že je to normální středověku odpovídající scéna, nechápu, proč to všichni pořád řešíte.
  • @Phoebea To je prave to, v knize blba neni. Naivni? Ano, ale blba ne. V serialu je naivni i blba. Navic se v knize jeji charakter nejak vyviji, v serialu ji porad vracej do KL.
    Skoro to vypada, jako by tvurci serialu Sansu vyuzivali jenom pro vyvoj ostatnich postav (v KL Tyriona, ted Theona) a ted ji navic jeste hodili pod vlak jenom aby sokovali divaky. K nicemu jinemu jim asi neni dobra.

@Mellien Nikdo nekritizuje, ze tam dali takovou scenu (krome asi nekterych americanu). Problem je, kterou postavu k tomu vyuzili.
  • upraveno 21. May 2015
    Mě na tom mrzí hlavně to, že se tím prokázalo, že pro scénáristy jsou scény z bordelů, detaily mučení nebo jiné úchylárny stejně důležité z hlediska vyprávění jako například Tyrionovy rozhovory s Tywinem nebo bitva na Pěsti. Což mě u seriálu jako je Hra o Trůny mrzí. Sérii od série se to stupňuje a pak se vymlouvají, že nelze budovat stejně propracovaný příběh jako v knihách, s tím ať na mě nechodí. Změny jsou nutné, to chápu, ale pro mě jako diváka zvolili blbou cestu a proto na to nekoukám. To stěhování Sansy na Zimohrad mi fakt vyrazilo dech, když jsem si to přečetla a nestačím zírat. Prostě pokud je v předloze nějaká prasárna nebo jiná drastická scéna D&D ji samozřejmě zbožňují a nechtějí o ni diváky připravit a ještě přijdou s něčím navíc. Je smutné, že to co se sledovanosti týče tak dobře funguje.
  • Dreamer napsal(a):

Mě na tom mrzí hlavně to, že se tím prokázalo, že pro scénáristy jsou scény z bordelů, detaily mučení nebo jiné úchylárny stejně důležité z hlediska vyprávění jako například Tyrionovy rozhovory s Tywinem nebo bitva na Pěsti. Což mě u seriálu jako je Hra o Trůny mrzí. Sérii od série se to stupňuje a pak se vymlouvají, že nelze budovat stejně propracovaný příběh jako v knihách, s tím ať na mě nechodí. Změny jsou nutné, to chápu, ale pro mě jako diváka zvolili blbou cestu a proto na to nekoukám. To stěhování Sansy na Zimohrad mi fakt vyrazilo dech, když jsem si to přečetla a nestačím zírat. Prostě pokud je v předloze nějaká prasárna nebo jiná drastická scéna D&D ji samozřejmě zbožňují a nechtějí o ni diváky připravit a ještě přijdou s něčím navíc. Je smutné, že to co se sledovanosti týče tak dobře funguje.

Lidi co nečetli knihy v mém okolí jsou seriálem přímo nadšení, nemůžou se dočkat dalšího dílu a nechápou, proč by měl seriál končit a nepokračovat "do nekonečna". Jako Sansa na Zimohradu mi nevadí, je to logické zjednodušení děje nahrazením zbytečné postavy divákům známou postavou. Linka Sansy v Údolí (v knize) je nezáživná a zbytečná, takhle aspoň dostala Sansa smysl bytí, a to pořádný! :king:
  • upraveno 21. May 2015
    @Rybba Jako zjednodušení to funguje, ale jaký má podle tebe seriálová Sansa smysl bytí?

P.S. Jsou to právě takové blbé názory, že ideální seriály jsou nekonečné, kvůli čemu se točí tak málo dobrých seriálů. Ano, je mnohem jednodušší je dělat jako nenáročné vyplnění času se starými známými postavami. Ale víš, co dává příběhu (stejně jako životu - hej dneska je ze mě úplný otec Fura) smysl? Že má konec.
  • Taky nejsem zrovna na větvi z toho, jak mrhají casem na podobne scény, bordelove chvilky atd. Mohli by to využít dějově, ale proste je to faktor co táhne. Smutne. Z mého pohledu.
  • upraveno 21. May 2015
    svoa00 napsal(a):

@Rybba Jako zjednodušení to funguje, ale jaký má podle tebe seriálová Sansa smysl bytí?

P.S. Jsou to právě takové blbé názory, že ideální seriály jsou nekonečné, kvůli čemu se točí tak málo dobrých seriálů. Ano, je mnohem jednodušší je dělat jako nenáročné vyplnění času se starými známými postavami. Ale víš, co dává příběhu (stejně jako životu - hej dneska je ze mě úplný otec Fura) smysl? Že má konec.

Možná by měla ta otázka znít takhle: Jaký má vlastně knižní Sansa smysl bytí? :P

Sto lidí, sto chutí :). Vem si, že můžeš mít dobrý seriál, který má pět sérií, nebo dobrý seriál s deseti sériema, co si vybereš? Já to druhý! :king:
  • Možná by měla ta otázka znít takhle: Jaký má vlastně knižní Sansa smysl bytí?
    @Rybba Martin jí vytvořil speciálně proto aby konkrétně mě svým chováním vytáčela do nepříčetnosti. Takový je její smysl.
  • upraveno 21. May 2015
    @Rybba mně jde celou dobu o to, že Jeyne Pool mohli prostě a klidně vynechat a ne nahrazovat. Že je Ramsay zvrácený úchyl už snad ukázali nebo ne? Takže tuhle třešničku na dortu mohli s klidem vypustit. Ale holt chtěli dramatizovat linku Sansy a dát jí více prostoru a udělat z ní opět oběť. O nějaké Malíčkovy plány ohledně Zimohradu atd. zjevně podle reakce Benioffa nešlo, prostě si zamiloval sadistické hrátky Ramsaye a Jeyne a přišlo mu velmi líto, že by je musel vypustit.
  • Dreamer napsal(a):

@Rybba mně jde celou dobu o to, že Jeyne Pool mohli prostě a klidně vynechat a ne nahrazovat. Že je Ramsay zvrácený úchyl už snad ukázali nebo ne? Takže tuhle třešničku na dortu mohli s klidem vypustit. Ale holt chtěli dramatizovat linku Sansy a dát jí více prostoru a udělat z ní opět oběť. O nějaké Malíčkovy plány ohledně Zimohradu atd. zjevně podle reakce Benioffa nešlo, prostě si zamiloval sadistické hrátky Ramsaye a Jeyne a přišlo mu velmi líto, že by je musel vypustit.

To už by to mohli seškrtat všechno a ukončit to ve třetí sérii, za mě osobně ta linka se Sansou je pozitivní upravení knižní předlohy (která autorovi neskutečně naboptnává pod rukama a evidentně si s tím neví rady - plno vaty posun v ději, přiblížení k cíli, nula nula nic) a smysl určitě má, vzhledem k tomu, co se bude na severu dít dál atd. :)
  • Everett_Young napsal(a):

Možná by měla ta otázka znít takhle: Jaký má vlastně knižní Sansa smysl bytí?
    @Rybba Martin jí vytvořil speciálně proto aby konkrétně mě svým chováním vytáčela do nepříčetnosti. Takový je její smysl.

No a tady to je, konečně Sansa po zásluze dostává to, co si zaslouží, když né v knize, tak aspoň v seriálu! :-P
  • upraveno 21. May 2015
    @Rybba mně to tedy přijde jako dosti brutální zásah do vývoje postavy oproti originálu a z mého pohledu naprosto zbytečný, tím končim.
    No a tady to je, konečně Sansa po zásluze dostává to, co si zaslouží, když né v knize, tak aspoň v seriálu!
    to snad nemyslíš vážně :roll:
  • @Postradatelná Zlatá slova, lady Faidro, k tomu všemu nemám mnoho co dodat :applause: .
    Dorne - hrůza hrůz, ty tři holčičky bojovnice, choreografie soubojů, neskutečně "náhodné" setkání a vůbec, celá ta pseudomaurská stylizace Dorne pro mne tedy nic moc.
    Margery přihodit na rožeň k Lorasovi - tu seriálovou beze všeho, její představitelku nesnáším už od Tudorovců a jen mne mrzí, že tady jí holt tu palici asi neuseknou :evil: .
    Ten gif, co jsi dala na konce příspěvku hovoří za vše, bravo :-D .
    Braavos - přátelé všimli jste si jak nám ta malá funebračka rychle dospívá? Jsem zvědav, jak si s jejím rozpukem poradí tvůrci v dalších sériích
    :-k .
    Cersei - blbka jako vždy, dozvídá se od Malíčka s ohromným úžasem to, co už si díky superutajení činnosti Pána teleportů cvrlikají havrani po celém Západozemí.
    Sansa - na to jsem byl enormně zvědav, podle všeho toho humbuku kolem ztráty jejího věnečku jsem čekal něco na způsob filmů "Zvrácený", "Saló aneb 120 dnů Sodomy" nebo alespoň "Dítě z Maconu" a on se z toho vyklubal docela decentně natočený sentimentální povzdech nad ztrátou pelu nevinnosti :twisted: . Ne, ale teď vážně - připadá mi, že značná část oněch údajně pobouřených reakcí byl spíš chytrý marketingový tah tvůrců seriálu, než cokoliv jiného.
    Jediné pozitivum v této epizodě (snad nejslabší za těch necelých 5 sérií) pro mne představuje Tyrion a Jorah a to je dost málo, takže se nebojím říct, že pokud hodlá HBO pokračovat v tomto duchu, brzy asi nebudu jediný, koho to přestane bavit úplně...
  • Rybba napsal(a):

To už by to mohli seškrtat všechno a ukončit to ve třetí sérii.

Možná by tak udělali líp.
    Rybba napsal(a):

Za mě osobně ta linka se Sansou je pozitivní upravení knižní předlohy (která autorovi neskutečně naboptnává pod rukama a evidentně si s tím neví rady - plno vaty posun v ději, přiblížení k cíli, nula nula nic) a smysl určitě má, vzhledem k tomu, co se bude na severu dít dál atd. :)

Knižní linka Sansy má logiku a smysl, což se o té seriálové úplně říct nedá. Ta je vytvořená jenom kvůli šokování fanoušků. Naprosto souhlasím s @Dreamer .
  • Mellien napsal(a):

Mně přijde, že je to normální středověku odpovídající scéna, nechápu, proč to všichni pořád řešíte.

Vena to povedala pár príspevok nad tebou Mellien. Od poslednej scény z 4. série sa tvária na krutoprísnu Sansu, ktorá sa učí a začína používať mozog, obetuje sa pre politický plán (vybrala sa čeliť Boltonovcom, aj keď mohla cúvnuť), takže to vyzeralo ako urýchlenie jej vývoja a ten šiel celý do sračiek celou tou pasivitou len pre túto ničím významnú scénu. Je to dosť jasne vysvetlené?
  • @Rybba Ehm. Každé ženské postavě, kterou nemáš rád, přeješ znásilnění? Sakra, do teď jsem žila v tom, že dějovou linku na Zimohradě použili, protože tam mají úchyla, kterého hraje oblíbený herec, ale Sansina dějová linka je úplně zbytečná. Pozdravuj Martina, až ho zase budeš mít na telefonu.
  • @Denebola momentalne nema logiku ziadna Sansa(knizna, filmova)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.