Přeskočit na obsah

Jsou Západozemí a Essos pouze další kontinenty Ardy?

1356

Komentáře

• @Aviv Tak mne to celkom asociuje to, čo sa už hodnú dobu preberá v Kecálišti. :)
  • Arutha napsal(a):

@Aviv Tak mne to celkom asociuje to, čo sa už hodnú dobu preberá v Kecálišti. :)

Kecálioště zcela pochopitelně nesleduji, co že tam řešíte????????????????
  • Na Kecálišti se řeší taková fúra věcí... Ale momentálne prevažujú sťažnosti na pasivitu vlád a médii a bezpečnostných orgánov, zatiaľ čo sa utečenci začínajú vymykať spod kontroly a deiskutuje sa o tom, aký postoj zaujať a čo by mohlo byť tým správnym riešením. Ešte stále neviem ako to spojiť s Valar špekulujúcimi kedsi za koncom sveta o tom, čo urobiť so zbytkami porazenej armády v podobe kedysi regulérneho obyvateľstva dávno pradávno zmeneného na verejnú hrozbu. I mean without leader their troops, that are already deceased and broken apart, are going to hide away and slowly decrease or just stagnate and either way it has no impact on Ainur since they removed Valinor from the rest of Arda.
  • Aviv napsal(a):

Na Kecálišti se řeší taková fúra věcí... Ale momentálne prevažujú sťažnosti na pasivitu vlád a médii a bezpečnostných orgánov, zatiaľ čo sa utečenci začínajú vymykať spod kontroly a deiskutuje sa o tom, aký postoj zaujať a čo by mohlo byť tým správnym riešením. Ešte stále neviem ako to spojiť s Valar špekulujúcimi kedsi za koncom sveta o tom, čo urobiť so zbytkami porazenej armády v podobe kedysi regulérneho obyvateľstva dávno pradávno zmeneného na verejnú hrozbu. I mean without leader their troops, that are already deceased and broken apart, are going to hide away and slowly decrease or just stagnate and either way it has no impact on Ainur since they removed Valinor from the rest of Arda.

Ohledně těch utečenců, jak říká můj kolega zeměpisář, ti to tady zaberou, ženy budou chodit zahalený a bude se chodit do mešity :D:D
    Ohledně těch skřetů, kteří zbyli. To nebyli jen armády. Existovali skřetí ženy, děti, kriplové a dokonce i zemědělci (i když je pravda že skřetí národy z mlžných hor a mordoru používali otroky, nicméně nikdo netvrdí že všici skřeti jsou líní jak Jabba the Hutt). Je to prostě celá velká rasa a dle mého názoru je někdo musel začlenit do normálního života :)
  • Žádne takové. Ne a ne.
    Mám takovej dojem, že skřeti dopadnou jak Indiáni.
  • Aviv napsal(a):

Žádne takové. Ne a ne.
    Mám takovej dojem, že skřeti dopadnou jak Indiáni.

A že by to bylo dokonalý. A pak zůstali stejně jako oni v rezervacích a začali se mísit s lidskou rasou. Tímto křížením vznikali baddas borci jako Sagga, syn Dolfův a zůstali jim barbarské zvyky jako například originální způsob krmení koz :D:D:D:D
  • Myslíš, že by bolo možné nalinkovať trolov na Wun Wuna?
  • JayJay
    upraveno 13. January 2016
    ... A mamuti jsou jen na severu domestifikovaní a na klima křížením přizpůsobení olifanti, že...?
  • ... a Přísežník a Vdovin nářek je "meč jenž bude znovu skut"... :o)
  • @Jay človeče, ještě to podporuj :D

Jinak Tyrion rozhodně Hobit není, je tam myslím někde přímo popsáno, že má v poměru k tělu větší hlavu, Hobiti byly jen zmenšené kopie lidí, všechno hezky souměrné, spíš takové Děti lesa, když už. A Tyrionův přístup k životu fakt není "hobití", teda nevím kolik bordelů je v Hobitíně =D a Hobiti myslím ani nejsou nijak náruživí čtenáři nebo nějak prudce inteligentní, Frodo je spíš výjimka.
  • Dreamer napsal(a):

@Jay človeče, ještě to podporuj :D

Jinak Tyrion rozhodně Hobit není, je tam myslím někde přímo popsáno, že má v poměru k tělu větší hlavu, Hobiti byly jen zmenšené kopie lidí, všechno hezky souměrné, spíš takové Děti lesa, když už. A Tyrionův přístup k životu fakt není "hobití", teda nevím kolik bordelů je v Hobitíně =D a Hobiti myslím ani nejsou nijak náruživí čtenáři nebo nějak prudce inteligentní, Frodo je spíš výjimka.

He is not the first.
    Tyrion zcela jistě není hobit, ale čo taká veštiaca víno popíjajúca piesne počúvajúca starenka drobná ako dieťa, za ktorou zvykli chodiť Thoros a Beric?
  • Jay napsal(a):

... a Přísežník a Vdovin nářek je "meč jenž bude znovu skut"... :o)

Ale tá valyrijská oeľ je fakt podobná elfskej. :D
  • Nesvítí, když jsou na blízku Jiní :-P
  • To bude tým, že Iní nie sú ohyzdi. ;-)
  • Dreamer napsal(a):

Nesvítí, když jsou na blízku Jiní :-P

To svítí jen speciální meče když jsou nepřátelé (převážně skřeti) na blízku. Pokud ale hraješ LOTR hry jako já, tak si asi myslíš že tam taky svítí pomalu vše.
    Aviv napsal(a):

Jay napsal(a):

Ale tá valyrijská oeľ je fakt podobná elfskej. :D
    Vždyť jsem se zmiňoval že Valyrijci jsou určitě elfové. TO je jedna z dalších spojitostí :)
    Aviv napsal(a):

To bude tým, že Iní nie sú ohyzdi. ;-)

Kacíře co tvrdí že skřeti jsou ohyzdní dávám zapékat do svatebních koláčů :D:D:D:D
    Aviv napsal(a):

Dreamer napsal(a):

@Jay človeče, ještě to podporuj :D

He is not the first.
    Tyrion zcela jistě není hobit, ale čo taká veštiaca víno popíjajúca piesne počúvajúca starenka drobná ako dieťa, za ktorou zvykli chodiť Thoros a Beric?
    No budiž. Tak Tyrion ne :) Ale ta stařenka na kopcu, to není náhoda :)
    Aviv napsal(a):

Myslíš, že by bolo možné nalinkovať trolov na Wun Wuna?

Šak to jsem říkal že je to jiný druh trollů, a co se týče těch olifantů, ti jsou dozajista příbuzní mamutů kteří jsou také z nějakého důvodu v Písni.
    Jay napsal(a):

Já netvrdím že Martin kopíruje děj ale že přebral ten samej svět :)

Takže shrnuto, teorie je prokázána. Od nynějška se bude Martinův svět nazývat Arda, jak mu právem náleží :D:D:D:D:D
  • Opakujem, že se k tvé uloz.to teorii dostat nemohu, protože moje mašinka to odmítá stáhnout.
    No tak elfovia nezvyknú starnúť a tak, ale potomkovia elfov a ľudí aka Númenorčania hej a celá tá asociácia s drakmi a otroctvo a aj neskoršie nie tak celkom kladné pôsobenie Targaryenov len nahráva teórii o temných odnožiach najvyššieho z národov, čo pobývali na juh od Mordoru. K elfom majú ďaleko bližšie Deti lesa. Mňa osobne by zaujímalo kde hľadať trpaslíkov.
    Ja som nepovedala, že sú ohyzdní. To povedal ten, čo LOTR preložil do Slovenčiny. :D
    Ozaj, čo Reedovci? To vyzerá na rod vo veľmi blízkom spojení s dávnymi dobami magickými.
  • Aviv napsal(a):

Opakujem, že se k tvé uloz.to teorii dostat nemohu, protože moje mašinka to odmítá stáhnout.
    No tak elfovia nezvyknú starnúť a tak, ale potomkovia elfov a ľudí aka Númenorčania hej a celá tá asociácia s drakmi a otroctvo a aj neskoršie nie tak celkom kladné pôsobenie Targaryenov len nahráva teórii o temných odnožiach najvyššieho z národov, čo pobývali na juh od Mordoru. K elfom majú ďaleko bližšie Deti lesa. Mňa osobne by zaujímalo kde hľadať trpaslíkov.
    Ja som nepovedala, že sú ohyzdní. To povedal ten, čo LOTR preložil do Slovenčiny. :D
    Ozaj, čo Reedovci? To vyzerá na rod vo veľmi blízkom spojení s dávnymi dobami magickými.

Pozor, nůmenorejci nejsou potomky elfů a lidí. To byli jen jejich králové (elros). Jinak to byli lidé z prvního věku kteří bojovali proti Velkému Jinému alias Morgothovi. Jinak, trpaslíci určitě žijí na druhém konci světa, jejich hlavní sídliště budou v Orocarni. A Reedovci mají jistě styky s elfy, přeci jenom v těch bažinách si jich mohou pár chovat :)
    O ohyzdnosti skřetů se mluví ve všech jazycích ale já tomu nevěřím a Petr Jackson můj názor utvrdil :D:D:D:D:D:D:D
  • Péťa ze všech lidí? Prosím tě jak? Vždyť někteří byli snad šerednější než kterákoli knížka předtím naznačovala.
  • Aviv napsal(a):

Péťa ze všech lidí? Prosím tě jak? Vždyť někteří byli snad šerednější než kterákoli knížka předtím naznačovala.

Neříkej mi že se ti nelíbil Sharku, nebo úžasnej Lurtz. Nebo model všech skřetů Azog. Nechápu co se ti na nich leljubí :D
  • @Sagart Azog se ve slušné diskuzi o Tolkienovi nevytahuje ;-)
  • Dreamer napsal(a):

@Sagart Azog se ve slušné diskuzi o Tolkienovi nevytahuje ;-)

To pochopitelně vím. Taky jsem chtěl na Jacksona poslat hrstku mužů bez tváře. Ale líbí se mi ten dizajn :D

• No jenže Lurtz je Sarumanov prototyp poľudštenej verzie ohyzdov - uhyz haiov či čo. To sa neráta. :D
  • Aviv napsal(a):

No jenže Lurtz je Sarumanov prototyp poľudštenej verzie ohyzdov - uhyz haiov či čo. To sa neráta. :D

Sharku taky a tak ho neřešíme. To prostě však nic nemění na tom že sa mi skřeti páčí :D
  • Veď ja nehovorím nič proti tomu, že sa ti páčia. Mňa len zarazilo tvrdenie, že PJ potvrdil, že klebety literárne sa mýlili.
  • Aviv napsal(a):

Veď ja nehovorím nič proti tomu, že sa ti páčia. Mňa len zarazilo tvrdenie, že PJ potvrdil, že klebety literárne sa mýlili.

Tož sorry. Já jsem tvrdil že Jackson potvrdil mou teorii o tom že jsou skřeti fešáci :D:D:D

• Moc pěkné obrázky Middleearth národov má jedna osoba na DA. Skúsim ju nájsť.
  • Taky, naša teória nie je dvakrát revolučná.

image
  • @Aviv

Říkám, já to věděl :D Akorát tu mapu mám popsanou trochu jinak. Pokud skutečně toužíš si přečíst moji celou obsáhlou teorii¨, tak mi zjisti zda jde přes txyto profili posílat dokumnty a budeš mít tuto jedinečnou teorii i ty :):)
  • @Aviv Chybí tam Essos.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.