Přeskočit na obsah

Premiéra 2. řady Hry o trůny 1. dubna 2012

2456789

Komentáře

• upraveno 16. January 2012
    Zapper napsal(a):

Bude aj premiéra v kine ako minulý rok? :))

Jak říká HBO na FB:
    Zatím o tom ještě není rozhodnuto, ale pokud půjde vše zhruba stejně jako loňský rok, tak se snad nějaké předprémiéry v kině dočkáme. Uričtě vás budeme včas informovat!
    V jakém čase (v kolik hodin) u nás běžela první sérii?
    Msslim že od 22 hod., zatímco v USA od 21 hod
    Jop, jen v USA v neděli (takže nás v noci z neděle na pondělí) a na české HBO v pondělí večer.
  • upraveno 17. January 2012
    Tohle jaro bude velice plodné: zřejmě jednosvazková Hostina, Tanec v češtině, druhá série v telce a já se ještě těším na poslední díl Odkazu dračích jezdců... velice slibné jaro, když k tomu ještě přičtu, že je to mé nejoblíbenější roční období hmm.... :)
    Marišiel: Máš na mysli tú Paoliniho sračku?
    Macejko: Kontrolní otázka - četl jsi to?
    Macejko: ano myslím Paoliniho, zda to je sračka či ne je věc názoru...
    no, já četl první dvě knihy a první byla dost hrozná a ta druhá se celkem dala, ale aby mě to přimělo přečíst i tu poslední, to ne.
    Nejvíc mě asi rozčiloval příběh ukradenej ze Star Wars a naroubovanej na typický fantasy reálie. Posuďte - syn posledního drakonýra žije u svý tety a strejdy, nedaleko žije podivín Kenobi (nepamatuju si jak se tady menoval), kterej ho naučí kouzlit a umře při zachraňování princezny Leiy. Člověk se pak nestíhá divit když zjistí že hlavní šampion těch zlejch je nějakej Eragonův příbuznej, zííív.
    überkiller: To jako vážně? :D Proboha nečtěte to, život je na to moc krátkej.
    Kritiku od člověka, který danou věc zná (četl) akceptuji. Proto jsem se ptala, zda to Macejko četl, protože fakt nesnáším, když někdo (i já - a kriticky musím říct, že to občas taky dělám, naposled třeba u seriálu Glee) nadává na něco, co nezná (když o tom nic nevím, tak netvrdím, že je to sračka, ale že mne to nezajímá, nezaujalo apod. - proto jsem se podívala na Twilight a teď už můžu v klidu své duše říkat, že to sračka fakt je:) ).
    V Eragonovi je více věcí, které jsem "už někde viděla", ale to nic nemění na tom, že mě ty knížky bavily - neříkám, že to je nějaká pecka, neuvěřitelná literární kvalita a člověk bez toho nemůže žít. Poslední si určitě přečtu a dokonce se na ni dost těším, ale že bych nocovala před knihkupectvím, to asi taky ne :)
    já si to půjčil od známýho, když to byla ještě horká novinka. Pamatuju, že to byly takový gigantický knihy s gigantickým písmem, který se dalo číst z druhého konce pokoje. Z příběhu si pamatuju už jenom ty paralely s rodinou Skywalkerovou a to, že šestnáctiletej Eragon během putování nikde nebalí žádný holky....
    Mám to podobně jako überkiller - dal jsem první dvě, u druhý byl znát posun k lepšímu, ale ne takovej, abych šel i do nějaký další. Na to už jsem asi starej :-)
    Mne sa naopak páčil prvý diel, a potom to pre mňa začalo ísť dole vodou. Najviac mi to celé znechutil 4. diel, autori by sa mali naučiť zabíjať postavy ktoré si o to vyslovene koledujú
    Prvé dve knihy boli super pre dvanásťročného chlapca. Keď však po rokoch (!!!) vyšla tretia kniha, už som mal za sebou Zaklínača, červenákovky a podobne. Paolinimu skrátka so mnou ušiel vlak, ale to nie je jediný problém. V trojke totiž prestal kopírovať Star Wars (tipujem, že už z nich všetko vyčerpal), a čo sa stalo? V tej knihe sa odrazu absolútne nič nedialo. Stovky strán mlátenia prázdnej slamy.
    OK, beru :).
    Mě stačil film podle první knížky, u kterýho jsem se pravda celkem nasmála. Co se týče žánru fantasy, málokterý autor natolik vládne perem natolik, aby si mohl dovolit zapomenout vyprávět. Napadá má jedině Tolkien, Gaiman a Martin (ne že bys mě občas přece jenom neštval, Georgi). Rozhodně to ale nemůže být případ takovýho mladýho ucha jako Paolini.
    Eragona jsem četla všechny čtyří díly, i když poslední dva spíš pro trénink angličtiny. Nemám ráda, když začnu u knížky přemýšlet ne o ději, ale o postupu autorovy práce. V těch knihách by se spousta věcí dala udělat trochu jinak a hned by to nabralo trochu šťávy. JInak Eragon je podle mě blbeček a když někdo nemá rád hlavní postavu a jeho oblíbená a zpočátku nadějná postava nakonec vymizí jako vedlejší linka tak si knihu moc nezamiluje.
    OT: Když už je řeč o tom Gaimanovi, nevíte, jestli chystá něco nového? Naposled jsem četl Knihu hřbitova, a to už je pěkných pár let.
    Zfilmovaný Eragon je katastrofa sama pro sebe! Proti tomu jsou knihy božská mana :)
    Neříkám, že Odkaz dračích jezdců je kdovíjaké excelentní dílo, Paoliniho bych vedle Martina nepostavila, ale dobře se mi čte a jestli někomu přijde, že se nechal inspirovat jinými autory, tak musím říct, že to namíchal vcelku dobře a nemám k tomu výhrady... a souhasím, zfilmovaný Eragon nedopadl nejlíp, i když se mi moc líbilo, jak ztvárnili Safiru...
    Mně se na filmu líbilo asi jen to, jak ztvárnili Murtagha :)))
    Mne tam ako jediný sedel Brom :)
    Krisa: hmmm Murtagh, taky se trefili do mého vkusu :)) ale zajímalo by mě, jestli se někomu vůbec líbila Arya(myslím tu z Eragona)? :((
    Ale nezabíháme už moc od původního tématu??
    Zabíháme a nelíbila :)
    No už docela jo, pokud máte chuť to ještě víc propírat, možná by to stálo za novou diskuzi - nebojte se jí založit, je to prosté ;-)
    neviem presne kde bol alebo bude airovaný tento a podobné rozbory (nie je to náhodou z pripravovaného dvd?), ale sú tam krátke presahy scén, obrazy, ktoré boli vystrihnuté, je milé to vidieť :)
    eh, a co přesně? Skoro jako by jsi chtěl přidat nějaké video... :-)
    jo tak to jsem viděl, ale nevšim jsem si ničeho nového... jsem slepoň
    (O čem píše sarven netuším.)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.