Když nad tím tak přemýšlím, tak by se na nás hodilo "Sportem ku zdraví": táta se jen podívá na nohejbalové hřiště a strachy se mu udělá výron kotníku, já jsem mrzák a bratr si před 14 dny při zápase rugby zlomil klíční kost. Jo "Sportem ku zdraví" je docela dobrá volba ))
No vida a u nás se vžilo "Sportem k trvalé invaliditě"... nicméně marně si vzpomínám, jestli se vůbec někdy někomu známému při sportu něco stalo...
Když nad tím tak přemýšlím, tak by se na nás hodilo "Sportem ku zdraví": táta se jen podívá na nohejbalové hřiště a strachy se mu udělá výron kotníku, já jsem mrzák a bratr si před 14 dny při zápase rugby zlomil klíční kost. Jo "Sportem ku zdraví" je docela dobrá volba ))
No vida a u nás se vžilo "Sportem k trvalé invaliditě"... nicméně marně si vzpomínám, jestli se vůbec někdy někomu známému při sportu něco stalo...
U nás umřel doktor-obvoďák, když byl běhat... Infarkt, myslím.
U nás umřel doktor-obvoďák, když byl běhat... Infarkt, myslím.
Tak na tohle by se nedala použít trenérova automatická odpověď na jakoukoli nemoc/bolest/zranění - "To rozběháš"
Na florbale dostal spoluhráč do choulostivých partií, někdo mu poradil, že pokud bude skákat na patách, tak ho to přejde. Nepřešlo a dodnes se na jeho učet dobře bavíme avpodobné situaci používáme "Skákej na patách pomáhá to"
Po čtení Martina by moje slova mohla být něco jako "Umřeme, a před tím budeme hodně trpět." Ale jinak mou rodinu celkem vystihují slova Martellů, někdy je ta hrdost až otravná.
Naše rodina svoje slova má, říkával je už můj děda, a po něm zas můj táta. Pomalu jim začínám též rozumět, i když doufám, že jejich hloubku plně ocením až za čas:
@Krisa: Také jsem slýchával podobná moudra: "Moc se v tom nehrab, ona už si to prdel přebere". Případně "Nechceš? Nežer!" - když se někdo příliš nimral v jídle, popř. brblal nad obsahem talíře. Jindy naopak "Pánbůh ti to požehnej a hrom ti do tý držky uhoď!" - když se někdo příliš cpal. Člověk občas přemýšlel, zda se vůbec dá nějak stravovat správně :-)
Komentáře
Erbove: Zijeme naplno
či
Jednoho Joffreye do každé rodiny!
Aspoň by mala dôvod to furt opakovať .D
Friedrich Nietzche
Ale jinak mou rodinu celkem vystihují slova Martellů, někdy je ta hrdost až otravná.
Naše rodina svoje slova má, říkával je už můj děda, a po něm zas můj táta. Pomalu jim začínám též rozumět, i když doufám, že jejich hloubku plně ocením až za čas:
"Co se v mládí naučíš, v stáří jako když utne."
"Moc se v tom nehrab, ona už si to prdel přebere". Případně "Nechceš? Nežer!" - když se někdo příliš nimral v jídle, popř. brblal nad obsahem talíře.
Jindy naopak "Pánbůh ti to požehnej a hrom ti do tý držky uhoď!" - když se někdo příliš cpal.
Člověk občas přemýšlel, zda se vůbec dá nějak stravovat správně :-)
nebo taky "nedráždi hada bosou nohou",
případně zkáceně "nedráždi hada" :-)