Co jiného číst?
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco
PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Tyna: Ty myslíš, že jsou zvlášť knížky pro chlapy a pro ženský? :-)
Ty myslíš, že jsou zvlášť knížky pro chlapy a pro ženský? :-)
Pozor neplést s příběhy, které se odehrávají za války. Ráda jsem četla Remarqua nebo se dívala na MASH. Zrovna u toho Temného tance si nedovedu představit jakoukoliv situaci, kdy by si nějaký chlap chtěl číst o pocitech matky nosící a později vychovávající nechtěné dítě a potýkající se s obecně nastavenou představou o tom, jak se má matka chovat - i když okořeněnou hororovými prvky. Ale to je výjimka.
Nedovedu si představit, že by někdo spáchal něco v žánru, který ho ani tak moc nezajímá, a který nemá doopravdy rád.
Potud můj ženský pohled.Teď čtu Putování za svatým grálem v nějaké středověké verzi, nedávno vydané.
Ale neodbočujme. Faktem prostě je, že mi ta teplá, mokrá, nenechavá věc, co ji mám zaraženou mezi očima (pro anatomické neznalce: jedná se o čenich!) stále slouží velmi dobře. Na literaturu mám čuch!Co se týče postav, má Heavenly-heady Creature samozřejmě pravdu, zajímavých postav stojících za zmínku obsahuje Kronika mnoho a v žádném případě zde není možné vyjmenovat všechny. Ale tu Nimue jsem z nějakého důvodu vypíchnout musel. Z mého pohledu se jedná asi o nejlepší příklad "šedé" postavy, ani dobré, ani zlé. Celou knihu nevíte, zdali jí máte fandit, nebo ji proklínat. Je tajemná a nevyzpytatelná. Já jsem si ji oblíbil. V souvislosti s tím zmiňme další ubohý, zbabělý a naprosto perfektní literární trik: postavit dvě oblíbené postavy proti sobě. Čtenář si rve chlupy, kritik zařezaně mlčí, autor se chechtá. Jednoho dne bych chtěl též něco podobného dokázat.Uhtred byl fajn, ale tak nějak nedokončený - mám dojem, že přijdou ještě další díly. Do Sharpeho cyklu jsem naproti tomu neměl dosud odvahu se pustit - vida na internetu vydané díly, zalekl jsem se. Ta série je dlouhá jako dobře krmená tasemnice.