Duch - Ice & Fire

upraveno 27. září 2024 v Povídky
imageDuch - Ice & Fire

Bílý stín (napsala: čejka) Noc chutnala po krvi. Zavětřil ji hned, jak se v otevřených dveřích nadechl nočního vánku. To, co ucítil před chvílí, všechen okolní hluk včetně řevu obra, i neurčitá hrozba, která ho zneklidňovala celý den, všechno se … celý článek

Číst celý článek zde

Komentáře

• Jenom krátká jednovečerovka z nostalgie, co mě chytla, když jsem si zas jednou otevřela pátý díl (ale je aspoň napsaná bez AI :-))
  • Moc hezké. Od Martina se už asi nedočkáme ani něčeho v tomhle duchu :-D
  • upraveno 20. září 2024
    Zprvu jsem myslel, že je to další přeložená kapitola z Vichrů, protože opět je to přesně Martinův styl psaní, který dokážeš vždy tak perfektně vystihnout. Moc pěkné :)
  • Vlčí POV se často nevidí, navíc takhle hezký, děkuji zaň.
    To pomalé postupné uvĚdomování, ať už šelma seznamující se se situací, nebo Jon vyplovající na povrch vlčího vĚdomí, bylo skvělé. Myšlenky tak na pul cestě, krev "moje"vedle zvířete lížoucího si rány a pak podruhé "moje", protože Jon v Duchovi se probouzí. Prohlížení obličeju s dotazem o pamatování. A zcela lidský koncept vraha ve větě u vudci smečky, tedy vlčího uskupení. A pak na konci slova o tom, že není pryč, jako cliffhanger i jako pŘíslib. Výtečně prevodeno, smekám.
    Taky kovové zuby a duté skály a druhá kuže rytíře dotváŘeli dojem.
    I masakr atentátniku povedený.
  • upraveno 23. září 2024
    @svoa00 @Azrael @Aviv
    Děkuju vám, jste moc milí. A taky dík Nevadě za zveřejnění. Když pořád není originál, tak tady naštěstí máme aspoň prostor pro naše představy :-).
  • KONEČNĚ jsem se dostala k přečtení. Kdykoli napíšeš něco dalšího, jsem nadšená, a současně smutná, že toho není víc. A tohle je krásné, ale sakra krátké! :-D (Jak to vypadá s rozepsanými povídkami??)

BACHA SPOILER !!!
    Pro Jona a Ducha mám odjakživa slabost. Takže když jsem dočetla k tomuhle momentu v originálu, nechtělo se mi věřit, že to s ním Martin takhle skončil, a byla jsem dost šokovaná. (Viz videa, kde lidi natáčeli reakce diváků na tuhle scénu v seriálu :-D.) Kdyby se pak přede mnou neprokecl kamarád, který sledoval - na rozdíl ode mě - seriál, tak doteď žiju v drásavém napětí a doufám, vycházejíc ze základního pravidla detektivek "dokud nevidím tělo, neuvěřím, že je skutečně mrtvý". Povídka - a zejména Aviv zmiňovaný příslib - pro mě spoilerem není, ale je to krásným oslím můstkem k textu, kterého se doufám od Martina ještě dočkám.
    KONEC SPOILERU

Jak si asi musel připadat ten měnič (kterému teď nemohu přijít na jméno), který zůstal uvězněný ve svém zvířeti? Brrr.
  • @Lady Ašara
    Díky za komentář a že sis udělala čas :-)

SPOILER?
    Omlouvám se, jestli tu pro někoho byl, ale to, že se Jon nějakým způsobem vrátí, je už skoro stejná jistota jako jeho původ. Vichry se sice pořád jenom chystají, ale tenhle příběh by se už asi jenom dost těžko mohl vydat jinudy. Problém je prostě v tom, že se v seriálu kromě změn a vyložených úletů objevily věci, které tam Martin chtěl mít. Takže SPOILER K SERÁLU GOT:
    Jon se vrátil, svoje vrahy odsoudil a vyřídil si to s nimi sám. Ale ne tímhle způsobem. Udělal to jako člověk.
    a případně další spoiler, ale už ne tak výrazný:
    Zlovlci začali být později v seriálu jenom na okrasu a měničství se tam vlastně vůbec neřešilo.
    V seriálu je způsob Jonova návratu poměrně jednoduchý. Myslím si, že měl proběhnout trochu jinak, díky něčemu, co se tam sice taky stalo, ale z jiného důvodu a jinde. Svoji teorii k tomu jsem už před nějakou dobou napsala sem: www.icefire.cz/forum/discussion/51787/pozor-spoiler-vsech-dilu-serialu-a-vsech-knih-teorie-z-pisne-a-z-hry#latest .
    Lady Ašara napsal(a):

Jak si asi musel připadat ten měnič (kterému teď nemohu přijít na jméno), který zůstal uvězněný ve svém zvířeti? Brrr.

Takoví se tam myslím našli aspoň dva. Mám pocit, že časem potom začínali ztrácet svoji osobnost. I tak asi lepší než nic.
  • čejka napsal(a):

@Lady Ašara
    V seriálu je způsob Jonova návratu poměrně jednoduchý. Myslím si, že měl proběhnout trochu jinak, díky něčemu, co se tam sice taky stalo, ale z jiného důvodu a jinde. Svoji teorii k tomu jsem už před nějakou dobou napsala sem: www.icefire.cz/forum/discussion/51787/pozor-spoiler-vsech-dilu-serialu-a-vsech-knih-teorie-z-pisne-a-z-hry#latest .

Do teorií nekoukám, nechci si zkazit překvapení, ale napadá mne
    Catelyn a Kamenosrdce?

• @Lady Ašara
    Zhruba tak, ale asi ještě s něčím navíc. Myslím si, že bude potřeba zaplatit vic, aby byl výsledek k něčemu, no a ten směr má náznaky i v knížce. Stejně - teorie jsou zatím pořád jenom teorie. Spoilery jsou to, s čím přijde Martin.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.