Co jiného číst?
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco
PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nejlepší úlovek naproti tomu byla první kniha ságy na jejíž obálce jel muž na koni zasněženou krajinou. Na pozadí hrad u sedla připnutý kulatý štít. To byla trefa.:-)))
A přitom rovna u něj je to jeho vyžívání se v ponižování a ubližování docela škoda, protože psát jako on umí. Njn, co naděláme.
Na milost jsem byla ochutná vzít tak ještě Lukjaněnka a jeho "Hlídky", protože to není čistá fantasy, navíc je mi kulturně blízká (viz plasticky popsaná sídliště a debilové, co nechávají dveře od výtahu otevřené ) a taky jazykově (nejvyšší světlá kouzelnice, kterou zběsile hledají, se jmenuje Světlana a holčička, která se má stát mesiáškou Naděnka (rusky naděje) ) a ráda jsem se dozvěděla něco o ruské mentalitě. Nehledě na to, že Lukjněnko je podle mého jediný, který dokázal ve svých knížkách vystihnout, že i dobro má co nabídnout. Psát o tom, jak je přitažlivé zlo, je strašně jednoduché. Můžeš si dělat, co chceš, jak chceš. A ti dobří ve většině knížek jak idioti.
Navíc má vážně smysl pro hlášky, takže se i člověk zasměje. A jako třešnička na dortu je ta část Denní hlídky, která se odehává v Praze s upírem Vítězslavem Hrubínem v hlavní roli. Takže, i když kvalita různě kolísá, já ho mám ráda."Nebo ser Chmur (toho času v exilu):"Velká síla Martina i Lukjaněnka je ve vykreslování charakterů postav.
Lukjaněnkovi hlídky se mi moc líbí. Připadají mi takové lehce melancholické. Tak nějak si představuji ruskou mentalitu. Zasmušilou se sklonem utápět svůj žal v samohonce."