AGoT hraní online

upraveno 11. října 2011 v Deskové hry
V http://www.icefire.cz/comment/37132 byla nadhozena možnost zahrát si stolní hru online. Já už s tím trošku zkušenosti mám, takže pokud by se našlo dost zájemců, tak jsem ochotný takovou hru moderovat.

Technicky vzato, hra by probíhala přes mail (přijde mi to lepší než přes forum), moderátor rozesílá stav hry (nakreslenou mapu, losuje Westeros karty, atd.) a řídí/kontroluje průběh, hráči postupně posílají instrukce k tahům (veřejné všem, tajné nejprve moderátorovi, který potom zveřejňuje ve správný čas). Oproti hraní normálně v reálu hra trvá daleko déle (týdny), což ale přináší i výhody (jde si pořádně rozmyslet tahy a hlavně jde mít daleko komplikovanější a propracovanější diplomacii).

Podmínky pro hru:
- umět používat alespoň tak nějak mail
- mít čas (samotné hraní tak moc času nepotřebuje, ale hráči by měli být schopni povětšinou si alespoň jednou za den zkontrolovat poštu, samozřejmě není problém s věcmi typu odjet pryč na celý víkend, ale pokud by někomu pokaždé trvalo několik dní na odpověď, hra by se strašně táhla)
- umět hrát hru (teoreticky může hrát i člověk, který si jen přečte pravidla a zkusí to tak poprvé, ale v takovém případě musí počítat s tím, že první hru se nebude moc chytat). Co se přesně bude hrát je víceméně věc domluvy, ale já mám jen základní AGoT a rozšíření Clash of Kings, takže věci ze Storm of Swords neznám, osobně bych to viděl na základní hru + Martell (pokud bude 6 hráčů) + přístavy + umístnění lodí Greyjoye a Baratheona do přístavů pro vyrovnání hry. Není třeba to zbytečně komplikovat a některé věci by podle mě navíc odváděly od toho, aby se používala diplomacie.

Ukázka hraní AGoT online (přes forum) je na http://boardgamegeek.com/thread/650206/agot-pbf-war-of-the-six-kings nebo http://boardgamegeek.com/thread/666889/agot-pbf-six-kings-time-to-dance (úplně první zpráva tam byla v průběhu hry průběžně aktualizována se stavem, kdyby to někoho zmátlo).
145679

Komentáře

• HG je iba v hre pre troch - vtedy sa nehra
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Asi je to kompenzace za to, že ve hře není Tyrell a Martell, tak Baratheon se nemá na jihu s kým střetnout a je větší šance, že půjde po Lannisterovi, tak mají lvi jeden nechráněný hrad hned za humny. Protože když po nich půjdou i Greyjoyové, tak by to mohly rychle schytat.
  • hej. aj keď je pravda, že baratheon môže ísť na dorne vlastne úplne v pohodičke...
  • upraveno 31. prosince 2012
    nemáte někdo volné místo pro hráče?
  • Do PMky se mi ozval další začátečník, co by rád zahrál AGOT online - tak kdyby vás bylo víc, dala by se zas udělat nějaká skupinka. Hlaste se případně tady a uvidíme, jaký bude zájem.
  • takže nás je koľko 4-5? ešte nájdeme dvoch, či?
  • Zahral by som si no nepoznám pravidlá, dá sa to niekde naštudovať? V pohode aj po ang.
  • jj, na pokročilý jsme 4. Napadá tě někdo další? Napíšu těm, o hráli posledně mail.
  • Koukam, že mi přišla zpráva tady i na mail... Takže se přidam, když mi tak naháníte. ;-)
  • Taktiež dorazil mail a rovnako rád sa pridám :)
  • takze nas je 6.
    @joe gyry začiatočník si lepšie zahrá so začiatočníkmi, keď je jeden medzi ostatnými, robí to tú hru dosť nevyváženú...
  • upraveno 8. února 2013
    Hlavně těch začátečníků začíná být dost, já už vím o třech, co jste se tu ozvali bud veřejně nebo mě do PMky. Ještě chvíli a bude to na hru :-)

ad pokročilí - no tak to je super, že mail zabral.
  • tak ak @lubos naozaj bude tak ochotný a urobí nám rozhodcu, bude to super. ak by to nikomu nevadilo, rád by som si skúsil martelovcov, tých som nikdy nehral. ale ak je veľa záujemcov, kľudne aj vylosujem
  • upraveno 8. února 2013
    Alek- len aby niekto z tých začiatočníkov mal doma hru, lebo inak si asi nezahráme :D
  • sarven napsal(a):

tak ak @lubos naozaj bude tak ochotný a urobí nám rozhodcu, bude to super. ak by to nikomu nevadilo, rád by som si skúsil martelovcov, tých som nikdy nehral. ale ak je veľa záujemcov, kľudne aj vylosujem

Martellové jsou super, zkus si je. Já jsem nikdy nehrál Lannistery a vlastně nevím, jestli se mi s tím chce začínat :-) Klidně si pak vylosuju z toho co zbude...
  • Já se nebráním ničemu, takže je mi jedno jestli se vylosuje, nebo mi bude někdo přidělen :-)
    Jakou verzi vlastně budeme hrát?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Ja sa pridávam k Joegyryho otázke, či existuje nejaký návod. Jeden som našiel v PDF, ale z neho som toho veľa nepochopil (som tož trdlo). Neviete o niečom, kde by sa dala hra naštudovať len tak zo zvedavosti?
  • poznám len tlačené pravidlá, neviem či je nejake video, treba pozrieť. každopádne najlepšie je si to skúsiť naživo, na prvej hre sa behom dvoch kôl dá naučiť všetko základné. stratégiu potom človek skúma celý život :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Možno keby bolo možné sledovať vašu ONLINE hru, ale to možné nie je, takže z praktiky sa to naučiť u mňa nedá, len z nejakého teoretického opisu :)
  • Bolo by fajn keby ste to hrali tu a nie cez mail aspoň by sme vás mohli sledovať
    upraveno 9. února 2013
    Z té naší poslední online hry bylo video. Vývoj celé hry. Obrázky mapy tah za tahem.
    To vám ale pravidla nevysvětlí.
  • Montezuma3 napsal(a):

Z té naší poslední online hry bylo video. Vývoj celé hry. Obrázky mapy tah za tahem.
    To vám ale pravidla nevysvětlí.

a nemáš ještě někde to video ? moc rád bych se na něj podival :)
  • This file is not available, because the upload was interrupted.
    Tak konečně dohráno :-) Hra trvala 9 měsíců (12. Února - 7. Listopadu)

V hlavních rolích
    @alek - Stark
    @Laky - Greyjoy
    @rizek.martin - Lannister
    @Raili - Baratheon
    @Montezuma3 - Tyrell
    @sarven - Martell

A tady je vývoj mapy:

image
  • upraveno 7. listopadu 2013
    @Montezuma3 A kto to vyhral? Z tej mapy to neviem posúdiť, vidím len že Martellovci vymizli. A koho sú sivé územia?
  • Přidám se též rád. Už jsem to i hrál ^^
    @JoeGyry V levém horním rohu mapy je ukazatel počtu hradů. Kdo jich má nejvíce, vyhrál.
  • @Montezuma3 Lepší rozlišení by tomu neuškodilo, je to neznatelné.
  • přijmeme hráče do rozehraný online hry na místo Martella. hra je na začátku 3.kola ze šesti. hrajem naše vlastní rozšíření - viz vlákno http://www.icefire.cz/forum/discussion/51417/deskovka-hra-o-truny-cesky#latest (předposlední příspěvek)

zájemci pište na email: Raili.dev@seznam.cz

ps: sháníme někoho kdo rozumí pravidlum online hry a odehrává nejpozdějš do 2-3 dnů
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.