Co jiného číst?
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco
PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Prostě mi vadí, že autor díky svému odkazování na Tolkiena
Je to jako v hokeji, tam je taky hráč v každém okamžiku odpovědný za svou hůl... a spisovatel je odpovědný za své texty
No oproti hokejistovi to u spisovatele není až tak jasný - ještě je tu korektor, editor, majitel... A tito mají slušeně ošetřené. Příklad: majitelem práv ke knihám a ilustracím Dragonlance nejsou autoři, ale WOTC.Ale k tématu - čtu Ritus od Markuse Heitze (vydal FANTOM Print). Hezká kniha z prostředí WOD, akční jizda bez Kulhánkovskej excesů se Šlechtovským hrdinou. Odehrává se to jk ve Francii 1800 století tak Evropě současnosti, dvě linie na sebe navazující ale jsmeza polovinou knihy a ještě nevým jak. Jedná se o hon na Gevaudanskou Bestii (film Bratrstvo vlků) a lov na vlkodlaky jako takové
Kdyby Jeskovova kniha byla opravdu tak dobrá
poškodil Jeskov ostatní (třeba i lepší) spisovatele
Chtěl jsem se zeptat, stává se vám někdy, že máte rozečtených více knih najednou? Anebo vždycky jednu dočtete, než začnete s další, aby vás to nerozptylovalo?
Protože podle mě kdyby fakt osedlali orli a letěli k němu z Roklinky s Prstenem, Sauron by jim stih ještě uctivě poděkovat, než by si ho vzal.. :) - např. kdo tvrdí, že S. neměl vzdušné síly, zapomněl malinko na mazlíčky nazgúly, zdá se mi.. ;)
Mně se to stává taky a poslední dobou čím dál častěji. Pravda je, že to obvykle bývá známka toho, že jsem na vážkách, jestli tu knížku dočíst. Když se mi opravdu líbí, tak si nedám pokoj, dokud není po ní. Ale když je to tak napůl, klidně si jí rozečtu a druhý den si otevřu jinou, na kterou mám momentálně větší chuť.. K tý starý se někdy vrátím, někdy ne. Teď mám takto rozečtené dvě knížky; k té jedné už se asi nevrátím (Dračí krev od Jenny Nowak), k té druhé někdy určitě ano (Musaši od Eidži Jošikawy).Devět knih je teda extrém, na to nemám! To musí být opravdu mysteriózní zážitek :))
Nazgúlové sice v době té velké rady "co s Prstenem" nelétali, ale mazlíčky už měl Sauron jistě připravené, dávno vypěstované v nějakém tom hnízdečku v Mordoru. To, jestli byli nebo nebyli schopni se postavit orlům.. to je otázka. Podle mého názoru s přízrakama smrti na zádech bezesporu byli schopní čehokoli ;)
Hlavní ale byla jiná věc - sice nenápadně, ale o to důrazněji se během celého vyprávění a zejména během té Rady zdůrazňoval fakt, že vojensky ani magicky, prostě hrubou silou, na Saurona nikdo nemá. Dokonce ani kdyby se spojili všichni svobodní tvorové a čarodějové...Sauron Jeden prsten vycítil na dálku a dokázal na něj zaměřit pozornost. Když ho zaměstnávalo tisíc a jedna záležitostí stran přípravy jeho tažení a válčení, tak to nebylo tak zlé. Ale kdyby se Prsten ocitl ve vzduchu a rychle se přibližoval.. určitě by o tom S. věděl a nechal by všeho a zaměřil se cele jen na akutní problém. A jistě si pamatuješ, že Sauron dokázal vyvolat bouři, nějaký ten blesk by jistě také zvládl, nemluvě o moci nazgúlů rozehnat libovolně velké hejno orlů panickým strachem, co šířili? Zbylo by jen těch pár nejstatečnějších orlů, co nesou Prsten a pak už by začala ta neférová férovka - počasí na straně Nepřítele, síla magie taky (kor nad Saurovnou vlastní zemí a u Hory) a všude kolem nazgúlové, co by se nebáli ničeho, protože by šlo o všechno.. no nevim tedy, já bych taky radši šel oklikou a potajmu a doufal, že cestou něco chytrýho vymyslim! :))
1) Vzít pistoli, prosprintovat strážnicí, ladným skokem přeplachtit kulometné hnízdo, po schodech utíkat skrz hlavní vchod, pak přímou cestou přes kontrolní rám, z haly po schodech do kanceláře a tam zastřelit důstojníka.
2) Počkat, až padne noc, vlézt do okna spíže, odtud se proplížit do kuchyně, pak přes větrací šachtu do komory na smetáky, z komory schodištěm pro služebnictvo k ložnicím, potichu odstranit strážného, vniknout do ložnice a zabít důstojníka.
Pro kterou z nich se asi rozhodne?Tahle debata by sice měla probíhat na Ardě, ale nějak se nedaří ji tam přesunout. :-)
Například jsem se o sobě dozvěděl, že jsem debil (lehká mentální retardace, IQ 52-67) a také totalitářský sektář