Trailer na 3. řadu Hry o trůny /rozšířená verze/ - Ice & Fire
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Čítal si to pozorne? Pokiaľ viem tak ho spomínali už keď
Marek Holý
@Everett_Young Si to najdi, ne? =D
PS: Len menší vtípek na účet postavy Ros, nech si to nikto nevezme osobne.
Čítam to v origináli a niekedy sa mi stane, že nejakej vete nevenujem veľkú pozornosť a potomsa mi to takto vypomstí, že sa musím pýtať vo fóre :D
1. Ako si písal históriu? Tvorím si svet pre jednu knihu a aby som si zapamätal históriu, píšem to do samostatného zošita, len mám problém sa v tom orientovať, pretože je tam viac rás a každej história sa začína v skoro rovnaký čas. Kdesi spomínal, že má akési kartičky. Ako to robí?
2. Ako tvoril názvy a mená? Ja väčšinou nahádžem náhodne vedľa seba písmená, potom spájam a volím varianty alebo sa inšpirujem latinčinou. Viem akurát, že 'Styr', ktoré použil ako meno znamená v nórštine Železo alebo Pevný alebo čosi také. Má aj on nejaký taký systém alebo je to skôr pokus omyl?
3. Nechcel najskôr pomenovať celú ságu Hra o tróny? Pretože je to téma, ktorá sa netýka len prvého dielu, ale celého príbehu a príde mi to, že to bol taký hlavný názov hoden všetkých kníh, nie len jednej. Teda skôr či názov Pieseň ľadu a ohňa vymyslel pre ságu keď už Hra o tróny bolo obsadené pre prvý diel alebo či uprednostnil názov Pieseň ľadu a ohňa pre celú ságu, pretože v tomto názve je niečo kľúčové?
4. Kde väčšinou píše? Najskôr rukou a potom dáva do elektronickej podoby? Alebo už rovno v nejakom textovom editori alebo určenom programe? V poďakovaní alebo venovaní spomína DOS.
5. Dozvieme sa v knihách niečo viac o Ašaji alebo Melinej minulosti?
A jedna dôležitá na tvoju kamošku - Kdeže to študuje konkrétne a čo?
Hneď ťa sklamem :D ja som jej hneď odpísal, že nech mi zoženie autogram a čo tam pán spisovateľ vlastne bude robiť a odpísala mi toto:
Yes, he's giving a lecture and then there's going to be a pre-screening of the new season. I probably won't go. I've never read the books or watched the show, but I hear it's really good!
v preklade, že tam má prednáška a že tam bude premietanie novej série (predpokladám, že myslelasi asi prvý diel). Ona pravdepodobne nepôjde lebo nikdy nečítala knihy alebo nevidela seriál ale počula,že je to skvelé.
Ja som jej na to hneď odpísal, že nech si to okamžite prečíta a pozre lebo takúto príležitosť na stretnutie s Georgom už podla mna viac nebude mať. Ona tam študuje na Texas A&M University. Neviem konkrétne čo ale tak sklamala ma !!!!
•S03E01 Valar Dohaeris (ve vysoké valyrijštině – Všichni musí sloužit)
•S03E02 Dark Wings, Dark Words (Temná křídla, temná slova)
•S03E03 Walk of Punishment (Cesta potrestání)
•S03E04 And Now His Watch is Ended (A nyní jeho stráž skončila)
•S03E05 Kissed by Fire (Políbená ohněm)
•S03E06 – název zatím není znám
•S03E07 The Bear and the Maiden Fair (Medvěd a krásná panna)
•S03E08 – název zatím není znám
•S03E09 The Rains of Castamere (Deště Kastameru)
•S03E10 Mhysa (v ghiskarštině – Matka)