Povídka č. 3 /5. kolo/ - Ice & Fire

upraveno 1. února 2014 v Povídky
imagePovídka č. 3 /5. kolo/ - Ice & Fire

„Na ryby se vždycky chodí brzy ráno, krásko,“ vzpomněla si na slova svého otce, když s ním jako malá chodila sedávat na kamenné schody útesu. Sundávali si boty, nechávali si prsty u nohou hladit jemným pobřežním pískem, než vystoupali na skálu a směrem k moři se uvelebili na svůj oblíbený stupeň – on s vykasanými nohavicemi, ona s podkasanou sukýnkou šatů.

Read the full story here

«13

Komentáře

• Krásný prosluněný začátek, příjemný den strávený s Brienne náhle přeseknutý naturalistickým popisem rozpadající se mrtvoly, který jen prohloubil podezření, že tohle rozhodně sluníčkově neskončí :'-( Velmi pěkná povídka.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Měl bych poznámku, že Galladon měl zemřít už v osmi letech.
    Jinak čtivě napsané.
  • @flanker.27 Jak by řekli v Marvellu: Alternativní realita :twisted:
    @Everett_Young Autorovi to nevyčítám, každý své povídky strůjcem :)
  • První přečtená povídka a děkuji autorovi za to, po čem dlouho toužím - příběh Brienne :-))

@flanker.27
    Wiki je nepřesná. Tohle je napsáno u Brienne: "She had a single older brother, Galladon, who drowned when she was eight, ..."
    @Černá_Alison Koukám. U něj je napsáno "He died when he was eight years old." Pak se v tom prase (či v Praze) vyznej. Zkusím to dohledat v textu knihy.
    Už jsem našel:
    Galladon drowned when I was four and he was eight, though, and Alysanne and Arianne died still in the cradle.

Na wiki je tedy správně ten údaj u něj. Ale to v žádném případě nevyčítám autorovi.
  • Nebudu autora vinit, že si to nepamatuje z knihy :-) Zjevně si vypomohl wiki a ta je nepřesná. Inu aspoň jsme tak nepřišli o tuto zápletku :-)) Opravdu jsem za Brienne vděčná :-*
  • Moc hezká povídka s hodně smutným koncem :-( Brienne mám taky ráda, takže příběh s malou Brienne (a Renlym) mě také potěšil a velké plus je i barvitá jazyková stránka :-)
    Vzdáleně mi to mimochodem připomnělo minulou vítěznou povídku. Laděním, dětským pohledem a vztahy mezi dětmi.
  • upraveno 7. července 2013
    @flanker.27 Přesně, mně taky. Třeba to bude i podobně úspěšné :-)
  • Nikdy bych nemyslela, že mě jedna z mých nejneoblíbenějších postav bude tolik bavit. image
    Nechápu, proč je Brienne neoblíbená, jedna z mála postav, které bych označil za čistě kladné a sympatické.
  • :-) Taky mám pro Brienne slabost :-) Asi jako Tyrion - pro všechny rozbité věci :-D Taky jsme si v nácti připadala velká a škaredá :wall:
  • @flanker.27 Právě kvůli té čisté kladnosti například. ;)
    @MissUtahraptor Jak to není upír, vlkodlak nebo vrah, není to zajímavé? :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Ja tiež nemám rád, keď je hrdina až moc kladný a je to desný slušňáček, keď do toho profilu vôbec nezapadá prostredím a vzhľadom (pri všetkej úcte), ale v Piesni mi klaďáci ako Ned či Brienne prídu reálni a v pohode. Zase sa raz cítim ako fiktívna postavička...
  • @flanker.27 V podstatě. Ono celkově by se mé preference od fiktivních postav po reálná zvířátka daly shrnout do věty: "Jakmile mi to zcela nečekaně může ukousnout hlavu či způsobit jiné srovnatelné poškození, bude se mi to líbit." =D
  • @Branislav_Gepeto VPísni jsou klaďáci raritkou a tak si je hýčkám :-))
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Černá_Alison napsal(a):

@Branislav_Gepeto VPísni jsou klaďáci raritkou a tak si je hýčkám :-))

Asi preto, pretože najľahšie umierajú =D
  • MissU: Nechtěla jsi být v dětství krotitelkou v cirkuse?
    Povídka ucházející, jen se autor v začátcích příliš opájí krásami romantického ostrova, aby pak najednou hupnul k "jádru pudla". Tedy vlažnější rozjezd, ale pak už to má celkem tempo.
  • @Vlcacka I o tom jsem přemýšlela, ale nikdy se mi moc nelíbilo, že nutí ta zvířata dělat takové blbosti. Řídím se zásadou: "Nechtěj po nich nic zbytečného, co bys sama nedělala.", takže "mí" psi sice nikdy neuměli panáčkovat na povel a až na jednu výjimku dávat pac, ale obvykle bleskově reagují na "fuj/nesmíš/ke mně/ty hajzle, cos to zase udělal". :D
  • @MissUtahraptor
    No a to je nejdůležitější.
    Blahosklonně přehlížím to že vlčanda a belgičanda si umí "sahat" na tvář, podávat packy a špicka na povel skáče do náručí. :-D
  • @MissUtahraptor Krotitelka chodícího prasete? :-))
  • @Vlcacka Vsadím se, že hlavně to skákání do náruče u toho chlupatého nebožátka hraničí s psychickým týráním. =D

@Černá_Alison To se, bohůmžel, nedaří natolik, abych se tak titulovala. :D
  • upraveno 9. července 2013
    @MissUtahraptor
    Ne, ten malej parchant se přitom usmívá. Ale ona se jako správnej špic usmívá pořád. Flanker potvrdí.
  • @Vlcacka Věřím. Otec míval špice (jeden z mála psů, co tam vydrželi celý život) a to byl nezdolný mazel a usměvavý optimista.
  • @MissUtahraptor Nezbývá než přitvrdit :-D
  • @Černá_Alison :twisted:
    @MissUtahraptor Tady nejde o "to líbit", ale o "on/ona líbit" :)
    ale už vím, proč si ženské tak často vybírají parchanty. Pak ať si ale nechodí poplakat, jak je to hrozný :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.