Povídka č. 3 /5. kolo/ - Ice & Fire
Povídka č. 3 /5. kolo/ - Ice & Fire
„Na ryby se vždycky chodí brzy ráno, krásko,“ vzpomněla si na slova svého otce, když s ním jako malá chodila sedávat na kamenné schody útesu. Sundávali si boty, nechávali si prsty u nohou hladit jemným pobřežním pískem, než vystoupali na skálu a směrem k moři se uvelebili na svůj oblíbený stupeň – on s vykasanými nohavicemi, ona s podkasanou sukýnkou šatů.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jenže každý je svého štěstí strojvedoucím a každý má právo si vybrat, s kým chce strávit život.
@MissUtahraptor tak jen aby to vydrželo "otlučené oživotní zkušenosti" :)
Ze začátku jsem si říkala jak je super, že to je taková milá povídka a pak BUM taková pecka, až mi z toho bylo hodně smutno :'-(
Ty příklady nejsou příliš přesné.
Co se týče Neda, v tu chvíli to nebyla volba mezi pravdou a lží, protože nepočítal s opačným koncem. Naopak lhal před popravou tehdy, když měl za to, že tím zachrání Sansu a Aryu.
Davos dával v šanc sebe, nepředstavoval si, že by ohrozil jiného, zbylé členy své rodiny např. A Stannise považoval za maximálně spravedlivého.
Proto se ptám, zda mám právo svojí pravdomluvností ohrozit život jiné osoby, jestli i to je přijatelná cena za pravdomluvnost.
Naopak souhlasím s podáním ve formě "mám řidičské oprávnění skupiny B". Říct "jezdím jako drak" by sice mohlo být i v takovém případě z určitého pohledu přesné, ale už bych to považoval za klamavé.
Ostatně tohle je "pomocník tasmánského policisty mimo službu" :D
P.S: Díky tomu ostrovu a moři mi to přišlo takové prázdninové a pak bum finále.
Trosku ma hrklo pri slove alkohol a takisto rozhodnutie ochranovat Renlyho mi prislo trosku nasilne nasroubovane, ale to su len take blbosti a neuberaju v zasade na kvalite.
u rybníkana mořské pláži! Autorka to s těmi dětskými hrdiny prostě umí a rozhodně tady nehodlám vyčítat něco jako vykrádání sebe sama, protože to já dělám asi tak od prvého kola.A světlušky na večerním táborovém čtení mi potvrdily, že to bylo vážně pěkný a jedna se mi i rozplakala, což vypovídá o kvalitě mnohé. Děkuji za skěvlé čtení! :-)
No a ty děcka to tak nevnímají, hlavně když si jedna asi osmiletá roztomilá blonďatá modrooká holčička na tábor přiveze knížku Hitler a Stalin. Přezdívku Ciri možná nedostala jenom podle vzhledu :-)
EDIT: Jak to že ho nenapadlo provést něco takového Theonovi?